Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация - само кутия - игри главно -1300-1500 (макс сума) лв.

Featured Replies

Здравейте, отново,

Първо - изключително много мерси за мненията. Добре се ориентирах. Ето на какво се спрях:

i5-3570

EVGA GTX660 Ti SC DP HDMI DVI 2GB GDDR5

PSU Seasonic SS-520

ASROCK B75M /B75/1155 или ASROCK B75 PRO3 - вие кажете кое е по-удачно

2x4 DDR3 A-data 1600

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX или 1TB Seagate - вие кажете кой е по-добрия избор

ASUS DRW-24B3ST/SATA/BLACK

След горните две колебания имам питане за кутията - коя да бъде точно? Напомням, че искам да е дискретна, ако може и тиха.

Ще ми е необходимо ли допълнително охлаждане за процесора или на този етап не?

Благодаря!!

П.П. Както забелязвате съм направил малко мешана скара от повечето мнения, дано чарковете са съвместими в крайна сметка. Поправете ме, ако греша.

браво страхотен избор ! иначе за кутия - евтина , звукоизолирана и с хубав дизайн - http://sky.bg/Details.aspx?ID=20873 , лошото е че е от друг сайт и ще трябва по-отделно да го поръчаш ,но това няма да ти е никакъв проблем :)

• Отговори 73
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

браво страхотен избор ! иначе за кутия - евтина , звукоизолирана и с хубав дизайн - http://sky.bg/Details.aspx?ID=20873 , лошото е че е от друг сайт и ще трябва по-отделно да го поръчаш ,но това няма да ти е никакъв проблем :)

Кутията не е лоша, но въздушния поток се губи, а е изключително важно в кутия с такъв вид хардуер да бъде хладна.
  • Автор

Кутията не е лоша, но въздушния поток се губи, а е изключително важно в кутия с такъв вид хардуер да бъде хладна.

А каква кутия е подходящата? Помещението, в което го държа е много топло през зимата и ако в кутията не е хладно не искам да ми мирише на изгорял кабел :-)

Моля и за коментар на другите ми питанки - за дъното и за харда.

Мерси

Редактирано от bezolov (преглед на промените)

Нека и другите изкажат мнение по въпроса за кутията.

Според мен това е максимума:

ASUS P8B75-V /B75 /LGA1155 - 1 бр. - 160.26 лв.

I5-3570 /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 391.24 лв.

CORSAIR 4x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V Low Profile - 1 бр. - 187.30 лв.

2TB SEAGATE ST2000DM001 64MB - 1 бр. - 204.12 лв.

EVGA GTX660 Ti SC DP HDMI DVI 2GB GDDR5 - 1 бр. - 599.00 лв.

CM 690 II ADVANCE USB3.0 WINDW - 1 бр. - 210.20 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 127.13 лв.

LG GH24NS90 DVD RW SATA BLACK - 1 бр. - 28.25 лв.

Обща стойност - 1 907.50 лв. с ДДС

Най-доброто дъно от серията B75 в никем. Процесора е нов и доста бърз. Рам паметта ще я използваш следващите 30 години :D Харда и той е доста голям и бърз. За видео картата няма какво да си говорим. Кутията според мен е точно това. което искаш. Захранването е достатъчно.

FD CORE 1000 MICRO ATX BLACK - 1 бр. - 70.06 лв.

Обща стойност - 1 499.34 лв. с ДДС

Не че нещо, ама някой използувал ли е тази кутия, за да сподели какви видео карти карти и процесорни охлаждания се побират в нея, защото наистина е с размери под средните?

Не че нещо, ама някой използувал ли е тази кутия, за да сподели какви видео карти карти и процесорни охлаждания се побират в нея, защото наистина е с размери под средните?

Реално погледнато overclock няма да се прави. С премахване на HDD слота картата, ще се събере. Въпреки това за толкова много пари и да сложа тази кутия в никакъв случай. Мисля, че Silencio 550 e идеална за случая.

Реално погледнато overclock няма да се прави. С премахване на HDD слота картата, ще се събере. Въпреки това за толкова много пари и да сложа тази кутия в никакъв случай. Мисля, че Silencio 550 e идеална за случая.

