Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Отново предлагам темата да се заключи. Човека писа че през лятото ще купува машина, което моди до мисълта, че ще чака налични процесори на Интел, с Ivy Bridge ядро, понеже поне тези с Vishera ядро на АМД може и да не са налични, макар за начало на производството да се спряга краят на Юни, или началото на Юли месец. Все пак официалното представяне и старта на продажбите се води за месец Септември... Вече по темата се водят безмислени спорове. Ако човека наистина е надиплил пачките, просто да се хвърли на платформата 2011 на Интел, на последен модел от висок клас дъно с Х79 чипсет, с 64 гъби четириканална(два 32гб кита), процесор 3960Х и GTX 680 или пък HD 7970(защо не пък на две карти в SLI или Crossfire)...Два големи твърди диска по 3ТБ или по 4ТБ, тук в БГ ги няма май още по 4ТБ модели, ма из чужбина се намират, едно прилично SSD от 480ГБ и качествено захранване, от порядъка на 620+ вата(за система с една карта) и 850+ вата, за система с две карти от висок клас и системата ще е напълно адекватна не 3-4, а дори 6-7 години напред, без други ъпгрейди, освен евентуално на видео картата след въпросните 3-4 години. Обаче сумата, за такава система ще е наистина колосална поне 7500-8000лв(за система с две карти), колкото, за не лош автомобил производство 2003-4г. втора ръка, в перфектно състояние и на малко километри.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Щом си имал пари да минеш на по-висок етап от геймърското си развитие, значи ще намериш някой лев и за ново захранване, ако се налага. Аз затова в по-горния си пост съм казал авторът на темата да обмисли по-добре какво ще прави. За мен винаги е било най-добре предварително да се обмисли какъв компютър ще се взима за определената работа, която ще върши, да се вземе наведнъж конфигурацията и най-много да се добави някой компонент като видео карта, ако има дефицит на средства, като предварително се стеснят вариантите на възможните модели и да се закупи допълнителният компонент, когато се набавят средствата, а не да се ъпгрейдва през 3-4 месеца. :cool:

Извинявай, ама пишем безсмислени постове без да се налага. Аз доколкото разбрах от темата, въпросът е за препоръка на нова видеокарта без значение в цената, защото ако съм разбрал правилно, ще се ползва и в бъдеще за нова конфигурация. Ами няма как сега да вземе видеокарта с това захранване. Сори. Може да я вземе, но ще трябва да си я държи в шкафа, докато събере пари и за другите неща. Затова казвам, че сега единственото нещо, което може да се купи, е захранване. Просто няма какво друго, освен ако не е решил да сменя кутия или записвачка! Казва бюджет и намерения, препоръчвате захранвания. Напълно съм наясно, че с единична видеокарта му е достатъчен дори и 430 ватов Seasonic. Въпросът е, дали това е правилния подход. Защото, както виждаш от дадената по-горе графика от мен, вентилаторът му просто би изхвърчал. Ако обаче иска нещо за игри, не го бърка по-големият шум от захранването, който се губи в шума на другите компоненти или не го бърка, компютъра да вдига шум докато спи, нека взема и изгодно захранване. Аз просто изказах мнението си по темата, а тя е - търси се видеокарта за следващите 3-4 години. За да има такова чудо се предполага, че няма да е нещо за 300 лева, а поне 2 пъти повече. Така и така ще трябва и захранване, защо да не е едно мощно, което би издържало без проблем и SLI/CF, като в същото време е безшумно дори при максимално натоварване на системата? Защото 50 % от 850 вата са малко над 400, а такива стойности компютърът му няма да достигне с единична видеокарта, дори след клок. Значи, вентилаторът ще се върти на минимални обороти при тия натоварвания. В същото време има и вариант при натоварване до 170 вата и ниска температура, да не се пуска перката. Това означава, че при обикновена работа захранването няма да издава никакъв шум. Що се отнася до гейментусиазмът...знаеш ли, съжалявам за едно две неща отпреди 5 години. Едното е, че не взех SLI дъно и второто е, че се спрях на евтин Chieftec 450 W, дето ме ограничава при следващ ъпгрейд. Няма как да го ползвам отново, защото не би издържал геймърския ми напън, идващ отвътре ;)

Отново предлагам темата да се заключи. Човека писа че през лятото ще купува машина, което моди до мисълта, че ще чака налични процесори на Интел, с Ivy Bridge ядро, понеже поне тези с Vishera ядро на АМД може и да не са налични, макар за начало на производството да се спряга краят на Юни, или началото на Юли месец. Все пак официалното представяне и старта на продажбите се води за месец Септември...

