Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация - само кутия - игри главно -1300-1500 (макс сума) лв.

Featured Replies

• Автор

За тишината...една страница разисквахме точно тоя въпрос. Аз предложих малко по-скъпата видеокарта на GB GTX 660ti, която е много тиха, бърза и сравнително хладна. За целта споменах и евтина кутия за 72 лева вместо по-скъпите варианти предложени по-горе, за да се спестят малко пари, ако 50 лева са проблем. С още някоя промяна се икономисва и още някой лев. Например една плочка RAM от 4 GB вместо две. За да имаш тиха кутия, ще трябва да се разделиш с много пари, а това е в ущърб с някои компоненти. За мен това е безсмислено и обясних по-горе защо. Процесорът е достатъчно мощен, не се товари много и това не води до повишен шум от вентилатора му. Видеокартата е много тиха, а захранването също не се чува. Не виждам за какво ще е тая тиха кутия, след като няма от какво да пази. Най-много да повиши температурата на някой компонент.

Да, прочетох дискусията. Както съм отбелязал в предходните ми постове, относно кутията, първото, което търся е дискретност, а чак тогава е тишина. Иначе като притежател на лаптоп съм абсолютно съгласен, че мощни компоненти в малко пространство е тъпа конфигурация без значение дали можеш да го мъкнеш с теб или е тихо.

• Отговори 73
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти сериозно ли?! :no-no: Какви са тия неадекватни конфигурации?

За до 1500лв. това е оптималното.

ASROCK B75M-GL /B75/1155 - 1 бр. - 107.50 лв.

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 358.91 лв.

2X4G DDR3 1600 A-DATA - 1 бр. - 72.83 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 1 бр. - 142.96 лв.

EVGA GTX660 Ti SC DP HDMI DVI 2GB GDDR5 - 1 бр. - 599.00 лв.

PSU CM GX 550W APFC - 1 бр. - 118.15 лв.

Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0 VN400A1W2N - 1 бр. - 100.47 лв.

Обща стойност - 1 499.81 лв. с ДДС

...

Предлагам ги само защото каза че е единствено за изброените игри, които няма да видят проблем на опоменатите конфигурации.

И му излизат на 1000 лева максимум, или ако реши да си слага AMD A8 който е по-скъпичък, но дори и с вграденото в него видео няма да има грижи.

Инак ако иска да си пръска парите да си сглоби с Core i7 3770k

И все пак ти си неадекватен, тази твоята конфигурация е яко неадекватна за тези пари. Имам няколко примерни с Core i7 3770k които ми стъпват на 1550 лева до 1700

Редактирано от capnemo
Спазвайте добрия тон!!! (преглед на промените)

• Автор

Мерси! Иначе конфигурациите на Росен са наистина странни :-)

...

Предлагам ги само защото каза че е единствено за изброените игри, които няма да видят проблем на опоменатите конфигурации.

И му излизат на 1000 лева максимум, или ако реши да си слага AMD A8 който е по-скъпичък, но дори и с вграденото в него видео няма да има грижи.

И все пак ти си неадекватен, тази твоята конфигурация е яко неадекватна за тези пари. Имам няколко примерни с Core i7 3770k които ми стъпват на 1550 лева до 1700

Моля ви не се карайте. Росен, мерси за конфигурациите, не харесвам AMD, обаче

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Сложил A8 процесор с вградено видео, което само оскъпява, а реално няма да се ползва - това е неадекватното. Процесора е слаб сам по себе си и за сметка на това скъп. FM1 е умиращ сокет - няма с какво да се ъпгрейтва, а човека иска да играе игри като има намерение, както е обяснил в първия пост, да е на 1920х1200, където предложените конфигурации ще издъхнат. То дори и на 1440х900 ще е мъка да се играе, особено с изключително несъобразеното с искането на автора на темата предложение с вградено в процесора видео. Гледай си там Линукса и не се бъркай в материи, които не са ти ясни.

На мен ми се струва че ти си неадекватен. Но както и да е.

Ето една много добра графика с индекси на процесори при представянето им при игрите от тази тема. IB дават около 10% по-добра производителност от SB при еднакви параметри. Тук се вижда, че специално при игрите дори i3 се представя по-добре от AMD.