GTX 660 ti e доста тиха. В сравнения с нея седма серия на AMD е товарен влак:

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2012/test-nvidia-geforce-gtx-660-ti/13/

Боксовия на i5 3570 е също много тих дори при игри. Причината е, че процесорът е мощен и игрите не могат да го натоварят достатъчно, че да вдигнат температурата му, а от там и шума от вентилатора. Съвременните захранвания са достатъчно тихи. и на 50 % натоварване няма да се усети нищо. Тогава не виждам причина да се взема кутия с дунапрен. Може да се мине и с най-обикновена CM Elite 311 за 72 лева. Иначе да. Добра идея е да наблъскам компонентите от моята стара щайга в подобна кутия, но се чудя дали ефектът няма да е обратен поради доста по-лошото охлаждане от сегашната ми CM 690.

http://www.computerb...-gtx-660-ti/13/

Боксовия на i5 3570 е също много тих дори при игри. Причината е, че процесорът е мощен и игрите не могат да го натоварят достатъчно, че да вдигнат температурата му, а от там и шума от вентилатора. Съвременните захранвания са достатъчно тихи. и на 50 % натоварване няма да се усети нищо. Тогава не виждам причина да се взема кутия с дунапрен. Може да се мине и с най-обикновена CM Elite 311 за 72 лева. Иначе да. Добра идея е да наблъскам компонентите от моята стара щайга в подобна кутия, но се чудя дали ефектът няма да е обратен поради доста по-лошото охлаждане от сегашната ми CM 690.

За теб Silencio 650 ;-) Аз съм твърдо зад мнението си.

За теб Silencio 650 ;-) Аз съм твърдо зад мнението си.

Съгласен :) Просто мислех за по-добър вариант на видеокарта. А от кутия може да се спести някой друг лев. Все пак компонентите не са шумни. Мислех за кутията на дявола. Ако се спести малко, може да се отиде и на GB, която е налична в тоя магазин. Нали все пак трябва да изкажем положителните и отрицателните неща за дадена конфигурация :) Тук нямаме клок, нямаме горещ процесор, предполагам и видеокартата няма да се клоква дълго време...остава все пак малка презастраховка с по-добър вариант на видеокарта - много по-тиха, хладна и овърклокната.

Тогава се губи смисъла от тая кутия. Виж, фаца има, гъзарска е, ама толкова пари...все пак макар цифричките да ти се струват много, те не са чак толкова много за геймърска конфигурация, щом като се чудим откъде да спестим за GTX 660 ti :)

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Съгласен :) Просто мислех за по-добър вариант на видеокарта. А от кутия може да се спести някой друг лев. Все пак компонентите не са шумни.

Да не забравяме филтрите не че правят чудеса но по-добре с тях от колкото без тях. Имам предвид за кутия на която няма да се клоква. А това да вложиш и последния цент във видео карта при бюджет 1900лв. и да орежеш от кутия която, ще използваш по-дълго от видео картата мисля, че не си заслужава. Не не си заслужава не е редно.

Ако модератори преценят, че спамя моля да ми бъдат изтрити постовете.

Не мисля, че спамим. Просто коментираме възможностите. В случая кое е по-добре - добра видеокарта или тиха, хубава кутия. Наистина съм с CM690 но мога да кажа, че моята кутия е с ниско качество на зиработка и на материали. Още първия ден изтървах капака и се изкриви. Ушите на кутията влизат трудно в капака и аз много пъти съм оставал без кръст, докато го вкарам :P След 3 години експлоатация почнаха да ми се чупят крачетата на капака, които влизат в отворите на кутията. Повечето се изкривиха, а като реша да ги изправя... Държачите на разните компоненти като видеокарта се изпочупиха или не действат добре. Вибрации откъде ли нещаш, най-вече от вентилаторите на кутията. Все секаня да поставя някакви гумички, ама все забравям. Изобщо, малко пресилено ми се струва това, дадена кутия да се ползва много повече от останалите компоненти. Не, че не може, ама с времето заприличва на едно нищо. Но аз коментирах повече конфигурацията на дявола, отколкото твоето предложение за много по-скъпа кутия. Та в нея конфигурация може да се спести някой лев и от кутия. Мисля, че Гигабайтската карта си заслужава, а е само с 50 лева по-скъпа. Лично аз ако имах дилема, щях да си навия на масрафа и да взема тая видеокарта вместо шумната печка на EVGA. Друго откъдето може да се спести на тоя етап е едната плочка RAM и ето ти, влизаме в бюджета с още по-добра видеокарта.

Чакай сега. Пропускаш нещо много важно а именно експлоатацията. Нека автора на темата да каже колко пъти си е отварял старата кутия. Да не стане като темата за CD-DVD-та. Имал CD от 9 години много доволен ама само 10 диска е направил. Другия не бил доволен издържала по-малко от година ама направил 150 диска. Реално погледнато един обикновен потребител няма за какво да си отваря кутията хората не си чистят кутиите камоли да сменя части защото му скимнало да пробва нещо. Вярвам, че ти си отваряш редовно кутията. Автора едва ли ще я отваря няма и за какво. Има само едни филтри да маха те са отвънка. 1 път в годината да отвори да види как е положението вътре.

