Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

преди 11 часа, karadzha написа:

Пак се делим на такива в България и други зад граница. Те затова и няма да се оправим.

Разединението не ни прави по-силни, а по-слаби:mad:

Пак празни приказки. Тия които работят в чужбина от доста години се срамуват,че са българи. Забравят дори на български да пишат и единствено ги интересува как да се легализират. И не говоря празни приказки,а споделям това което се случва с познати и роднини.

Да "Съединението прави силата" но в случая ценностната система се е обърнала на "Парата прави силата".

За съжаление е точно така и трябва да си го признаем.

преди 11 часа, jhoro написа:

Упс - я пак ??? :angry:

Значи - имат право, да изпращат всяка година по 1 милиард евро към България, а нямат право да гласуват ?

Може да си чукаш колкото искаш но фактите са такива. Парите не се плащат на държавата, а на близките защото държавата е само в ролята си на бирник но не и нещо друго. Само се чудят какъв данък да измислят.

Второто,което искам да кажа,че изборните права не са нарушени. Намалени са секциите,където ще могат да дадат своя глас. Това е въпрос на организация на правителството, а не нарушаване на правата!

преди 4 часа, flare написа:

...........Искам да знам, как точно един българин, който не е живял тук няколко години знае за кой да гласува? От баба си Кина? А ако няма баба Кина? От Блиц? Или от местните медии? Щото там са обективни? И какво стане после - те казват "упс ама аз не исках така", а теб те бие града...

П.П. Спорът е безпредметен, при положение че в конституцията си пише кой може да гласува.

Точно това имах в предвид аз. Разликата,че го казах по-брутално откровен начин.

Имам роднини в щатите. От доста години са там. А бе те престанаха да кръщават децата си с български имена. Същото и в Испания,Франция,Палма Де Майорка имам познати - там същото. питам го момчето оттам,което е родено естествено тука " Ти като какъв се определяш - испанец или българин?" Отговора е испанец! В Германия също имам роднини,които са там повече от 30 години,но там не е така. Може значение да има манталитета на родителите и времето в , което са възпитавани децата. Много фактори са.

Интегрират се хората и за да се интегрират напълно възприемат модела на поведение и начин на разсъждение на средата, в която се развиват. Това е причината не нещо друго. Затова мотото "Съединението прави силата" вече не е баш така защото снопа пръчки вече се е пръснал.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 4k
  • Прегледи 241,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

преди 19 минути, nikssi написа:

Може да си чукаш колкото искаш но фактите са такива. Парите не се плащат на държавата, а на близките защото държавата е само в ролята си на бирник но не и нещо друго. Само се чудят какъв данък да измислят.

Много глупаво виждане - че хората са едно, а държавата - нещо отделно. Няма такъв филм - държавата са всички нейни жители.

преди 14 минути, nikssi написа:

Второто,което искам да кажа,че изборните права не са нарушени. Намалени са секциите,където ще могат да дадат своя глас. Това е въпрос на организация на правителството, а не нарушаване на правата!

Естествено че се нарушават. Трябва да имаш възможност да упражниш правото си, не само да го имаш. Примерно представи си, че всички могат да гласуват само ако идат в Малко Търново. Нали се сещаш кво става с бабите дето едва  В определени държави е даже много по-далеч и по-трудно. Естествено държавата няма как да осигури на абсолютно всеки възможност, докато не въведе дистанционно електронно гласуване. Но до тогава правата на избирателите са нарушени - и това намаляне на секциите е без смислена причина, особено в комбинация с предлаганото заличаване от списъците.

Какво иска всеки един от нас и какво пише в законите са различна работа. Аз примерно не бих искал тези, които трайно не живеят тук (айде и в ЕС) да гласуват за правителство. Един чужденец който живее и работи тук има повече смисъл да гласува тук. Обаче законите са такива - няма да си кривим душата. А ако всеки почне да изкривява закона и да го тълкува, както си харесва работата става твърде дебела - вкл и хубавците в парламента. Гласуват закон, който е абсолютно противоречие на конституцията и те го знаят. Това ако не е висша арогантност, не знам какво е

преди 22 минути, nikssi написа:

Това пък е много йезуитско - не може в една доста голяма дължава да има 1 или 2 секции и да се очаква висока активност. Едва ли някой може да си позволи да губи ден-ден и половина в пътуване.

Току що, jhoro написа:

Много глупаво виждане - че хората са едно, а държавата - нещо отделно. Няма такъв филм - държавата са всички нейни жители.

Благодаря за определението. Но пак празни приказки и лозунги! Фактите са съвсем други. За съжаление. Просто констатация не убеждение,че така е правилно!

Току що, jhoro написа:

Няма такъв филм - държавата са всички нейни жители.

Няма проблем. Айде сега да дефинираш жител обаче - много ми хареса термина който избра. - любопитен съм къде ще намериш дефиниция на жител на нещо, който не живее в нещото :).

