Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

преди 1 минута, Wankata написа:

Пф... надигам се аз от задния ред на пръсти и отправям кротко и приятелско, но настойчиво предложение към всички, които от позицията си на Нищо (с главно Н) и Профани в материята (с главно П) се опитват като паленца да джавкат по големите песове, т.е. да изкарват некадърници доценти, професори и академици, на които точно това им е специалността... Хора, моля ви, лекувайте се! Колкото и да са избягали, в България все още има има останали добри психиатри...

Би ли посочил , вместо празни приказки,  кое КОНКРЕТНО от цитираните дум и на Левски  наричаш "НИЩО" , с гоолямо Н ? и Кого от Възрожденците ,също цитирани от мен  ,  наричаш "ПРОФАН" с голямо П ???

Цитат , моля ?

• Отговори 4k
  • Прегледи 242k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

преди 3 часа, miro20 написа:

Тц. Дадох линк към тези всеизвестни, неоспорвани от никого , думи на Левски.

И пак ще го кажа... все неща които никак не ви харесват :)

Щото именно такива като вас са спекулантите и подиграващите се с ЛЕвски и  Възрожденците, които дори не си правите труда да прочетете.

Но, това е ваш, а не наш , на българите проблем.

Ми Левски, никога не е искал цар, а чиста и свята република. Нещо, което твоите възрожденци забравиха и ни докараха австриец за цар.

Друго- Левски никога не е използвал ппо какъвто и да било начин, думата "демокрация".

Още шамарчета? Толкова си елементарен.

преди 24 минути, язе написа:

Ми Левски, никога не е искал цар, а чиста и свята република. Нещо, което твоите възрожденци забравиха и ни докараха австриец за цар.

Друго- Левски никога не е използвал ппо какъвто и да било начин, думата "демокрация".

Още шамарчета? Толкова си елементарен.

хем цитирам, хем никой не чете....

Това кой го е казал ?

Цитат

За враговете на демокрацията и републиката — смърт!

От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи

Сегашната деспотско-тиранска система да заменим с демократска република.

преди 1 час, miro20 написа:

хем цитирам, хем никой не чете....

Това кой го е казал ?

Ти...

преди 10 минути, язе написа:

Ти...

Не аз.. Левски ги е казал тези неща  които цитирах по горе.

Хайде сега, наизусти ги и си ги повтаряй като  отче наш ... .

на 19.03.2016 г. at 22:33, miro20 написа:

Не аз.. Левски ги е казал тези неща  които цитирах по горе.

Хайде сега, наизусти ги и си ги повтаряй като  отче наш ... .

Нямаш право да цитираш Левски! Ти си - кинто-получател и дрънкаш всякакви простотии, за да си спечелиш надника. Като съветваш хората да не използват пристрастни имена и картинки-дай им пример-барем някой те последва. Сложи си патриотична снимка-страх те е, щото ще ти спрат „кранчето“ (Не е лесно да си пу*ка и то мъжка).

• Автор

Да напомня, че героят на нашето време не е Левски, а Плевнелиевски.

И не филмите за Левски са рекламирани и въобще допускани в президентската телевизия БНТ, а филми като Под прикритие, например.

Не гледам Под прикритие - филм на новото време. Филм на пошлостта и омразата, на насилието и без културието. БНТ прокарва новата глобалистка идеология на безсъдържателност и омраза. Изпълнява задачите си на президентска телевизия. А рекламите на този отвратителен филм са престъпление.
Филмът е образец за политизиране на изкуството и неговото корумпиране от политическите национални и наднационални институции, каквато е в случащ президентската..

на 19.03.2016 г. at 10:40, Aliya написа:

""В традиционното си обръщение към парламента държавният глава обяви: „Нека винаги помним и следваме Апостола на свободата, който искаше да се освободим сами, а не някой друг да идва да ни освобождава, защото „който ни освободи, той ще ни пороби“.