Да, мислех си това за експлоатацията. Всъщност си прав. Обаче тук губим 150 лева някъде. Знаеш ли обаче...аз бих бил по-доволен на една тиха видеокарта, отколкото на една тиха кутия. Все пак 150 лева не са малка разлика, а тук ще се играе главно и то на 1920х1080 ( предполагам няма да е на 1200) А за тия резолюции една GTX 660 ti е дори малко под минимума, който според мен е GTX 670 за комфортна игра при абсолютно всички сегашни игри. Поне като гледам тестовете, където при някои игри дори GTX660ti не е толкова добра.Например при Metro 2033 имаме под 30 fps дори без АА

Публикувано изображение

Аз нямам нищо против видео картата и на мен ми харесва. Само, че бих взел GB:

http://nikem-bg.net/computer-components/GB-GTX660TI-GV-N66TOC-2GD-2GB-GDDR5

вместо EVGA. И още нещо което пропусна а е важно. Не са 150лв. Кутията в sky струва 145.42лв. след като извадиш 70-90лв от другата кутия ( не може без кутия ) стават 75.42-55.42лв.

http://www.computerb...-gtx-660-ti/13/

Малко назад в дискусията ще те върна, но няма как да не обърна внимание. Това сравнение е меко казано некоректно. С условието, че немския ми е много зле, в това ревю се вижда, че сравняват няколко нереферентни 660Ti с референтни AMD Radeon 7870/7950. Което значи, че това сравнение не струва и нищо не означава. VGA oхладители на Аsus, Gigabyte са еднакво добри както за AMD, така и за NVIDIA.

Малко назад в дискусията ще те върна, но няма как да не обърна внимание. Това сравнение е меко казано некоректно. С условието, че немския ми е много зле, в това ревю се вижда, че сравняват няколко нереферентни 660Ti с референтни AMD Radeon 7870/7950. Което значи, че това сравнение не струва и нищо не означава. VGA oхладители на Аsus, Gigabyte са еднакво добри както за AMD, така и за NVIDIA.

Нямам нищо против, но всички предлагате SAPPHIRE ;) Освен това GTX660 ti по производителност се равнявана HD7950, а тя е по-скъпа.

Публикувано изображение

Нямам нищо против, но всички предлагате SAPPHIRE ;) Освен това GTX660 ti по производителност се равнявана HD7950, а тя е по-скъпа.

Аз това не го оспорвам. ;) Относно производителността нещата се виждат и зависят от друго. Мисълта ми беше специално за нивото на шум и понеже има и аудио файлове и се чуват как работят вентилаторите. Та всеки производител се старае да проектира по-добро охлаждане, с повече ефективност и по-малко шум. Това обаче не се отнася до референтните карти със стокови охладители и те рядко достигат до крайния потребител, а и никой не ги търси, при положение, че за същите пари се взима карта с по-добър охладител. Затова мисля, че не е коректно да се сравняват нива на шум на афтърмаркет охлаждане и референтно такова и да се твърди на тази основа, че Nvidia са по-тихи от Radeon.

Аз това не го оспорвам. ;) Относно производителността нещата се виждат и зависят от друго. Мисълта ми беше специално за нивото на шум и понеже има и аудио файлове и се чуват как работят вентилаторите. Та всеки производител се старае да проектира по-добро охлаждане, с повече ефективност и по-малко шум. Това обаче не се отнася до референтните карти със стокови охладители и те рядко достигат до крайния потребител, а и никой не ги търси, при положение, че за същите пари се взима карта с по-добър охладител. Затова мисля, че не е коректно да се сравняват нива на шум на афтърмаркет охлаждане и референтно такова и да се твърди на тази основа, че Nvidia са по-тихи от Radeon.

Говорех за конкретни неща - картата на EVGA срещу тая на GB. Както и клокнатата 660 ti срещу предложенията на AMD. Иначе съм напълно съгласен.

Да, мислех си това за експлоатацията. Всъщност си прав. Обаче тук губим 150 лева някъде. Знаеш ли обаче...аз бих бил по-доволен на една тиха видеокарта, отколкото на една тиха кутия. Все пак 150 лева не са малка разлика, а тук ще се играе главно и то на 1920х1080 ( предполагам няма да е на 1200) А за тия резолюции една GTX 660 ti е дори малко под минимума, който според мен е GTX 670 за комфортна игра при абсолютно всички сегашни игри. Поне като гледам тестовете, където при някои игри дори GTX660ti не е толкова добра.Например при Metro 2033 имаме под 30 fps дори без АА

Публикувано изображение

Не че искам да споря, ама на тая игра все още и е нужно повече колкото е възможно по-бърз процесор, отколкото видео(макар и за видеокартите също да ги яде като нафора). Дву ядрен или по-добър процесор като минимални изисквания, четириядрен като препоръчителни , а за оптимална конфигурация от Core i7 и нагоре докъдето позволи Публикувано изображение!

