Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фитнес - въпроси, съвети

Featured Replies

Да блъскаш като говедо , да се тъпчеш като свиня .да нощуваш като сова няма да стане,защото си човек.Само да обобщя.Както и да е !Само това да вметна.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

• Отговори 210
  • Прегледи 22k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да блъскаш като говедо , да се тъпчеш като свиня .да нощуваш като сова няма да стане,защото си човек.Само да обобщя.Както и да е !Само това да вметна.

на тези години им е като фикс идея ;)

Ако разполагах с уреди не е нужно да ходиш на фитнес инструктор в нета разполагаш с всичко необходимо само кажи имаш ли уреди в наличност и ще ти пратя програма и упражнения. Но и фитнеса не е лоша идея там винаги някои може да ти помогне с повече тежести ако се затрудняваш, но пък зависи къде ходиш ако е претъпкано се чака винаги има професори които знаят много и само ти казват какво да правиш а те самите не знаят за какво става въпрос иначе не е лош вариант :)

Най- добре е първите няколко пъти да е във фитнес зала ,след това той ще си реши сам ли да продължи в залата или вкъщи , защото има опасност от разтягане и дори от скъсване на сухожилия и мускулни влакна  ( виждала съм такива след безотговорна тренировка ) за това и го посъветвах да се обърне към инструктор да му направи програма 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Мускули се правят със упорит труд!!!!!!!!!..............Както е споменал @petaran започваш на лост и успоредка за година,година и половина за да се постегнеш малко( и аз така започнах).........За мускула е важно да се "напомпва" със кръв...........Също е добре и една следобедна дрямка......Понеже си във такава възраст засега ти препоръчвам да си вземеш бирена мая,хем кръвта прочиства и помага при кожни проблеми..........Протеин също може да пиеш..........и е важно засега режима на хранене поне по 4-ри пъти дневно.............Дано не си от нетърпеливите химия не препоръчвам във НИКАКЪВ случай,понеже се иска да се поддържа постигнатото(доста скъпичко излиза) .............А ако си решил да започнеш във зала не прекалявай със лежанката,понеже съм забелязал,че при начинаещите гръдните мускули изпреварват останалите...........и ще имаш чувството,че не напредваш въобще............

на тези години им е като фикс идея ;)

Най- добре е първите няколко пъти да е във фитнес зала ,след това той ще си реши сам ли да продължи в залата или вкъщи , защото има опасност от разтягане и дори от скъсване на сухожилия и мускулни влакна  ( виждала съм такива след безотговорна тренировка ) за това и го посъветвах да се обърне към инструктор да му направи програма 

Да наистина прав(a) си аз имах отначало много добър инструктор (брат ми) той се занимава от много малък с фитнес и доста ми помогна но програми и упражнения сам си ги правих и ефекта е доста добър за малко време но наистина за начало си трябва професионална помощ а и мозък в главата не да започнеш да се помпаш като животно и да направиш някоя беля :D :D :D

Здравейте аз съм Ники на 17 години съм 65 кила съм 1.60 съм висок и съм слабичък 

За какво отслабване говориш ти си в горната граница на допустимите килограми преди да започнеш да вредиш сериозно на сърцето си и другите органи.. Сега не мога да открия въпросните данни в нета, но съм сигурен, че формулата за изчисляване на нормалните килограми беше ръста минус 1.10. Тоест би трябвало да си 50 килограма. За нормално се приема и ръста  минус 100 да отговаря на това колко тежиш. В твоя случай 160 минус 100 = 60 , а ти си 65 килограма. Не съм сигурен за коя точно възрастова граница бяха приемливи тези килограми но, определено е много над твоята.

За какво отслабване говориш ти си в горната граница на допустимите килограми преди да започнеш да вредиш сериозно на сърцето си и другите органи.. Сега не мога да открия въпросните данни в нета, но съм сигурен, че формулата за изчисляване на нормалните килограми беше ръста минус 1.10. Тоест би трябвало да си 50 килограма. За нормално се приема и ръста  минус 100 да отговаря на това колко тежиш. В твоя случай 160 минус 100 = 60 , а ти си 65 килограма. Не съм сигурен за коя точно възрастова граница бяха приемливи тези килограми но, определено е много над твоята.