Пълен мозъчен фалит. На вниманието на всички – Левски никога не е изричал тези думи. Ни-ко-га! Това е цитат от едно фалшиво предсмърто писмо „на Левски“, появило се през 2008 г. и написано с цел да обслужи нечий днешен ден. Авторът му няма как да е знаел, че психодясното, което очевидно не чете изобщо, ще вземе на въоръжение една измислена фраза, надявайки се, че номерът ще свърши работа. Гаврата на Плевнелиев с Левски става системна. На 19 февруари т.г. президентът обяви, че Левски ни бил завещал да сме достойни европейци, а не да търсим невъзможни баланси с държави на изток от нас. Да използваш единствената неопетнена фигура от историята, за да защитаваш собственото си безгръбначие, да използваш Апостола на свободата като носна кърпичка – това е морално изнасилване на историята. Този президент вече е опасен не само за сигурността на страната, той е проблем за здравия разум.""

Всъщност, не е точно така... освен ако не спорите със захари Стоянов, който не е писал тези неща 2008 г . :)

• Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…”
  • zs_korica_s.jpg

Цитатът е от фототипно издание на „Василъ Левски (Дяконътъ). Черти изъ живота му”, Захари Стояновъ, ПЛОВДИВЪ, 1883, глава 11 „Трябват пари”, стр. 97

http://ivo.bg/2016/03/23/%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BA%D1%83%D0%BD%D0%BA%D1%81-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82/

Фраза: "Който ни освободи, той ще ни пороби" не е съществувала никога

Цитираната от президента фраза на Васил Левски „Който ни освободи, той ще ни пороби “ не е съществувала никога, никъде и под никаква форма в документалното наследство на Апостола. Това се посочва в отворено писмо от Васил Василев, председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“, предава "Фокус". Текстът на писмото е следният:

Господин Президент,
В обръщението си на 18 март т.г. пред Народното събрание Вие приписахте на Васил Левски фразата: „Който ни освободи, той ще ни пороби “. Тя бе поместена в кавички, като безспорен цитат, в електронната Ви страница.
Вие излъгахте, г-н Президент. Горното словосъчетание не е съществувало никога, никъде и под никаква форма в документалното наследство на Апостола. Казаното от Вас може да се приеме само като опит за фалшифициране на заветите на Левски и акт на пренебрежение спрямо труда на всички изследователи на неговото дело от Освобождението досега. Гавра с паметта на националния ни герой не може да бъде премълчана, дори когато е предизвикана от политически съображения или от невежество.
От името на Общобългарския Комитет „Васил Левски” и на милионите българи, верни на идеите на Апостола, Ви приканвам да се извините публично за фалшификацията и да оттеглите от обръщението си пред Народното събрание цитираната в първото изречение фраза.
Като се надявам да получа в най-близко време съобщение за Вашето извинение, Ви моля да приемете, г-н Президент, уверенията в дълбокото ми уважение към президентската институция в България.

Този спор за думите на Апостола тече доста отдавна(доколкото знам). Някои казват, че са измислица на Захари Стоянов и Левски не ги е казвал. Дори и така да е... те са верни и всеки нормално мислещ човек би стигнал сам да убеждението, че подарена свобода няма. Няма как една държава да тръгне да освобождава друга държава от робството(или влиянието) на трета държава и/или някакъв вид режим, безкористно.

За членовете на кликата ще го обясня разбираемо :D Нали не мислите, че САЩ и проч. "велики" са тръгнали да подаряват свобода я в Близкия Изток, я в Африка, я в Южна Америка и Европа? ;)

Та... дали Апостолът е прозрял древната истина и я е изрекъл или Захари Стоянов е преписал своите думи на Дякона... няма никакво значение. Те са верни!(поне според историята на човечеството)

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Въпросът е, че се интерпретират превратно в полза на едни и в ущърб на други. Доказан факт е, че такива думи в епистоларното наследство на Левски няма, както твърдяха куп "демократи" начело със сменилите господарите си Инджев и Коритаров. Тук се кара от девет кладенци вода, само и само да се докаже, че Русия е най-лошото нещо, съществувало на света. Някои потрошиха по три клавиатури да се чудят какво още да измислят. В същото време се мълчи оглушително за другата страна на въпроса - политиката на Запада. Да, Русия не е безгрешна - то и ние като държава не сме били. Въпросът е в новата ни история какво е видно. Резултатът става все по-кристално ясен. След още някоя и друга бомба ще го проумеят и най-високоплатените.

