Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп до 700 лв за малко дете

Featured Replies

Здравейте уважаеми съфорумци.Моя позната си е наумила да направи нещото от заглавието на темата.Детето е на 5-6 години.Предполагам,че ще се пускат някакви анимационни филмчета,и някакви онлайн игри.Какво може да ни посъветвате?

Лично моето предложение към нея беше,да не дава толкова пари за лаптоп за толкова малко дете.А да вземе нещо втора употреба,на което момчето ще се научи да борави.Пък даже и да се счупи,което е доста вероятно,нея няма да я заболи много.А след някоя и другагодина,вече ще може да му вземе нещо наистина ново и пълноправно.

Благодаря предварително на всеки отзовал се.

Абсолютно да не дава повече от 300-350-400лв, колкото и да е богата - просто е безмислено, евтин или среден клас таблет, или пък евтин нетбук. След 4-5-6 години, вече ще е друго положението, ще поотрасне детето, но дори сега да се набута с машина за 1000лв, а не за 700, тогава тя вече ще е толкова допотопна, ако въобще е използваема. Децата лесно чупят свои и на на другите деца играчки...дори нарочно.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

http://pcstore.bg/la...дизайн-2GB-4233

Примерно би трябвало да е добре за тези нужди.

Предлагам Нетбук(NetBoock), защото все пак е дете, и няма да се нуждае от 15" + екран, нали?

Малко над този ценови клас може да се вземе таблет(tablet) (iPad !!!).

PS:

http://www.plesio.bg/tableti-c-69981200/ipad-64gb-wi-fi-p-285998.html

Редактирано от aninfid (преглед на промените)

Да предлагаме,тук във форума-няма смисъл.Ами грабвай познатата и по избор в някой ...полис или ...маркет,напук на правилата.Разигравате малко продавачите,задаваш сложни технически въпроси-така ще блеснеш още повече в НЕЙНИТЕ очи.Купувате най-добрият лаптоп за 700 лв., оттам на заведение да го полеете.Така всички ще са доволни,теб ще те търсят постоянно за бъдещи проблеми с лаптопа.Ще си станете като роднини и ще гледат на теб като на Господ. Хайде успех с покупката! P.S.Това е шеговит "сценарий",без да обиждам някой- НО напълно възможен и реален.

• Автор

gyps,сценарият Ви ми хареса.Аз принципно съм и подал ръка,че и сърцето си давам също.Ноооо,тя май ми разиграва едни типично женски номера.Пък и не ме слуша изобщо.Според мен си е най-добре някое лаптопче втора употреба.Тъкмо няма да е дала много пари,тъкмо детето ще се научи,тъкмо няма да я боли,като вземе да се чупи.Ама знаят ли жените какво искат.... Димитър 59, не повече от 700 лв каза тя,а Вие давате линк към продукт,струващ 900... Sliderum, Вашата идея за таблет също ще бъде обсъдена.Или поне се надявам,че просто....Никога не знам какво ще направи в следващ момент тя... aninfid, нетбукът също е добро предложение.

gyps,сценарият Ви ми хареса.Аз принципно съм и подал ръка,че и сърцето си давам също.Ноооо,тя май ми разиграва едни типично женски номера.Пък и не ме слуша изобщо.Според мен си е най-добре някое лаптопче втора употреба.Тъкмо няма да е дала много пари,тъкмо детето ще се научи,тъкмо няма да я боли,като вземе да се чупи.Ама знаят ли жените какво искат....

Димитър 59, не повече от 700 лв каза тя,а Вие давате линк към продукт,струващ 900...

Sliderum, Вашата идея за таблет също ще бъде обсъдена.Или поне се надявам,че просто....Никога не знам какво ще направи в следващ момент тя...

aninfid, нетбукът също е добро предложение.

Гледам, че пишете и при конкуренцията. Там също може да бъдат предложени някои интересни машинки и вместо да завъртите каката, може да Ви се завърти главата :)

• Автор

Те,истинските неща,не са неща.... Аз си избирам каката,пък който си ще,халал да са му железариите.

• 2 седмици по-късно...

Детето е на 5-6 години

Според мен, лаптопа е доста деликатна машина, не държи на бой, не държи на пиене... А детето е доста малко. Имаше едни "железни" леновота със магнезии и прочее, предполагам, че може да се открият до към 300 лева на старо. Да се купува нов, просто е нерентабилно. Също не мога да преценя дали е хубаво или лошо детето да бъде увличано от лаптоп на тази възраст вместо от топка или друга спортно-социална дейност, но родителското тяло знае най-добре.

Харесват ми предложенията. Ще се включа и аз, че е тъпа идеята за лаптоп за толко малко дете... Все пак ако се спрете на нова машина (не препоръчвам) една инвестиция в застраховка на машшината ще е доста удачно решение. laptop.bg предлагат, Мултирама също знам и се покриват всякакви рискове като изпускане, заливане, токов удар, кражба и тн... Ако имаш въпроси за това ми пиши на лично. Все пак предлагам 2-ра употреба, нещо "железно".

Laptop на тая възраст - то, че е трудно да се намери време и да се поиграе с детето е трудно, ама чак да му купуваш такива 'играчки'...

• Автор

Благодаря,ще имам в предвид съветите ви.Госпожицата обаче изобщо не ме слуша и ще видим как ще я убеждавам.В крайна сметка,каквото си реши.

Еми да... Какво да се направи... После с нейните камъни по нейната глава. Женска му работа. Успех все пак!

:offtopic_s: Ако детето е възпитано да си пази нещата и му се обяснява как да работи с лаптопа, не виждам защо да не му се купи лаптоп - даже може и да научи много полезни неща като, например, как да работи с компютър.

Втора ръка ThinkPad от X серията или T серията е достатъчен. Не виждам смисъл на такова малко дете да се купува нов лаптоп/нетбуук при условие, че може да го счупи много бързо, а един IBM T40/T60 струва 200-300лв. И отгоре на всичкото са по-здрави от ниският клас нови лаптопи за по 600-700лв.

• Автор

Честно казано,каквото си реши,това ще е.Мен лично не ме бърка какво ще избере.Аз се боря за сърцето и.Но това вече е към друг раздел.Просто изчаквам сега да намери малко временце,че да и обясня хубаво и евентуално,ако реши да се отива по магазините,да види на място.

колега не съм чел цялата тема - извинявай. давам ти професионално мнение с моята малка дъщеря /4г 6м в момента/. купих и един леново S10-2 преди около 2 години с ХР СП3. лаптопчето се държи на 100%, батерията почти не е мръднала - държи над 4 часа гледане на филми с изключен wifi. детето си се кефи, а 160гб хард събира доволно количество детски филми. компа е заливан с частично мляко, вода и т.н и освен да има лек проблем с клавишите други странични признаци не са се появили. отделно си е супер, защото е мобилен със своите 10" . п.с. даже поддържа и wifi "инжектиране'.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.