Публикувано изображение

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Не съм много съгласен с това. 8 GB RAM са си разхищение. Ето, сега пуснах няколко тестчета на Metro 2033 и заетта памет не превишава 1.5-1.6 GB при Windows 7 64 bit. Вярно, че има игри, дето увеличават заетото количество RAМ на над 2.5 GB, но са далеч от 4-те. RAM може да се добави след време, но видеокарта не :) Или поне не да се смени тая EVGA с GB. Освен това, какво предимство дава тая кутия специално за тая конфигурация? Може би да охлажда горещата EVGA? Да, това е май лекото и предимство.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Или поне не да се смени тая EVGA с GB. Освен това, какво предимство дава тая кутия специално за тая конфигурация? Може би да охлажда горещата EVGA? Да, това е май лекото и предимство.

EVGA-та си е супер - даже заради нея цъкнах плюсче на конфигурацията. :)

При тия цени на паметта и при тоя бюджет на 35лв. викаш разхищение?! Освен това конфигурацията трябва да е балансирана, а да набуташ в тия компоненти в mATX кутия ще е меко казано непрактично. Кутията е дългосрочна инвестиция, а не е чак толкова скъпа, пък и предлага отличен въздушен поток и удобство при монтаж на компонентите. Gigabyte-a е много хубав, но едното охлаждане според мен в никакъв случай не струва 50лв. повече.

Едит:

http://hexus.net/tec...locked/?page=13 ;)

The Good

Solid 1080p performance

Carries all of Kepler's goodness

Very quiet

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Gigabyte-a е много хубав, но едното охлаждане според мен в никакъв случай не струва 50лв. повече.

Едит:

Искам да започна с това че не твърдя, че разбирам повече от теб но виж тук.

Тия 50лв. отгоре са си много добра инвестиция. GB бие във всяко отношение. Показваш ревю без присъствието на GB. Не е коректно.

Ето ревю с присъствието на EVGA и GB

http://www.anandtech...60-ti-review/18

Редактирано от yHuKaT (преглед на промените)

При тия цени на паметта и при тоя бюджет на 35лв. викаш разхищение?! Освен това конфигурацията трябва да е балансирана, а да набуташ в тия компоненти в mATX кутия ще е меко казано непрактично. Кутията е дългосрочна инвестиция, а не е чак толкова скъпа, пък и предлага отличен въздушен поток и удобство при монтаж на компонентите. Gigabyte-a е много хубав, но едното охлаждане според мен в никакъв случай не струва 50лв. повече.

Едит:

Знам, че никога не признаваш някои неточности от твоя страна, но аз казах каквото искам да кажа. Кутията за която говориш, не е чак толкова малка. Дори картата на GB се събира в нея. Разстоянието в CM690 не е чак толкова по-голямо - 304 mm срещу 281 мм за CM Elite 311. разликата в цената обаче е 150 лева. Разликата е в изработката. При по-скъпата кутия имаме повечко гъзарии, отвори на покрива за вентилатори, улеснен монтаж и демонтаж на хардове и други компоненти в разширителните слотове и малко повечко фаца със светещ вентилатор. За сметка на това се събира повече прах, както и в кутията, предложена от теб. Спор няма, че кутията е хубава, но с какво синия страничен вентилатор отговаря на условието за дискретност? както и да е, може да се премахне. За CM 311 обаче не съм съгласен. Дори хардовете се монтират странично и не пречат на компонентите по дъното и кабелите на захранването. А предимството на GB е очевАдно.

А за РАМ паметта казах мнението си. Това, че ни не можеш или по-скоро не искаш да проумееш е друг въпрос. RAM винаги може да се добави, дори и след 4 години. А сега не знам за игра, искаща повече от 4 GB RAM. Да се сменя обаче видеокарта не е изгодно в тоя случай. както и малко по-слаб процесор разбира се. Честно казано и аз не вярвах, че CM311 ще е добра и за "по-пълнички конфигурации", но се оказва, че не е така. Разбира се, микродъното ограничава възможностите за поставяне на още по-дълга видеокарта, но малко са тия карти в момента, които не биха се побрали в тая кутия с микродъно. С нормално дъно всичко би било ОК заради свалящата се касетка за хард дискове. Разбира се, най-добрият вариант е да се вземе твоята кутия с картата на GB и да се запази РАМ паметта, но това са 50 лева отгоре.

