Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова Конфигурация За Игри

Featured Replies

post-172868-0-96968100-1340793290_thumb.
  • Отговори 64
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не съм гледал линковете, обаче този модел с 24ГБ ми изглежда нещо като обикновена флашка, и ако може да напишеш директно в коментара какви са скоростите на съответният модел, ама от първа ръка(практически измервания, не шмекериите в техническото описание или максимизираните лабораторни тестове при идеални условия), щото ако е и бързо колкото обикновена флашка, какъв е смисълът.?! Съвременните модели традиционни твърди дискове надхвърлиха 150МВ/с скорост, като най-бързите модели вече наближават 200МБ/с, което е не особено по-зле от евтините модели MLC SSD-та, при това тези с доста по-голям обем от въпросният мъник, който както казват колегите, не стига дори за ОС(Windows 7 Ultimate x64)..., камо ли за някоя и друга програма и/или игра. Казваш за кеш, то ако кеша е твърде по-бавен от ДДР2 буфера на самият твърд диск(независимо от доста по-малкият обем на последният - до 64МБ, макар вече да се споменават бъдещи модели с 128МБ и повече...) Видяхме вече от няколкото(пример за де не говоря напразно,от тази и следващите страници от ревюто, се вижда че Велоцираптора му скрива шапката(изключая PC Mark и времето за стартиране на ОС, но не и за гасене ;) ), а в не малко тестове и WD Scorpio Blue 5400rpm :D ) налични на пазара модела хибридни твърди дискове, че няма почти никакъв смисъл от това да се монтира флаш за увеличаване обема и евентуално скоростта на буфера....Освен увеличената цена на съответните модели.

На половината SSD-та им казваш флашки:)

Сравни iops на най-бавното SSD и на най-бързия диск. Разликата е огромна!

На половината SSD-та им казваш флашки :)

Сравни iops на най-бавното SSD и на най-бързия диск. Разликата е огромна!

Хм, няма да се разбива bitcoin, нито компа ще се явява сървер, (първото ще изисква и доста здраво видео с физически и въобще математически изчисления)..

А, пък ние на село и "плашки" им викаме, че и резби нарязваме с тях :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Не съм гледал линковете, обаче този модел с 24ГБ ми изглежда нещо като обикновена флашка, и ако може да напишеш директно в коментара какви са скоростите на съответният модел, ама от първа ръка(практически измервания, не шмекериите в техническото описание или максимизираните лабораторни тестове при идеални условия), щото ако е и бързо колкото обикновена флашка, какъв е смисълът.?! Съвременните модели традиционни твърди дискове надхвърлиха 150МВ/с скорост, като най-бързите модели вече наближават 200МБ/с, което е не особено по-зле от евтините модели MLC SSD-та, при това тези с доста по-голям обем от въпросният мъник, който както казват колегите, не стига дори за ОС(Windows 7 Ultimate x64)..., камо ли за някоя и друга програма и/или игра. Казваш за кеш, то ако кеша е твърде по-бавен от ДДР2 буфера на самият твърд диск(независимо от доста по-малкият обем на последният - до 64МБ, макар вече да се споменават бъдещи модели с 128МБ и повече...) Видяхме вече от няколкото(пример за де не говоря напразно,от тази и следващите страници от ревюто, се вижда че Велоцираптора му скрива шапката(изключая PC Mark и времето за стартиране на ОС, но не и за гасене ;) ), а в не малко тестове и WD Scorpio Blue 5400rpm :D ) налични на пазара модела хибридни твърди дискове, че няма почти никакъв смисъл от това да се монтира флаш за увеличаване обема и евентуално скоростта на буфера....Освен увеличената цена на съответните модели.

Може и да си прав за хибридните дискове, но дай да видим цената. Освен това SSD то се ползва не заради скоростта на трансфер, а заради времето на достъп, което е много по-малко. Виж и ти не си играл игри на монитор с TN матрица, но незнайно защо твърдиш че стават за игра. трявба ли първо да направя нещо и след това да се хваля тук, че съм го направил? ( В случай да тествам това SSD, което се появи преди 4-5 дена) Или е по-добре да споделя това, което съм прочел някъде, пък нека всеки сам преценява. Е, да, правил съм и това - споделял съм своите впечатления от определени компоненти, включително TN матрици, както и от автомобили. И какво получавам в замяна/ Все някой всезнайко ще ме упрекне, че хваля своето, а друг като теб, че не съм тествал тая част. Айде уточнете се най-напред как да спорите с мен и след това заповядайте.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Може и да си прав за хибридните дискове, но дай да видим цената. Освен това SSD то се ползва не заради скоростта на трансфер, а заради времето на достъп, което е много по-малко. Виж и ти не си играл игри на монитор с TN матрица, но незнайно защо твърдиш че стават за игра. трявба ли първо да направя нещо и след това да се хваля тук, че съм го направил? ( В случай да тествам това SSD, което се появи преди 4-5 дена) Или е по-добре да споделя това, което съм прочел някъде, пък нека всеки сам преценява. Е, да, правил съм и това - споделял съм своите впечатления от определени компоненти, включително TN матрици, както и от автомобили. И какво получавам в замяна/ Все някой всезнайко ще ме упрекне, че хваля своето, а друг като теб, че не съм тествал тая част. Айде уточнете се най-напред как да спорите с мен и след това заповядайте.

