Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Курсове по фотография

Featured Replies

??? Айде стига. Като имаш лични неща срещу някой, не си го изкарвай на други. А ти изобщо написал ли си нещо свястно в тоя форум? Чел съм десетина твои мнения и нито едно не приличаше на мнение.

Чети сега много внимателно защо не мисля да се занимавам с глупости! Нямам нищо лично към никой! Не ме интересува никой в частност, особено личните драми, терзания и хипотези на измислени герои. Твоята теза, че фотографите са последователи на Ал Кайда, танцьорите на чеченските сепаратисти, а спортистите на тамилските тигри, слабо ме грее. Хейтърите ги обичам много, особено за закуска и се опитвам да ги гарнирам с малко бира и препечени филийки.

Относно темата...отвори сайтът на въпросният човек, разгледай, прочети внимателно и тогава коментирай.

След това можеш да отвориш сайта на критикуващият, да разгледаш, да прочетеш внимателно и тогава да го подкрепиш.

Коментирай след като си събрал достатъчно информация по дадена тема, а не да се излагаш кат кифладжия.

А за мен...аз съм си цървул, деградирал селяк и няма нужда да се занимаваш с мен и моите мнения във форума.

Едва ли ще можеш да слезеш толкова ниско и да вникнеш в тях...

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

• Отговори 68
  • Прегледи 12,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Чети сега много внимателно защо не мисля да се занимавам с глупости! Нямам нищо лично към никой! Не ме интересува никой в частност, особено личните драми, терзания и хипотези на измислени герои. Твоята теза, че фотографите са последователи на Ал Кайда, танцьорите на чеченските сепаратисти, а спортистите на тамилските тигри, слабо ме грее. Хейтърите ги обичам много, особено за закуска и се опитвам да ги гарнирам с малко бира и препечени филийки.

Относно темата...отвори сайтът на въпросният човек, разгледай, прочети внимателно и тогава коментирай.

След това можеш да отвориш сайта на критикуващият, да разгледаш, да прочетеш внимателно и тогава да го подкрепиш.

Коментирай след като си събрал достатъчно информация по дадена тема, а не да се излагаш кат кифладжия.

А за мен...аз съм си цървул, деградирал селяк и няма нужда да се занимаваш с мен и моите мнения във форума.

Едва ли ще можеш да слезеш толкова ниско и да вникнеш в тях...

Няма и нужда да слизам ниско. То се видя отдавна, колко ниско са слезли всички в България и не само в България. Няма да отворя линк, в който се споменава "йога" и "фотография". Принципи, Две несъвместими неща, говорещи само за едно - опит за въвличане на бедни душички в нечии игрички. Сори. А и не искам мнение от корумпиран човек. 

"Я пусни снимка на английската ти диплома, може да ти повярва някой и да се запише."

По е добре не Той, а Ти да пуснеш снимка на твоята диплома, дето показвала , че си бил консултант по НЕЩО!И във фотографията си такъв шпец, точно както и при врачуването.Затова по фотографските форуми не смееш да препариш.Ама и да препариш - Бана ти е сигурен. Защо ли?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Няма и нужда да слизам ниско. То се видя отдавна, колко ниско са слезли всички в България и не само в България. Няма да отворя линк, в който се споменава "йога" и "фотография". Принципи, Две несъвместими неща, говорещи само за едно - опит за въвличане на бедни душички в нечии игрички. Сори. А и не искам мнение от корумпиран човек. 

Ми това само в България го има, знаеш, не знаеш, компетентен си и даваш мнение.

...и се изказваш неподготвен...

??? Айде стига. Като имаш лични неща срещу някой, не си го изкарвай на други. А ти изобщо написал ли си нещо свястно в тоя форум? Чел съм десетина твои мнения и нито едно не приличаше на мнение. 

Колега! Не грешиш ли, като пишеш последното си изречение? Чел му десетина поста и има мнение.Аз като съм прочел твоите всички досега, казвал ли съм си мнението за ТЕБ?

Колега! Не грешиш ли, като пишеш последното си изречение? Чел му десетина поста и има мнение.Аз като съм прочел твоите всички досега, казвал ли съм си мнението за ТЕБ?

