Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои са най-добрите CD/DVD записвачки

Featured Replies

Не знам как повечето от вас имат проблеми с LG. Аз явно съм от невероятните късметлии, протежаващи евтина записвачка LG от време оно...

Пиши и мен в графата - всяка записвачка, която съм имал с различните ми компютри (изключая тия в лаптопите) са били, а и ней-вероятно ще бъдат LG. Никога не съм имал каквито и да било проблеми с тях. Не бих могъл да посоча брой записани дискове, но със сигурност са няколко хиляди. Такава ми е работата, понякога се налага да записвам презентационни дискове, при това в партиди от по 200-250 копия и не е лесно, но няма спирка - работят безукорно. Купувам обикновено записвачка на над средната, но не и най-високата цена. Не ми пука за фърмуери и прочие, никога нищо съм им ъпдейтвал.

От останалите марки имам конкретни наблюдения върху една на Samsung, но за тая фирма или добро, или нищо, т.е. последното.

Не ти трябва да правиш виртуално CD. Просто ползвай програмата Game Jackal - страхотна е за тая работа!

Обичам да играя PES онлайн и ми писна все да държа диска в устройството. Та, с тази програма си реших проблема.

Ще видя какво може да излезе по въпроса. Благодаря за идеята!

Няма добра марка, има добри модели, като всяка година все нещо се променя при лидерите. NEC бяха страхотни по времето на 3550, после със Sony направиха няколко боклука и им падна реномето, сега пак имат доста прилични модели, LG и те така - имат и добри, а и много лоши модели, Samsung пуснаха едни страхотни SH-S243D, после не знам какво стана с тях, ASUS(ОЕМ на Lite-On и DRW-24B3LT се кросфлашва до iHAS 224/424 B/624B) и те имат различни успехи в различните серии. Абе за 30лв. няма как да е качеството отпреди 3-4 години, така че вземай по симпатии и ползвай качествени носители. Диск за 30 стотинки и с най-добрата записвачка да го запишеш все л@йно ще излезе.

аз ползвам нек ND-3520A и я имам от 2004 година. бая дискове съм записал на нея. никога не съм я чистил. като нова си е. обаче имам и записвачка teac W54E 4x4x32 от 2001 година (случвало се е да записвам по 10 диска един след друг - бая време отнемаше на 4х), който го сравних с нека на цд-та и просто новия нек остана назад, особено на надрани дискове... но въпреки това съм доволен и от нека... сега тийка (и него никога не съм го почиствал) го ползвам на един линукс сървър... отделно имам cd teac 32х, което ми е от 98 година - и то е желязно, но веднъж/два пъти съм го почиствал (дали се налага чистене зависи от броя на вентилаторите дето вкарват/изкарват от кутията и от това дали вентилатора на захранването не се регулира - та цд-то тийк е ползвано бая време с китайски боклуци и за това се е налагало да го чистя...) п.с. ако много пушите в стаята си няма записвачка, която да си изкара гаранцията... имал съм и лайтон и самсунг - за мен са боклуци (лайтон имат няколко сполучливи модела - на брат ми компа е с такъв) нековете също имат много боклуци (сериите дето завършват на нечетна цифра) нечетните цифри при нек значат екстри (колкото по голямо число - толкова повече)по големи боклуци от AD-5171 и 5173 няма (акот буквата отзад е A за АТА и S за sata - сатите са по големи боклуци от патите)... остават боклуците на сони - даже киртайските BTC и cybedrive бяха по добри... други боклуци - филипс и LG... и откак записвачките станаха евтини - всички са боклуци без изключение... развалени некове 3550, 4550, 4551 - на огромни камари съм вижал... за 3540 - само по форумите съм чел (отначало съжалявах че, е нямало такава като взех моята 3520, но като мина половин година след появата на 3540 и вече много се радвах)... за дисковете - записвам от 25 стотинки максел и вербатим и качеството на запис е отлично, откак спрях да се занимавам с неро боклук ром (най качествени записи според мен стават с cdrecord, който се ползва от cdrtfe)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Аз от 2003 година имах една NEC еднослойна. Моделите не ги помня вече. По време на гаранцията отказа да чете ДВД и я смениха с една двуслойна ASUS, но тя се „губеше“ в диспечера на устройствата както си работеше. Разбираше я върнах и ми дадоха Sony Nec. Въпросната записвачка си работеше нормално, докато не претърпя един токов удар и спря. За моя радост още беше в гаранция и я подмениха с друга. Тази другата беше от същата марка и изкара геройски повече от 3 и половина години вярна служба. По едно време отказа да чете DVD Princo, но ги записваше без проблем с Неро 6. Оказа се проблем във фърмуера, флашнах я тук с помощта на този форум и така докато почна да прави проблем при запис на ДВД-та. Това беше и първата от записвачките, които си изкараха гаранцията до край. Всички други преди нея не успяваха по една или друга причина. Смених я с една евтина LG, която е като ярмомелка и при отваряне на чекмеджето издава някакви странни звуци. Все още работи, но аз вече не ползвам този компютър. Сега съм с нов и на него има също LG, но този път е със САТА интерфейс. Още на първата година прави проблеми със запис на ДВД дискове. Ашампо ползвам за записване, но имам и една външна USB ASUS записвачка и тя работи много перфектно. Така, че работата е до късмет. Но едно е сигурно - старото качество вече никъде го няма. Може и да го има още някъде, но ще е много скъпо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.