Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против пеенето на живо.

Featured Replies

Според някои хора пеенето на живо е просто грозно плюене и нищо повече.А при други е точно обратното-освен пеене на живо,други от сорта MP3,WMA и други не признават.При вас как е?Споделете тук. :bye:

• Отговори 52
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Стига да могат да пеят съм за пеенето на живо, но най-често певците и певиците не могат да пеят добре на живо - всичко е направено но компютър - и тогава е по-добре на mp3-ка.

Според някои хора пеенето на живо е просто грозно плюене и нищо повече.А при други е точно обратното-освен пеене на живо,други от сорта MP3,WMA и други не признават.При вас как е?Споделете тук. :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Според мен трябва да се пее на живо иначе какъв е смисалът от концерти когато можеш да си слушаш любимата музика вкъщи!!!

Аз,говоря хипотетично,ако искам да слушам любима група певец и т.н.,ще си пусна някоя тяхна mp3-ка,но ако отида на концерт искам да пеят на живо,защото все пак съм там да ги видя :bye:

Според мен трябва да се пее на живо иначе какъв е смисалът от концерти когато можеш да си слушаш любимата музика вкъщи!!!

<{POST_SNAPBACK}>

И аз съм на това мнение, определено трябва да се промени начинът на мислене...!!!

;):):)

Аз съм За пеенето на живо,най-малкото защото моята любима група изпълнява песните си по-ефектно като Live :down: ,отколкото при студийни записи.Иначе ако е на караоке имам известни резерви. :P

На живо трябва да се пее на концерти. Искам да ги видя и чуя как изпълняват, а иначе само да си отварят устата на сцената и да гледат "умно"... :P не става. Нали?

Какъв е смисъла да отиваш на концерт когато ти пеят на плеибек? sad.gif 99% от изпълнителите в България не могат да пеят(ама за това пък певиците имат страшни бюстове)Да се чудиш да зяпаш или да слушаш. laugh.gif

Като каза за бюстове....ако нямат такива никой няма да ги слуша :yanim:

Според мен, при пеенето на живо си проличава едни певец/певица колко могат да пеят! За жалост обаче, в България това е мръсна дума! Изпълнителите и групите, които пеят на живо се броят на пръстите на едната ръка! Да не говорим обаче, че и медиите имат пръст в това! В една БНТ например е абсолютно забранено пеенето на живо в ефир! Факт! Което за повечето изпълнители е добре дошло. Така те само си отварят устата, често пъти не в такт с плейбека, а накрая се разписват срещу хонорарче и бегат!

Дам, при доста български "звезди" пеенето на живо е пълен провал, но съм твърде за живото пеене, защото така се показва на публиката дали имаш талант или не! И е много по-хубаво да знаеш, че любимия ти изпълнител може да пее, а не е просто "творение" на звукозаписната компания :wors:

Аз също съм за пеенето на живо! Тези, които могат се броят на пръсти.

Разбира се, че трябва да се пее на живо, независимо дали става дума за България или за света. Няма по-голямо удоволствие за почитателите на даден певец/певица/група да се наслаждават на истинското изпълнение, а не само да гледаш как се усмихват и си отварят устата. Пък и не е само пеенето, важно е и самото поведение на сцената. Който си го може, си го може. Който не може - има плейбек. :wors:

По-хубаво е да се слуша музика на живо,но за жалост голяма част от изпълнителите пеят на "Playback" и само си отварят остата :wors:

за!

когато пееш на живо доказваш че всъщност не цвилиш като кон и и8ма причина да си станал известени не си просто едно хубаво личице

Смисълът е да ги видиш на живо :down: А по темата : Аз предпочитам да е на плейбек , че иначе на живо са адски зле и само плюят и клатят микрофона :)

<{POST_SNAPBACK}>

Относителна работа. Не съм против пеенето на живо, но за тези, които го могат. А това не са много изпълнители. Особено пък в България.

а к'во ще кажете за пеенето на умряло, т'ва се отдава на повече хора.

иначе за клубове и концерти, и сцени предлагам: идват изпълнителите, пускат плейбека и сядат да си лафят и да обърнат по едно с публиката. и така...

Редактирано от kumbaq (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Когато човек си копува билет за концерт, той определено утива с нагласата да чуе на живо любимите си песни, но не винаги става така!

Има случаи, когато самият изпълнител е неспособен да пее на живо, т.к. просто НЕ МОЖЕ!!!

Но има случаи, когато не пее на живо, заради характера на самия концерт (например ако е някаква промоция на албум), или пък има здравословни проблеми. За мен лично само в последните 2 случая можем да оправдаем изпълнителя, но не и в първия! angry.gif

Аз съм за!

Защото по това как се държи с публиката може да се разбере много за него/тях.

Защото на един хардкор концерт е напълно нормално някой, който знае текста да отиде при вокала и да пеят заедно или пък, на припевите да се дава микрофона на феновете около сцената. така се размива разликата между певец (уникалното величие от което трябва винаги да се иска автограф и да се писка при виждането му) и слушател. Така всеки е съпричастен към "общото дело".

Все пак нали има приказка "който го е страх от врабци - просо не сее". Ами тогава който не може да пее къф да го дири по музикалните подиуми?!

Има групи, които правят адски много концерти - защо? Защото на концерт човек много повече може да се зариби с някоя група.

Аз съм изцяло за пеене на живо. Навремето бях чел едно интервю на Боб Рок мисля че се казваше - един голям продуцент - Металика INXS и т.н. Та неговите думи бяха " Като избирам и представям групи имам едно единствено правило - както се чуват в албума така и да свирят и пеят на живо. Всичкото друго е безмислено" В България имаше такива изпълнители и групи. Но сега са единици. :)

ЗА. И то откъдето и да го погледнеш. Така не само, че ще видиш кой колко пари струва, но и тръпката е доста по - различна. Сега, че има песни които на живо не могат да звучат както на запис - истина е. Но това не винаги е поради неумение на изпълнителя или групата. Някои песни са дотолкова сложни, че просто е невъзможно да бъдат изпълнени на живо както в един албум да речем. Друг фактор - умората - гледал съм концерти на Arch Enemy - в началото Angela Gossow звучи доста по - различно отколкото в края ;). Някъде четох, малко по - нагоре из темата, че българските изпълнители не могат да пеят на живо - ГЛУПОСТИ. Наскоро на мотосъбора в монтана пяха ERIDAN и мога да ви кажа да вървите по .......... с тези си мнения, ако следите само "самодивите" от Пайнер - съжалявам ви. Много ми е интересно - след като българските изпълнители не могат да пеят на живо - защо Мистрията на българските гласове, или квартет Славей да речем или трио Българка са толкова известни - заради плейбека ли ЕДВА ЛИ

защо Мистрията на българските гласове, или квартет Славей да речем или трио Българка са толкова известни - заради плейбека ли ЕДВА ЛИ

Абе каква е тази Мистрия? хахах

Ами, че той и Дани Филт звучи по съвсем друг начин на концерт. Аз имам един лайф - Princess Of Darkness и там накрая барабаниста получи тендовагинит на китките от липане - едвам се чуваха перкусиите. И Дани едвам си взима въздух. Е как няма да е така както той с този глас какво ли не прави. Никоя певица не може да изкара като не говия глас :nono: От най-пискливото от най-Грубо врещящото илиза от неговата паст.

Който е слушал CradleOfFilth усеща за какво говоря :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.