Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

„Аpple iPhone“ спасител

Featured Replies

Устройството или това, че човешки живот е спасен е по-важно?

Устройството нищо не е спасило. Приложението само е дало диагноза, не е направило изкуствено дишане. Подобно приложение може да има за всякакво устройство, това че се е случило, ако информацията въобще е напълно достоверна с продукт на Епъл, не прави никаква сензация. Предполгам, че и с "умни" устройства на други производители е бил "спасяван" живот, също и че със специализирани медицински прибори, са спасявани милиони животи, но защо не публикуваш новина, как дете е било спасено с дефибрилатор, произведен от фирма "Х"?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Отговори 67
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако темата беше обективна заглавието нямаше ли да е "Смартфон спасител" или нещо подобно.

Ако темата беше обективна заглавието нямаше ли да е "Смартфон спасител" или нещо подобно.

Ако беше обективна, нямаше да се подчертава устройството и марката му въобще, а щеше да е добра новина за самото приложение, да е във възхвала конкретно на хората, които са го писали, не дори фирмата за която те работят и темата нямаше вероятно да бъде публикувана от автора й.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Хвала на Ябълката, о хвала на ябълката. Да се свети нейното име и да бъдат благословени всички братя от сектата на Епъл.

Хвала на Ябълката, о хвала на ябълката. Да се свети нейното име и да бъдат благословени всички братя от сектата на Епъл.

И що си решил да се "подиграваш" на ябълката. Щото е измеслела приложение, с което да се диягностицира болно дете. Ти, накога , гледал ли си дете? Не си. Иначе, щеше да знаеш, че децата от най-рланна възраст вдигат много висока температура, която, разбира се, е свързана с главоболие. Ма, за такова нещо, майките не викат Бърза помощ на мига, знаят как да свалят температурата, обаждат се на личен лекар и дотук (не знам за майка, която в такъв момент да търси информация в Гугал или в сайтове и форуми, дори не мога да си представя, че може да съществува такава майка; аз не съм майка) Но, ако знаеш, че телефонът ти може да диагностицира ... ма коя майка не би го сторила и въобще, кой човек не би го сторил и не би реагирал, според получената информация, максимално адекватно.

Ми дали ябълката го е измислила това приложение? Аз не знам за ябълка, която може да мисли. :)

Ей, че това ще оправи здравеопазването у нас! Вместо Здравна каса, ДжиПи-та и така нататък - по един Айфон с приложения на всеки българин. А тази "майка" защо се е занимавала с доктори? След поставяне на диагнозата, приложението не е ли дало курса на лечение?

Ей, че това ще оправи здравеопазването у нас! Вместо Здравна каса, ДжиПи-та и така нататък - по един Айфон с приложения на всеки българин.

А тази "майка" защо се е занимавала с доктори? След поставяне на диагнозата, приложението не е ли дало курса на лечение?

Тебе, просто, те е яд, че не можеш да си купиш продукти на Ейпъл.

И аз не мога да си купя, ама не ме е яд.

И аз не мога да си купя, ама не ме е яд.

Много елементарно... Недей така. Не си хванала същината, а тя е, че става въпрос за приложение, не за телефон. Приложенията не се измислят от ябълката, а от разработчици. Такива приложения с лопата да ги ринеш, стотици са. Нямаш смартфон, няма лошо, но първо се запознай с материята за която се говори, преди да дадеш мнение. Приложенията дори не са стотици, сигурно са хиляди. Платени и безплатни. За твое сведение, стсва дума за Android. За ябълката за сега са така нещата, но все повече кантара се накланя в полза на Android. Като най-популярната операционна система за мобилни телефони в света, към момента. Така е сега, такава е тенденцията и така ще е сигурно поне в следващите няколко години. Няма да ти наведи да се запознаеш със статистиката, че в момента в "белия" свят 2/3 от "умните" телефони работят с Android. Говорим за страни като Япония, та дори и в САЩ. В Европа отдавна Android е превзел пазара. Запознай се и тогава давай мнение ("компетентно").

Не, купил съм си на друга фирма, защото ми трябват SD карти и флаш ;)

Ей, че това ще оправи здравеопазването у нас!

Ти четеш ли? Или просто се включваш за кеф?

Тук иде реч за Великобритания, не за България.

Устройството или това, че човешки живот е спасен е по-важно?

Фодоре, що не именува тогава темата смартфон спасител, а трябваше да включиш модела и името на компанията? Аман от фанатици

Ти четеш ли? Или просто се включваш за кеф?

Тук иде реч за Великобритания, не за България.

Не, явно аз съм тъп. Не знаех, че Айфона и съответното приложение работят САМО във Великобритания.

Все пак си мисля че и дофторите са свършили някаква работа. Ако на Трихо колегите, нещо не бяха дошли навреме, приложението щеше да се окаже напълно безполезно, макар и правилната диагноза(впрочем в случая, че приложението е дало правилна диагноза - може да е съвсем случайно, не се знае каква степен на достоверност имат погледнато средно статистически даваните диагнози) да е половин лечение, като я няма другата половина човека си отива - стой та гледай. Е, жената можеше да се пробва с огризката да се бие после по тимбарицата. Късмет има, че е нямало улично задръстване. Ако още при първите болестни симптоми, та ако ще да са били лека температура и сополи беше веднага завела детето на лекар, нямаше да се стига, да звънка в последния момент, дърпайки дявола за опашката, ама това някои жени са много коравосърдечни същества, особено към собствените си деца. Действат, чак когато на детето му текне кръв от ушите и то само ако на екрана на няквЪ алуминиева тухла, се е изписало че трябва.