Човека се гъбарка със форумците ! Крайно време е на такива новаци първите 20-30 поста да минават модераторско одобрение преди да се появят във форума !

п.п. На учителката му по български пък трябва да и отнемат правата да преподава.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

За числата които споменаваш даже си малко "дебеличък" , освен ако не желаеш да придобиеш фигура на "мутра" ( :) ).

На твоите години тренирах плуване (10-та година) и във върхова спортна форма (не знам дали знаеш какво значи това  :)  )бях 70/170....Когато излязох от казармата (21г) отново "без грам мазнинка" тежах 75кг(ама беше "корава казарма" :) ).....сега съм пак 70 (58г) :)

Добре е да се захванеш с чист от всякакви "модерни храни" спорт . Другото само ще дойде!

П.П. Другото за което си мисля , че искаш е идиотщина за която не след много време се плаща със здраве , а не рядко и с пари.....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Да се пишат мнения за бодибилдинг и фитнес в този форум е като да се пита за ремонт на дънни платки във форум за щангисти :)

http://www.youtube.com/watch?v=oIwUZ9AsKEY
138 lbs стана 200 lbs :) 

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

За 1.60 не си никак слабичък... може да си тлъстичък... Най-простия начин е да правиш всеки ден по едно набиране +, една лицева опора + и по една коремна преса + (т.е. всеки ден увеличаваш с по едно). В края на периода от една година ще е доста различно...

Слаб съм повярвай!

http://www.youtube.com/watch?v=oIwUZ9AsKEY

138 lbs стана 200 lbs :) 

Ако ми кажеш как да го постигна не чак толкова де :P

Човека се гъбарка със форумците ! Крайно време е на такива новаци първите 20-30 поста да минават модераторско одобрение преди да се появят във форума !

п.п. На учителката му по български пък трябва да и отнемат правата да преподава.

Ами, щом казваш!

Всички фитнесджии с големите ръце тръгнали по потници... мен да сте ме видели да ходя без гащи ?  ;) 

.......на 17 г., по цел ден на клавиатурата и пред ТВ, малко трудно ще се извади атлетично тяло!!!

Ръста минус 110 е нормата за жени, а ръста минус 100 е нормата за мъже. 

@Rulum, вади се да ти кажа :D 

Редактирано от GetFun (преглед на промените)

Моля ви, тези формули са измислени преди 100 години за много общ случай

не вървят , ама никак

" ЧовекА(ЧовекЪТ) се гъбарка СЪС(с) форумците ! Крайно време е на такива новаци първите 20-30 поста да минават модераторско одобрение(,) преди да се появят във форума ! "

п.п.(П.П.) На учителката му по български пък трябва да и отнемат правата да преподава. "

Извод: "Присмял се хърбел на щърбел."

Редактирано от Али Ръза (преглед на промените)

Пичище ти явно търсиш бърз резултат?Ако е така кажи ми да ти пратя програма и да ти изпиша едни "рецепти" на ЛС за година няма да можеш да се познаеш.Във горните постове имаше клип,човека от сега ти казвам,че не чист..........Живота и здравто са си твои.................

А стига бе, дебел бил на 17 :) Аз на толкова в казармата влязох 78 кила на 185 см и излязох доста повече като кила след яки тренировки като старо куче, но не мога изобщо да твърдя, че съм бил тлъстичък.Напротив, мога да ви пратя снимки от тогава. Все пак всичко е до човека. Някои като мен си имат тежки кокалаци. А как аз съм почнал, за да станат раменете ми за пример...ами естествено с упражнения главно за рамене я поради незнание, я заради наличния хардуер - пружини и дъмбели + лост и успоредка. Гърди за жалост и след дълги години не направих, въпреки наблягането на лежанки :) Така, че всичко е до човек. Бат Арни също като мен на 16 е почнал с 36 ръка, но всеки знае къде стигна. Всъщност, още на 16 ми подариха 5 лева за рождения ден и аз си купих книжка за културизма - тая на Атанас Джананов - Културизъм за всички:

