Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Документални и научно-популярни филми

Featured Replies

= Джими Хендрикс - последните 24 часа от живота му = (Jimi Hendrix - The Last 24 Hours)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Извън сцената Джими Хендрикс е срамежлив и затворен в себе си, но по време на концертите му неговата изключителна гениалност се проявява с пълна сила. Изпълненията на Хендрикс и майсторството му с китарата предизвикват революция както в музиката, така и в света на модата. Умира на 27 години и смъртта му си остава загадка. Документалният филм анализира причините, поради които се пораждат толкова различни догадки, клюки и измислици за преждевременния му край. За първи път, с помощта на новооткрити и вече доказани факти, обстоятелствата, довели до трагичната кончина на Джими, могат да бъдат подробно изследвани. Възможно е това да доведе до възобновяване на разследването на смъртта му, за която съществуват твърдения, че е била твърде удобна за определени лица. Зрителите ще трябва сами да си направят извода за себе си по отношение на това какво всъщност се е случило на 18 септември 1970 г. в един малък частен хотел в лондонския квартал „Нотинг Хил”.

Изтегли торент от Zamunda(0.99GB)

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

• Отговори 284
  • Прегледи 81,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кофтито е че това са торенти които се сийдват определено време и след това изчезват. Ще видя дали мога да качвам някъде.

= Един затвор в Колумбия = (A Jail in Colombia)

Този документален филм е поглед отвътре към живота в затвора „Ла модело” в Богота, Колумбия. Наречен от колумбийските власти „затвор модел”,контролът в него е поскоро в ръцете на самите затворници, а не на надзирателите. В него има 5000 затворници, макар местата да са само за 2400, а охраната е едва 150 души.В „Ла модело” царуват насилието и наркотиците. Само през изминалата година там са убити 162 затворници. Затворът е под контрола на три престъпни групировки: членове на партизанското движение, военизирани групи и трафиканти на кокаин. Те са разделили затвора на три отделни територии, като всяка престъпна групировка си има собствена охрана, с помощта на която защитава своята зона.

Изтегли от Замунда(970 мб)

= Битката на самолетите „Х”- 1 = (Battle of the XPlanes-1)

Публикувано изображение

Двата гиганта на самолетната индустрия – компаниите „Боинг” и „Локхийд Мартин” – се съревновават за това кой пръв ще построи следващото поколение самолет изтребител и кой по този начин ще спечели най-големия договор, който правителството на САЩ е предлагало някога, на стойност един трилион долара. В продължение на пет години, разполагайки с безпрецедентно право на достъп, осигурено от Пентагона, филмовият екип проследява опитите и неуспехите, съпътстващи ожесточената конкурентна надпревара между двете компании. Филмът представя подробно всеки един етап от работата: от разработката и сглобяването до вълнуващите последни изпитания, които в крайна сметка ще доведат до победата на единия от конкурентите.

Изтегли от Замунда(830 мб)

• 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Снощи едно предаване по National Geograpic Ме заинтригува но за жалост неможах да го догледам цялото.Името на български му е "Майстори на бойните изкуства: Комбинирани бойни изкуства" и го даваха снощи от 1:00 - 2:00 AM.Ако може някой да ми помогне и да го намери ще съм много благодарен!

П.С - Намерих самото предаване на части от самия сайт но бих се радвал ако го намера от някаде да мога да го сваля!Иначе ето го предаването и има клипчета - Цък!

Редактирано от trabant4e (преглед на промените)

Снощи едно предаване по National Geograpic Ме заинтригува но за жалост неможах да го догледам цялото.Името на български му е "Майстори на бойните изкуства: Комбинирани бойни изкуства" и го даваха снощи от 1:00 - 2:00 AM.Ако може някой да ми помогне и да го намери ще съм много благодарен!

П.С - Намерих самото предаване на части от самия сайт но бих се радвал ако го намера от някаде да мога да го сваля!Иначе ето го предаването и има клипчета - Цък!

Ако разбираш английски, погледни на предходната страница.

ПП: Използвай търсачката!

Благодаря много и се извинявам че първо не бях погледнал за такава тема , а то дори било публикувано. П.С - Преди много време имаше 1 предаване дето измерваха силата на различните стилове - бокс,карате,джуди и т.н и отчитаха както сила на удара така и хватки и кой стил е най-добър.Най-накрая на предаването пробваха дали катана може да разреже човек отгоре до-долу,но не му помна името.Ако някой се сеща..........

Благодаря много и се извинявам че първо не бях погледнал за такава тема , а то дори било публикувано.

П.С - Преди много време имаше 1 предаване дето измерваха силата на различните стилове - бокс,карате,джуди и т.н и отчитаха както сила на удара така и хватки и кой стил е най-добър.Най-накрая на предаването пробваха дали катана може да разреже човек отгоре до-долу,но не му помна името.Ако някой се сеща..........

Същото като вчерашното,дори това вчера беше продължение.Аз го гледах излезе ,че тези от ММА най -добре се справят.;)Аз съм съгласен с това защото се проверява върху живи противници.Бас Рутен имаше по-силен удар от шампиона по Тай-бокс

А предишния епизод когато изпробваха и номера с катаната и балистичния гел може ли да го намерите някъде?

Здравейте. Сутринта гледах по БТВ едно предаване от 10:30 Часът на NG: Смъртоносните стихии, някой може ли да ми каже от къде да си го дръпна защото е доста интересно, търсих го в 2-3 БГ торент тракера ама го немаше Публикувано изображение

П.П. Мерси предварително : )

Редактирано от kal (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Здравейте! Търся едно филмче, но не знам дали се води такова, а всъщност то е сериалче. Дават го по Discovery Channel и се казва Оцеляване в/на предела. Този дето обикаля не му знам името, ама се надявам по заглавието на самият "филм" да ми дадете линк.