Но, ако знаеш, че телефонът ти може да диагностицира ... ма коя майка не би го сторила и въобще, кой човек не би го сторил и не би реагирал, според получената информация, максимално адекватно.

Телефон не може да диагностицира, ако ще "умен" да е. Той може да провери в няк'ва база данни, кои симптоми на какво съответстват. Само, че както каза:

Лично мнение -симптомите на менингита са най-разнообразни и най-често при децата е усложнение на вирусна инфекция.Разбира се, че е асегнат мозъка по неврологичната симптоматика, която също е богата и се проявява като най-различни други заболявания.

...

майката е можела да прочете в интернет от специализираните портали от всеки един телефон или компютър.

- мен ми звучи като "вероятността сами, в къщи, да си диагностицирате вярно менингит, е като да играете на тото". И сигурно е така. Новината тука е, че някой е ударил 6.

Е ако iPhone имаше хардуер за измерване на телесна температура, кръвно налягане, евентуално да прави пълна кръвна картина, ултразвук и такива подобни работи - може да се каже че телефона, а не приложението, прочетената информация и щастливата случайност са спасили дете.

Сега според мен това приложени е по-вредно, отколкото полезно. Ами какво става, ако приложението каже детето ти е с лека настинка и не го заведеш на доктор? Това си е безотговорност. Те докторите са затова - да лекуват. Не телефоните.

Най- голяма заслуга имат програмистите, написали въпросното приложение зради това, че накрая вероятно се изписва "Обадете се непременно на лекар"......А относно това дали една диагноза, поставена само по външни симптоми е вярна- сами знаете.

... Е ако iPhone имаше хардуер за измерване на телесна температура, кръвно налягане, евентуално да прави пълна кръвна картина, ултразвук и такива подобни работи - може да се каже че телефона, а не приложението, ...

Разбира се, телефон не може да прави диагностика, но просто искам да допълня, че вече има достатъчно хардуер, който да се свързва към телефона. Например на beurer:

1. апаратче за измерване на кръвно;

2.

Нека колегите доктори дадат мнение, но все си мисля, че над 60% от болестите имат следните симптоми " Детенцето имало силно главоболие, схващания и повръщане" ...

И както каза някой от колегите на 2ра страница, си е чисто чудо, че от базата данни е извадено вярното предположение. Със същият успех може да се направи приложение да ти показва и утрешните числа от тотото ;)

Някой може ли да ми обясни в какво точно се изразява геройството на това приложение?

Някой може ли да ми обясни в какво точно се изразява геройството на това приложение?

Ама то в темата въобще няма никакъв пример за геройство, нито от коравата - нито от меката част. Това, което се е случило, е по-скоро пример за добро случайно стечение на обстоятелствата.

Това, което се е случило, е по-скоро пример за добро случайно стечение на обстоятелствата.

Цък. Ако го нямаше приложението и iPhone, майката нямаше ли пак да извика линейка? Въпреки, че е липсвало приложение, което да „диагностицира“ болестта.

Не сте прави, имало е полза от телефона. Нали трябва да се обади за да извика доктора :) Е, въпрос на шанс е било че е бил конкретния телефон, можеше да е всякакъв :D

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Не сте прави, имало е полза от телефона. Нали трябва да се обади за да извика доктора :) Е, въпрос на шанс е било че е бил конкретния телефон, можеше да е всякакъв :D

Може да се е обадила от стационарният телефон. Пък после Епъл да са й платили да казва, че е използувала огризката.

Много елементарно... Недей така. Не си хванала същината, а тя е, че става въпрос за приложение, не за телефон. Приложенията не се измислят от ябълката, а от разработчици. Такива приложения с лопата да ги ринеш, стотици са. Нямаш смартфон, няма лошо, но първо се запознай с материята за която се говори, преди да дадеш мнение. Приложенията дори не са стотици, сигурно са хиляди. Платени и безплатни. За твое сведение, стсва дума за Android. За ябълката за сега са така нещата, но все повече кантара се накланя в полза на Android. Като най-популярната операционна система за мобилни телефони в света, към момента. Така е сега, такава е тенденцията и така ще е сигурно поне в следващите няколко години. Няма да ти наведи да се запознаеш със статистиката, че в момента в "белия" свят 2/3 от "умните" телефони работят с Android. Говорим за страни като Япония, та дори и в САЩ. В Европа отдавна Android е превзел пазара. Запознай се и тогава давай мнение ("компетентно").

Моат телефон по смъртно не може да има такова приложение и не само това , ами и всяко едно, което съществува до този момент. Така, че не е въпрос само на приложение, ами и на телефон.

Никакви претенции за компетентгност нямам по темата. Отвсякъде е видно, че не съм компетентна по отношение на техники и технологии. Некомпетентността трудно може да се прикрие. Не си и поставям за цел...

Редактирано от Марея (преглед на промените)

Моат телефон по смъртно не може да има такова приложение и не само това , ами и всяко едно, което съществува до този момент. Така, че не е въпрос само на приложение, ами и на телефон.

Никакви претенции за компетентгност нямам по темата. Отвсякъде е видно, че не съм компетентна по отношение на техники и технологии. Некомпетентността трудно може да се прикрие. Не си и поставям за цел...

Иде реч за операционна система, както и колко сложно устроена е тя. До телефон зависи, дотолкова, доколкото да се извършват нужните изчисления. Но специално за такова приложение не се изисква някакъв по-голям ресурс.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.