Оф, омръзна ми да повтарям едно и също...

Ами същото е видно, Ванка. Същото, което от древни времена е било. Тя историята периодично се повтаря, но в друго време и с други участници. Спирала.

Това обаче явно не променя човечеството. Или поне онази част от човечеството, в чиито ръце е съсредоточена властта. А те пък винаги си измислят чисти идеали и уж в името на народа(нацията, човечеството, Бог и т.н.), все красиви неща, зад които се крият най-грозните човешки черти.

Цитат

Оф, омръзна ми да повтарям едно и също...

Ами не го повтаряй, спри да мислиш за Русия като за нещо различно от САЩ и би могъл да разбереш такива като мен(например). :D Дето не отричат узурпирането на света от една държава(по-точно държавна политика), но никога и по никакъв начин не биха защитили същата политика, прилагана от друга държава, па макар и да е славянска, православна и т.н.

Горе долу това е казал Човекът(без значение кой) с фразата: Който ни освободи, той и ще ни пороби!(малко повече свободи имам под американско робство обаче :D, държа да подчертая - все пак имах достатъчно време да поживея и при едните и при другите и мога да го кажа)

Не, почни да гледаш от друга гледна точка - нападащ и защитаващ се.

Цитат

В Германия много ме критикуват за излизането ми на Мюнхенската конференция за сигурност през 2007 г. Но какво казах тогава? Само посочих, че бившият генерален секретар на НАТО Манфред Вьорнер се е съгласил след падането на Берлинската стена НАТО да не се разширява на изток. Много германски политици като Егон Бар също предупредиха за това.
(Говорителят на Путин му подава тънка кафява папка. В нея има писмени записи на разговори, между които и разговор с Егон Бар, воден в Москва. „Това все още никъде не е публикувано”, казва Путин.)

http://a-specto.bg/nato-agresiven-merkel-pochtena/

Цитат

НАТО и САЩ искаха пълната победа над Съветския съюз. Те искаха сами да седят на трона в Европа. Сега си седят на него, а ние говорим за всичките кризи, които иначе не бихме имали. Този стремеж към абсолютния триумф можете да видите и в американските планове за противоракетна отбрана.

Чадърът от противоракетни системи на американците, ако трябва да сме точни, е чисто отбранителен.

Президентът на САЩ Обама каза през 2009 г., че противоракетната отбрана ще обслужва само защитата от иранските атомни ракети. Но сега има международен договор с Иран, който трябва да осуети евентуален атомен проект на Техеран. Международната агенция за атомна енергия контролира това, да бъдат вдигани санкциите срещу Иран, но за противоракетната система САЩ неспирно продължават да работят. Неотдавна беше подписан договор с Испания, в Румъния се подготвя слагането на база, в Полша това ще се случи през 2018 г., а в Турция ще бъде инсталирана радарна система. Какво е това?

След това:

Цитат

В последното интервю, което сте дали за „Билд”, преди десет години, казвате, че Германия и Русия не са били никога толкова близки, както през тогавашната 2005 г. Какво е останало от тази специална връзка днес?

да си спомним казаното от Фридман за плановете на САЩ на всяка цена да не допуснат близост между технологиите на Германия и ресурсите на Русия.

Цитат

Взаимните симпатии на нашите народи ще си останат в основата на нашите отношения.

И нищо не се е променило?

