Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за 700-750лв?

Featured Replies

И какво става с вграденото видео на 1333 например ще му пусна FIFA 12 и ще изплезе езиче а с 1600 поне показва малко мусколи говорим за AMD а товята е Intel.

Колега спри да се обаждаш все ей така без повод , къде виждаш да пише ,че ще играе фифа 12 ,13 или някакви такива ,човека каза ,че отвреме на време играе някоя друга играя да разпусне и затова всичко му предлагаме конфигурации с вградени видеа и захранвания ,които да стават за бъдещ упгрейд :) Решил съм да сложа с интел ,а не с амд . Ето ти сравнение между процесора ,който ти си дал и 2100 - http://www.anandtech...ct/399?vs=289

Редактирано от Legendsneverdie (преглед на промените)

• Отговори 52
  • Прегледи 2,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Колега спри да се обаждаш все ей така без повод , къде виждаш да пише ,че ще играе фифа 12 ,13 или някакви такива ,човека каза ,че отвреме на време играе някоя друга играя да разпусне и затова всичко му предлагаме конфигурации с вградени видеа и захранвания ,които да стават за бъдещ упгрейд :) Решил съм да сложа с интел ,а не с амд . Ето ти сравнение между процесора ,който ти си дал и 2100 - http://www.anandtech...ct/399?vs=289

Я ми дай видео тест

• Автор

Благодаря за предложенията. Самата машина трябваше да е 700-750, просто драснах един пост, за да видя ако с малко се намали цената дали се загубва много от производителността. Сега ще огледам всички коментари и ще видя кое е най-подходящо, но за тези пари (650-750) мисля, че ще си получа една прилична машина. Ако имам въпроси ще пиша. :) Само не добавяйте повече, че многото избор в някои случай объркват клиента. :D

Избирай на сърце! А към колегите и аз да подчертая молбата на автора: БЕЗ повече конфигурации!

Избирай на сърце!

А към колегите и аз да подчертая молбата на автора: БЕЗ повече конфигурации!

А може ли коментари към дадени конфигурации? Защото гледам тук се е разразил спор 1333 MHz срещу 1600 MHz. Лично моето мнение е, че за подобни конфигурации се взема възможно най-евтината памет на възможно най-ниска честота. За SB това е 1333 MHz. За FM1 1600 или 1866 MHz, като голямата стойност е за предпочитане, защото дава по-висока производителност на видеокартата, която няма собствена памет. Тук вече е важно не колко кадъра отгоре получаваме, а дали си заслужава надценката по-бързата памет. Не съм останал с впечатление, че колегата пуснал темата има идеи за ъпгрейди. Нито пък споменава за клок, макар според мен това да е добра идея за конфигурации на AMD с APU. Най-малкото получава някой допълнителен кадър при игри, а процесорът след клок става по-добър за външна видеокарта, ако се купи такава. Пи интел работата е ясна. Няма клок, няма изисквания за по-скъпа RAM, няма нужда и от специални мерки за намаляване температурите.

Точно това съм обяснил на ЛС и Skype, че се занимавам с младоците аз. Забравил съм да пиша тук явно... Към автора- прочети мнението на колегата Кирилов. Не случайно при AMD даваме двуканална RAM на поне 1600 MHz.

Хм, за 1866МХц, ще има по-голям смисъл за процесорната линия с ядро Trinity, базирана върху слот FM2, която ще поддържа 1866МХц като нативна честота, но вероятно и при Llano има някакъв смисъл инвестицията, но само ако няма никаква, или има съвсем малка разлика в цените на паметите, предвид ограниченият бюджет.

Ето и таблици с тестове за AMD A8-3850 който аз съм предложил в тази конфигурация от пост № 20

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Почти е никакъв ефекта от памет на 1866 мегахерца 2-3 FPS най-много 1600 мегахерца е най-добре между цена/качество .

