Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

преди 2 минути, jhoro написа:

Ми не - кликнах на „забравена парола” и гледах - къде ще „изкочи заека”!

За „мениджър за пароли” - да.
Следващото ниво може да е - „сигурни устройства”'. Ако се логваш от ново устройство, да иска допълнително удостоверяване.

То и сега повечето искат двойно удостоверяване, но пак не е непробиваемо. Ама там са врътки вече с сим картите и телефонните оператори от това, което съм чел. Но да, по-добре е от нищо.

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 671,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 12 минути, B-boy/StyLe/ написа:

... но определено по-трудно ще ти налучкат с кой e-mail си се регистрирал ако тръгнат да ти хакват акаунта. Но пък дори и да го сторят, докато не пробият и пощата, винаги можеш да си "reset"-неш паролата така или иначе.

Е, ако паролата ти е годината в която папа Григорий IX развива в трактата «Decretals» идеята за «perpetua servitus iudaeorum» ...

image.gif

преди 2 часа, Kalin Karaboychev написа:

умишлено е направено от съображения за сигурност

На телефона ми акаунта си остана вписан,но на лаптопа ми иска имейла за да се впиша от него.Питането ми е,ако се логна там с имейла,с който съм се регистрирал тук,дали няма да иска потвърждение в същата поща?Защото тя е на уиндоуслайв.ком,а там от простотиите не Микрософт,не мога да влизам от много години.      П.П. Вписах се с имейла,без да иска потвърдение.Всичко е ОК за сега.

То са приказки... Просто ръководството трябваше да предупреди, и да даде време на който не си знае пощата, да я смени. Има я тая опция. И е вярно, че включително и аз в някой сайтове се регистрирам с  хвърчащ емайл, и после се забравя, особено ако зарежеш и сайта! 

преди 4 часа, Bubbles написа:

C'est pas un problème.
Ама Карабойко ша на плеска.

Пуркуа бе, джанъм?

преди 3 часа, Freem@n написа:

Тъй като друг повдигна отново въпроса, нека поясня - имах предвид помненето на паролата и имейла (съответно потребителското име) или в най-добрия случай - и двете. Не е само Mozilla-та или който и да е браузър - има си добавки от сорта на LastPass...

За комповете и браузърите е ясно, ама в Tapatalk ... по n-пъти не ден се логвам!

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

То и сега повечето искат двойно удостоверяване, но пак не е непробиваемо. Ама там са врътки вече с сим картите и телефонните оператори от това, което съм чел. Но да, по-добре е от нищо.

Не ти говоря за SMS-верификация или нещо друго, с код - като  Google Удостоверител.
Говоря за идентификация по локация (IP), устройство - хардуерен идентификатор, ОС, браузър ...
Давам ти моите данни и ... не можеш да се логнеш в профила ми в Google! Щото ще ме пита - „Това ти ли си?“

преди 1 час, lebel написа:

Ето ти една парола - cw418mBPKsX3dGl81FFI.

Как ти се струва? За колко време (и брой опити) ще я разбиеш?

Пп. А тази е от най-елементарните ми - няма „специални символи“ или други „гъзарии“.

преди 22 минути, jhoro написа:

Пп. А тази е от най-елементарните ми - няма „специални символи“ или други „гъзарии“.

аве Жоро
кой си играйка неска на речници
неска всеки са бори за дупка

преди 2 часа, jhoro написа:

Не ти говоря за SMS-верификация или нещо друго, с код - като  Google Удостоверител.
Говоря за идентификация по локация (IP), устройство - хардуерен идентификатор, ОС, браузър ...
Давам ти моите данни и ... не можеш да се логнеш в профила ми в Google! Щото ще ме пита - „Това ти ли си?“

Ами то още малко и биометрията като вкарат навсякъде и хептен ще се усложнят нещата.

Ми такава парола трудна би била разбита по стандартните начини и brute force и прочие атаки. Освен ако не изтече отнякъде базата с данни на дадения сайт. А това се е случва сравнително често и дори на security форуми като avast! и прочие. Там вече нищо не зависи от потребителя.

преди 1 час, дръндю написа:

аве Жоро
кой си играйка неска на речници
неска всеки са бори за дупка

Дано буля прочете този пост за да видиш как ще изядеш два, три тиганя по китарата. Пиши думата "дупка" на английски и така лесно ще се разминеш да ходиш с чалма на главата

Ето, избери си която се вързва в изречението , което ще пишеш:

hole (дупка, отвор, дупчица, яма, отвърстие, кухина)
    gap (празнина, пролука, пропуск, дупка, несъответствие, пауза)
    mesh (отвор, бримка, зацепване, примка, дупка, клетка)
    pit (яма, рудник, ров, шахта, дупка, изкоп)
    dump (дупка, бунище, временен склад за муниции, неприветливо жилище)
    opening (отваряне, откриване, отвор, начало, отвърстие, дупка)
    cavity (кухина, празнина, дупка)
    leak (изтичане, утечка, изпускане, загуба, дупка, пукнатина)
    tear (сълза, дупка, съдрано място, устременост, вълнение, гуляй)
    earth (земя, пръст, свят, почва, заземяване, дупка)
    rent (наем, рента, аренда, дупка, пролука, разрив)
    vent (отдушник, отвор, клапа, простор, цепка, дупка)
    delve (дупка, ров, падина, бърлога)
    chamber (камера, камара, палата, стая, кухина, дупка)
    perforation (перфориране, пробиване, продупчване, отвор, дупка)
    hutch (сандък, барака, дупка, кафез за малки животни, хлебарски нощви, клетка за малки животни)
    scoop (гребло, черпак, загребване, лопата, сензационна новина, дупка)
    lodge (къщичка, хотел, колиба, заслон, масонска ложа, дупка)
    pore (пора, шупла, дупка)
    holt (горичка, горист хълм, дупка, убежище)

Цитат

От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си.