пич никой не те упреква имаме в предвид , че на този етап няма смисъл от 24 гб. ССД за 70 лв..Та то по-добре да задели някой друг лев отгоре и да вземе с повече памет , като се взима нещо да е като хората по-добре да дадеш 110-120 лв. за 60-70 гб. отколкото 70 за 24 гб.

пич никой не те упреква имаме в предвид , че на този етап няма смисъл от 24 гб. ССД за 70 лв..Та то по-добре да задели някой друг лев отгоре и да вземе с повече памет , като се взима нещо да е като хората по-добре да дадеш 110-120 лв. за 60-70 гб. отколкото 70 за 24 гб.

Едно си баба знае, едно си бае :)

Ето една идея от мен със SSD на Интел, но малко над 1600лв.

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Извинявам се, че пиша в на MonsterMania темата, но може ли да ми обясните разликите между

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 и I5-2500K /3.3G/6MB/BOX/LGA1155 ?

Технологичния процес на производство.Съвсем леки разлики в архитектурата, като при IvyBridge процесорите имаме доста по-голяма част от кристала заета от видеокартата, както и обемно разположение на транзисторите. От малкото пространство на чипа и разположението на транзисторите в слоеве следва и по-лошото отвеждане на топлина. При IB имаме и по-агресивно действие на turbo boost, от там и привидно по-добрата производителност на сток честоти ( без клок). Все още 2500К е по-добрият избор за клок, въпреки необходимите около 200 MHz за да се изравни с i5-3570K. При 2500К имаме доста по-ниски температури и от там всички следствия - по-нисък шум, по-големи възможности за клок. Ако не ти трябва по-добра вградена карта и PCI-E 3.0, изборът е 2500К. В тоя ред на мисли да поясня и за PCI-E 3.0, че и там може да възникнат въпроси и заблуди. PCI-E 3.0 е интерфейс с 2 пъти по-голяма пропускателна способност на PCI-E шината от PCI-E 2.0. Това означава, че опроводяване x8 при PCI-E 3.0 се равнява на опроводяване x16 При PCI-E 2.0. И макар PCI-E 2.0 х16 да е достатъчен за всяка съвременна видеокарта, при дъна с x8 и x4 опроводяване на втория слот имаме по-ниска пропускателна способност, от там и "спъване" при ползване на две или повече мощни видеокарти.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Аха, мерси. Последен въпрос. Гледах едно видео в което автора беше написал, че процесора му i5-2500k "спъвал" картата, която беше HD7850. Та възможно ли е да я ''спъне''? Клипът беше gameplay на GTA IV

Аха, мерси. Последен въпрос. Гледах едно видео в което автора беше написал, че процесора му i5-2500k "спъвал" картата, която беше HD7850. Та възможно ли е да я ''спъне''? Клипът беше gameplay на GTA IV

Не,не е възможно да я спъва.Картата не е и върхова.

Редактирано от Alex&Vanko (преглед на промените)

HD7850 , която не е нищо особено, едва ли. Виж, с i3 нещата са малко по-различни при процесорно зависими игри. Ето един линк към тест за това, как влияе процесорът на видеокартата:

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2011/bericht-gpu-braucht-cpu/4/

Наистина при HD6990 клокът дори на 2600К влияе положително при някои игри, но и дума не може да става за спъване, след като говорим за 130-140 fps! За ГТА 4 е известно, че иска процесор. Там имаше и някаква игра с пачовете и преди време се бях заел с тестове на различните пачове, защото някой се бе оплахал, че неговият Феном с HD5770 не ставали за тая игра. Ако наистина нещо спъва, то това едва ли е процесора. По-скоро калпавата игра.

http://www.sapphiret...1472&psn=&lid=1 За тази видеокарта казвате,че не е нищо особено? Уау, а може ли да предложите нещо добро на добра цена? :ohmy:

Не е нещо особено от гледна точка на това, че е карта среден клас. Има доста по-добри от нея, но и цената е "по-добра". А ти попита за 2500К дали спъва тая карта. Отговорът е, че не я спъва, защото картата е достатъчно слаба. Примерно цитираната по-горе от мен HD6990 е със 70-80 % по-бърза от HD7850 и там вече процесорите се задъхват.

Говориме,че за споменатия процесор не е нищо особено.Нагоре има 7950 и 7970,както и 6990.А за нашето или поне моето финансово дередже си е върхова.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.