Редактирано от kokata99 (преглед на промените)

Хм, за 1866МХц, ще има по-голям смисъл за процесорната линия с ядро Trinity, базирана върху слот FM2, която ще поддържа 1866МХц като нативна честота, но вероятно и при Llano има някакъв смисъл инвестицията, но само ако няма никаква, или има съвсем малка разлика в цените на паметите, предвид ограниченият бюджет.

Преди време на предишни цени си правих сметка и излиза, че 1866 MHz е добро решение като цена/производителност за FM1. Обаче тия конфигурации обикновено се препоръчват на хора с ограничен бюджет. А за една памет не е важна само честотата, а и таймингите на които може да работи при тая честота. Тогава се получава някакво разминаване - памети на 1866 MHZ долу горе на цената на 1600 MHz с по-ниски тайминги. Което иозначава, че тая памет ще работи и на по-висока честота с разхлабени тайминги. Вероятно ще кажеш как стоят нещата при сегашните системи, защото аз не съм се интересувал от точни тестове, описващи зависимостта на бързодействието от таймингите. При по-старите Интелски платформи таймингите оказват влияние при игри. 5-8 % примерно при Mafia II с CL4 вместо CL5 при платформа LGA775. Това са лично мои тестове, правени преди време. В кадри това са 2-3 при средни 40-45.

Които 2-3 кадъра са абсолютно незабележими за окото... Особено при 40-45... От конфигурация за 650 лв чудеса ли искате? Памет на 1600 МХз е най-доброто решение. Таймингите- да, те определят бързодействието, но GHz определят обема информация, който е нужен на AMD графиката, за да развие потенциал. Никой не спори, че 1866 е по-добре, щом контролера го поддържа и че 1333 за AMD не е добро решение и че цените се разминават с няколко лева, ама има ли смисъл да спорим за 2-3 кадъра? Горе в графиките се вижда същото разделение. Още повече ИГРИТЕ за автора на темата не са от първостепенно значение!!! Та дали Metro 2033 ще тръгне на 28 или на 29,5 кадъра в секунда???

Ето и таблици с тестове за AMD A8-3850 който аз съм предложил в тази конфигурация от пост № 20

...

Почти е никакъв ефекта от памет на 1866 мегахерца 2-3 FPS най-много 1600 мегахерца е най-добре между цена/качество .

Не си много прав, че ефектът е почти никакъв. Да вземем едно Metro 2033 за пример. Тук имаш някакви минимални кадри, а всеки кадър в повече е от значение. Като цифри това може да не говори много, но когато седнеш да играеш тая игра разбираш за какво иде реч. Разликата в цените за 2х4 GB RAM е около 20 лева. Кога не си давал тия пари? Ето, днес ходихме за зарзават и за половин багажник дадохме 40 лева. Чак сърцето ме заболя. При тия тестове не е включена игра като F1-2010/2011, която много добре се влияе от честотата на паметта дори при интелски платформи. Така, че който играе тая или подобни игри, може да го има предвид при избора на RAM памет.

Преди време на предишни цени си правих сметка и излиза, че 1866 MHz е добро решение като цена/производителност за FM1. Обаче тия конфигурации обикновено се препоръчват на хора с ограничен бюджет. А за една памет не е важна само честотата, а и таймингите на които може да работи при тая честота. Тогава се получава някакво разминаване - памети на 1866 MHZ долу горе на цената на 1600 MHz с по-ниски тайминги. Което иозначава, че тая памет ще работи и на по-висока честота с разхлабени тайминги. Вероятно ще кажеш как стоят нещата при сегашните системи, защото аз не съм се интересувал от точни тестове, описващи зависимостта на бързодействието от таймингите. При по-старите Интелски платформи таймингите оказват влияние при игри. 5-8 % примерно при Mafia II с CL4 вместо CL5 при платформа LGA775. Това са лично мои тестове, правени преди време. В кадри това са 2-3 при средни 40-45.

