Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

Да и при мен така с Firefox (поне последните билдове). Забелязах, че с нея ми се чупят често и коментарите в тубата. Не ги виждам след известно време дори след рефреш на страницата ако не изтрия кеша на браузъра. В офиса сме с някаква вехта версия на Firefox-a (има админ парола и не мога да я обновя така или иначе), но с нея проблем нямам. Възможно е да или от версията или някоя добавка/настройка.

За протокола в офиса и у нас доставчика е един и същ.

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 671,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

• Администратор

Опитайте да изтриете кеша на браузъра си или да изключите една по една добавките, които ползвате за него особено такива, които са за блокиране на рекламите, които по принцип блокират и много други неща необходими за нормалната работа на един сайт. 

преди 2 часа, Тамболианеца написа:

И аз потвърждавам, че имам проблеми с форума  - при постване - увисвам на  'Запазване...' от 'Добави отговор' при пост с браузер Firefox 82/78.11esr под Линукс. И нищо не се публикува. 

С MS-Edge 92/93 постването си работи нормално.

Не разбра ли, че проблемите са с Firefox - не с форума или Мрежата?

Уточняващ въпрос - „Защо си с 82/78.11esr - актуалната версия е 89.0.1? Може би заради дистрибуцията ти?“

Spoiler

Като гледам, че си Тамболианец - чудя се, как изобщо имате Нет там?

преди 15 минути, цър-вул написа:

Само за теста поствам от FF 89.0.2

За Windows (някакъв) или за Линукс (пак някакъв)?

преди 1 минута, jhoro написа:

Не разбра ли, че проблемите са с Firefox - не с форума или Мрежата?

Уточняващ въпрос - „Защо си с 82/78.11esr - актуалната версия е 89.0.1? Може би заради дистрибуцията ти?“

Сбъркал съм 89 с 82, а 78.11esr e 89 бекпорт към 78 esr за ентерпрайз потребители. Така че съм с най-новите FF версии.
А заключението ти, че е проблемът е във Firefox-a,  не мислиш ли че е прибързано?
Според мен е точно обратното - проблемът е server-side и е в компонент на фреймуърка на сайта, защото се проявява СЛЕД submit от браузер клиента.

преди 1 минута, Тамболианеца написа:

А заключението ти, че е проблемът е във Firefox-a,  не мислиш ли че е прибързано?
Според мен е точно обратното - проблемът е server-side и е в компонент на фреймуърка на сайта, защото се проявява СЛЕД submit от браузер клиента.

Не съм категоричен (всеки греши), но порови малко назад.

Имаше момент - при два паралелно работещи браузъра - единия беше с проблеми. Познай кой!

преди 1 час, цър-вул написа:

FF 89.0.2

89.0.1 Firefox Release - June 17, 2021

Не ми предлага ъпдейт!

преди 1 час, jhoro написа:

Има, има.

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/89.0.2/releasenotes/?utm_campaign=about-dialog&utm_medium=firefox-desktop&utm_source=firefox-browser

И да, аз също, както писах преди проблема при мен също е лимитиран до лисицата (и то последната версия).

За протокола в офиса съм със същите добавки и настройки. Като имам повече време ще чопля.

преди 18 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Има, има.

Не съм казал - „няма“, казах

Не предлага ъпдейт!

Трябва да знам - че има, да си го изтегля ръчно и т.н.

преди 1 час, цър-вул написа:

Това си е твой проблем, но от него не следва нищо!

Ставаш НАГЪЛ! Сърдити старчета???

преди 18 минути, B-boy/StyLe/ написа:

И да, аз също, както писах преди проблема при мен също е лимитиран до лисицата (и то последната версия).

За протокола в офиса съм със същите добавки и настройки. Като имам повече време ще чопля.

Това беше основното - „проблема е лимитиран до лисицата“!

преди 1 минута, цър-вул написа:

По-скоро до добавка(и)

image.png.68daca767e8bd42d7482584e8d92c796.png

извинявай но проблема при лисицата при мен е без да слагам никаква добавка

преди 3 минути, цър-вул написа:

По-скоро до добавка(и)

При мен са само

image.png.4048878df97b22414f0d6f81f49d90b5.png

но „ваксината не работи“!

Сега „излизам“, после ще поровя назад - какво (временно) решение бях посочил.

