Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Отворения драйвер на ати има по-добро 2d,3d-то му куца,а отностно затворения драйвер няма как да го ползвам защото съм горд собственик на ати x600 и няма съпорт за моята видеокарта.Имам един въпрос от къде мога да взема тези иконки(м/у те са текстови) за awn като на този линукс http://voyager.legtux.org/

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Иконите можеш да ги вземеш от всяко Убунту това са си оригиналните икони Unity нещо си

Аха сега видях това е някаква тема за AWN не са само икони

Направих една голяма беля с инсталацията на conky .Инсталирах conky -all от хранилищата на mint и от незнание изтрих един от файловете и сега при опит да го инсталирам отново ми казва ,че тоя файл липсва. Голяма мъгла ми е с тия скриптове и настройки по conky- то. Дали някой добър съфоромник ще се навие да ми помогне през team wieaver с конфигурирането и инсталацията.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Eй,приятели как сте?.Да ви питам като пиша в terminal на ubunu 12.04 командата su и после паролата ми изписва su:Authentication failure и не мога да бъда root ,а трябва да бъда ограничен потребител.Ако някой знае как мога да пусна root профила да ми каже

Направих една голяма беля с инсталацията на conky .Инсталирах conky -all от хранилищата на mint и от незнание изтрих един от файловете и сега при опит да го инсталирам отново ми казва ,че тоя файл липсва. Голяма мъгла ми е с тия скриптове и настройки по conky- то. Дали някой добър съфоромник ще се навие да ми помогне през team wieaver с конфигурирането и инсталацията.

Изтриваш всички дялове и правиш нови дялове

Eй,приятели как сте?.Да ви питам като пиша в terminal на ubunu 12.04 командата su и после паролата ми изписва su:Authentication failure и не мога да бъда root ,а трябва да бъда ограничен потребител.Ако някой знае как мога да пусна root профила да ми каже

sudo su -

и след това му сменяте паролата

Изтриваш всички дялове и правиш нови дялове

Стига с тези детски идеи. Всичко може да се оправи, просто трябва повечко четене и мислене

sudo su -

и след това му сменяте паролата

Ок мерси

Стига с тези детски идеи. Всичко може да се оправи, просто трябва повечко четене и мислене

Ем то моя хард беше разбит на 7 дяла и не искаше да се постави убунту ,защото искаше да ми разъбринка дяловете ми и после ги затрих но запазих информацията чрез външен хард диск и mini widows xp.

Ем то моя хард беше разбит на 7 дяла и не искаше да се постави убунту ,защото искаше да ми разъбринка дяловете ми и после ги затрих но запазих информацията чрез външен хард диск и mini widows xp.

Това че вие не можете да се оправите е едно. Това как да се възстанови системата е съвсем други

Може и да греша, но...разглеждам conky, като обикновен пакет.Защото това е и конки.Но все пак кажете кой файл сте изтрили (името му,ако помните).

Иначе с purge премахвате и след това autoclean и autoremove.

Ако Mint e с advanced packaging tool(apt). Такава система е Убунту и така става.

След това отново си го инсталирайте. И генерирайте нужните скриптове и готово.

Коригирайте ме, ако не съм разбрал ситуацията.

Успех ;)

Кво ви е мнението за Linux Mint

Митко, оспами едно хубаво темата :) Тук е за снимки тема, направи си една отделна тема и ще ти кажа какво ми е мнението ;) Зорин с Кайро док. Зорин могада го препоръчам само като лайв дистро. Маса неща се наложи да си добавям сам в последствие. !ак взех да съжалявам, че си го инсталирах локално. http://imageshack.us/clip/my-videos/10/47vm.mp4/

• Автор

Добре се е получило. По- добре е да добавяш, отколкото да е в излишък. Преди 2 месеца бях инсталирал zorin с lxde и не ми се видя никак оголена. Дори се наложи да премахвам излишни програми.

Ами той не е никък малък Зорин 6 - 1.6 Гб. Хареса ми това, че ми намери целия хардуер на 2 различни компютъра. Може би е наблъскан с много модули за хардуера, което не е лошо :) Но ми крашва Компиз от време на време с него. За Емералд ми се наложи да инсталирам много неща докато тръгне. Определено с Вояджър, на другия ми компютър не съм имал един път грижи, каквито изпитвам със Зорин. На Вояджър всичко си е така, както трябва да си е.

Редактирано от Nebs Febs (преглед на промените)

Не знам, дали тук е мястото да отбележа, но преди няколко часа имаше бъг с Marlin.Стрелките за "назад" и "напред" не се показваха правилно.Ако някой го ползва:sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade! Разработчикът каза, че марлин е преминал на symbolic иконите, които не се поддържат от много теми.

Синаптик е голяма работа :) . Делнах conky-то през негo и след успешен инстал вече си ръчкам по рaзни темички за самото него. А на съфорумника дето ми предложи да си трия дяловете заради една програмка му свалям шапка :no-no: Три дена си играя да го направя както на мене ми харесва и не бих преинсталирал заради такова нещо като conky.

GhostBSD(based on FreeBSD 9) във VirtualBox направи ми впечатление,че използва доста малко системен ресурс след малко ще кача снимки и на lxde версията.

Gnome

Публикувано изображение

LXDE

Публикувано изображение

Редактирано от Dream Savior (преглед на промените)

Xubuntu 12.04 LTS с конки луа и док кайро. Сега трябва да си поставя един календар и нещо за музиката да ми показва :)

Xubuntu 12.04 LTS с конки луа и док кайро. Сега трябва да си поставя един календар и нещо за музиката да ми показва :)

Това с календара не го разбрах. Няма ли си панел-индикатор, който показва датата?

П.П По някаква причина, когато съм кликнал на някой индикатор на панела, print screen бутона не работи.

Това с календара не го разбрах. Няма ли си панел-индикатор, който показва датата?

П.П По някаква причина, когато съм кликнал на някой индикатор на панела, print screen бутона не работи.

Има го. Аз имах предвид да седи забучено на десктопа. Както е с часовника и времето.

П.С. Имам един такъв проблем с копчетата за усилване и намаляване (бързите бутони дето ги имат мултимедийните клавиатури и лаптопите). Контролират ми някво HD Geforce, а пък всъщност звука излиза от Internel Audio Intel ...нещо си... Та въпроса ми е какво е това HD Nvidia Audio в крайна сметка и за какво служи и мога ли да пренасоча бутоните да управляват Internal Audio Intel. С Alsa Mixer съм.

Ето го и Убунту 11.10, чисто нов, блестясто чист, с як wallpaper:

Публикувано изображение

Защо ти е това 11.10?? Ако помня правилно, версията на compiz, която е използвана е бъгавата. По-добре се насочи към 12.04! По причини - много. И compiz и Unity са много по-стабилни. А и е с дълга поддръжка.

• Автор

От Unity не разбирам, но с LXDE, XFCE и МАТЕ, Убунту 12.04 превъзхожда 11.10 по всеки показател, за който се сещам. Преди версия 12.04, новата версия консумираше повече ресурси от старата, но при 12.04 се случва обратното. Предполагам, че това явление се дължи на "oголването" на lubuntu-desktop и xubuntu-desktop. Преди имаше прекалено много програми, които бяха включени в мета- пакетите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.