Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

До колко години живеят декоративните зайци?

Featured Replies

Здравейте, аз имам декоративен заек(албинос). :yanim: Та въпроса ми е до колко години живеят декоративните зайци албиноси(моят е на 2г.5. или поне някъде там). Моля отговорете на въпроса ми.

• 4 седмици по-късно...
Аз имах декоpативно зайче и живееше 4 години, и ветеpинаpя ми беше казал, че живеят най-много до 4 години и половина

ооо много тъжно при вас

:(

• 3 месеца по-късно...

Ако е отглеждано добре може да доживее и до 6 години.

• 11 месеца по-късно...

Няма как да живее до 15.

Ами мисля, че ако се грижа добре за него, а аз се грижа, ще стигне до 15. Четох в един сайт, че може да живее до 15.

Няма как да живее до 15.

То на сайтове много не се доверявай. Има си продължителност на живота. Не мисли обаче че ти пожелавам зайчето да умре. Далеч съм от такава мисъл.

• 3 седмици по-късно...

То на сайтове много не се доверявай. Има си продължителност на живота. Не мисли обаче че ти пожелавам зайчето да умре. Далеч съм от такава мисъл.

Ами мисля, че като се грижа добре за него няма да има проблеми.

От 7 до 10 години е продължителноста на живота на зайчето , независимо дали е албиност или не.

• 2 години по-късно...

Здравейте! Само при мен ли се случва? Зайчето ми вече е на 3 годинки, но още като малко много подскачаше и скъса сухожилие на задното краченце. Можеше да се направи операция, но трябваше да стои на едно място, без да мърда ,в продължение на 1 месец и повече. Не ми хареса идеята. Добре си е , малко върви като пингвинче, но не му пречи. После се навря някъде и си възпали окото. Що годе успяхме да го оправим, но мисля, че остана частично сляпо. Днеска го оставихме за един ден на терасата, преградено беше всичко и се връщаме и си държи рачичката свита....  пак се е контузило. Или имаме най-чупливото зайче, което само се наранява или не знам просто... Супер много грижи полагаме и пак нещо му става. Нормално ли е това?

• 2 седмици по-късно...

Моето зайче почина преди няколко дни на 5 години и няколко месеца беше.Сигурно наистина толкова живеят,но си нямаше другарче и не знам дали   това не  се е отразило и затова е починало  когато е станало на 5 години?

Редактирано от golfy (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...

Моето зайче беше момченце на 4 години и 3 месеца и е починало днес 31.05.2016 в 2:00 през нощта. За жалост не съм била там и и е много мъчно, плаках поне три часа. 

пак ще сме с тях, отново ще сме заедно, те са добре и ни чакат - при Моста на Дъгата

RainbowBridge.jpg

• 4 месеца по-късно...
на 31.05.2016 г. в 20:25, animimi2002 написа:

Моето зайче беше момченце на 4 години и 3 месеца и е починало днес 31.05.2016 в 2:00 през нощта. За жалост не съм била там и и е много мъчно, плаках поне три часа. 

Моето също е момченце,подариха ни го преди една година.Казаха,че май е на две години... Отначало се стреснахме - беше някак ненормално страхлив. Трябваше много време да се поотпусне. Сега се разхожда свободно навсякъде. В момента,в който се прибера се "стрялка" в краката ми и се изправя на задни крачета,но все още е плашлив и не знам дали е бил тормозен в предишния си дом или ние някъде бъркаме в отглеждането му :( Имаме куче и коте и са много глезени,бързо свикнаха със зайчето,не го закачат. Не знам какво друго да добавя. Цял живот си гледам какви ли не животинки,като умират много се измъчвам и все се заричам,че няма повече да вземам друго животинче и все се оказвам поне с 3-4 в дома си. Зле ми е като умират и не мога да помогна,ама като ги обичам толкова много... Само да спомена,че нямам "маркови" гадинки,кучето и котето са ми от улицата,но всички у дома ги обожаваме.Котката ми е млада,само на 2 и половина години,но кучето ми е доста старо вече и без  нея не можем :) Вече е на 10 нейни си години. Когато единият ми син я намерил в кашон с трева на дъното и много болна със всякакви външни и вътрешни паразити,куп болести още-ветеринаря не даваше гаранция за нейното оцеляване. Наложиха се много лечения,инжекции всеки ден и оцеля. От ужасния рахит и останаха леко криви предните лапи,но всичко мина благополучно и ето повече от 10 години Сара е с нас - нашето куче-марка :)  И само да спомена,че кучето ни Сара никога не спи на пода,винаги е на нечие легло и добре завита-без значение колко е топло и подозирам,че не знае,че е куче ;) 

• 1 година по-късно...