Публикувано изображение

Моята препоръка е следната. Заеби форумите и интернет като цяло, ако искаш да заякваш. Отдели 15-20-50 лева ако трябва за книги и чети. После пак чети и препрочитай, докато ти се набие в акъла системата. Иначе нищо няма да направиш, така както правят повечето. И като казвам система, нямам предвид точно определена тренировъчна система, а системата като цяло. Демек " Що е то културизъм и има ли то почва у мен". 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Аз какво съм направил, делил ли съм, умножавал ли съм или съм изваждал? Пък аз да ти кажа. 

Редактирано от keba (преглед на промените)

Пичище ти явно търсиш бърз резултат?Ако е така кажи ми да ти пратя програма и да ти изпиша едни "рецепти" на ЛС за година няма да можеш да се познаеш.Във горните постове имаше клип,човека от сега ти казвам,че не чист..........Живота и здравто са си твои.................

Ами да ако може прати ми тази програма! :)

Хайде пич дай ги тези рецепти..

• 1 месец по-късно...

Отиваш в залата и започваш да тренираш. Това е начинът. Няма едно или няколко магически упражнения, които да те направят здрав, няма магически режим. Всичко опира до постоянство. Поне 2 години тренирай редовно и ще видиш големи резултати. 

И под постоянство имам предвид ПОСТОЯНСТВО. Да се правят 3 тренировки седмично поне без никакви оправдания. Няма "ама то ме боли, ама вчера се напих, ама днес ме мързи". Щото много хора очакват с 5 тренировки месечно да станат фитнес изроди... не става. 

Имай предвид, че първите 6 месеца за всеки новак в залата са съпътствани с голям прогрес. И откъм ръст в силата, и откъм килограми. Това ще те мотивира. Но не си мисли, че за 1 година ще станеш като бичметата из залата. Виждал съм много, много хора... резултатите идват след време. 

Лол. Това с масата си е и до метаболизъм честно казано. Играя баскет всеки ден(хоби), карам колело всеки ден, тренирах карате 2 години(професионално) и резултата е никакъв. Хапвам си 4 пъти на ден, до насищане - не се тъпча, защото за мен е глупост. В момента съм на 19 години, висок 1.92 и тежа забележителните 62 килограма :D. A за фитнес въобще не мисля - спорта е здраве, здраве, което след 20 години ще търсиш. В момента правя програмката аir alert 3 и фитнеса е лицеви опори + коремни преси.

Познавам няколко души, които бяха същински вейки с бърз метаболизъм, които качиха доста от фитнеса. Тъй че не опира всичко до метаболизма. Тялото свиква с външните натоварвания, а при тежки силови тренировки няма как да не вдигнеш мускулна маса. Не, че тези хора са станали бъчви - напротив, пак са доста изчистени, но по-мускулести. Не като мене - разпусна ли се и после свалям с месеци и се псувам, че съм се омазнил. 

Що се отнася до фитнеса - никак не е вреден, стига човек да не прави простотии. В което число влизат тъпашки изсилвания с прекалено високи тежести, безмозъчен зоб или тотално неправилно изпълнение на упражнения. Виждал съм хора, които правеха пълни безумия в залата и после ги чувах - "леле, тоя фитнес/това упражнение ме съсипа". Е не, бе!

Проблема е, че във фитнеса се сблъскваш с точно такива индивиди, които промиват мозъка ти. А пък и друго - на нашата възраст всеки гледа да се изфука във социалната мрежа с някое друго клипче, на което е записан как вдига двеста мъртва тяга и т.н. Иначе фитнес за тонус никога не е лошо. Въпроса е как си с психиката и дали ще издържиш на "пичовете" около теб. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.