(Преди да отговори, президентът внезапно започва да се смее.)
Дори и антируската пропаганда в масовите медии в Германия не е успяла да навреди на тази взаимна симпатия.

….имате предвид „Билд”?

Нямам предвид Вас лично. Но разбира се, че медиите в Германия до голяма степен са под влиянието на страната отвъд Атлантика.

Какви са руско-германските отношения днес?

През 2005 г. бяхме много добре: общата ни търговия имаше обем от 80 милиарда долара на година, а в Германия се откриха хиляди работни места благодарение на създадените руски инвестиции. Голям брой германски фирми от своя страна инвестираха в Русия. Имахме безброй много културни и граждански контакти. А днес? През 2015 година обемът на търговските ни отношения се понижи наполовина, само 40 милиарда евро.

Това са само няколко примера.

Отделно нападенията върху Ирак, Либия, цветните революции в Египет, Украйна и къде ли още не...

Ката стана дума за свободи - имаш ги за сметка на по-ниска покупателна способност, нулево здравеопазване и образование, огромна корупция, демографска катастрофа... Все весели неща.

преди 1 час, Нел написа:

Та... дали Апостолът е прозрял древната истина и я е изрекъл или Захари Стоянов е преписал своите думи на Дякона... няма никакво значение. Те са верни!(поне според историята на човечеството)

Именно.

Хейтърите обаче не се свенят да оплюят всичко българско и свято , да не би косъм да падне от имиджа спрямо робопоклонничеството пред Руската империя.

Дори не разбират че спора въобще не е кой го е казал точно , а че тези думи са част от възрожденската история, част от наследството на Захари Стоянов, който доста прецизно и истинно е отразявал тогавашната история !

Част и от всичките други негови спомени и отразени български революционни действия , хронология  идеи , блянове на истинските българи !

И които ако не всички, но в по голямата си част са били ПРОТИВ руския ботуш, не за друго, не защото мразят Русия, на която са възлагали огромни надежди, а защото като съвременници виждат че руския ботуш е по лош и от турския...

Просто факти и история.

Виждаш обаче какво е нивото на антибългарската хейтърска клика.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Нел, би ли обяснила, как точно ни пороби Русия, след освободителната война? Като ни плати дълга към Туция ли? Не се ли сещаш наистина, кой всъщност ни пороби? Имахме за цар австриец, не руснак... Не можем да твърдим за евентуалната цел на Русия, след като тя не се е случила. Защо Великобритания заплашва Русия с воина, ако не се преразгледа Сан Стефанския договор? По това време се появява на политическата сцена и предателя Стамболов... и червата се навързват.

Не ми пречи омразата ви към Русия, дразнят ме лъжите, които пробутвате за истина.

Ако не ти плащат за дивотиите, които пишеш... значи, нема лечение.

Чел съм на доста места, че нашият президент е наследник на помашки род - това би обяснило безкрайните му обърквания по всички въпроси касаещи Турция и Русия...  Бойко ни го натресе с авторитета си и той  не е виновен за постиженията в последствие на избраника си....Роско е най-голямата грешка на ГЕРБ.

Цитат

Не ми пречи омразата ви към Русия, дразнят ме лъжите, които пробутвате за истина.

Едва ли Възрожденците и съвременниците на тогавашната война и събития, са предполагали че един ден някакъв антибългарин с промито мислене и натъпкани лъжи за историята,  би ги обвинявал точно тях  в "лъжи и измислици"

• Автор
Всъщност Захари Стоянов е бил масон и като такъв е обслужвал интересите на Антантата - на европейските ни отявлени "благодетели". Ето защо Захари Стоянов някак си странно се спаси единствен от цялата си чета в гората, докато другарите му бяха предадени (от кого ли???) и изклани до един. А след това Захари Стоянов веднага се уреди с пост и позиция в Следосвобожденска България, за да провежда нужната на Антантата политика.

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

преди 17 часа, язе написа:

Ако не ти плащат за дивотиите, които пишеш... значи, нема лечение.