преди 2 минути, jhoro написа:

Това пък е много йезуитско - не може в една доста голяма дължава да има 1 или 2 секции и да се очаква висока активност. Едва ли някой може да си позволи да губи ден-ден и половина в пътуване.

Ами трудните неща не стават бързо.

Spoiler

Експериментите започват през 2018 г.

В крайна сметка се реши резултатите от пробното електронно гласуване, което започва през 2018 г., да не се зачитат при крайните резултати. Ако след три експериментални провеждания на избора по този начин се докаже, че няма проблеми, Народното събрание ще трябва да го въведе. До 2018 г. ЦИК ще проведе три симулации, в които ще се гласува на измислени избори за несъществуващи партии.

След като преди седмица с гласовете на депутатите от ГЕРБ падна възможността за създаване на многомандатен избирателен район "Чужбина" и беше прието предложение за ограничаване на броя на секциите извън България до тези в консулствата и посолствата, председателят на комисията по правни въпроси Данаил Кирилов предложи в замяна да се ускори провеждането на избори по електронен път. Но министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и коалиционните партньори на ГЕРБ РБ възразиха на това предложение, защото според тях нито администрацията има технически капацитет да проведе такъв избор, нито има работещ електронен идентификатор. На практика въвеждането на електронното гласуване означава, че до първото му официално провеждане българските граждани ще имат достъп до подобен идентификатор.

Ако си гласувал за ГЕРБ може да ги питаш защо така потъпиха.

Току що, flare написа:

Няма проблем. Айде сега да дефинираш жител обаче - много ми хареса термина който избра. - любопитен съм къде ще намериш дефиниция на жител на нещо, който не живее в нещото :).

Ти май скучаеш и си търсиш повод за заяждане ?

Не написах "граждани", защото поначало не одобрявам термина - има заложено противопоставяне с другия термин - "селяни".

Но ако повече ти допада - приеми, че става дума за "български граждани". Които временно (ние за всичко сме временни - даже и сме живи само временно) се намират извън територията на Република България.

Във Великобритания въпроса е решен така - първо трябва да се регистрираш за гласуване. Нямаш право да гласуваш за парламент, ако си живял извън държавата повече от 15 години. Имаш право да гласуваш на местните избори (за местната власт)даже и да не си британски гражданин.

преди 2 минути, nikssi написа:

Ако си гласувал за ГЕРБ може да ги питаш защо така потъпиха.

Надявах се да имаш по-добро мнение за мен.

Колкото до електронното гласуване - по принцип е нещо добро, но когато става дума за България - аз съм против. Просто е прекалено лесно за манипулиране. В ЮК, много преди да има компютри, са измислили, въвели и все още прилагат гласуване по пощата. С писмо.

Току що, jhoro написа:

Във Великобритания въпроса е решен така - първо трябва да се регистрираш за гласуване. Нямаш право да гласуваш за парламент, ако си живял извън държавата повече от 15 години. Имаш право да гласуваш на местните избори (за местната власт)даже и да не си британски гражданин.

Не се заяждам изобщо - не и когато става въпрос за закони - тогава трябва да си много прецизен. Ми ето това правило дето си писал е доста по-близко до моето мнение, отколкото до твоето, нали? Тоест някъде хората са осъзнали, че паспорта не е достатъчно основание да имаш право да участваш в определянето на съдбата на една държава...

преди 1 минута, jhoro написа:

Надявах се да имаш по-добро мнение за мен.

Защо непременно да имам мнение за политическата ориентация на даден субект? Ако съм те засегна се извинявам.

Явно напоследък е много модерно да се правят някакви псевдо реформи и резултата е налице.

преди 43 минути, flare написа:

Не се заяждам изобщо - не и когато става въпрос за закони - тогава трябва да си много прецизен. Ми ето това правило дето си писал е доста по-близко до моето мнение, отколкото до твоето, нали? Тоест някъде хората са осъзнали, че паспорта не е достатъчно основание да имаш право да участваш в определянето на съдбата на една държава...

Е да де, ама за да си прецизен - трябва да вземеш под внимание всички варианти. По надолу в предишния ми пост писах, че един британски гражданин, живеещ от 5 години в Испания (примерно) не му трябва секция наблизо - щото гласува по пощата. А щогато годините станат повече от 15 - той си знае, че губи правото. Това е по регламент от много време.

Не може - по закон да имаш право на нещо си, а по обстоятелдтва - да нямаш обективна възможност.

преди 42 минути, nikssi написа:

Защо непременно да имам мнение за политическата ориентация на даден субект? Ако съм те засегна се извинявам.

Явно напоследък е много модерно да се правят някакви псевдо реформи и резултата е налице.

Ти пък не се извинявай за всичко - не съм се засегнал.

А колкото до политическата ориентация - в момента я свързвам с интелектуалното развитие на индивида. Или материалната заинтересованист.

рИформите в България напоследък са насочени само в една посока - "Вся власт советов"

преди 32 минути, jhoro написа:

Не може - по закон да имаш право на нещо си, а по обстоятелдтва - да нямаш обективна възможност.

