Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добра геймърска конфигурация или далеч от истината ?

Featured Replies

• Автор

Може ли малко по-подробно за тези тестове, за да ги обсъдим. Би било полезно за темата. :)

С най-голямо удоволствие, към 19:30 ще се прибера от работа и ще намеря списанието, за да дам моделите с показанията. ;)

Би трябвало в магазина да ти я сглобят безплатно, но искай гаранцията да е на отделните компоненти, а не обща за целия компютър.

Относно видеокартата, както си тръгнал да увеличаваш бюджета:

ASROCK B75M-GL /B75/1155 - 1 бр. - 109.57 лв.

I3-2120 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 221.87 лв.

4GB DDR3 1333 KINGSTON BULK - 2 бр. - 70.28 лв.

SAPPHIRE HD7850 1G GD5 OC VER - 1 бр. - 426.53 лв.

500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB - 1 бр. - 121.53 лв.

CM ELITE 370 BLACK NO/PSU - 1 бр. - 77.88 лв.

PSU CM GX LITE 500W - 1 бр. - 86.94 лв.

Обща стойност - 1 114.60 лв. с ДДС

Благодаря, сега ще я изпратя към магазина, от който ми пратиха първоначалната конфигурация, за да видя каква цена ще ми обявят. :)

С най-голямо удоволствие, към 19:30 ще се прибера от работа и ще намеря списанието, за да дам моделите с показанията. ;)

Благодаря, сега ще я изпратя към магазина, от който ми пратиха първоначалната конфигурация, за да видя каква цена ще ми обявят. :)

понеже ги знаем тия фирми , аз съм обеден че в тази фирма на която ще пратиш конфигурацията на Людмил ще ти излезе едно 100-150 лв. по скъпо от колкото в Скай или в Никем

• Автор

понеже ги знаем тия фирми , аз съм обеден че в тази фирма на която ще пратиш конфигурацията на Людмил ще ти излезе едно 100-150 лв. по скъпо от колкото в Скай или в Никем

И аз си го мисля това, ако е така директно ще се обърна към посочените от теб две фирми ;) Благодаря все пак, че го отбеляза. :)

Като гледах под коментара ти си сложил една конфигурация, предполагам че е на твоя компютър :) Доволен ли си от нея и колко струва в пари, като изключим монитора, защото ми се намира. :)

Редактирано от Ce5aCTuaH (преглед на промените)

И аз си го мисля това, ако е така директно ще се обърна към посочените от теб две фирми ;) Благодаря все пак, че го отбеляза. :)

Като гледах под коментара ти си сложил една конфигурация, предполагам че е на твоя компютър :) Доволен ли си от нея и колко струва в пари, като изключим монитора, защото ми се намира. :)

Да моята е. Еми като цяла цена немога да кажа , защото я постигнах чрез ЪПДЕЙТИ , първо си взех захранване-то , видео картата, рам и кутията , а преди 2-3 седмици си взех дъното и процесора.Като цяло съм много доволен от нея , защото кара всяка игра на макс и на максимална резолюция (1920х1080) на ФУЛЛ ХД. Единствено не съм доволен от шума който вдига видео картата под товар , но това се дължи на единичния вентилатор.Иначе пазарувай смело от Скай и Никем те са много коректни фирми :) А ако искаш да ти е сглобена конфигурацията , просто им го казваш по телефона когато ти се обадят за потвърждение на поръчката. Предполагам се питаш или ще ти вземат пари за сглобяването - отговора е: Не няма да ти вземат нито 0.01 стотинка :)

Би трябвало в магазина да ти я сглобят безплатно, но искай гаранцията да е на отделните компоненти, а не обща за целия компютър.

Относно видеокартата, както си тръгнал да увеличаваш бюджета:

SAPPHIRE HD7850 1G GD5 OC VER - 1 бр. - 426.53 лв.

Това вече е съвсем друга история и тази нова архитектура на АМД, доволно отдава изчислителна мощност за всякакви съвременни графични задачи, като превъзхожда прилично предишното поколение с любителска графика на Нвидиа.