Не ми плащат, колега. Мисля доброволно и абсолютно безкористно. :D

Бих ти обяснила, да!

Аз съм българка. Нито рускиня, нито австрийка, нито французойка и т.н. , а българка!

За мен Стамболов не е и няма как да бъде предател, а велик български политик, милеещ за държавата си, а тя(държавата ни) не е от "великите"

Що прескочи Александър Батенберг?

За мен(като българка) тези двамата(Батенберг и Фердинанд) нищо, че не са нито българи, нито руснаци, са направили две много(ама много) важни неща за Родината ми - Съединението на княжество България и Източна Румелия и обявяването на независима България.

Сега да ти припомня историята за дълга(макар, че ме го говорили и дъвкали хиляди пъти тук).

1. Русия не плаща на Турция, а и опрощава военната контрибуция по Берлинския договор в същия размер, в който са претенциите на Турция към България(нали знаеш, че това става след обявяването Независимостта на България?)

2. В същия този размер, Русия отпуска заем на България, за да изплати задължението си към султана, като важен момент от сделката е, че заедно с изплащането на заема, България трябва да продължи плащането на окупационните разходи на Русия, тъй като до този момент източнорумелийската част от дълга не е обслужвана(този заем остава неизплатен, тъй с идването властта на Съветите, Ленин отказва да плаща предишни заеми на Русия, но и опрощава предишни вземания)

3. До този момент(обявяването на Независимостта) България плаща и на султана(васал е все пак), и на Русия(разходите на окупационния корпус за княжество България са изчислени на сума около 11 мил. рубли, още толкова дължи и Източна Румелия)

Няма измислена история, колега, няма и как да бъде променена. Има документи. И не трябва някой да ти плаща, че да научиш историята си, пробвай - не боли!

преди 1 час, attj написа:

За съжаление имало сериозна причина за неадекватното поведение на държавния ни глава http://www.blitz.bg/news/article/401219

Не се ли гнусиш от себе си?

Пфу!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Гнусно е поведението на „обърканото създание”. Лично аз считам всеки аборт за убийство. Жалко за президента ни - на никой не бих пожелал струпване на различни лични нещастия. 

преди 7 часа, Нел написа:

1. Русия не плаща на Турция, а и опрощава военната контрибуция по Берлинския договор в същия размер, в който са претенциите на Турция към България(нали знаеш, че това става след обявяването Независимостта на България?)

2. В същия този размер, Русия отпуска заем на България, за да изплати задължението си към султана, като важен момент от сделката е, че заедно с изплащането на заема, България трябва да продължи плащането на окупационните разходи на Русия, тъй като до този момент източнорумелийската част от дълга не е обслужвана(този заем остава неизплатен, тъй с идването властта на Съветите, Ленин отказва да плаща предишни заеми на Русия, но и опрощава предишни вземания)

3. До този момент(обявяването на Независимостта) България плаща и на султана(васал е все пак), и на Русия(разходите на окупационния корпус за княжество България са изчислени на сума около 11 мил. рубли, още толкова дължи и Източна Румелия)

Няма измислена история, колега, няма и как да бъде променена. Има документи. И не трябва някой да ти плаща, че да научиш историята си, пробвай - не боли!

В крайна сметка, ако Русия не беше опростила контрибуцията Турция е била готова за война. Върнали ли сме заема? Не.

Цитат

В крайна сметка, ако Русия не беше опростила контрибуцията Турция е била готова за война.

Турция е била готова за война ли ???

преди 7 часа, Нел написа:

Сега да ти припомня историята за дълга(макар, че ме го говорили и дъвкали хиляди пъти тук).

Тези неща наистина са дъвкани, но никога осмислени от путинските слепи пропагандатори .

Ти му казваш "добър ден"  , сочейки слънцето и часовника,  оно си продължава с "добрутро свате"  :)

Пропаганда, няма как ...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.