преди 4 часа, цър-вул написа:

image.png.c18db7df047128d5a42b90464a864e24.png

Вече съм с 89.0.2 на лаптопа и тази - на телефона!

HOkzgli1BkWzGEi36iDbcVyRKSdo-WXJCiCGNmG_gXEg-GcpkhTx15hHEADaoaRmwDlXC3YNM9BOgMtqXjB9wSv379FZA1tOSREwf1gbbpgZXHE_OThjqZY7Pfrmi9Q21u8b9gA2atA_Iemw6znpHYt1Dmdd7UdjirKn9EFA7wR4rasu2LH8_GB5kBhb9vQBqkRRJjnjjbpPO-63bw8fnWryzbQKbg5t-ShpNZRhuYw4EQ1_Jw6JGY3VSvkJPY74Y3Ydfp6BebMiotXOjydtO3RccFRzieI6n750JRqLMCrjXFZysgdMdB80gdJWG2OeWdUT3jbyP2IWMKNtBdr0rNDIk-lSs1AqgA-SAN9MxMcNg7TlnuJcXLC_LhAJONLjj6RU3Idg-NWMRrJcGI6vFJfhe9XGoqZvkuihdL0CxTG523eVnkqQHiET0Ki49uuDzUmPSrAe-XLccHrEuXw4WEBlK8mdDV0NQhADSHMlX_Q7fkmnIgIZ4rJJLqpOmgX4JjzchHqfATQtfuMI4U-AREl8iPE4buejTqn4Lws0mCulX6OwKApXM8K8r1u2p_yBhDHlS65ABZKDcPi-v9OUnTdiKitUCgOoU421ukEJFkfuw2Mlk8eQKrEXAcGAIR-JDdd9QaDwuXJCyrW29rvhNAOlGo_4IFZht1fjJhFrYRaPfQ4PW1tUhl4EAEGfQG5DNFeAFPxIyCA02BrTUOn9HUBYEg=w413-h733-no?authuser=0

Обаче е голямо дърво!
Първо - изтегля се „tar.bz2“ архив, а не „.deb“ файл!
Второ - иска ново логване и то - на две устройства!
...

Обаче - и Synaptic, и Muon засичат само „Версия: 89.0.1+build1-0ubuntu0.20.04.1“!

Пп. Когато си „влизам“ във Firefox Account-а - на телефона, ми изпраща код на ... същия телефон???

Както казал математика - „Хикс, игрек, и кратко...Нищо не разбирам! Х@йня някаква!“

преди 18 минути, цър-вул написа:

Да
Преоразмери си джама...

Покажи скритото съдържание

image.png.6682d82c0f9d1b25317eff7f6af09583.png

Не беше от това защото виждах Блог публикации вместо блока с новите теми, но се оправи, благодаря. :)

Вече съм с 89.0.2 на лаптопа …
Обаче е голямо дърво!

И друга простотия има.
Уж 89.0.2 се инсталира, а от менюто и иконата стартира 89.0.1.
За са тръгне 89.0.2 - трябва да стартирам инсталационния файл.

Ей има проблем с форума, публикуването не бачка с ФФ 78.11 esr с 89.02 си бачка

преди 9 часа, Kalin Karaboychev написа:

Опитайте да изтриете кеша на браузъра си или да изключите една по една добавките, които ползвате за него особено такива, които са за блокиране на рекламите, които по принцип блокират и много други неща необходими за нормалната работа на един сайт. 

Публикуването не бачка с ФФ 78.11 esr  а с 89.0.2 си бачка

И друга простотия има.
Уж 89.0.2 се инсталира, а от менюто и иконата стартира 89.0.1.
За са тръгне 89.0.2 - трябва да стартирам инсталационния файл.

А аз си свалих архива за Линукс и съм в играта

Големи аномалии с тая лисица. При мен днес няма проблеми днес при публикуването с последната версия и дори не се е налагало да трия кеша. Преди през час се налагаше да го трия за да мога да пиша.

Ще я сменям ако продължава така...а иначе ми искат пари за по пощата да им дарявам, а не могат да си оправят бакиите. Малко съм разочарован от тях в последно време.

А аз си свалих архива за Линукс и съм в играта

Че аз какво мислиш, че съм свалил - упътване за тостер ли?

Архива е „firefox-89.0.2.tar.bz2”!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.