Да таймингите оказват някакво влияние и могат да имат смисъл няколкото кадъра в повече при игри и определени резолюции, където се пада тази разлика да е съответно под и над границата между комфортен и некомфортен гейминг. Аз друго имах предвид. Паметите с по-висока честота освен при събиране на конфигурации ,където бюджета е малко по-висок и се избере един от двата модела с префикс "к", при които макар нативната честота си е пак 1600МХц, то паметите ще се използуват в режим на оверклок, заедно с клокнат процесор и графично ядро. Това ще подобри допълнително производителността(на системата като цяло, не само при игри), освен иначе малкият ефект от по-стегнатите тайминги на оперативната памет, които стегнати тайминги, обаче са известен проблем в евтините(value) серии памети.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Вярно, че се отплеснах към игрите, а в тая тема търсим средностатистическа конфигурация. Тогава съм съгласен с всички, предлагащи памети на 1600 МХз за FM1 платформа. Аз също предложих такава заради съотношението цена/производителност. Що се отнася до клока... и там работата е ясна - по-добри памети са за предпочитане. Обаче има и едно " но" Сега си взех две памети A-DATA CL5 ( а дали не бяха и CL6), които работят заедно с още две CL4, естествено с разхлабени тайминги в момента. Ами честотата на процесора ми падна с не повече от 50-100 MHz, което си бе направо изненада за мен, защото тия памети са ( или по-скоро били) най-евтините на пазара. От клока не губя кой знае колко, освен разбира се стегнатите тайминги и стотина мегахерца на процесора. Та това е цената - няколко кадъра за сметка на закъснял ъпгрейд + много по-добре работеща система като цяло.

• Автор

ASROCK B75M-GL /B75/1155 - 108.18 лв.

I3-2125 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 244.97 лв.

4GB DDR3 1600 A-DATA PRO - 38.98 лв.

CM ELITE311 RED /NO PSU - 72.59 лв.

PSU CM GX LITE 500W - 85.83 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 117.66 лв.

Обща стойност: 668.21 лв. с ДДС

Ето ти и едно предложение в дадения бюджет не видях ,че си го сменил извинявам се :) Резнах рамта вместо 8 да са 4 по - евтини захранване , което обаче пак ще ти върши работа ако си купиш и външно видео . Освен ,ако не харчи повече от SAPPHIRE HD7770 OC 1G GD5 BULK няма да ти трябва ново захранване , а и щом не играеш някой от по-новите и тежки игри трябва да е добре това :)

П.П може да си сложиш и още 1 плочка рам ще излезе около 707 лв :)

П.П2 като видях поста на дявола се сетих ,че ако сложиш направо 8 гб като сложиш 2 х 4 1333 , а не 1600 излиза под 700 лв :)

Може би клоня към тази конфигурация. Може ли харда да го свалим от 500 до 320, защото да стои 180 гб празни не виждам смисъл. Чак толкова пространство няма да ми трябва.Кой е по-добрият вариянт: 2 x 4 1330 или 4гб 1600? Тук гледам коментарите и явно честотата е от значение. Също на цитираната конфигурация може ли да се сложи кутия от рода Elite 342 black или не става за охлаждането? Имаше я в конфигурация на предната страница.

Кутията може да се сложи. По-добре двуканална на по-висока честота RAM, но това за AMD конфигурациите. При Intel така и така видеото е по-слабо, не е толкова от значение! Може да свалиш HDD-то, то все пак зависи от личните ти потребности!

• Автор

След като изчетох всички предложения реших да се пробвам да направя една конфигурация. Повече от това мисля, че не може да издуим бюджета. Само кажете дали всички части са съвместими. Напълно покрива изискванията ми. Ще ми върши работа за дизайна, а и някоя 2-3-4 годишна игра предполагам ще върви на средни настройки за разтоварване.

post-121500-0-41237800-1346186951_thumb.

По-добре вземи 500гб, по-скъп е с 10-15 лв.

За харда принципно наистина може да се резне да е 320 но имай в предвид ,че разликата наистина е само околко 10-15 лева .

