Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Бухалка–77 и без пари да ми го даваш ВинДОС, пак не го ща. По голям вирус от ВинДОС едва ли има разработен някога. Не ми трябват Прозорци и Врати, като мога да си живея свободно. На мен не ми пречи, че ти искаш да си плащаш за вирус, но не ми казвай на мен, кое е по-добро за мен.

Редактирано от Nebs Febs (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

conkyrc-то може ли да хвърлиш насам :)

background no
font Serif:size=8
#xftfont Serif:size=8
use_xft yes
xftalpha 0.5
update_interval 1.0
total_run_times 0
own_window yes
own_window_type normal
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
double_buffer yes
minimum_size 215
maximum_width 215
draw_shades yes
draw_outline no
draw_borders no
draw_graph_borders yes
default_color white
default_shade_color black
default_outline_color green
alignment top_right
gap_x 25
gap_y 50
no_buffers yes
uppercase no
cpu_avg_samples 2
override_utf8_locale yes
uppercase yes # set to yes if you want all text to be in uppercase

TEXT

${font Serif:size=9}${goto 6}${voffset 6}${image /home/alkatraz/Downloads/linux-mint-logo-button.png -p 0,30 -s 56x56}${goto 40}      ${font Sans:size=9:weight=bold}${color #17B2FF}Linux Mint 13 Maya $color${font Serif:size=9:weight=bold}

#${color #17B2FF}SYSTEM ${hr 1}${color}
Hostname: $alignr$nodename
Kernel: $alignr$kernel
Uptime: $alignr$uptime
CPU: ${alignr}${freq} MHz
#CPU Temp: ${i2c temp 2}C - Fan: ${i2c fan 3}
Processes: ${alignr}$processes ($running_processes running)
Load: ${alignr}$loadavg
${color #17B2FF}CPU1${color} ${alignr}${cpu cpu1}%
${cpubar 10 cpu1}
${color #17B2FF}CPU2${color} ${alignr}${cpu cpu2}%
${cpubar 10 cpu2}
${color #17B2FF}Ram${color} ${alignr}$mem / $memmax ($memperc%)
${membar 10}
${color #17B2FF}swap${color} ${alignr}$swap / $swapmax ($swapperc%)
${swapbar 10}
#Час
${color white}${goto 10}${alignc 50}${font URW Gothic L:size=30:weight=bold}${time %k:%M}${font Serif:size=10:weight=bold}
${alignc}${time %A %d,%B %Yг}${color}
${color7}$hr
${font Serif:size=9:weight=bold}${color #17B2FF}PROCES ${hr 2}$color${font Serif:size=8:weight=bold}
Highest CPU $alignr CPU% MEM%
${top name 1}$alignr${top cpu 1}${top mem 1}
${top name 2}$alignr${top cpu 2}${top mem 2}
${top name 3}$alignr${top cpu 3}${top mem 3}
${top name 4}$alignr${top cpu 4}${top mem 4}
${top name 5}$alignr${top cpu 5}${top mem 5}
Highest MEM $alignr MEM
${color white}${top_mem name 1}${color}${alignr}${top_mem mem_res 1}${color}
${color white}${top_mem name 2}${color}${alignr}${top_mem mem_res 2}
${color white}${top_mem name 3}${color}${alignr}${top_mem mem_res 3}
${color white}${top_mem name 4}${color}${alignr}${top_mem mem_res 4}
${color white}${top_mem name 5}${color}${alignr}${top_mem mem_res 5}
#${top_mem name 1}$alignr${top_mem cpu 1}${top_mem mem 1}
#${top_mem name 2}$alignr${top_mem cpu 2}${top_mem mem 2}
${font Serif:size=9:weight=bold}${color #17B2FF}HDD ${hr 2}$color${font Serif:size=8:weight=bold}	
${color #17B2FF}Root:${color} ${alignr}${fs_free /} / ${fs_size /}
${fs_bar 8 /}
${color #17B2FF}Home:${color} ${alignr}${fs_free /home} / ${fs_size /home}
${fs_bar 8 /home}
${color #17B2FF}Windows:${color} ${alignr}${fs_free /windows} / ${fs_size /windows}
${fs_bar 8 /windows}
${font Serif:size=9:weight=bold}${color #17B2FF}LAN ${hr 2}$color${font Serif:size=8:weight=bold}

Down ${downspeed eth0} k/s ${alignr}Up ${upspeed eth0} k/s
${downspeedgraph eth0 25,110 00cc33 00cc33 -t} ${alignr}${upspeedgraph eth0 25,110 ff0000 ff0000 -t}
Trafic
${font Serif:size=8:weight=bold}
${voffset -26}${alignr}${color}Total${color white}/${color}Down: ${color white}${totaldown eth0}
${voffset 16}${alignr}${color}Total${color white}/${color}Up:${alignr} ${color white}${totalup eth0}
Public ip: ${color}${alignr}${color }${execi 600 wget -O - http://ip.tupeux.com | tail}
Local ip: ${color}${alignr}${color }$alignr ${addr eth0}

cybercop с MATE съм

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

@AlkatrazBG : Красиво се е получило. Коя от версиите на Mint си сложил - с MATE или канелата ? И, ако ползваш cinnamon, как се държи като бързина и разход на ресурси ?

