Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

на реална инсталация Компиз не товари въобще и не изяжда процесора :)

XFCE+AWN

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

на реална инсталация Компиз не товари въобще и не изяжда процесора :)

Би ли качил wallpaper-a някаде :)

:))) тя е 875x547 pixels

трябва само да чукне на нея

но си седи добре при мен на 1440х900 екран

а това днес си го сложих Зорин 6 - интересно решение за панел само с AWN

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

• Автор

Това чудо с каква графична среда е ? Преди беше с lxde, но такива ефекти в lxde не съм виждал.

Gnome, но няма панел на Гнома :))))

Ползват само AWN за основен панел. Има всички аплети възможни, които може да си помисли човек, че може да му потрябват и малко отгоре :) ... чак взех да се замислям, дали да не си махна XFCE панела на Вояджъра.

AWN е доста находчиво решение за панел.

http://zorin-os.com/

Харесва ми и като скорост и бързодействие :)

Редактирано от Nebs Febs (преглед на промените)

Нямам идея дали е фейлсейф, може да си избира човек между Гном и това при логване. Днес си го инсталирах Зорин и още го разглеждам с интерес :) Направили са си собствен фейс на AWN. Awn го ползвам като док на XFCE, a AWN превъзхожда като функционалност Cairo и като гледам май и превъзхожда XFCE панела ми :)

Linux Mint 13 Maya Cinnamon и малко конки с "AWN" и новия скайп 4.0. Лошото на новия скайп е че за всеки нов потребител трябва да се създава отделна директория и отделна стартова иконка. Може да има и друго решение обаче аз не съм го намерил още :)

Операционната система се казва Linux. Това е форум, точно за ползватели на тази операционна система.

Дистрибуцията се казва Ubuntu, вероятно 10.04. Класическа Гном-2 в която е премахнат горният панел, а индикаторите и основното меню на Gnome са поставени на долният. Картинката в бутона за менюто не е определяща за вида на дистрибуцията, защото просто може да е част от темата за иконите. Каквото и изображение да зададеш в темата на иконите, което се казва start-here, това ще ти излезе като бутон на менюто.

Точно по този начин си зададох този http://s19.postimage...lt/solusos3.png бутон на основното меню в Solus OS. Логото е на Ubuntu, но дистрибуцията е Solus OS /Debian/.

Аплета за клавиатурата обаче е характерен само за Ubuntu и не оставя съмнение за вида на дистрибуцията. Версията обаче не е сигурно коя е и може само да се гадае.

Мерси за информацията ,която я знам.Аз от няколко години карам на Линукс и Уникс.Това е било Убунто.Аз не можах да го разпозная.

Мерси за информацията ,която я знам.Аз от няколко години карам на Линукс и Уникс.Това е било Убунто.Аз не можах да го разпозная.

Уникс? Да не би да имате предвид Юникс? И кой точно?

Уникс? Да не би да имате предвид Юникс? И кой точно?

Да.Юникс имах предвид.Моя грешка.Извинявам се.Утре ще кача снимки.

Да.Юникс имах предвид.Моя грешка.Извинявам се.Утре ще кача снимки.

Може би HP-UNIX
  • Автор

Xubuntu 12.04

http://s19.postimage...u12_04menu1.png

Много обичам да си пренаписвам менютата. Това съм го прередил и пренаписал цялото и съм много доволен от резултата.

Стартерът "Управление на Софтуера" не е на software-manager, който съм премахнал заедно с xubuntu-desktop, a Synaptic. Просто като команда се задава gksu synaptic, защото, ако се зададе път usr/sbin/synaptic стартира без администраторски права.

Системата е прекрасна - работи леко и издържа на много голямо натоварване.

Единствено ме дразни, че още не съм открил кой файл да редактирам, за да преведа Thunar изцяло на български.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Това си го пуснах лайв флашка преди малко http://pinguyos.com/ Хареса ми, че си намери всички драйвери - включително безжичния, за който винаги ми е трябвало кабел за да го инсталирам. Хареса ми, че има всичко което може да ми потрябва за употреба - 1,6 Гб исо*(много програми, много чудо, чак няма нужда от толкова много, Скайп, Флаш, Тиимвиивър и т.н) Хареса ми, че мога да си сменям десктопа с произволни изображения с едно кликване и да оставам приятно изненадан. не ми хареса Docky(много ми е дървено с него, предпочитам AWN) VLC е сбъган, но поне информират на сайта за него Conky също май е сбъгнато, не съм уверен в това Определено минава веднага в мултиситем флашката ми, като лайв дистро с много драйвери и много програми. http://youtu.be/6mxs9wg3z4Y

post-307306-0-65965400-1340532485_thumb. Убунту 12.04 с Unity 5.12.Иконите са Faenza-Ambiance.Wallpaper-а е от gnome-look.org GTK+ темата е "Elementary"...която си има няколко минуса де :)
  • Автор

Намерих на флашката една стара, но доста приятна тема на иконите тип Human. Доста добре пастна на Xubuntu-то ми. http://s19.postimage.org/5yonr3zg1/xubuntu1204.png

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.