Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Ъпдейт на BIOS- не... Това е функция. Все едно на лада да сложиш ново радио и да има вече 500 коня... Не става с ъпдейт. За момента разликата е минимална и не би се усетила. Не виждам нужда от смяна на дъното!

PCI-E 3.0 ти е необходим, ако ползваш две мощни видеокарти в CF или SLI, а дъното предлага само един слот х16. Тогава не губиш производителност на втория слот. Примерно при PCI-E 3.0 x8 слота се равнява на x16 при PCI-E 2.0 Ето това е цялата далавера, позволяваща да ползваш повече видеокарти без ограничение в производителността.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Днес поръчах Рам памет,кутия,захранване и процесор след няколко дена ще взема и дъното.За поръчката момчето казаче ще почакам няколко дена защото ще пристигнат от главният им офис в Австрия.

Ходих до един магазин за компютри,момчето ми предлагаше 1050 вместо 850 него послушах.Спомена че в Cross няма дами достигне мощност но bildera_ с тази информация която ми деде беше страшно полезен Благодаря !

• 5 седмици по-късно...
  • Автор

Добър вечер момчета,компютарът е сабран но едно голямо НО.Дъното не поддържа този процесор,трябва ли да флашвам биос или по добре в сервиз и те дасе занимават и вобще да се сменя ли биосът става вапрос за CPU : AMD FX 8150 и MB :Gigabyte 990FXA UD7 !

Добър вечер момчета,компютарът е сабран но едно голямо НО.Дъното не поддържа този процесор,трябва ли да флашвам биос или по добре в сервиз и те дасе занимават и вобще да се сменя ли биосът става вапрос за CPU : AMD FX 8150 и MB :Gigabyte 990FXA UD7 !

Е, не знам откъде Ви дойде наум че посочената дънна платка не поддържа процесора? Поддържа го със стандартният BIOS, при това поддръжката започва още от версия F4.

Ето и едно малко по-различно предложение от мен

GIGABYTE G1.SNIPER M3, Z77

INTEL CORE i5-2500K

THERMALTAKE Frio, CL-P0564, All CPU

CORSAIR 4X4GB Vengeance DDR3 1600MHz Low Profile

OCZ 90GB 2.5" Vertex 3 Solid State Drive SATA III

SAPPHIRE 3072M HD7950 DDR5 PCI-E 3.0

SEASONIC Захранване SS-620GB Bronze, 620W

COOLER MASTER STORM TROOPER STANDARD, w/o PSU

Всичко с ДДС: 2465.62

Гледам, че бюджета не е малък и реших да дам малко по-различен вариант от тези, които съм давал до сега : ) Може някои да ме упрекне за някои неща, но според мен конфигурацията е супер :)

Редактирано от Company Of Heroes (преглед на промените)

Роботе, досега винаги съм си мислил, че F4 е по-голямо от F2, но как съм се заблуждавал...

To enable AM3+ AMD FX-Series CPU support, please update your motherboard with the most current BIOS found in your motherboard’s download section.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

• Автор

Днеска се заиграх с новата придобивка,направи ми впечетление че дъното държи висок градус 42C IDLE.Дали има възможност точно от по старата версия на биос да е ? Благодаря за отговорите предварително!

А ти колко очакваш при 40 градуса навън и вероятно 30-32 в стаята? Освен ако не си пуснал климатик де. Моето дъно в момента е на 47 градуса и изобщо не ми дреме в тия жеги :P Вероятно като играя с часове, минава и 50, но какво от това, като компютъра си работи нормално?

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Проста физика :) Ако се опитваш да охладиш нещо с въздух 40 градуса то няма как дапостигнеш температура по-ниска от 40 градуса. Но тъй като компонента непрекъснато произвежда топлина, то той ще бъде минимум 45-47 градуса. Минимум. След това вече влиза фактора като размер и качество на кутията и как е организиран въздушният поток... Напълно нормална температура.

• Автор

Очаквах че нов компютър,ново поколение ще е по хладен от старият ми.И да в стаята е 32 градуса.

AMD FX-8150 - 125W.

Все пак си е мощен процесор откъм консумация и е нормално да не е много хладен.

А новите Ivy Bridge също обичат да греят.

Новите процесори се оказаха по-горещи от предишните. Но така е... Нови технологии, все още не оваладяни. Сещам се за 1 пример. AMD 1-ви вградиха контролера на паметта в процесора и това покачи температурите доста. Наричаха ги Котлони и Печки. Intel последва примера им и вградиха и те и техните температури се качиха, но името на AMD остана напълно незаслужено. Сега положението е също. Новата архитектура на Intel се оказа по-гореща от старите предложения... Скотро и това ще бъде оправено, ама... А твоят процесор е доста мощен от към консумация и нормално да отделя повече топлина. Това не са притеснителни характеристики, защото са правени тестове и е предвидено това да е нормалната работна температура.

Очаквах че нов компютър,ново поколение ще е по хладен от старият ми.И да в стаята е 32 градуса.

И в моята в момента е 32. Играх преди 2-3 минути S.T.A.L.K.E.R. и без да искам съм оставил AIDA включена. Та ето какво ми показа, след като отдавна бях излязал от играта:

Публикувано изображение

Имам 3 вентиалтора за кутията, без тоя на захранването, който си смуче отделно. Единият от вентилаторите е срещу чипсета. Харда не го гледай, че е 42. Той не е системен. Просто системните работят в RAID 0 масив и не се отчитат от AIDA64. Не гледай и видеокартата, тя е с променен BIOS, а сега ме мързи да вдигам скоростта на вентилатора в idle, та си карам на 35 %. А и това е след часове игра. Сега докато пиша тоя пост, дъното е вече на 48 и скоро вероятно ще падне на 47, както ти казах в горния си пост. Вярно, че са височки температури, но и конфигурацията е на 5 години, та изобщо не си и помислям да я жаля ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.