Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вентилатора на CPU спря да се върти

Featured Replies

Здравейте,купих си охлаждане за процесора Cooler Master hyper 212 evo.Монтирах го и включих вентилатора му към 4pin.Има опция за втори вентилатор та сложих още един 120мм и го включих към 3pin CPU fan 2.Два дена всичко си работеше нормално но от днес вентилаторът който си идва с охлаждането спря да работи.През определен период от време прави опит да се завърти и спира,после пак и се връща назад.Получава се нещо като засичане.Самата перка само потрепва и спира отново и не може да направи и едно завъртане.Въпреки това втория вентиратор се върти на 400rpm и температурата е 31C.Пробвах да го натоваря в игра но няма промяна.От биоса пуснах да е на FUll on за да е на максималните си обороти но отново нищо.Процесора ми е Intel core i3 3,3ghz.

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6741

Нали е гаранционен - връщай го в сервиза, няма какво да се занимаваш. Най-много нещо да се развали и да не ти признаят гаранцията, понеже си пипал. Вероятно вентилатора е дефектен. Най-много се увери, че всичко е правилно свързано и го връщай.

• Автор

Да купих го преди 3 дена от JMT.Два дена си беше наред. Не е ли подобре да се уверя че не работи като го свържа към едно преходниче което уж трябва да му пусне максималните обороти

Най-добре го върни за замяна, че да не направиш някаква беля.

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

Развърти вентилатора на ръка (без да е включен) - ако някъде срещаш съпротивление, значи нещо не му е наред. Работещ вентилатор трябва да се върти на минималните обороти, които са му написани в спецификацията.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

• Автор

Включих го към fan2-тръгна в началото и вече като тръгна да зарежда windowesa спря отново и почна да забивава напред назад. Сега го включих към произволен 3pin и отново тръгва добре върти се спокойно и в момента в който ми изпише "Loading Windows" отново същото...

Нали е гаранционен - връщай го в сервиза, няма какво да се занимаваш. Най-много нещо да се развали и да не ти признаят гаранцията, понеже си пипал. Вероятно вентилатора е дефектен. Най-много се увери, че всичко е правилно свързано и го връщай.

Най-добре го върни за замяна, че да не направиш някаква беля.

• Автор

F-Stream tunning-но тя си е към драйвърите за дъното и е конкретно за модела.Там пише Fan target speed и Target temperature но и да ги бутам няма промяна.

Включих го към fan2-тръгна в началото и вече като тръгна да зарежда windowesa спря отново и почна да забивава напред назад.

Сега го включих към произволен 3pin и отново тръгва добре върти се спокойно и в момента в който ми изпише "Loading Windows" отново същото...

Виж си настройките на Smart Fan в биос. Те правят така че вентилатора да се държи така.

Според мен нещата са си ок. Вентилатора е 4 пинов и се управлява работи когато има нужда, датова когато пускаш РСто още не е сработила системата за контрол на оборотите и се върти, но в последствие отчета температура от 30 градуса при която не е необходимо принудително обдухване на охладителя. Натовари го с тест за стабилност от Айда-та да речем тогава температурата ще се повиши и перката трябва да заработи, ако тогава вече не работи значи има проблем иначе си е ок.

• Автор

Бутнах вентилатора с ръка и се върти много леко без засечки.Бутнах и настройките в Биоса но отново същото.Явно ще се връща...голям съм късметлия с тия интернет поръчки.Преди това ще го пробмам на друго PC за да съм напълно сигурен.

Според мен нещата са си ок. Вентилатора е 4 пинов и се управлява работи когато има нужда, датова когато пускаш РСто още не е сработила системата за контрол на оборотите и се върти, но в последствие отчета температура от 30 градуса при която не е необходимо принудително обдухване на охладителя. Натовари го с тест за стабилност от Айда-та да речем тогава температурата ще се повиши и перката трябва да заработи, ако тогава вече не работи значи има проблем иначе си е ок.

Да но аз смених настройките така че да не се регулира ами да си работи на максималните обороти и пак прави същото

Преди да го връщаш натовари системата ако температурата мине 50-60 градуса и вентилатора все още не се върти тогава го връщай, иначе само ще разхождаш охладителя напред назад.

Няма вариант, независимо от натоварването, при който вентилатора да не се върти.

Човече, всички програми за управление на перките се бъзикат с PWM вентилаторите в даден момент. Като си включиш компа, отвори си Task Manager, отиди в процесите, намери процеса на въпросния софтуер, който контролира PWM вентилаторите и го спри. Ако е софтуерен бъзик, вентилатора трябва веднага да потегли след тази процедура.

• Автор

Batllefield 3 пуснах.Температурите стигнаха 45-47 градуса но не се активира.

Човече, всички програми за управление на перките се бъзикат с PWM вентилаторите в даден момент. Като си включиш компа, отвори си Task Manager, отиди в процесите, намери процеса на въпросния софтуер, който контролира PWM вентилаторите и го спри. Ако е софтуерен бъзик, вентилатора трябва веднага да потегли след тази процедура.

Спрях го но без промяна.

А ти на тази програма за управление на перките пускал ли си ? някакво калибриране и има ли въобще подобна функция?

Еми . . шанс. Предполагам, че е гаранционен. Върни го за рекламация. Случват се и такива неща . . в крайна сметка, нищо не е съвършено. :(

Няма вариант, независимо от натоварването, при който вентилатора да не се върти.

Не мога да се съглася, защото съм виждал доста вентилатори който работят точно така. Не би трябвало да е проблем да се натовари машината, за да вдигне температура и ако тогава вече не се включи вентилатора има проблем.

Има, разбира се, като пример е вентилатора на Seasonic X-400, но говорих за конкретния случай. А пък и в последствие се видя, че и при натоварена машина пак не се включва.

• Автор

звъннах им-надявах се да им пратя само перката и да ми я заменят а те го искат цялото.Сега пак играчка да го разглобявам и да слагам Box-a.Забравих да ги питам за доставката дали аз я поемам и за получаването и за изпращането,защото ако е така то по добре да си купя друга перка

А пък и в последствие се видя, че и при натоварена машина пак не се включва.

Ако от биоса таргет температурата му е 50+ градуса какво очаквате да се случи при 45-47? Говоря за товар сериозен да се дигне температурата над 60 градуса.

Най-добре им се обади и се уточнете по въпроса. Всяка фирма си има политика по тези въпроси.

Ако от биоса таргет температурата му е 50+ градуса какво очаквате да се случи при 45-47? Говоря за товар сериозен да се дигне температурата над 60 градуса.

Ами да каже автора колко градуса е дигнал като го е натоварил. Колкото и да го дъвчем това, не виждам при какво положение перката няма да завърти до 60 градуса. В BIOS може да се укаже при каква температура да изключва машината.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.