Дали греша или не, няма значение. Щом съм го написал, значи има защо. С колегата нямаме много допирни точни във форума, но от тия, които имаме, съм останал с подобни впечатления. А и в тая тема с белгиеца сме долу горе на едно мнение като цяло. Сори, ама да ми сравняваш йога с фотография...Докъде стигна света... Не случайно намесих и организация като Ал Кайда. 

Ти кат хал хабер си нямаш от фотография, кво критикуваш?

Не вярвал в йогата, а вярва във врачките?!

Спри да пишеш глупости, а остави човека да работи.

И философията ти за изкарването на пари е доста плоска!

Не позна, и на врачките не им вярвам, само ви учих тука вие да си вярвате, че ще можете да врачувате, ха ха ха ...

А човека не съм го спирал нито съм го връзвал. Той иска да си лови балами, проблемът си е негов. Като не иска да си плати за реклама, ами се опитва да мине за без пари по форуми, сега да си носи последствията.

Фотографските догми трябва да бъдат безмилостно критикувани, защото извращават потребителските вкусове към техномастурбаторство. 

Не позна, и на врачките не им вярвам, само ви учих тука вие да си вярвате, че ще можете да врачувате, ха ха ха ...

А човека не съм го спирал нито съм го връзвал. Той иска да си лови балами, проблемът си е негов. Като не иска да си плати за реклама, ами се опитва да мине за без пари по форуми, сега да си носи последствията.

Фотографските догми трябва да бъдат безмилостно критикувани, защото извращават потребителските вкусове към техномастурбаторство. 

"Боже, колко мъка има по този свят, Боже..."

Дали греша или не, няма значение. Щом съм го написал, значи има защо. С колегата нямаме много допирни точни във форума, но от тия, които имаме, съм останал с подобни впечатления. А и в тая тема с белгиеца сме долу горе на едно мнение като цяло. Сори, ама да ми сравняваш йога с фотография...Докъде стигна света... Не случайно намесих и организация като Ал Кайда. 

АЗ ти следя мненията, и общо взето те имах за умен човек. Ама сега пишеш пълни глупости.

Никой не сравнява йога с фотография. Напротив, ти сравняваш йога с Ал Кайда, което е ... нямам думи да опиша каква дивотия.

Йога не е само да се тъпчеш със сок от сурови картофи, и да се кълчиш в странни пози. Йога е път към себепознание, усъвършенстване и равновесие - между тяло, ум, дух, околна среда. Йога е отношението, което имаш към себе си, и към заобикалящия те свят.

Но за да го осъзнаеш и възприемеш, трябва да се занимаваш сериозно, достатъчно дълъг период от време.

И после принципите, които си научил там, можеш да приложиш във всяка една област от живота. И резултатите ще са учудващо добри.

А не да прилагаш "българския начин" - пием, пушим, плюскаме, плюем по висшестоящите, и мрънкаме, че животът ни бил лош ...

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Не пия, не пуша и по жени не ходя. Първите две неща от две години, последното от повече. Така, че съм си чист пред съвестта :) Ти смяташ "йога" за нещо върховно. Протестанта смята кръста в църквата си за единствената материална връзка с Бог и отхвърля всички други идеи. Католика смята не Бог за Бог, а майка му. Което е леко странно, но не е лишено от логика. И кокошката се появява от яйце. Мюсюлманина смята своите си работи, евреина все още чака някой да го спаси. Всеки е прав сам за себе си, но това не дава на никой право да смесва фотографията с йогата или каквото да било друго течение. Щото аз пък ще смеся фитнеса с фотографията. Видиш ли, аз смятам, че спорта е най-важен за човека, следователно и за фотографа. Всеки башка луд. Сори, ама не ми е приятно някой да ме въвлича в своите си работи и то по подобен публичен начин! Щото аз сега ако кажа, че утре гласувам за Атака, ще ме разпънат на кръст, нали? Защо аз трябва да слушам на някой проповедите? Те нямат никаква историческа връзка с нас, българите. Не искам и да имат! Затова и ще бъда против всякакви подобни щуротии, колкото и зле да изглежда това в очите на другите. 