Просто се губи смисъла от кутия с 1000 вдигащи шум вентилатора, само за да охлаждат някаква гореща видеокарта, която на всичко отгоре е и доста по-шумна. За незнаещите, 3 децибела шум се усещат като двойно увеличение на шума, усещан от човешкото ухо.

И какво показва това ревю? Че GB е малко по-тиха и с 6 градуса по-студена в Load, но пък харчи 18W повече. Разлика в кадрите на практика няма, особено при минималните, където разликата е в рамките на статистическата грешка. Аз очевАдна разлика никъде не видях. Или 3 кадъра повече струват 50лв?

Относно кутията - ми виж я 311-ката с монтирана голяма видеокарта вътре:

Публикувано изображение

А ако се окаже, че PCI-E слота е малко по-горе и видеокартата опира в 3,5" бей? Или да ползваме, 8х слота, а?

Искам да започна с това че не твърдя, че разбирам повече от теб но виж тук.

Тия 50лв. отгоре са си много добра инвестиция. GB бие във всяко отношение. Показваш ревю без присъствието на GB. Не е коректно.

Ето ревю с присъствието на EVGA и GB

http://www.anandtech...60-ti-review/18

И къде GB бие във всяко едно отношение - погледни по-внимателно графиките в линка, който си дал. ;)

Плюс това, при подобни графики трябва да се разглеждат резултатите на дадена видео карта в рамките на общите резултати и средната стойност, която се получава при даден тест - от тази гледна точка разликите между EVGA и GB не са големи, независимо в чия полза са.

Сложил A8 процесор с вградено видео, което само оскъпява, а реално няма да се ползва - това е неадекватното. Процесора е слаб сам по себе си и за сметка на това скъп. FM1 е умиращ сокет - няма с какво да се ъпгрейтва, а човека иска да играе игри като има намерение, както е обяснил в първия пост, да е на 1920х1200, където предложените конфигурации ще издъхнат. То дори и на 1440х900 ще е мъка да се играе, особено с изключително несъобразеното с искането на автора на темата предложение с вградено в процесора видео. Гледай си там Линукса и не се бъркай в материи, които не са ти ясни.

Не се заяждай с мен. Явно никога не ти е попадал от тези процесори а ?!

Просто не искам да виждам да коментираш мои постове, както аз не коментирам твои!

И какво показва това ревю? Че GB е малко по-тиха и с 6 градуса по-студена в Load, но пък харчи 18W повече. Разлика в кадрите на практика няма, особено при минималните, където разликата е в рамките на статистическата грешка. Аз очевАдна разлика никъде не видях. Или 3 кадъра повече струват 50лв?

Относно кутията - ми виж я 311-ката с монтирана голяма видеокарта вътре:

Публикувано изображение

А ако се окаже, че PCI-E слота е малко по-горе и видеокартата опира в 3,5" бей? Или да ползваме, 8х слота, а?

И аз това казвам, но не четеш внимателно. Ако вярваме на спецификациите GTX 660ti на GB е с дължина 10.5 инча, а в кутията се побират карти с дължина 281 мм. И в x8 слот да се сложи, няма проблеми, защото имаме и PCI-E 3.0 при IB. Друг е въпроса, ако се поддържа само PCI-E 2.0. Все пак тук говорим за конкретна ситуация а не за това какво може да побере теоретично кутията и какво не.

ПП: Само дето пропусна да споменеш каква е видеокартата :)

И между другото не си мисли, че тая HD5970 ще се побере и в твоята кутия с 13.5 инча дължина. В CM 311 поне има шанс това да се случи с друго дъно.

Публикувано изображение

Ще коментирам, защото човека иска съвет как да си изхарчи най-добре парите, а твоето предложение е иззключително небалансирано в конкретния случай, а това може да заблуди човек, който не разбира и да си изхарчи парите за глупости. Това, че ти го приемаш като заяждане е твой проблем - нямам нищо против теб или, който и да било друг съфорумец, при положение, че не познавам никого лично и няма как да съдя що за човек е. Но имам много против некомпетентни и обидни постове, за което и те докладвах. Нарекох конфигурацията неадекватна, а не теб, както ти го направи! Хубав ден ти желая! п.п. Горенаписаното се отнася за Александров, а с Кирилов спирам да споря по каквито и да било теми вече. Постовете са изцяло тролски и до един водещи до огромни офтопици във всички теми.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Не съм много съгласен с това. 8 GB RAM са си разхищение. Ето, сега пуснах няколко тестчета на Metro 2033 и заетта памет не превишава 1.5-1.6 GB при Windows 7 64 bit. Вярно, че има игри, дето увеличават заетото количество RAМ на над 2.5 GB, но са далеч от 4-те. RAM може да се добави след време, но видеокарта не :) Или поне не да се смени тая EVGA с GB. Освен това, какво предимство дава тая кутия специално за тая конфигурация? Може би да охлажда горещата EVGA? Да, това е май лекото и предимство.

