Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за Work PC - 1200 лв

Featured Replies

Здравейте, най-после след 7-годишни мъки, се спомина стария ми комп, та моля за съвет каква точно конфигурация мога да си спретна за наличния бюджет от 1200 лева. Цялата периферия я имам, затова говорим само за PC-то. това за което се използва PC-то е основно 2D-графика (Photoshop, Indesign, Corel и т.н.), Филми и не на последно място - игри от полуразложения труп на стария ми комп могат да се измъкнат1 бр. DVD RW - нова, но ne e SATA, 1 бр. HDD HITACHI 160GB SATA. Бих предпочел да си сложа 1 SSD - 60GB за операционната система и временно да се примиря с тези 160 GB (все пак имам и външен от 250 GB), които ги имам, докато не си взема по-голям хард. ...а и ако може да е максимално тих... Предварително ви благодаря за предложенията

Публикувано изображение

Това би трябвало да покрие всичките ти изисквания :)

• Автор

мерси за бързия отговор имам още един въпрос: някъде ми се мярна допълнителна платка за IDE - към която да си вържа старите хардове (те са ми няколко стари - 40 И 80 GB) и да си преточа данните на този хард, който ще остане в новата конфигурация, имате ли идея каква точно е тя или някакъв друг начин за това ? p.S. SAPPHIRE 2048M HD6850 DDR 5 PCI-E /BULK/ 175.60 $ SAPPHIRE 1024M HD6850 DDR 5 PCI-E /BULK/ 153.00 $ не е ли по-добре да не се пестят тези 22 долара?

Редактирано от rhabov (преглед на промените)

С тия 22 долара отгоре ще надвишиш бюджета с 10-15 лева. А разликата няма да е фрапантно голяма в производителноста. Препоръчвам ти да ги дадеш за нещо такова. С това ще си свържеш старите хардове директно към някой сата порт на дъното и ще си прехвърлиш важната информация на по-големия диск. Пък и винаги е полезно да се има едно такова чудо под ръка, предвид, че дъната с IDE слотове са с тенденция към изчезване, докато все още хардовете с този интерфейс са широко разпространени.

Фотошопа при работа с големи файлове обича бърз диск и то отделен само за него, а не да чегърта заедно с Windows-a на едно, а тия 40 и 80GB дискове, иди с тях при някой приятел, който има IDE порт на дъното, прехвърли си каквото трябва и ги разкарай - нямат място в нова конфигурация за 1200лв. От SSD-то полза никаква, нито за Шопа, нито за игрите, освен, че ще ти зарежда бързо Win-a. Разбирам да е конфигурация за 2-2500лв. да сложиш, ама при тоя бюджет е далеч по-добре да инвестираш в процесор и ако си запален геймър във видеокартата, а SSD-то го остави за времето, когато няма да нарани сериозно бюджета за основните компоненти на компютъра.

ASROCK H61M/U3S3 /H61/LGA1155 - 1 бр. - 113.62 лв.

I5-2400 /3.1G/6M/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 333.29 лв.

2X4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 71.21 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 144.76 лв.

GB R687OC-1GD 1GB GD5 - 1 бр. - 334.97 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 121.19 лв.

CM ELITE 370 BLACK NO/PSU - 1 бр. - 75.08 лв.

SONY AD-7280S SATA BLACK - 1 бр. - 28.96 лв.

Обща стойност - 1 223.06 лв. с ДДС

ASROCK H61DE/S3 125лв

INTEL CORE i5-2320, 3.00GHz, 6M 320лв

ADATA 2 x 4GB DDR III 1333 72лв

GIGABYTE 1024M HD6770 R677SL-1GD DDR 5 193лв

Corsair Force Series SSD SATA 3 60GB 220лв

SEASONIC SS-520GB Bronze 121лв

THERMALTAKE Commander USB 3.0 90лв

COOLER MASTER Hyper 212 Plus 55лв

Близо 1200лв!

Sony са капризни записвачки.По-добре ASUS или LG.

Бяха капризни и не особено качествени, но AD-72xx са много добри и правят много качествени записи в сравнение с гадните LG-та(те пък при Blu-ray имат отлични модели). ASUS са още по-добри, ама за устройство което почти не се ползва и 30лв. ми се струват много, остави 40лв. за ASUS. :) Аз даже препоръчвам флашка вместо DVDRW, ама кой както прецени.

С тази конфигурация ще можеш да работиш и да играш. Може ако намерих по-добро SSD да замениш това.Не съм много сигурен дали захранването ще е достатъчно.

post-256143-0-06861400-1330442111_thumb.

Редактирано от DarK_AdioS (преглед на промените)

Бяха капризни и не особено качествени, но AD-72xx са много добри и правят много качествени записи в сравнение с гадните LG-та(те пък при Blu-ray имат отлични модели). ASUS са още по-добри, ама за устройство което почти не се ползва и 30лв. ми се струват много, остави 40лв. за ASUS. :) Аз даже препоръчвам флашка вместо DVDRW, ама кой както прецени.

