Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация (800-1000лв.)

Featured Replies

Бих посъветвал автора да си вземе монитор , който да му харесва ! Защото всеки ден ти ще гледаш този монитор , а ако не ти харесва дизайна и си го взел заради някаква си характиристика ... ще е ти е кофти.Съмнява ме да усетиш голяма разлика между IPS и другия вид (може да греша как се наричат) , биха усетили разлика хората който са попадали и на 2-та вида.Между другото и на мен не ми харесва АСУСА предложен от колегата - Company Of Heroes - изглежда ми като рамка дето се слага снимка вътре (забравих точното име на предмета) :D

Ето едно предложение от мен:

http://sky.bg/Details.aspx?ID=18182 между другото какъв е бюджета за монитор ?

• Отговори 57
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Току що се обадиха от небето и ми казаха, че нямали монитора и дънната платка.... Като ги извадим остават около 350-400 лева за монитор и дънна платка.

Току що се обадиха от небето и ми казаха, че нямали монитора и дънната платка....

Като ги извадим остават около 350-400 лева за монитор и дънна платка.

Не предложиха ли модели със сходни характеристики и цени, които са налични?

Защо не вземеш 1-вото налично дъно на A75 чипсет. Разликите не са чак толко много... Монитор щом този го няма погледни http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=20854

• Автор

Публикувано изображение

За тази конфигурация какво ще кажете ? Притеснява ме дали рамта ще работи на тази честота в Dual channel. quickJO, ако сложа твоя монитор надхвърляме бюджета.

• Автор

Всичко е поръчано, ще дойде най-късно в вторник. Предложиха ми да я сглобят на място без лепенка, обаче отказах. Когато дойде ще я сглобя и кача снимки и тестове. Само да попитам, в/у боксовия охладител има ли паста или ще трябва да купя ?

• Автор

Всичко пристигна, започвам да сглобявам. Обещавам снимки.

Честито

Всичко е поръчано, ще дойде най-късно в вторник. Предложиха ми да я сглобят на място без лепенка, обаче отказах. Когато дойде ще я сглобя и кача снимки и тестове. Само да попитам, в/у боксовия охладител има ли паста или ще трябва да купя ?

Има паста, гледай да махнеш защитната пластмаса.

В книжката на дъното и процесора е обяснено като за малоумни но ако не си сигурен за нещо потърси инфо в нета, в тубата има достатъчно клипове.

По лесно ще ти е да сложиш процесора и охладителя извън кутията и после да монтираш дъното.

Успех!

• Автор

За сега съм сложил дъното и хард диска, ще започвам да слагам процесора.

За сега съм сложил дъното и хард диска, ще започвам да слагам процесора.

по-лесно щеше да е да сложиш дъното извън опаковката на нещо меко и да му монтирам процесора , охладителя и рам , а чак след това да го сложиш в кутията

Лесно/трудно - важното е да се направи. Айде сега. До къде стигна колега? Вече трябваше да е сглобена конфигурацията (thhink) Някакъв проблем?

• Автор

Така, компютъра го сглобих. Довечера ще му сложа Windows 7 Ultimate 64, защото сега нямам флашка.

След време може и да се сложи една 6670 и да се ползва за игри. Малко се спънах на прокарването на кабели, защото кутията е ужасна за тази цел. Иначе си е доста добра кутия. Също така кабелът за захранване на процесора беше къс и трябваше да го прекарам на кестерме. Ще е доста дълъг пост. Качеството на снимките е много лошо, правено е телефон. (То аз като гледам снимките май телефона е от тези с шайба.)

Довечера може да клокна малко видеото и да кача един 3dmark06 тест.

(Едит: може и да скокна за 2-3 вентилатора до магазина.)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тези от BENQ не са ми сложили DVI кабел, а от старите VGA.

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

Не слагай така дъното на килима... Статичното електричество може да му... майката...

Чудно е станало, Да ти е честит и със здраве да си го ползваш.

Очакваме коментари и бенчове :) Да кажеш как се държи машинката :)

Публикувано изображение

да се вижда и тук какво точно си боцнал.

Честито за новата машинка да си я ползваш със здраве и безпроблеми. Не бързай да правиш клок от самото начало само когато ти потрябва повечко процесорна мощ тогава включваш програмата на гигабайт OC Tune 6 и си клокваш замомента колкото мощ ти трябва и после пак си връщаш на даефулт абе ти си знаеш най-добре.

Редактирано от kokata99 (преглед на промените)

Не слагай така дъното на килима... Статичното електричество може да му... майката...

Чудно е станало, Да ти е честит и със здраве да си го ползваш.

Очакваме коментари и бенчове :) Да кажеш как се държи машинката :)

Публикувано изображение

да се вижда и тук какво точно си боцнал.

Само кутията е CM 431, не Thermaltake.. ;)

Само кутията е CM 431, не Thermaltake.. ;)

и монитора е 22 инча а не 21.5 инча .

Добре де :D Може. Не огледах толко, само му го копирах от неговото мнение :D

Хм. Първо честито за покупката, а това "хм" бе за кутията. Не ми харесва поставянето на хард дисковете. Много ясно се вижда какви чупки трябва да правят кабелите. При CM311 положението е по-добро . хардовете се поставят странично, но пък за сметка на това възможността за проветряване на кутията е по-малко. Липсват отвори отгоре, което все пак може и да е предимство - по-малко прах когато компютърът не работи. Що се отнася до късия кабел за процесора...лично аз не усетих такова притеснение при монтажа в CM311. На твое място на първо време не бих клоквал. Защо ли? Ами просто - за да си направя тестовете на стандартни честоти и след това да сравнявам ;)

ПП: А за DVI-D кабела...не само при BENQ си го спестяват. Той е опция и при Philips, който купувах наскоро.

ПП

и монитора е 22 инча а не 21.5 инча .

Всъщност, мониторът си е точно 21.5 инча. Раздели 54.6 см на 2.54 и ще се убедиш ;) Пишат го 22, защото все пак не е хубаво в името на модела да слагат точки или запетайки, само и само да покажат, че не са 22, а 21.5 инча. При Филипс също е така. Моделът се води 22...но всъщност е 21.5 инчов.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Ще го имам това впредвит

Редактирано от kokata99 (преглед на промените)

Тези от BENQ не са ми сложили DVI кабел, а от старите VGA.

Ако беше попитал щяхме да ти кажем че няма такъв кабел в сайта на BENQ си го пише черно на бяло.

Вдигни твърдия диск нагоре, сложи го точно над вентилатора.

Поздравления като за първи път си се справил добре.

Хи хи хи дънцето е чудничко,ама с размер на салфетка.

Става много интересно като решиш да сложиш друг охладител на процесора и някоя по-голяма видео карта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.