Йога не е само да се тъпчеш със сок от сурови картофи, и да се кълчиш в странни пози. Йога е път към себепознание, усъвършенстване и равновесие - между тяло, ум, дух, околна среда. Йога е отношението, което имаш към себе си, и към заобикалящия те свят.

Но за да го осъзнаеш и възприемеш, трябва да се занимаваш сериозно, достатъчно дълъг период от време.

И после принципите, които си научил там, можеш да приложиш във всяка една област от живота. И резултатите ще са учудващо добри.

Йога означава да повярваш на ирационални измишльотини.

Ти май си им повярвал.

От гледна точка на човек живеещ във франкофонска среда, 

йога + философия 

веднага създава асоциация с 

източни философии,

разбирай

източни ирационални вярвания.

То е вярно че за да повярваш на фотографските догми, е полезно да си леко отвеян от вятъра встрани от правия път, ама да почне да си набира балами директно на база симпатия към ирационални вярвания, си е направо прекалено биещо на очи.

Йога означава да повярваш на ирационални измишльотини.

Ти май си им повярвал.

От гледна точка на човек живеещ във франкофонска среда, 

йога + философия 

веднага създава асоциация с 

източни философии,

разбирай

източни ирационални вярвания.

То е вярно че за да повярваш на фотографските догми, е полезно да си леко отвеян от вятъра встрани от правия път, ама да почне да си набира балами директно на база симпатия към ирационални вярвания, си е направо прекалено биещо на очи.

Нямаш доказателства на тезата си

@KB2640148

Не смятам йога за нещо върховно. Всъщност, никога не съм се занимавал сериозно. Което не пречи да се интересувам какво представлява.

Йога не е религиозно или политическо учение.

И не става дума за смесване. А за това, че ако например това желание, хъс, време и усилия, които влагаш в заниманията със спорт, ги приложиш и към фотографията - нищо чудно да постигнеш и сериозни резултати.

ПП. Брей, много пишете! Не смогвам да отговоря ;) .

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Знам какво е йога. Като бяхме 13-14 годишни преди трийсетина години, вземахме от Окръжната библиотека разни книжки или купувахме такива от книжарниците. Та се бяхме захванали и с йога, точно по времето на Чернобил. Лично аз доста време правех упражнения и бях постигнал частични успехи. Знам какво е йога, споко. Но както каза белгиеца, асоциацията е с нещо небългарско. В случая нещо много далечно от българската психика. 

• 2 месеца по-късно...

Здравейте,

трябва ми препоръка за курсове за фотограф. 

Най накрая се реших и се сдобих с DSLR (Никон 3100),но самите снимки ми куцат в настройките. Примерно фокус към 2 обекта в различно разстояние, замъгляване и т.н. Принципно имам познания с фотошоп, той нее проблема, самите снимки, та без някакъв курс няма дамина. 

След бърз ресърч идват следните варианти: 

1. Георги Неделчев

или 

2. http://sofia-photography.bg/%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84/

Неделчев ми го препоръчаха, а на втория линк намерих цени. Защо почти никъде няма цени? Това договорка ли е?

Благодаря за съветите.

Здравейте,

реших и аз да споделя опит по темата. Аз съм ходила на 3 курса по фотография и то все за начинаещи. Пронизвам си, че преди това нямах ходих с фотографията и вярвах, че курс ще подобри знанията ми. Не се оказах права. От всичките курсове останах доволна само от едни. Само от последния, на който ходих мога да кажа, че научих нещо и че снимките ми видимо се подобриха. Затова горещо препоръчвам тази школа: http://greatphotoart.com/

Преподавателите са много добри, наистина! Има и техни биографии: http://greatphotoart.com/ekip

Цените също са обявени. Хората са страхотни, знаят много и наистина могат да те научат.

Според мен е много важно някои да ти обясни нещата, защото само от книги и клипове не може да се научи всичко. Аз например от Петър Чолаков научих неща, за които бях чела, но въобще не ги разбирах. Съвсем различно е като ти ги обясни и ги пробваш.

Това е моя съвет. 

успех с курсовете!