Кирилов, GTX560 е GTX460 произведена по по-фин технологичен процес и с увеличени честоти на ядрото, така че няма как да е по-бърза от 6870. По-скоро е по средата между 6850 и 6870. Не, че е лоша карта, но ценово не е добре поставен. Ако беше 270-280лв. щеше да е много изгодна покупка, но при еднаква цена с 6870 защо да взема по-бавната човек?

Може и да си прав, но аз гледах тестове в тоя сайт, където GTX560 е по-бърза в доста от случаите. Ако не е по-добра, то поне е на нивото на HD6870. Като погледнeм цените в нашите магазини виждаме, че GTX560 я има дори на по-ниска цена от най-евтината HD6870. Лично аз ако трябваше да избирам между двете, бих избрал GTX 560, защото поддържа PhisX и Cuda. За някои може това да са глупости, но аз съм максималист. Ако не бях, щях още да си карам със старата 8800GT или дори щях да си остана с още по-старата 7600GT, която изтраях неясно как 2 месеца, преди да я хвърля в кашона.

• Автор

Здравейте, относно написаното от мен за двете видео карти, които съм гледал в списание и са били сравнявани е ставало въпрос за GeForce GTX 680 срещи Radeon HD 7970 :) Доста по-скъпи видео карти, но ако проявявате интерес мога да дам част от написаното в списанието за проведените тестове. Според авторите GeForce GTX 680 превъзхожда почти по-всичко доста Radeon-а.

П.с. Писах на магазина за конфигурацията предоставена ми от Любомир, която излиза 1 114.60 лв. с ДДС и те ми обявиха 1175.40 лв. с ДДС, чудя се дали да не си я поръчам от Скай или Никем :)

Здравейте, относно написаното от мен за двете видео карти, които съм гледал в списание и са били сравнявани е ставало въпрос за GeForce GTX 680 срещи Radeon HD 7970 :) Доста по-скъпи видео карти, но ако проявявате интерес мога да дам част от написаното в списанието за проведените тестове. Според авторите GeForce GTX 680 превъзхожда почти по-всичко доста Radeon-а.

Е да, при тези две видео карти нещата стоят така. Ето и нещо по въпроса, в което има и индекс за производителността на видео картите за сравнение.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Лека полека си отидох нагоре :) Но се надявам, че спрях :) Мисля да си купя следната конфигурация :) Ще се изръся повечко пари, но мисля, че на фона на всичко написано и изчетено може би е най-добрия варинт за максимално изцедения ми бюджет :)

Избрани продукти:

ASROCK B75M-GL /B75/1155

2X4GB DDR3 1333 A-DATA

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB

CM ELITE 335U BLACK NO/PSU

SAPPHIRE HD7850 2G GDDR5 PCIE HDMI DVII DUAL

I5-2320 /3G/6MB/BOX/LGA1155

LG GH24NS90 DVD RW SATA BLACK

Corsair 500W Builder Series CX V2

Обща стойност: 1 315.15 лв. с ДДС

Надявам се да си заслужава парите :) Благодаря на всички, които писаха по темата ми! Бъдете живи и здрави ;)

Редактирано от Ce5aCTuaH (преглед на промените)

Отговор на заглавието на темата: това е добра геймърска конфигурация.

• 1 година по-късно...

Здравейте :)

Да използвам и аз темата...

Какво ще кажете за това:

ASROCK B75 PRO3-M/ B75/ 1155

G2030/ 3.0/ BOX/ 1155

RAM memory 4GB DDR3 1600GHz

HDD 1TB 3.5"

ASROCK B85M PRO4/ 1150

Става ли за ниско бюджетен геймарски ?

Здравейте :)

Да използвам и аз темата...

Какво ще кажете за това:

ASROCK B75 PRO3-M/ B75/ 1155

G2030/ 3.0/ BOX/ 1155

RAM memory 4GB DDR3 1600GHz

HDD 1TB 3.5"

ASROCK B85M PRO4/ 1150

Става ли за ниско бюджетен геймарски ?

Тука имаш две дъна. И за игри не става без видеокарта. Пусни си една тема тук:Нови конфигурации и части, въпроси, препоръки и мнения.

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.