Вече имам опит с MATE и мога да кажа, че тя отстъпва незначително на Gnome 2.30 като разход. Това обаче се компенсира от новото ядро и като цяло Убунту 12.04 с MATE работи по- бързо от Ubuntu 10.04.

Лично при мен cinnamon-a беше много тромав в LMDE-то усещаше сякаш,че е спънат а хардуера ми е добър.

Все пак платеното засега е по добро от безплатното

Първо изобщо защо коментирате ви се чудя какво ви е довело в раздела. Второ би ли се аргументирал с какво комерсиалните операционнци системи (не говоря само за win)са по-добри от безплатните.Tрето има си доста добър професионален софтуер за линукс това,че не сте си направили труда да потърсите е друг въпрос или сте от хората които определят linux-a: " щом не мога да играя игри не става" е да ама и това може да правиш фронтенд(playonlinux) + wine почти всички нови заглавия ги има.

Редактирано от Dream Savior (преглед на промените)

• Автор

Прекрасно е. Направо като творба на художник. Уникален синхрон между тема, икони и фон на работният плот. Все пак и това си е вид изкуство. Инсталираш ядро, графична среда, програми по твой избор, настройваш десктопа според представите си за красиво и удобно. Създаваш нещо уникално, което никой от 7-те милиарда души на земята няма в същият вид и структура.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Nebs Febs, да не си дизайнер? ;) Мн як тапет между другото :yanim:

...

Здравей,

може ли да кажеш кое дистро е това? Много ми допадна.

Поздрави и лека и успешна седмица!

• Автор

Съмнявам се, че ще намериш фон за панел, който да се сравнява с ефектите на KDE. Панелът на Gnome-2 си имаше функция прозрачност / от пълна, до всички степени/, панелът на MATE - също. http://s19.postimage.org/a3nusxrch/1234.png За Гном 3 нямам и представа.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Някой да има на идея откъде мога да си намеря такът прозрачен градиент за гном панела като това - http://upload.wikime..._of_KDE_4.3.png

За фона на файловия мениджър и прозорците не знам, но може да погледнете тази тема за правене на прозрачност на панела в гном 3.

Редактирано от wickerman (преглед на промените)

За фона на файловия мениджър и прозорците не знам, но може да погледнете тази тема за правене на прозрачност на панела в гном 3.

С gnome 2.30 съм забравих да кажа ставаше въпрос за панелчетата където са аплетите може да ги правиш прозрачни там но с градиент става по-красиво. :)

В гноме 2 поне няма проблеми с тази част от настройката на десктоп средата :) Доста "user-friendly" е направено.

Nebs Febs, да не си дизайнер? ;) Мн як тапет между другото :yanim:

Не съм дизайнер, работя хамалин *(напълно серозно го казвам това без да се шегувам... имам там някакво висшо и знам там няколко езика, но ми е по-забавно да работя физически труд, пред това да седя на бюро).

Здравей,

може ли да кажеш кое дистро е това? Много ми допадна.

Поздрави и лека и успешна седмица!

Дистроро е от кръжока - Направи си сам :)

Хубунту 12.04 - след което съм си инсталирал Кайро док и Гном панел, за да мога да ползвам Кайро док самостоятелно като панел с Gnome среда, а XFCE не си я пипам, за нея си ползвам други неща. Използвам една от темите, които са в Кайро док и съм си я нагласил така, че на мен да ми харесва. като разположение на икони и ефекти по тях. Кайро док дава голяма свобода на избора. Гном панела съм го спрял от зареждане при старта. При старт работната среда ми заема 181 Мб Рам*(според Htop), като имам и включен Компиз и Емералд декоратор. Компиз също си върви доста безгрижно.

Тапетите, понякога си правя сам с Гимп, като ми хрумне нещо, понякога ползвам от нета. Това е общо взето.

Стабилно се държи и не ми крашва или нещо друго, не мога да кажа, че имам оплаквания :)

Редактирано от Nebs Febs (преглед на промените)

Сега видях че Минт са пуснали версия с Xfce и сега ще я инсталирам ще се опитам да сложа и компиз и емералд но с Емералд си спомням че имах някакви проблеми последния път сега ще видим дли пак ще е така.

Nebs Febs

А ако има някаква тема как се инсталира Емералд на 12.04 би ли я споделил да го сложа и аз на Xfce :) Благодаря предварително.