Във фотографията почти всичко може да се научи от книги. Но има някои неща, които не мижеш да научиш от книги. Но можеш да научиш на курс.Та какво можеш да научиш от един курс? Композиция и цветова хармония. Това трудно се учи на теория, но ако човека, които ги преподава ги владее, то с примерите, които ти показва нещата стават по-ясни и човек по-лесно схваща. Студийно осветление, мерене на светлината. Не всеки може да извади няколко хиляди за студийно осветление с всичките му аксесоари, светломери, флашмери и др., да види как се променя светлината, как се контролира. Режимите на фотоапарата и на светкавицата - описани в ръководствата, но не и приложението им във фотографията - кога, за какъв тип снимка, кой режим е най-подходящ. Както и доста други тънкости.

Познавам коментираните тук Бони Бонев и Георги Величков. Въпреки, че не са дипломирани фотографи има какво да се научи от тях. Още повече, че някои от лекциите се водят от доц. Петър Абаджиев, преподавател по фотографив в НБУ. Бони бонев е един от най-търсените и високо платени сватбени фотографи в България а и не само. Член е на международната асоциация на сватбените фотографи. Сватбената фотография отдавна се е обособила като отделен жанр във фотографията. Георги Величков - пеайзажна, продуктова, репортажна фотография. Дори и без дипломи, тези хора има на какво да ви научат, защото от доста време си изкарват хляба само с фотография/

Здравейте,

трябва ми препоръка за курсове за фотограф. 

Най накрая се реших и се сдобих с DSLR (Никон 3100),но самите снимки ми куцат в настройките. Примерно фокус към 2 обекта в различно разстояние, замъгляване и т.н. Принципно имам познания с фотошоп, той нее проблема, самите снимки, та без някакъв курс няма дамина. 

След бърз ресърч идват следните варианти: 

1. Георги Неделчев

или 

2. http://sofia-photography.bg/%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84/

Неделчев ми го препоръчаха, а на втория линк намерих цени. Защо почти никъде няма цени? Това договорка ли е?

Благодаря за съветите.

Ами и аз бих ти препоръчал Георги Неделчев. Хората, стоящи зад фотографската школа не ги познавам, нищо не мога да кажа. Познавам хората  тук http://greatphotoart.com/ и тук: http://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=REVIEW&ARTICLE_ID=167. И те са добри и има на какво да те научат.

Когато една теория е грешна и заблуждаваща, който и да те учи на нея, нищо свястно няма да научиш.

Който си има акъл в главата може и от книги да научи техническата страна на фотографията.

А за останалата част, за която фотографите организиращи курсове притендират че е свързана с изкуство, там вече дали ще те учи православен поп или мюсюлмански имам или будистки монах, си е все заблуда подчиняваща се на временни модни тенденции.

Да бе, артистичната част от фотографията си е като религиите, ако искаш им вярваш, ако не искаш не им вярваш.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

Здравейте на всички в тази тема, много интересна дискусия се е сформирала, много внимателно я изчетох :)...И аз така , с решението да се запиша на курс по фотография...

Какво мислите и имате ли впечатления от курса в СУ , който се води след след дипломна квалификация:

Фотография

Ф.х. инж. Антоан Божинов, Ангел Гюров, Желю Кабзамалов, Зафер Галибов, доц. Петър Абаджиев,доц. д-р Росен Коларов 

Тематично съдържание

Статичното фотографско изображение е дълбоко интегрирано в културата на съвременната технологична цивилизация. Курсът включва запознаване с класическия и цифровия фотографски процеси и основните области на тяхното приложение.

Подготовка

Придобиване на умения за използването на професионална фотографска техника, аксесоари и осветление. Усвояване на фундаментални знания за структурата и съдържанието на фотоизображението и неговата роля в съвременните комуникации.

Очаквани резултати

Създаване на фотоизображения и свободното боравене с изразните средства на фотографията в различните й приложения

Изисквания към участниците: Базови умения за работа с фотоапарат, висше или средно образование

Продължителност: 180 часа

Сертификат: За следдипломна квалификация от СУ „Св. Климент Охридски”

Форма на изпит: Курсови работи в различните дисциплини и курсов проект

Цена: 830 лв - на 2 равни вноски - при записване и в средата на курса

Минимален брой участници: 10Курсът стартира след приемането на документите на минималния брой курсисти

Много моля за съвет, ако някой има някакъв опит или мнение по въпроса :) :) бЛАГОДАРЯ

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.