Предварително Благодаря !

Редактирано от SentLorlpMan (преглед на промените)

Здравейте! Търся едно филмче, но не знам дали се води такова, а всъщност то е сериалче. Дават го по Discovery Channel и се казва Оцеляване в/на предела. Този дето обикаля не му знам името, ама се надявам по заглавието на самият "филм" да ми дадете линк.

не намерих торент, но заглавието на английски е: Surviving the Last Frontier ... ако влезе на някой в помощ.
  • 2 седмици по-късно...

Хайде, де! Публикувано изображение Изобщо пък нито един епизод ли няма? Аз търся, ама никъде не откривам... Явно никой не гледа такива филми и никой не ги качвам в Нета. Всъщност всяка събота от 00:00 - 02:00 AM (през нощта естествено) го дават - ако това е в помощ на някой. На сега пак го гледах за степта в Патагония и за Пумите, ...

Редактирано от SentLorlpMan (преглед на промените)

Някой да има на идея от къде да намеря филми за Ванга ;)

Някой да има на идея от къде да намеря филми за Ванга

;)

Vanga / Ванга (2006)

bTV Репортерите

Другите два не ги откривам активни:

Ванга. Предсказания /Режисьор: Владимир Викулин/

Вангя /Режисьор: Стилиян Иванов/

• 1 месец по-късно...

трябват ми документални филми за умишлено разрушаване/взривяване на сгради.

дори да са от Discovery и History - няма значение

мерси предварително

Unlocking the mistery of life / Разгадаване на тайните на живота

Публикувано изображение

Дали животът на Земята е продукт на индиректни процеси, време, шанс и естествен подбор? Или резултат на интелигентен Разум. Филмът Мистерията на живота изследва безкрайните въпроси, представя ясни доказателства за това, че еволюцията не е възможна. Тогава остава само някой интелигентен Дизайнер да е поставил началото на всичко. Така ли е? Проверете сами.

DOWNLOAD + български субтитри

Edge of the Universe / Краят на Вселената

Публикувано изображение

В днешно време астрономите са сравнително сигурни, че Вселената се е родила преди около 15 милиарда години от Големия взрив. От тогава насам тя непрестанно се разширява и разстяга самото пространство. Но дали някога ще умре? И как?

Parallel Universes / Паралелни вселени

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Всичко, което сте на път да видите изглежда невъзможно и налудничаво. И все пак е истина...

Учените сега вярват, че може би наистина има паралелна вселена - всъщност може да съществуват безброй паралелни вселени. В някои от тези вселени даже може да ви има и вас, в малко по различна форма. Учените вярват, че паралелните вселени съществуват на милиметри от нас. Всъщност, гравитацията ни е слаб сигнал излизащ от друга вселена в нашата.

• 2 седмици по-късно...

Le Premier Cri / Първият плач (2007)

Публикувано изображение

http://www.disney.fr/FilmsDisney/lepremiercri/

http://www.imdb.com/title/tt0881303/

Според талмудска легенда, при раждането си детето все още носи познанието от своите предишни животи. Тогава се появява ангел, който му прошепва да запази това познание в тайна. Ангелът поставя пръста си върху устните на детето и точно в този момент бебето забравя всичко и навлиза в живота. Следата от това ангелско докосване е трапчинката между нашата горна устна и носа ни… Едва тогава бебето проплаква за пръв път.

Този завладяващ филм, представящ с нежност и топлота тайнството на човешкото раждане. „Първият плач” е сниман в пустинята Сахара, в Индия, в модерна болница в Китай, където се раждат по 120 бебета на ден, в щата Мейн, където майка решава да роди без помощта на акушерка, и в Мексико, където ставаме свидетели на раждане в басейн, асистирано от делфини.

Вдъхновяващата музика на Арман Амар е записана от българския оркестър „СИФ 309” под диригентството на Деян Павлов, а великолепната финална песен ”A New Born Child” се изпълнява от самата Шиниъд О’Конър. „Първият плач” е номиниран за „Сезар” ’08 за документален филм.

DOWNLOAD / ######

DOWNLOAD / mininova.org

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Zeitgeist Addendum (2008) / Духът на времето 2

Публикувано изображение

Документален филм за устрoйството на съвременния свят. Филмът отговаря на въпроси, засягащи всеки, на който не му е безразлично какво всъшност се случва. Кой манипулира съзнанието на хората? какво всъщност се случи на 9/11 в САЩ? На кого са нужни войните? Що е то тероризъм и какво е неговото предназначение? Как е устроена банквата система в САЩ и кой всъщност управлява тази държава?

DOWNLOAD /######/

Zeitgeist The Movie (2007) - това е първата част,за която съм сигурна че повечето са я гледали :speak:

• 3 месеца по-късно...

привет :super: търся документални филми за Дания Холандия Белгия ... моля помагайте :line dance:

Здравейте ;) Ако някой може да ми намери филма на National Geographic- Strange Days On Planet Earh с български субтитри ще съм много лагодарна Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

Наскоро са давали по TV един документален филм "Пушенето забранено". Ставало въпрос за някаква бременна жена. Много бих искала да си го дръпна и ако някой може да ми намери линк към него много ще съм благодарна. P.S. Предварително се извинявам ако ви подвеждам относно заглавието на филма и оскъдната информация, но това е всичко, което знам! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.