Също и:

Оперативная память: как можно больше (8ГБ+);

(Това е плюс, а не знака на Червения кръст!) не че играта не тръгва и на по-слаби машини, ама за да се играе с висок номер на кадрите, при голяма резолюция и включени екстри, издъхват слабите машинки.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

То па голямата игра това Metro. Един изключително тежък и неоптимизиран бенчмарк, че няма нормална видеокарта, която да го подкара на макс. Изобщо не трябва да е критерий при избора на какъвто и да било хардуер.

То па голямата игра това Metro. Един изключително тежък и неоптимизиран бенчмарк, че няма нормална видеокарта, която да го подкара на макс. Изобщо не трябва да е критерий при избора на какъвто и да било хардуер.

Ако става въпрос за скрийншота ми...нарочно го поставих, защото тезата ми бе, че дори и GTX660 ti не се спрвя с нея при тая резолюция и че може би GTX670 е минимума. Аз ако вземам видеокарта няма да гледам с колко кадри върви най-леката игра, а с колко кадри върви най-тежката. Това е една от малкото игри, в които AMD имат яко предимство и дори по-евтините им видеокарти се справят по-добре от тия на NVIDIA.

А за това, дали процесор или видеокарта...бих казал и двете, но с голям превес на видеото.

• Автор

Нека и другите изкажат мнение по въпроса за кутията.

Според мен това е максимума:

ASUS P8B75-V /B75 /LGA1155 - 1 бр. - 160.26 лв.

I5-3570 /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 391.24 лв.

CORSAIR 4x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V Low Profile - 1 бр. - 187.30 лв.

2TB SEAGATE ST2000DM001 64MB - 1 бр. - 204.12 лв.

CM 690 II ADVANCE USB3.0 WINDW - 1 бр. - 210.20 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 127.13 лв.

LG GH24NS90 DVD RW SATA BLACK - 1 бр. - 28.25 лв.

Обща стойност - 1 907.50 лв. с ДДС

Най-доброто дъно от серията B75 в никем. Процесора е нов и доста бърз. Рам паметта ще я използваш следващите 30 години :D Харда и той е доста голям и бърз. За видео картата няма какво да си говорим. Кутията според мен е точно това. което искаш. Захранването е достатъчно.

Максимума е - да, ама ми е много извън бюджета. 16GB рам са ми ненужни - 8 са ОК, според мен. Харда също ми е прекален, повече от 750 са ми дори излишни. Тази моята конфигурация не става ли с евентуално някаква хубава кутия?

Редактирано от bezolov (преглед на промените)

http://www.jmt.bg/of...012-09-01-1.pdf

http://www.jmt.bg/offers/2012-09-01-3.pdf

Ако ще е само за тези игри, може да преосмислиш нещата.

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

Максимума е - да, ама ми е много извън бюджета. 16GB рам са ми ненужни - 8 са ОК, според мен. Харда също ми е прекален, повече от 750 са ми дори излишни. Тази моята конфигурация не става ли с евентуално някаква хубава кутия?

За тишината...една страница разисквахме точно тоя въпрос. Аз предложих малко по-скъпата видеокарта на GB GTX 660ti, която е много тиха, бърза и сравнително хладна. За целта споменах и евтина кутия за 72 лева вместо по-скъпите варианти предложени по-горе, за да се спестят малко пари, ако 50 лева са проблем. С още някоя промяна се икономисва и още някой лев. Например една плочка RAM от 4 GB вместо две. За да имаш тиха кутия, ще трябва да се разделиш с много пари, а това е в ущърб с някои компоненти. За мен това е безсмислено и обясних по-горе защо. Процесорът е достатъчно мощен, не се товари много и това не води до повишен шум от вентилатора му. Видеокартата е много тиха, а захранването също не се чува. Не виждам за какво ще е тая тиха кутия, след като няма от какво да пази. Най-много да повиши температурата на някой компонент.

http://www.jmt.bg/of...012-09-01-1.pdf

http://www.jmt.bg/of...012-09-01-3.pdf

Ако ще е само за тези игри, може да преосмислиш нещата.

Ти сериозно ли?! :no-no: Какви са тия неадекватни конфигурации?

За до 1500лв. това е оптималното.

ASROCK B75M-GL /B75/1155 - 1 бр. - 107.50 лв.

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 358.91 лв.

2X4G DDR3 1600 A-DATA - 1 бр. - 72.83 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 1 бр. - 142.96 лв.

PSU CM GX 550W APFC - 1 бр. - 118.15 лв.

Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0 VN400A1W2N - 1 бр. - 100.47 лв.

Обща стойност - 1 499.81 лв. с ДДС

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.