Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Публикувано изображение
  • Отговори 2k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това някакво Кубунту ли е "evgeny81". Конки скрипта за времето от кой сайт гледа? Как се прави така че конкито да не е на 100% прозрачно?

Редактирано от wickerman (преглед на промените)

Въобще не ми пука, ако ще и от 3.1 да е :D , важното, че ми харесва и пасва добре с Unity...

4-ри дистрибуции за 24 часа Публикувано изображение, това е 5-тата, разказах и играта на моята флашка, на която записвам дистрибуциите:

USU Mini 7 с Unity 2D, кернел 2.6.38-15:

Публикувано изображение

• Автор

Unity-2d на qt ли е написан ? Четох нещо подобно за него. Ако е така, значи би трябвало да се държи добре, защото qt приложенията по принцип работят доста пъргаво.

Unity-2d на qt ли е написан ? Четох нещо подобно за него. Ако е така, значи би трябвало да се държи добре, защото qt приложенията по принцип работят доста пъргаво.

Да,на QT е написано,с езика QML.Много пъргаво се държи на моето Убунту :)

KDE не е доста пъргаво като примерно едно xfce да новото 4.8.90 е доста по-добре ама все пак е тромаво в сравнение с други среди писани на clutter,gtk,c++,c библиотеки
  • Автор

KDE не е доста пъргаво като примерно едно xfce да новото 4.8.90 е доста по-добре ама все пак е тромаво в сравнение с други среди писани на clutter,gtk,c++,c библиотеки

Не си спомням да съм писал нещо за KDE. Ако искаш бързина в KDE, инсталирай си kde3-trinity десктопа /За Debian 6 поддръжката е пълна/ и ще усетиш истинска бързина. http://s19.postimage.org/4yo7dmv5d/trinity2.png

Платформата за изработване е qt, но графичните среди са различни.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

В главата ти е се е заформила някаква каша...

cybercop каза,че програми на Qt са пъргави,но KDE и Qt не са две еквивалентни неща.KDE е DE и е базирано на Qt,но това,че е по-бавно на някои компютри,не е критерий за качеството на QT.А Qt е widget toolkit.Предназначе е за правене на GUI приложения,каквото е и KDE,само че много голямо...

А Clutter и GTK също не са две равносилни неща.GTK,както и Qt,е widget toolkit.На наго са написани много графични среди:LXDE,GNOME,xfce и и др.Clutter до колкото си спомням е една библиотека на C.За хардурно ускорение или нещо такова.И се използва в GNOME Shell(който стои в/у Gnome,който е базиран на GTK),за някакви визуални ефекти и т.н.А самия Clutter,най-вероятно използва OpenGl за рендване...

Но отново казвам,GTK и Clutter са две различни неща.Както и KDE и Qt...

Може би HP-UNIX

Може би HP-UNIX

Откъде помисли ,че съм на HP-UNIX

Може би HP-UNIX

Може би имате предвид HP-UX? И колко време сте се занимавал с този UNIX? И на каква платформа?

Откъде помисли ,че съм на HP-UNIX

Това е отговор на мой въпрос :)

Не си спомням да съм писал нещо за KDE. Ако искаш бързина в KDE, инсталирай си kde3-trinity десктопа /За Debian 6 поддръжката е пълна/ и ще усетиш истинска бързина. http://s19.postimage...5d/trinity2.png

Платформата за изработване е qt, но графичните среди са различни.

Или пък може да си инсталира Razor-Qt.Което е нещо,като xfce,но в света на Qt.Единствения проблем е,че все още е в ранен стадий на разработка,но иначе,за разлика от KDE,работи и на стар хардуер и то доста прилично :)

• Автор

Благодаря за информацията. Не бях и чувал за тази DE. Когато имам време ще потърся хранилище за Debian или Ubuntu за да я тествам.

Така стига с тези нови операциони системи.Да се върнем назад в ранните години на Линукс http://www.google.bg/search?q=old+linux&hl=bg&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=lLzwT8HUGozKsgbQsLj1Dg&ved=0CGIQsAQ&biw=1920&bih=1027&sei=mLzwT-OzEIb3sgail-2ODw .Ако някой има от тези линукси да ги казва имена-та им

Благодаря за информацията. Не бях и чувал за тази DE. Когато имам време ще потърся хранилище за Debian или Ubuntu за да я тествам.

За нищо.Но наистина е в ранен стадий.Няма свой WM,но поддържа KWin,Openbox и разни други.

Наистина е доста странно,защо няма много DE,базирани на Qt.GTK базираниете са много:LXDE,GNOME,xfce.А на Qt са само тези двете.А Qt е много добро.И Qt Designer е толкова по-добре от Glade,например...

• Автор

Така стига с тези нови операциони системи.Да се върнем назад в ранните години на Линукс http://www.google.bg...zEIb3sgail-2ODw .Ако някой има от тези линукси да ги казва имена-та им

Наистина ли го мислиш това, което пишеш ? С колко операционни системи си работил ? И забеляза ли, че в набързо изкараният с търсачката линк има снимки на десктопи с windows, хардуер и всякакви други, които нямат нищо общо с Linux.

Наистина ли го мислиш това, което пишеш ? С колко операционни системи си работил ? И забеляза ли, че в набързо изкараният с търсачката линк има снимки на десктопи с windows, хардуер и всякакви други, които нямат нищо общо с Linux.

Да сега забелязох.Карал съм с windows 98 200 xp win7 fedora porteus ubuntu slax openSuse slackware ,но никога не съм карал с линукс дос

Редактирано от Serious_Mitko (преглед на промените)

• Автор

Поздравления. Много малко са българите, които наистина са настройвали за работа и ползвали Open SUSE. Въпреки, че има някаква заблуда, колко е лесна за настройване, след като се сблъскат с нея, повечето ентусиасти се отказват.

Поздравления. Много малко са българите, които наистина са настройвали за работа и ползвали Open SUSE. Въпреки, че има някаква заблуда, колко е лесна за настройване, след като се сблъскат с нея, повечето ентусиасти се отказват.

:) Всъщност не е толкова сложно, просто трябва да си го правил поне няколко пъти и да успееш да превключиш мисленето си на SuSE начина :D
  • Автор

Именно. Не е толкова проблем броят на опитите, колкото типичният за българина манталите да прави каквото и както той си иска. "Аз съм по- умен от разрабочиците и ще го направя по моят начин" при SUSE не върви.

Именно. Не е толкова проблем броят на опитите, колкото типичният за българина манталите да прави каквото и както той си иска. "Аз съм по- умен от разрабочиците и ще го направя по моят начин" при SUSE не върви.

Точно така. И когато ме питат кой е най-добрия Линукс отговарям: този, който познавате най-добре. И смисъла е че всяка дистрибуция иска да нещата да се правят по нейния начин :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.