Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Документални и научно-популярни филми

Featured Replies

Секс записи на знаменитости

Документален филм Великобритания,2005 г.

Този документален филм разказва за необичайната индустрия със

секс записите на знаменитости, като се започне от Мерилин Монро и

Джоан Крофорд и се стигне до Камерън Диас. Това е история, водеща

началото си от 40те години на миналия век, в която ще стане въпрос

за очевидни фалшификации, за подхвърлени примамки, оказали се

неефективни, и за загадъчни произведения с оспорвана автентичност.

Публикувано изображение

Линк

Линк

• Отговори 284
  • Прегледи 81,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Гангстери хлапета

Публикувано изображение

Този епизод: Добре дошъл в Бандата. Епизодът представя три 16 годишни

гангстери, изоставени от родителите си и отдали се на наркотици,

изнудване и удоволствието от това да убиваш, както и

безмилостните правила и строга дисциплина в бандата.

Разтърсващ и трагичен филм за улична банда от Сан Салвадор,

Централна Америка, представящ тъжната история на отчаяни от

живота младежи.

Линк

Линк

Гангстери хлапета 2

Публикувано изображение

Дюк: историята на един затворник. Този епизод разказва за член на бандата, който е в затвора. Той има съпруга и деца и продължава да ръководи бандата (както и останалите престъпници в затвора) от килията си.

Линк

Линк

Мисля, че поредицата на National Geographic "Настъпват странни дни на планетата Земя" си заслужава да се спомене като изключителна!!!

Имаш ли някакъв линк към тази поредица?

Идеята ми е всеки да представи по няколко документални филма, нещо като препоръка....

An inconvenient truth

Публикувано изображение

Филмът е презентация на Ал Гор (Al Gore), ако не сте чували за него ще ви кажа, че беше кандидат президент и загуби с много малко гласове от Джордж Буш (който се чудя как още не се е намерил кой да го гръмне, но съм сигурна, че половината население на Америка би приело идеята много добре). Като цяло съм доста анти-американски настроена, но това е филма, който преобърна живота ми и ме накара да се замисля в какви егоисти сме се превърнали и как скоро нашия егоизъм и непрестанен стремеж към материално удовлетворение ще ни излезе много скъпо. Толкова скъпо, колкото за вас струва един човешки живот.

Този филм засяга проблема с глобалното затопляне. Нещо за което само говорим и се надяваме, че докато му дойде времето нас вече няма да ни има. Този филм е пълен с фактология. Няма измислени или преувеличени неща - факт след факт, все по-фрапиращ и все по-ужасяващ. Факта, че след 20 години няма да има полюси, факта че ако ледовете продължават да се топят със същите темпове Канада, Китай и Австралия ще бъдат заличени от лицето на земята. Факта, че до 20 години рекордните жеги от 38 градуса ще се покачат двойно, но хайде няма да ви преразказвам филма вие сами ще си го гледате.

Нещата са много сериозни, много по-сериозни отколкото си мислим и не че искам да всявам какъвто и да било страх и от думите ми не искам да лъха апокалипсис. Искам просто да ви кажа, че ако наистина обичате живота си, планетата си и мислите евентуално за бъдещите си деца и т.н - трябва да гледате този филм!

Линк нямам, аз сега го тегля от eMule, гледала съм го в Щатите с едно американско семейство, след което проведохме един мнооого дълъг разговор на тази тема (както и на тема политика). Дано да си го намерите, защото мисля, че в България го няма издаден....

Така поне ако не друга ще добиете представа къде да се преселите при евентуални бунтове на планетата Земя:clap:.

Трейлъра беше много силен и там се зададе един доста хубав въпрос (превеждам буквално) : "Планетата ли ни предаде...или ние предадохме Планетата?"

The Corporation

Публикувано изображение

Тук са се събрали всичките светила на голата истина на САЩ - Майкъл Мур, Наом Чомски (ако не сте чели някоя негова книга и си падате по вадене на кирливите ризи на политиката на Щатите, време е да прочетете нещо на Чомски). Филмът разобличава какво всъщност се крие зад наименованието "корпорация" и колко добро или лошо е това. За нас, средостатистическите потребители е много добре, че примерно в спортните магазини можем да си купим хубави маратонки или каквато и да е друга стока на Nike (примерно). Но замисляме ли се колко цента е взел човекът, който е направил тази стока? Едва ли. Еми не взимат много. Корпорациите си правят заводите в така наречения Трети свят, където хората биха работили по 12 часа без почивка само и само за да могат с няколкото долара, които получават да си купят храна и да оцелеят до следващия ден (както се беше изразил Рей Андерсън по този въпрос "Там вече са развяли бялото знаме с надпис 'ето, елате при нас ние сме готови да работим за по 10 цента на час само и само да не гладуваме''. - един от цитатите във филма по повод експоатацията на човешкия труд ).