С това съм абсолютно съгласен и вече го написах.

• Автор

"Чутовен гаф или нечия безкрайно неумстена приумица сътвориха грозна сцена пред катедралния храм „Св.Александър Невски“ в София тази нощ. Самото присъствие на президента Росен Плевнелиев до духовния водач на българите-християни по време на пасхалната служба в храма, буквално рамо до рамо, се случва за първи път, откакто България избира президент – от 1992 година, коментира „Флагман“. Плевнелиев, заедно с двама гардове, стоеше плътно отдясно на патриарх Неофит и се впусна пръв да вземе от Благодатния огън, когато Отецът го изнесе от олтара. В най-сакралния момент Плевнелиев застана с гръб към насъбралите се в храма миряни  и разговаря близо минута с патриарха. А после вървя плътно до него, помагайки му с изнасянето на огъня на площада пред храма.

Отвън трябваше да бъде прочетена празнична молитва за възкръсналия Христос. Докато целият площад бе притихнал, слушайки проповедта на патриарха, се разснесоха изстрели от оръжие, които стресираха групата духовници. Пукотевицата премина в празнична заря, а заедно с нея гвардейския духов оркестър засвири тържествен военен марш, характерен за официалните вечерни проверки при честване на Национални празници.

Забеляза се силен смутен от рязкото прекъсване на литургията." - http://onovini.com/2016/05/%D1%87%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B3%D0%B0%D1%84-%D0%B2-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%87%D0%B8%D1%8F-%D1%83%D0%BC%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BE/

в ПИК какво ли не може да прочете човек, но пак ще ти напомня , и най вече за онези събития в Одеса - повтаряни лъжи 1001 пъти няма да направят тези лъжи истина.

За Плевнелиев пак цитирате някакви субективно поднесени спекулации от "оновини" , цитиращи .. оппааа.. пак "блиц" :) където пък е пълно с хейтърски коментари, а дори фейсбук профилите гледам са с някакви  странни регистрации , без снимки  и бълващи почти едно и също.

Ми те хората си обясниха за фойерверките, и че това се практикува на много места, включително и в РФ, където освен това, бога Пу и Медведев също са присъствали на церемонията зад патриарха.

Е и ?

Важното е гледам - където и да се покаже Плевнелиев, дори на терасата си , д абъде оплют какъв "пореден грандиозен гаф" е направил :)

В което плюене няма абсолютно нищо лошо... но се престарават някои  в усърдието си и стандартните похвати.

Да не стане вместо да му избодете очи, да му изпишете вежди .....

пп

Между другото, погледнах какво е писал Боян Чуков във фейсбук, странно .. не намирам нищо подобно писано , от цитираното в ПИК

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266

Но иначе си е мурзилка та дрънка :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Аз пък се чудя същите тия никове, цитиращи с години "чутовните", "ненадминати", "неуместни" и прочие гафове на президента с цитати от "невероятни", "доказани" и "единствено казващи истината" сайтове, какво ще правят след изборите за президент тази година и ще продължат ли да хранят по същия начин и следващия.

Дано поне съберете сили да отидете до урните, за да си пуснете гласа за някой достоен (според вас), макар да не вярвам.
Такива като вас са създадени да мразят и да ненавиждат по принцип и е без значение името на следващия, за вашето храчене.

Не се ли уморявате, бе?
Не ви ли омръзва само негативизъм да ръсите около себе си?

Споделете, ако обичате, кой според вас (към днешна дата) би бил достоен и обичан от вас президент на държавата ни.
А?
Ще си направите ли труда или надали?

Братле, виж си подписа и си помисли, дали работиш в аптека? Аре ся, разчиствай всички неудобни...

преди 8 минути, язе написа:

Братле, виж си подписа и си помисли, дали работиш в аптека? Аре ся, разчиствай всички неудобни...

Неудобни на кой?

Неудобен си сам на себе си първо, а това няма кой да го "разчисти".

преди 15 минути, algor написа:

Неудобни на кой?

Неудобен си сам на себе си първо, а това няма кой да го "разчисти".

Бая народ разчисти ти. НБе знам на кого неугодни бяха, но си е бая народ. Продължавайте в същия дух и ще станете като датата- 3 ма юзъри и 10 сет модератори...

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 13 минути, язе написа:

Бая народ разчисти ти. НБе знам на кого неугодни бяха, но си е бая народ. Продължавайте в същия дух и ще станете като датата- 3 ма юзъри и 10 сет модератори...

Може ли поименно разчистените от мен?
Благодаря предварително!

пп. Като приключим по някое време с тоя неистов спам, всичко отива в коша.

преди 26 минути, ncl написа:

Най-обичам такива провокацийки...

Нещо по темата имате ли да кажете или ще се ограничите само с това творчество извън нея?

преди 12 минути, ncl написа:

Не мисля да си правя труда. Щом досега не си схванал няма и да схванеш...

Не съм и очаквал друго да прочета.

Лека вечер!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.