Здравейте, моето патулесто(джудже) се казва Сони и тази година, февруари направи 6 год.Никога не е живял в кафез, яде гранули и моркови, ябълки, магданоз, спанак без зеле-незнам защо!!!..Всеки ден изяжда и по една обикнов. бисквита-незнам дали е позволено, но щом му харесва...давам му.Имам проблем само с ноктите му, задните до сега не съм успяла да изрежем.Просто не дава.Зимата, когато е мн. студено, влиза в кревата и спи с мене.На снимката може би не се вижда добре, има червени очи.Поздрав за всички вас, които имате такива сладки любимци.

S1.jpg

Упссссссссс, извинявам се-сега видях, че размера на снимката трябва да бъде МВ, но ако моята не се появи вероватно е заради размера.

• 1 година по-късно...
преди 1 час, Милена Минчева написа:

Здравейте, имам мини зайче , което ще навърши тази коледа 10 години. Търся и други рекордиори. Можем да ги запишем в Рекордите на Гинес.. 

Изчакваш още 9 години и викай ГИНЕС.

• 2 месеца по-късно...
на 14.10.2015 г. в 20:20, golfy написа:

Здравейте мойто онзи ден ходи на лекар уж настинал от жегата дадоха му хапче. И инжекция биха и го имам от 2017 и днес го намерих умряло има ли шанс нещо да стане на майката понеже това беше таткото :(

• 4 месеца по-късно...

Нашата бяла перличка на име Снежка е на 1,5г. приблизително  - осиновихме на около година, но не сме сигурни за точната и възраст. Надяваме се да живее възможно по-дълго. Изкъпахме я с бебешки шампоан на Мустела и и се отрази много добре (по принцип не я къпем, но се изцапа , тъй като и се разстрои стомахчето). Всеки ден и даваме по малко пресни плодове или заленчуци , обелени и без семки и вярвам, че това ще удължи живота и.bunny rabbit no GIF

• 1 година по-късно...
на 16.12.2018 г. в 14:44, Милена Минчева написа:

Здравейте, имам мини зайче , което ще навърши тази коледа 10 години. Търся и други рекордиори. Можем да ги запишем в Рекордите на Гинес.. 

И моето е на 10 годинки вече. Започнахме 11-та година както го гледаме, купих го бебе през далечната 2010г. Истината е, че наистина продължителността на живота им зависи от това как се гледа зайчето. 

• 4 седмици по-късно...

Аз имах два и ги купих от бебета.Първо едното беше чисто черно женско и голяма бандитка.След година за да не се чуства самотна му взех още един, който се оказа пак женски.Беше бял на кафеви петна.Бяха ми дали една книга, в която пишеше всичко за отглеждането им.Там пишеше, че живеят средно около 12 години.Важно е да се пускат от кафеза всеки ден поне за час-два да се разходят.Зъбите им растат бързо и е важно да имат постоянно какво да гризат, иначе стават прекалено големи и няма да могат да се хранят и умират.Белия почина след 6г. след това остана черния сам и го дадох на едни познати , които имат ферма и други зайци там и да го сложат да живее с тях.Супер много ми липсват тия животинки.

• 2 месеца по-късно...

Наскоро четох, че декоративните зайчета живеят около 10 години. Обаче май е доста трудно да се опазят живи... Крехки и чупливи били. Не трябва да ги стискаш и да ги държиш насила.

• 1 година по-късно...

Аз имах, но днес почина, но въпреки това се радвам,че живя един хубав и пълноценен живот, цели 7 години! 😭❤️

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.