Става въпрос за една огромна, наистина огромна маса от хора, която живее ден за ден и на останалия свят, особено на корпорациите не им изнася тези хора да разбират, че извън фабираката и извън мизерната къща в която се прибират вечер има друг свят. Свят пълен с възможности. Един много по-добър живот от този които водят те.

Филма отразява смразяващи кадри с това как няколко хиляди китайци стоят с часове зад малките бюра и правят някакъв продукт (обувка, дреха, процесор и каквото друго се сетите) за който дори не знаят за какво служи. Под зорките очи на охрана (да не се бъзикам имат си строга охрана) те нямат право да говорят по между си, имат право да отидат един път до тоалента и два пъти да пият вода. Използват ги като чист добитък и не им оставят и една секунда време да се замислят къде отива тази стока, кой я използва, какво има отвъд тази фабика, извън тази държава или просто на другия континент.

Филма е пълен със всякакви фрапиращи факти, включително и на химическите отпадъци, който се отделят от фабрики и т.н. Снимка на дете родено без очи и подобни гадости. Филма е много дълъг (докато го изгледах четири пъти заспах), ако не ви е много добър английския търсете субтитри, линк...eMule :)

Фаренхайт 9/11 няма как поне да не сте чували за него, сега ме мързи да пиша за цялата идилия около атентатите в Ню Йорк, може би защото е 2:27 сутринта, но ако ви се слуша(чете) евентиално мога да ви поразкажа малко интерсни факти:).

Надявам се да не съм ви досадила с мойте...глобални проблеми и се надявам да успеете да си намерите филмите, поне An inconvenient truth. Чакам вашите предложения за документални филми, може и не толкова депресирващи:) Примерно "First descent" - док. филм за еволюцията на сноуборда като спорт...:)

"Опасни срещи: Преброяване на крокодилите"

Публикувано изображение Публикувано изображение

Download

Download

======================================================

СЛУЧКИ С ДУХОВЕ

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Download

Download

==========================================================

Пабло Ескобар - КРАЛЯТ НА КОКАИНА

Публикувано изображение

Download

Download

Наскоро гледах един як документален филм, наречен Тъмната Страна (The Dark Side). Мисля, че е част от една цяла поредица филми, занимаващи се с различни аспекти от развитието на футбола или нещо такова. В този филм тоста детайлно са описани някои от най- големите трагедии, свързани с най- популярния спорт. Специялно интервютата с роднините на жертвите си бяха доста потресаващи и изобщо начинът, по който футболът може да бъде свързан с толкова много смърт и печал,е предаден доста добре. Ако някой се интересува от станалото на стадион Хейзъл или Хилзбъроу, може да открие нещо ново ( не са забравени и заинтересованите от забийския футбол :). И така.

• 2 седмици по-късно...

Спомняте ли си как две момчета влезоха в даскалото си (естествено в Щатите) и започнаха да сипят куршуми..., a помните ли че имаше доста подобни трагедии.

Ето един фим за това колко е лесно да си купиш оръжие в Щатите!

Bowling for Columbine

download - torrent

Публикувано изображение

directed by: Michael Moore

:)

Анатомия на затворническото убийство

Публикувано изображение

Филмът представя шокиращата история за убийство в затвора на

щата Юта, заснето на видео – чернокож затворник е държан от своя

бял съкилийник, докато друг затворник – Трой Кел, го наръгва с

нож 67 пъти. Филмът анализира културата на насилие в

американските затвори чрез интервюта с убиеца Кел, други

затворници и надзирателите в затвора.

http://torrents.linkos.bg/details.php?id=56054

= Саддам Хюсеин: Най-добрият враг на Америка = (Saddam Hussein: America's Best Enemy)

Когато на 13 декември 2003 г. подразделение на Четвърта пехотна

дивизия на американската армия залавя Саддам Хюсеин, найпосле

настъпва краят на нееднозначните отношения между железния мъж

от Багдад и САЩ. Тези отношения, продължили 40 години, бяха

отношения на конспирации, тайни, неразбиране и липса на

компетентност, което в крайна сметка доведе до окупацията на

Ирак от страна на американците.

Свали от Линкос

Аз лично го гледах днес по Хистори и си заслужава.Филма доказва че само интересите са вечни.

На сайта на bTV има страници "Часът на NG" и "Часът на ВВС".Тук са поместени дикторските текстове на всички документални филми показвани на малкия екран а те не са малко.Могат да се изтеглят плакати и картички. За мен е удоволствие да чета текстовете-много неща могат да се научат. Приятно четене.

= Африканското диво куче = (Be the Creature)

Свали от Линкос

= Силата на експлозивите = (Explosive Force)

Свали от Линкос

= Мълниите = ( Ultimate Tornado Disaster )

Свали от Линкос

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.