Относно конфигурацията ,която си направил е добра само се чуда дали ще ти стигат 4 гб рам ,защото виждам ,че ти е за работа главно.

Мне разликата е само 6 лв. 118-110 лв. е синия WD. А Хитачито 500GB е 112 лв. пс. За 14 лв. ще трябва да го сцепиш наполовина или 250GB. Както и да го гледам не е изгодно.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

За харда принципно наистина може да се резне да е 320 но имай в предвид ,че разликата наистина е само околко 10-15 лева .

Относно конфигурацията ,която си направил е добра само се чуда дали ще ти стигат 4 гб рам ,защото виждам ,че ти е за работа главно.

Да предимно ще е за работа или по-точно за хобито. Сега ще ставам студент и ще е необходима машина. Телевизия не гледам. Следя само спорт и спорти предавания, а ги гледам предимно през нета, най-вече заради по-добрия коментар. Уеб дизайна е хоби и се мъча да поспечелвам нещо от това с цел покриване на евентуални бъдещи сметки и улесняване на живота поне с малко. :) Всъщност сумата за нова машина идва от там. Надявам се на повече приходи в бъдеще. :)

За харда щом разликата е някакви 10тина лева може да се сложи повече, но щом казвате, че всичко останало е съвместимо няма проблеми. :) Само за това ми е проблема. Да не вземе да изгори нещо, че от конфигурации много нямам познания.

Редактирано от jamc (преглед на промените)

Да предимно ще е за работа или по-точно за хобито. Сега ще ставам студент и ще е необходима машина. Телевизия не гледам. Следя само спорт и спорти предавания, а ги гледам предимно през нета, най-вече заради по-добрия коментар. Уеб дизайна е хоби и се мъча да поспечелвам нещо от това с цел покриване на евентуални бъдещи сметки и улесняване на живота поне с малко. :) Всъщност сумата за нова машина идва от там. Надявам се на повече приходи в бъдеще. :)

За харда щом разликата е някакви 10тина лева може да се сложи повече, но щом казвате, че всичко останало е съвместимо няма проблеми. :) Само за това ми е проблема. Да не вземе да изгори нещо, че от конфигурации много нямам познания.

Добре си е :) и захранването е хубаво и ще можеш да си сложиш сравнително хубаво външно видео в последствие :)

Захранването е качествено та не виждам проблем. Единствено бих препоръчал новия i3-3220 но явно първо трябва да се отърват от старите и тогава ще заредят...

• Автор

Малко се олях с постовете, ама забравих да попитам. През това sky bg може да се правят поръчките? Чрез някаква фирма ли се доставят стоките или идва куриер на място? Сега ако поръчам тази машина някаква операционна система има ли инсталирана? Мисля да сложа Win7, че това Xp освен в офисите и училищата едва ли се ползва другаде. Не казвам, че е лошо, но просто мисля, че технологиите трябва да се развиват. :)

Ми куриер по-твой избор. Платена ОС няма как да ти сложат освен ако не си я платиш разбира се. Седмицата като гледам е 450 лв. което е почти още един компютър. ;) Училищата едва ли имат пари за подобни глезотии.

• Автор

Ми куриер по-твой избор. Платена ОС няма как да ти сложат освен ако не си я платиш разбира се.

Седмицата като гледам е 450 лв. което е почти още един компютър. ;) Училищата едва ли имат пари за подобни глезотии.

С този проблем за момента май ще минем по тънкия начин. :D В училищата ХРтата са крадени. Долу балончето постоянно изкача :D Поне в моето училище на компютрите изкачаше.

Като слагам система някакви драйвери предполагам трябва да се инсталират. Имам един диск с драйвери, но не знам дали ще ми свършат работа. От къде бих могъл да намеря?

С този i3 процесор съм с intel hd 3000, нали? Ако реша да си вземам ново видео след време какво бихте ми препоръчали?

Иначе прочетох, че офисът на Sky бил в София. След няколко седмици заминавам, така че ако има проблеми ще ги издиря. :)

Редактирано от jamc (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.