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

не помня от кой сайт беше, но при мен го лсожих така: Step-by-Step Install Emerald on Ubuntu 12.04/Linux Mint 13 Step 1. Open terminal then install all the required dependencies and CompizConfig Settings Manager sudo apt-get install git autoconf libtool libwnck1.0-cil-dev libwnck-dev intltool libdecoration0-dev gawk Install CompizConfig Settings Manager (CCSM) sudo apt-get install compizconfig-settings-manager compiz-fusion-plugins-extra compiz-fusion-plugins-main Step 2. Download latest emerald source tarball (emerald-0.9.5.tar.gz) then compile and install it on your Ubuntu 12.04 wget cgit.compiz.org/fusion/decorators/emerald/snapshot/emerald-0.9.5.tar.gz tar -zxvf emerald-0.9.5.tar.gz cd emerald-0.9.5 ./autogen.sh && make clean && make distclean && ./configure --prefix=/usr && make && sudo make install

Тенкс сега инсталирам и ще пробвам :) дано да стане но щом при теб стана и тук ще стане :)

П.п. Компиз тръгна на мейт но нещо е доста бъгав дори и с Юнити на класически режим без да го натоварвам се бъгва (всъщност не мога да проумея как мога въобще да го натоваря с 8гб рам Феном х4 3.2Гхц и Нвидиа) ама нищо .Ще сложим едно юнити за разнообразие и ще видим как е :)

Публикувано изображение

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

• Автор

Няма смисъл да коментирам http://s19.postimage.org/p3n56xmsx/ubuntu12_04mate1.png Много бъгове се изчистиха в MATE. Време е в Distrowatch да се появи Matebuntu. Само се страхувам да не прекалят с подобряването и да започнат да я товарят с функции и ефекти от които няма смисъл, а само гълтат ресурс.

лигавщини :) :

Публикувано изображение

П.П Последните „приложения“ не ги ползвам много, те са за снимката. Постигнати са с:

/opt/google/chrome/google-chrome --app=URL

A иконите бяха в „Application icons“, и не мога да се сетя, защо са иконите на facebook и youtube...

лигавщини :) :

Публикувано изображение

П.П Последните „приложения“ не ги ползвам много, те са за снимката. Постигнати са с:

/opt/google/chrome/google-chrome --app=URL

A иконите бяха в „Application icons“, и не мога да се сетя, защо са иконите на facebook и youtube...

какъв е док-а ? :)

какъв е док-а ? :)

Dock не съм инсталирал. Това е стандартния панел в „Xfce“. Просто сложих „Faenza“ иконите, поиграх си малко с порозрачността и го оразмерих. Но планирам да си сложа „Glx-Dock“(и ще кача снимката), по-познат като „Cairo-Dock“, защото на този панел му липсват доста функционалности и възможности за персонализация :)

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Dock не съм инсталирал. Това е стандартния панел в „Xfce“. Просто сложих „Faenza“ иконите, поиграх си малко с порозрачността и го оразмерих. Но планирам да си сложа „Glx-Dock“(и ще кача снимката), по-познат като „Cairo-Dock“, защото на този панел му липсват доста функционалности и възможности за персонализация :)

Ако искаш текста на иконите на десктопа ти да са прозрачни (да не са на този сив фон) добави това към ./gtkrc-2.0 файла

style "xfdesktop-icon-view" {

XfdesktopIconView::label-alpha = 0

}

widget_class "*XfdesktopIconView*" style "xfdesktop-icon-view"

Здравейте уважаеми Дами и Господа !

Моето любимо дистро Федора 64 бита с моята любима среда KDE с отворена страница на моя любим сайт Калдата :).Ако има нещо,което да показвам ,кажете ми.

С приятелски поздрав Свилен.

http://store.picbg.n...1826aee6600.png

http://image-upload..../62b8e5cee7.png

Lancelot и Делфин и Конзолата ми

http://image-upload....d9252932df.jpeg

Ето ми товари компа 2 гига защото Лиско,Торента,Делфина и Амарок са отворени и други програми,но основно тия ми взимат доста от системната памет.

http://image-upload....1b12823f37.jpeg

Моите любими рамки за прозореца са 3

Този

http://image-upload....9ea4828209.jpeg

Toзи

http://image-upload....2c6af7dc38.jpeg

И този

http://image-upload....81643184a7.jpeg

Моя любим пакет мениджър,там се инсталира ,сваля,разопакова ,изтрива програми,аз нищо не правя само стоя и чакам.

http://image-upload.de/image/b7yAJ0/d7d3a11a1a.jpeg

За други случай има конзола и сорс.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Моето любимо дистро Федора 64 бита с моята любима среда KDE с отворена страница на моя любим сайт Калдата :)

http://store.picbg.n...1826aee6600.png

http://image-upload..../62b8e5cee7.png

Сигурно имаш голямо въображение :) Аз честно казано, няма да мога да се ориентирам в подобен десктоп. Браво :super:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.