Извинявай, ама не съм съгласен с теб за DVD-то. Явно си от тия, дето теглят от маймунда игри. Споко и аз съм такъв, ама понякога си вземам това онова или просто ми пращат нещо с видеокартата. Става въпрос за игри на DVD диск. Е, няма как да подкарам оригиналният S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat без DVD устройство или записвачка накратко. Сега с тая ACTA ще ни накарат всички игри само от дискове да играем, а не само тия, дето ни се играят и онлайн. Сега ще ми кажеш, че може да си я поръчаш от интернет. Как? Сори, ама искаш да подариш на детето си игра за Коледа или рождения ден, егати тъпотията ще е да седнеш пред компа и да му я дръпнеш от нета. Стига с тия флашки. Дори в колата е по-удобно с едно обикновено CD, отколкото с флашка, въпреки по-добрата и функционалност. Все пак не винаги по-сложното е по-добро. Така, че една записвачка никога не е излишна. Не заема място, не харчи ток и не струва много.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Отдавна не купувам игри на физически носители, а съм минал 100% на електронни копия от Steam, http://www.g2play.net/store/ и http://www.roxen.ru/ На теб може и да ти върши работа, за мен е абсолютно излишна.

Редактирано от like.no.other (преглед на промените)

И от мен един глас за DVD-то. Аз не мога да си представя компютър без оптично четящо устройство. Най-малкото защото може да имам важна информация на дискове или защото трябва да имам на какво да си слушам оригиналните CD-та. :cool:

И от мен един глас за DVD-то.

Отдавна не купувам игри на физически носители, а съм минал 100% на електронни копия от Steam, http://www.g2play.net/store/ и http://www.roxen.ru/ На теб може и да ти върши работа, за мен е абсолютно излишна.

Не падаш по гръб. На мен пък много пъти ми се е налагало да прочета някой стар или нов диск. налагало ми се е да архивирам снимки и видеоклипове и какво ли не. Сега ще кажеш, че същото може да правиш и на флашка. Сигурно. Само дето един DVD диск e стотинки. А аз точно Steam имах предвид. Не, благодаря. Нямам нищо против, всеки да си ползва каквото иска, но да се дава съвет, че нещо, дето струва една нищожна част от цялата конфигурация е ненужно и може да се спести, не съм съгласен. На мен дори все още ми е необходимо флопи понякога.

За това написах:

"Аз даже препоръчвам флашка вместо DVDRW, ама кой както прецени."

На който му трябва ще си купи, на който не му трябва, като мен ще си стои без DVDRW. Виж, като поевтинеят още Bluray устройствата и носителите, което неминуемо ще стане, то и аз ще взема едно, че 25GB на един диск си е друга работа, ама за сега 20лв. за презаписваем диск и 6-7лв. за BD-R - thanks, but no thanks.

Ако ще навлизаме в този спор. Аз не знам защо си взех записвачка. За малко повече от година съм я ползвал 2 пъти... Единият не помня защо, 2-рият да си проверя какво има записано на 1 купчина дискове, 90% от които змаинаха в кофата...

• Автор

Хахаха, направо ми оспамихте темата с тази записвачка ;) Аз лично използвам често това устройство , така че със сигурност влиза в конфигурацията. Мисля че доста полезни неща написахте, за което ви благодаря много. Май ще се спра на вариант с процесор i5. Но утре ще ви драсна за допълнителни насоки, че от телефона на жена ми ми е малко трудно да пиша.

• Автор

така, с лека комбинация и малко оливане с бюджета спретнах това чуда, остава да ми кажете дали е добре като комбинация и какво друго ми е необходимо за да си го сглобя сам - последния път когато асемблирах комп беше преди 4-5 години, ама мисля че ще се справя

BB код:

ASROCK H61M/U3S3 /H61/LGA1155 - 1 бр. - 113.87 лв.

I5-2400 /3.1G/6M/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 334.04 лв.

2X4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 71.70 лв.

CM ELITE 370 BLACK NO/PSU - 1 бр. - 75.25 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 121.47 лв.

GB R687OC-1GD 1GB GD5 - 1 бр. - 335.72 лв.

ASUS DRW-24B3LT/SATA/LS/BLACK - 1 бр. - 40.66 лв.

A-DATA SSD S510 60GB 6GB/SEC - 1 бр. - 166.18 лв.

Обща стойност - 1 258.89 лв. с ДДС

Чудесно е! АКо не можеш да се справиш сам Nikem до колкото знам сглобяват безплатно конфигурациите и ще ти го пратят готов. За съжаление не съм работил с тях, но чувам добри отзиви! Друго не ти трябва за сглобяването освен отвертка и свободно време :)

Е то това си е половината удоволствие от покупката,да си го сглоби сам човек и да трепери като го запали първия път дали ще тръгне.Колкото до устройството,е и така и иначе.Аз си купих наскоро BluRay четец със двд записвачка,но го ползвам само по веднъж в месеца като си купя списанието да прегледам филмчетата(жалко,че не ми позволиха да ги превеждам и да ги споделям с вас,има страхотни теми и тестове) и ако има пълна весия на някоя игра да я видя.Иначе масирано използване беше веднъж да изхвърля и аз около 150 диска от младежките години,когато всичко се записваше за бъдещи дни. На автора честита машина и да не забравиш да пуснеш някой тест да видим и ние какво може ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.