Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

УСУ 8.1 тестовата версия:

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

От Unity не разбирам, но с LXDE, XFCE и МАТЕ, Убунту 12.04 превъзхожда 11.10 по всеки показател, за който се сещам. Преди версия 12.04, новата версия консумираше повече ресурси от старата, но при 12.04 се случва обратното. Предполагам, че това явление се дължи на "oголването" на lubuntu-desktop и xubuntu-desktop. Преди имаше прекалено много програми, които бяха включени в мета- пакетите.

Какво имаш предвид под „мета пакети“ ?

• Автор

Какво имаш предвид под „мета пакети“ ?

Lubuntu-desktop и xubuntu-desktop са мета - пакети. Те включват десетки пакети, които са обвързани с десктоп средата. Ако отстраниш включена в xubuntu-desktop програма, целият десктоп се премахва, ако не още с премахването на пакетa, то след изпълнение на apt-get autoremove. В старите версии на Lubuntu и Xubuntu дори Abiword беше обвързан, но сега включените програми са доста намалели. Можеш да премахваш почти всичко без lubuntu-software-center без да засегнеш целостта на десктопа.

Lubuntu-desktop и xubuntu-desktop са мета - пакети. Те включват десетки пакети, които са обвързани с десктоп средата. Ако отстраниш включена в xubuntu-desktop програма, целият десктоп се премахва, ако не още с премахването на пакетa, то след изпълнение на apt-get autoremove. В старите версии на Lubuntu и Xubuntu дори Abiword беше обвързан, но сега включените програми са доста намалели. Можеш да премахваш почти всичко без lubuntu-software-center без да засегнеш целостта на десктопа.

Тоест мета-пакет е такъв пакет, в който има много зависимости и с премахването на един пакет ще....рухне всичко? А xfce(не xubuntu-desktop) мета-пакет ли е? Както и lxde(не ubuntu-desktop), той мета-пакет ли е ?

• Автор

Тоест мета-пакет е такъв пакет, в който има много зависимости и с премахването на един пакет ще....рухне всичко? А xfce(не xubuntu-desktop) мета-пакет ли е? Както и lxde(не ubuntu-desktop), той мета-пакет ли е ?

http://s19.postimage...4x768_scrot.png

Ако искаш да махнеш xubuntu-desktop, инсталираш xfce4 за да имаш поддръжка на графичната среда. Иначе след рестарта ще караш на терминал. Ако си играеш с lubuntu-desktop е достатъчно да си инсталираш lxde-core. Тук вече можеш да бъдеш много по- гъвкав и независим.

Дори при налични xubuntu-desktop и lubuntu-desktop, препоръчвам инсталация на xfce4, респективно lxde-core с цел увеличаване на сигурността и независимост от xubuntu/lubuntu-desktop.

Примерно : При инсталиран lxde-core, спокойно можеш да премахнеш lubuntu-desktop и графичната средаще продължава да функционира /дори в lubuntu-сесия/, защото част /най-важните/ от свързаните с lubuntu-desktop програми /файлов брайзър, мениджър на прозорците и др./ са едновременно и зависимости на lxde-core и няма да се отчитат като осиротели и да бъдат премахнати.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Автор

Перфектно. Не разбирам много от дизайн, но ми се струва, че Oxigen иконите малко контрастират с останалата част от десктопа.

днес така да ме ядоса тоя Зорин, с тоя скопен Компиз.... и го засилих в миналото

http://vbox.bg/huuuu...u-1204-v-114401 това е Хубунто 12.04, като визия си го направих както си беше и преди на Зорин.... с разликата, че Компиз прави това което искам и не крашва редовно

Редактирано от Nebs Febs (преглед на промените)

някой пробвал ли е УСУ?Аз останах доволен :)

Ами да беше поне видял постовете по-горе щеше да видиш скрийншота от новото УСУ 8.1 тест версията ;)

Ето и един Линукс Минт 13 с Mate десктоп и awn и conky. Само имам един проблем и нещо не можах да направя така че да ми показва силата в проценти на безжичната мрежа. И да...явно е по-добре да си карам с отворените драйвери на ен видията и да не ползвам жокея че иначе компиза хич го няма. Имам само един въпрос яко някой може да ми отговори: Защо когато натисна ctrl+alt+t за да ми се отвори терминала се отваря във роот директорията и как мога да го променя на хоум директорията?

Едит: Ако някой има идея и как да оправя това с безжичната мрежа също не бих отказал малко помощ :)

Редактирано от wickerman (преглед на промените)

Ето и едно Pinguy 12.04 което се оказа доста добро.Което има голяма разлика от минт или убунту със шел,човека просто се е постарал да го направи а конкито е 4 или 5 от по горния сайт :)

Публикувано изображение

• Автор

Ubuntu 12.04 с MATE

http://s19.postimage...tu12_04mate.png

http://s19.postimage.org/a86xursfl/ubuntu1.png

Висока функционалност на графичната среда, съчетана със сравнително нисък разход на ресурси. Надявам се да става все по- добра.

якото е, че и като го въртя в Компиза си остава анимирания десктоп :)))))

Имам няколко въпроса и благодаря предварително за отделеното внимание ;)

- Това лаптоп ли е или настолна машина?

- С каква видео карта си?

- С кой видео драйвери си?

настолен комп, доста стар при това

Делл, пентиум 4 - 2,6 Гхц - едно ядро, Видео Ати Радеон 256 Мб, драйвера е този на Хубунту, не съм слагал Ати драйвера

инструкции за видео десктоп

в архива от линка има 2 деб файла, за 32 и 64 бита, трябва и те да са инсталирани според системата

Редактирано от Nebs Febs (преглед на промените)

Доста красиво се е получило. Браво :super:

• Автор

@AlkatrazBG : Красиво се е получило. Коя от версиите на Mint си сложил - с MATE или канелата ? И, ако ползваш cinnamon, как се държи като бързина и разход на ресурси ? Вече имам опит с MATE и мога да кажа, че тя отстъпва незначително на Gnome 2.30 като разход. Това обаче се компенсира от новото ядро и като цяло Убунту 12.04 с MATE работи по- бързо от Ubuntu 10.04.

Линукс е операционната система, която има като форма различни дистрибуции, които се различават по няколко елемента: бренд, конфигурация на ядро и модули, включени в дистрибуцията програми

Разликите между отделните дистрибуции не са толкова големи за да могат да се разделят като отделни операционни системи

Все пак платеното засега е по добро от безплатното

Все пак платеното засега е по добро от безплатното

Хм, не съм съгласен, Дебиан е прекрасна дистрибуция (за този, който знае да прави нещата по дебиански) и е безплатна

Освен това от лицензна гледна точка самите дистрибуции са безплатни, ъпдейтите и поддръжката са платени

• Автор

@Buhalkata_77 : Никак не съм убеден в това. Някакви конкретни аргументи имаш ли ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.