Вече по темата се водят безмислени спорове. Ако човека наистина е надиплил пачките, просто да се хвърли на платформата 2011 на Интел, на последен модел от висок клас дъно с Х79 чипсет, с 64 гъби четириканална(два 32гб кита), процесор 3960Х и GTX 680 или пък HD 7970(защо не пък на две карти в SLI или Crossfire)...Два големи твърди диска по 3ТБ или по 4ТБ, тук в БГ ги няма май още по 4ТБ модели, ма из чужбина се намират, едно прилично SSD от 480ГБ и качествено захранване, от порядъка на 620+ вата(за система с една карта) и 850+ вата, за система с две карти от висок клас и системата ще е напълно адекватна не 3-4, а дори 6-7 години напред, без други ъпгрейди, освен евентуално на видео картата след въпросните 3-4 години. Обаче сумата, за такава система ще е наистина колосална поне 7500-8000лв(за система с две карти), колкото, за не лош автомобил производство 2003-4г. втора ръка, в перфектно състояние и на малко километри.

Понеже ме бъзикна, ще ти издам една тайна. Моят го продадох миналото лято за 5100 лева на 64000 км, производство юли 2006 година с 4 чисто нови гуми на по-малко от 2000 км( 420 лева) :) 7-8000...ако се навиеш на толкова, значи много ще се набуташ. Така е явно и с компютърните конфигурации. Щом казваш, затваряме темата и пренасяме спама в други подобни теми :P ( може и кошчето)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Отново предлагам темата да се заключи.

Извинявай, ама пишем безсмислени постове без да се налага. Аз доколкото разбрах от темата, въпросът е за препоръка на нова видеокарта без значение в цената, защото ако съм разбрал правилно, ще се ползва и в бъдеще за нова конфигурация.

Не мисля нито че водим безсмислени спорове, нито че темата трябва да се заключва, тъй като смятам, че предвид идеята на автора на темата е хубаво да се кажат някои неща, които той самият добре да обмисли. ;)

• Автор

Тема сега е за ключ ,а като стане време ще се отключи и ще продължи писането по темата.А процесора на Интел i5 по-добър ли е от i7?

Не мисля нито че водим безсмислени спорове, нито че темата трябва да се заключва, тъй като смятам, че предвид идеята на автора на темата е хубаво да се кажат някои неща, които той самият добре да обмисли. ;)

Вече се казаха достатъчно, даже да объркат мен самия, преди да успея да ги смеля :)

Билдер, казах добър автомобил, и имах предвид нов внос, карана кола не по нашите мизерни и надупчени пътища! Пък и се радвам евентуално на притежателя на твоята бивша...кола де. Само не съм наясно защо си я шитнал при това положение, с малкото километри и почти нова като година на производство...Кола на 5 години, като нова на километраж, за цена 5к, не се продава дори Дачия?! Освен ако не е била след катастрофа или не си решил да я подариш.

Тема сега е за ключ ,а като стане време ще се отключи и ще продължи писането по темата.А процесора на Интел i5 по-добър ли е от i7?

Не! Обаче съотношението на цена/производителност при i5(на фабрични честоти), е по-добро. Но пък i7 има няколко модификации с отключени множители и се овърклоква лесно до доста високи честоти, което доставя съответно достатъчно производителност, че съотношението цена/производителност да достигне и дори да надхвърли тези на дървените заключени i5

П.П. С изключение единствено на i5-2500к от тази серия!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

:offtopic_s: Никога не съм имал излишни пари да дам накуп за компютър и затова пазаря по малко през месец от заплата до заплата. 1.Кутия - избирам я с идеята да изкара минимум пет години, широка с достатъчно вентилатори, фан контролер задължително и поне 4 USBта на предния панел. 2.захранване - максимума които мога да си позволя,като и тук продължителността на гаранцията е с предимство, все пак кутия и захранване не се взимат всеки ден. 3. Твърд диск - има много оплаквания по форумите че дисковете се скапвали бързо да чукна на дърво последния го купих 2010г. и живот и здраве ще го използвам още доста време. 4.дъно - не най скъпото на задължително последния излязъл сокет. 5.процесор - и тук гоня златната среда. 6.рам - държа на дълга гаранция и да идва с охладител. DDR3 ще остане актуална през следващите 3-4 години а моите плочки са с 6 години гаранция. 7.охладител за процесора - и това е част която може да се използва доста време, от пет години не съм сменял охладителя, като усетя че има нужда подменям вентилатора. 8. и накрая Видео карта. после поетапно започвам подмяна, не чакам да свърши гаранцията на някоя час или да остарее безвъзвратно. Винаги се целя в средния клас и винаги гледам да доплащам възможно най-малко за новите части а да печеля поне 15-20% приръст в производителността. И пак видео картата е някъде към края. Ако обмислиш нещата от самота начало както трябва в бъдеще ще правиш ъпгреид само на процесор и видео.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.