И какво толкова против EVGA имаш,след като на запад нея предпочитат като Nvidia.Аз съм с референта такава GTS450.Ся ще кажеш,че е слаба и затова не грее.

Алекс не смяташ ли че предпочитанията се променят и сега точно еВГА може и да не е най-предпочитана марка(има и други много известни марки, а има и от известните марки, от познатите на всички ни, на които някои от моделите не се вкарват от вносителите ни у нас или въобще не се предлагат извън японски, щатски и няколко други пазара? Отделно, че смятам предпочитанията трябва да са към модели, а не марки, защото всяка компания се е случвало да се излага, дори във високият клас, камо ли в среден и в бюджетен(доколкото все още има такъв), където пък 70% ако не и повече е боклук, независимо от това за коя марка се лепи на стикер на пластмасовия кожух на охлаждането или пише на кутията,(а я е сглобил всъщност или Фокскон, или друго голямо предприятие за събиране на хардуер).

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Людмил, имам питане - към тази конфигурация предполагам без проблем може да се сложи малко по-високия процесор на I5, нали така? Не знам защо, ама съм се запънал, че ще е i5-3570. Мислиш ли, че е разумно?

Щото 5 изглежда нещо повече от 4 и е по-зарибяваща окото цифра също както и 9. И двете(5;9) цифри, се използуват за окончаването на цените в търговските оферти, поради тази причина.

Ами ако толкова държиш да е 3570 махваш едната платка от 4гб рам и оставаш с 4, които са ти предостатъчни, а по-натам ще добавиш още рам и така ще паднеш с 45-50лв и взимаш по-добрия процесор ама дъното е голямо дърво според мен :D

Към тези 1500лв добави още 30лв и вземи по-хубаво дъно, по-мощен процесор и 10 пъти по-добро захранване!

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 - 1 бр. - 131.48 лв.

I5-3570 /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 388.22 лв.

4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX - 1 бр. - 39.44 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 126.15 лв.

Обща стойност - 1 527.72 лв. с ДДС

Към тези 1500лв добави още 30лв и вземи по-хубаво дъно, по-мощен процесор и 10 пъти по-добро захранване!

Е, няма как да е 10 пъти по-добро захранване, след като са от еднакъв клас.

Аз лично повече харесвам Seasonic, но все пак е добре да сме обективни.

Ето спецификацията на CM GX 550W:

Публикувано изображение

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Е, няма как да е 10 пъти по-добро захранване, след като са от еднакъв клас.

Аз лично повече харесвам Seasonic, но все пак е добре да сме обективни.

Ето спецификацията на CM GX 550W:

Публикувано изображение

Така е думата де ;д не съм го измервал :wink12:

• Автор

Ами ако толкова държиш да е 3570 махваш едната платка от 4гб рам и оставаш с 4, които са ти предостатъчни, а по-натам ще добавиш още рам и така ще паднеш с 45-50лв и взимаш по-добрия процесор ама дъното е голямо дърво според мен :D

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 - 1 бр. - 131.48 лв.

I5-3570 /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 388.22 лв.

4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX - 1 бр. - 39.44 лв.

Обща стойност - 1 527.72 лв. с ДДС

Да, бюджета не е до стотинка определен. Просто го сложих, за да има все пак някакъв разумен лимит като пари на предложенията ви. Знаех, че ще има предложения за малко под и малко над тия 1,500 лева. Виж, вече ако стане 1.700 и нагоре, както имаше едни предишни предложения, вече ще ми дойде прекалено. 1530 е съвсем ок

Не, че нещо, ама GX550 е OEM на Enhance, а те заедно със Seasonic и още два-три производителя са най-добрите производители на захранвания в света, та изказването за 10 пъти по-добро е нелепо. А 3570 е безсмислен предвид разликата в цената(30лв.) и производителността(1-2%) спрямо 3470.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.