Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фитнес - въпроси, съвети

Featured Replies

и какви други екстри може да се намерят в Спарк?,щом като вече е ясно, че цените са нормални.

• Отговори 210
  • Прегледи 22k
  • Създадено
  • Последен отговор

Интересува ме и мен цените в СПАРК. Съжалява,. че звуча така комерсиално настроена, но нямам излишни пари за хвърляне, не и много такива.Дайте ми примерни цени ?

като за нас жените разбрах, че има голяма просторна зала за аеробика, пилатес, каланетика, зумба въобще нашите модерни активности, има масажни отделения, финландска сауна и парна баня с аромат на освежаващ евкалипт, така ли е?

Редактирано от marinelka (преглед на промените)

Мен сауната ме вълнува особено много, защото знам, че е полезна за кръвообръщението, а аз имам известни проблеми в тази област.Хубаво е, че освен фитнес предлагат и СПА

"Дълбокото проникване на топлината спомага за премахване на отровите, алкохола, никотина и металите. То помага за излекуване на хроничната умора, съдейства за растежа на мускулите, повишава нивото на хормоните на растежа, намаля целулита. Калориите, които се изгарят за половин час престой в инфрачервената сауна са повече от тези, изгорени при бягане за същото време. Инфрачервените сауни с електрическа светлина са много полезни за хора, страдащи от рак. Те повишават нивото на насищане с кислород и премахват радиоактивните остатъци. Инфрачервените сауни са добри и за хронични възпаления. Тази сауна може също да се използва от хора с разширени вени, метални импланти, хипертония и диабет, докато традиционните сауни не помагат при тези случаи."  Ето ти ги въздействията на финландската сауна :)))

Е, те не са екстри, просто финландски метод го изисква.Пиши после дали ти се е отразило добре ;)

Бре...отидох да тичам аз, да се разкърша.. мисля, че нещо си направих левия крак. Първия път го отдадох на мускулната треска, тъй като имах и на двата крака подобна болка, въпреки, че в левия ми се стори много по-силна. 

Днес като бягах пак (два дни след първата тренировка) такива болки получих, че чак понакуцвах.

Болката е в долната част на прасеца

Предполагам, че съм го претоварила... какво да правя, някакви конкретни упражнения или да чакам да си мине и да продължа да си тичам?

Тичането като всяко нещо си е наука. Много хора пренебрегват това и съответно получават болки в глезени, колена, гръб и тн. и си казват това не е за мен и набързо се отказват. Изчакваш да се въстановиш- след което четеш/гледаш клипчета тук там за техники на тичане, подходящи обувки(не е казано да са скъпи) имат голямо значение, измерваш си пронацията, свода и тн. избираш най-добрия вариант и продължавш. Ако не си тренирала от много време е нормално да те болят мускулите.

Бягам с обувки оригинални на nike, най-удобните в живота ми.

Но е сигурно защото не бях тренирала сумати време...ама само левия ме боли, десният нищо му няма

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Е, отиде ли ?Казвай бърже, че и аз съм се насочила целеустремено. :P

А, имаш ли идея какви са цените в момента, защото и това ми е важно ! Щом си ходила трябва да знаеш, де

чао

Възможно е просто левият да ти е по-слаб и ако не си провела правилно тренировката, да си го претоварила повече. Дийпрелийф, neox крем, allga san - вземи си нещо такова за мазане. Добави си Б комплекс и магнезий, може направо от магазините за добавки, че е по-евтино. Пий поне 2 литра вода на ден и премахни всякакви други течности, особено диуретици като кафе и кола. Преди тренировка задължително загравяй с леки упражнения поне 15-тина минути. Щом ще бягаш, обърни повече внимание на разгрявката на глезените и колената. Самата тренировка я започни с по-бавно темпо и плавно повишаване на пулса. Направи една празна обиколка с ходене и когато се усетиш в кондиция, започни съществената тренировка. Каква е целта на тренировките ти?

Недей да залагаш на монотонно и продължително кардио. Достатъчна ти е 15-20 минутна тренировка, в която да редуваш бързо-бавно с минимални почивки. Щом искаш да бягаш, може да го правиш като редуваш стандартно бягане с бавно темпо - спринтове - пак бавно бягане - движещи се напади - пак бавно бягане - подскоци на един крак и т.н. Примерно ти ги казвам, ти сама трябва да си нагласиш програмата според твоето ниво и възможности и откъм упражнения и откъм времетраене на сериите и почивките. Важното е да не се изхвърляш в началото със свръхнатоварване. Така хем няколко дена няма да можеш да тренираш заради огромната мускулна треска, хема няма да имаш желание да повториш, хем натоварваш излишно сърцето. Експериментирай. Влизането във форма не става за една седмица. Тренировките трябва да ти доставят удоволствие, за да ги практикуваш цял живот :)

Да...аз не бягам бързо, нормално темпо, за около 30 мин, после малко ходене и така. Накрая завършвам с упражнения за стягане.

Мисля, че грешката ми е, че накрая правя упражнения, които са и за загрявка, хаха.. Ще си направя някаква програма, дали е добра идеята сега да ида да тичам, не ме боли толкова много, ама да не вземе да се влоши пак..

Само недей да бягаш всеки ден. През ден-два става. В почивните дни може да заложиш на стречинг, йога или упражнения със собствено тегло за горната част на тялото - женски лицеви опори, упражнения за корем, кофички на пейка... Не е задължително тренировките ти да са продължителни. Много по-важно е да са стегнати, енергични, с минимални паузи между сериите. И не забравяй хранителния режим :)

Има едни готини момиченца, като мъж какво да си помисля :)))Ама и добре си знаят работата.Ароматните масла са страшни, много е отпускащо!

да, отидох и посетих сауната, посрещна ме много любезен екип. Заслужава си да си на това място и там да тренираш и релаксираш. Басейнът е голям, близо 17 метра, мисля си следващият път да взема и моята племеница, тъй като там обучават и децата на плуване. Има инструктор и необходимите за това приспособления. Това, което ми направи добро впечатление, е че сауната е по-голяма, има повече места и не се налага да чакаш, страхотно е, заслужава си.:)

на пръв поглед джакузите ми се стори странно, защото е почти като легло. Но струята е доста силна и много добре масажира тялото, направено от някакъв материал,  като чели е дървен, но е направено много фино и с много вкус.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.