А така, админ!

Това си е друго, показва коректно отношение към юзърите.

Само теоретичен въпрос, изписването на личен имейл не е ли по-голям риск, отколкото изписването на някакъв ник, единствен само за този форум?

Имейл адреса може да се види от околните при различни ситуации, например, или може юзъра по невнимание или незнание да не си е изключил в браузъра запомняне на логин данни, или... ет цетера?

PP. Мерси за току що получената значка "първи пост"! Админа да се замисли да ги предлага и в хард вариант, ще ходим по града с тях и ще се фукаме :)

преди 24 минути, Nagov написа:

Само теоретичен въпрос, изписването на личен имейл не е ли по-голям риск, отколкото изписването на някакъв ник, единствен само за този форум?

Имейл адреса може да се види от околните при различни ситуации, например, или може юзъра по невнимание или незнание да не си е изключил в браузъра запомняне на логин данни, или... ет цетера

Че кой дава основната си поща за логване във форуми? Аз например имам мейл, създаден един точно за такива цели. Проблемът е, че някои потребители явно имат повече от един такъв мейл и не помнят с кой са влезли тук.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Че кой дава основната си поща за логване във форуми? Аз например имам мейл, създаден един точно за такива цели. Проблемът е, че някои потребители явно имат повече от един такъв мейл и не помнят с кой са влезли тук.

Може би подобни на тези, които влизат с личните си акаунти от ФБ, Г-л, Инста и т.н.?

А как седят нещата с подписа?  Не би ли трябвало той да се изписва под всеки пост на въпросния потребител?

Ами то още малко и биометрията като вкарат навсякъде и хептен ще се усложнят нещата.
Ми такава парола трудна би била разбита по стандартните начини и brute force и прочие атаки. Освен ако не изтече отнякъде базата с данни на дадения сайт. А това се е случва сравнително често и дори на security форуми като avast! и прочие. Там вече нищо не зависи от потребителя.

Защо „навсякъде”?
Пример - в момента пиша от телефон. За да мога изобщо да го ползвам (не моят - по-модерните) - пръстов отпечатък, сканиране на ретината, ректална проба … А с друг апарат - няма влизане.
Споко - когато ни „чипират” - ще се „оправят” нещата.

За паролите и течовете - взе едно да сложиш супер-дупер ключалки на вратата, а аз да те чакам в кухнята. Или да ти „хакна” съзнанието и да те управлявам.
Проблемът е, че някои потребители явно имат повече от един такъв мейл и не помнят с кой са влезли тук.

Те дето не помнят, ами и не си поддържат тези пощи!
Както казах - и аз не бях сигурен, но всичките ми пощи са активни.
Отделно съм имал (през годините) 5-6 служебни, на фирмени домейни, но тях не съм ползвал за лични нужди.
преди 5 минути, jhoro написа:

Пример - в момента пиша от телефон. За да мога изобщо да го ползвам (не моят - по-модерните) - пръстов отпечатък, сканиране на ретината, ректална проба … А с друг апарат - няма влизане.

Пръстов отпечатък ама и да е включена тая функция и да не е винаги можеш да влезеш и с парола което я обезсмисля.

току-що, Bubbles написа:

Пръстов отпечатък ама и да е включена тая функция и да не е винаги можеш да влезеш и с парола което я обезсмисля.

Мойта парола ако не я напиша с пръста с отпечатъка, не я приема.

Бъзик  :P

преди 2 часа, Bubbles написа:

До ... следващия ъпдейт!

Решен проблем, но не мога да си изтрия поста.....

преди 24 минути, ice_lion__01 написа:

Ако може някои админ да ми пише, аз ще му дам адрес с който да го смени, защото явно самият собственик на профила няма права да го направи.

Стигна ли до тук

image.png.4b4bcd13a737bfe0320b8c94f7ac7500.png

image.png.7507a8d696992e54c3a587a9fe6f122f.png

Може да ти поиска допълнително удостоверяване на самоличността - чрез обаждане, SMS или по друг начин.

преди 52 минути, ice_lion__01 написа:

Решен проблем, но не мога да си изтрия поста.....

Остави само

преди 52 минути, ice_lion__01 написа:

...

;)

преди 21 минути, jhoro написа:

Стигна ли до тук

Може да ти поиска допълнително удостоверяване на самоличността - чрез обаждане, SMS или по друг начин.

Стигнах, имаше някакъв бъг и не изпращаше нищо. Последният път стана(някак си). Проблема беше, че не ми дава да изтрия поста си.

току-що, ice_lion__01 написа:

Стигнах, имаше някакъв бъг и не изпращаше нищо. Последният път стана(някак си).

Всичко е добре, когато завършва добре!
Уилям Шекспир

преди 2 минути, jhoro написа:

Всичко е добре, когато завършва добре!
Уилям Шекспир

Ти не спиш ли бе човек? Два през нощта в делничен ден е!

Ти не спиш ли бе човек? Два през нощта в делничен ден е!
Добро утро!
Докато попиташ … и бях заспал.
За протокола - прибрах се към 11 (23) часа - как да заспя веднага? Но пък сутринта не ставам рамо.

А ти - това насън ли го писа???

Забелязах, че след последния ъпдейт не се показва кои потребители разглеждат в реално време темата в полето Разглеждащи това в момента

преди 15 минути, Gaming_Solutions написа:

Забелязах, че след последния ъпдейт не се показва кои потребители разглеждат в реално време темата в полето Разглеждащи това в момента

А ти не знаеш ли кои? „Обичайните заподозрени“!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.