Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

преди 12 минути, adersa написа:

Да днеска с мозила цял ден не мога от лаптопа да пускам коментари .В вкъщи на настолният нямам проблем .В момента пиша от телефона с хром браузер .Това не е молба това е настояване Калин сериозно да се заеме с проблема , ако иска форума да остане жив ! 

А изчисти ли кеша на лисицата

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 671,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 9 минути, ninov написа:

А изчисти ли кеша на лисицата

Направо „изчисти“ цялата „Лисица“!

преди 22 минути, adersa написа:

В момента пиша от телефона с хром браузер .

Хрома няма да можеш - поне не, ако телефона не е руутнат!

И си сложи Microsoft Edge: Web Browser

Пп.  И един ... майтап или сериозна простотия!
Докато търсех линк - в страницата за Microsoft Edge, ми написа   image.png.7ddf344e5d361206a5d555ad6b0cb586.png

А я отварям през Microsoft Edge - Версия 92.0.902.55 (Официална компилация) beta (64 бита) - инсталиран под Лубунту 20.04.2 LTS.

преди 1 минута, jhoro написа:

Направо „изчисти“ цялата „Лисица“!

Tова че на теб не ти харесва това не значи че и на другите не харесва

Кажи как да го инсталирам чрез терминала че графичния инсталатор се е бъгнал ,като натисна инсталиране и самия инсталатор се затваря

преди 7 минути, ninov написа:

Tова че на теб не ти харесва това не значи че и на другите не харесва

Кажи как да го инсталирам чрез терминала че графичния инсталатор се е бъгнал ,като натисна инсталиране и самия инсталатор се затваря

Еееее, то много лесно - „кажи как“! Не помня бе! Пък и не ми се рови.
Имаше преди време някъде, някой ... писа, бриса и обясни! Как се инсталирала 90.0.1, пък как - 90.0.2 ...
Намери си го - мисля, че @цър-вул беше, ама ...

Оффф - като ва знам, къде си „държите ръцете“ ...
Намерих го

на 30.06.2021 г. в 8:41, petie1 написа:
sudo apt-add-repository "deb http://ppa.launchpad.net/ubuntu-mozilla-security/ppa/ubuntu bionic main"

и ключа

sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys A6DCF7707EBC211F
  • Администратор
преди 1 час, adersa написа:

Да днеска с мозила цял ден не мога от лаптопа да пускам коментари .В вкъщи на настолният нямам проблем .В момента пиша от телефона с хром браузер .Това не е молба това е настояване Калин сериозно да се заеме с проблема , ако иска форума да остане жив ! 

Ами някой с Мозила да ми пиши на лично когато е онлайн да тестваме някои неща. Аз нямам Мозила и не мога да възпроизведа проблема за да го оправя. За това някой като е онлайн да ми пиши и аз ще тествам някои неща той да пробва дали има подобрения. 

• Администратор
преди 3 минути, Nagov написа:

А!

Ега си и причината за сървърен администратор...

https://gs.statcounter.com/browser-market-share

Под втората линия надолу не ме интересува какво се случва за 2% няма да инсталирам 50 браузъра 

преди 36 минути, jhoro написа:

Еееее, то много лесно - „кажи как“! Не помня бе! Пък и не ми се рови.
Имаше преди време някъде, някой ... писа, бриса и обясни! Как се инсталирала 90.0.1, пък как - 90.0.2 ...
Намери си го - мисля, че @цър-вул беше, ама ...

Оффф - като ва знам, къде си „държите ръцете“ ...
Намерих го

проблема е че както се инсталира за дебин не става но стана както се инсталира на юбунту 20

мерси че си направи труда

Еее...но време, като бях в екипа доброволци-помощници на Canonical, често бяхме по едно и също време с друг доброволец, който беше сървърен администратор в частна американска фирма, и той каза, че използва 5 различни операционни системи в работата си. Не съм го питал колко браузъра - тогава бяха само И. Иксплоръра, Опера и Мозила, и току се пръкваше Хромиум.

преди 16 минути, Kalin Karaboychev написа:

С уговорката, че  ... 
Edge е „създаден благодарение на проекта за отворен код на Chromium и друг софтуер с отворен код.“
Тоест - почти Chrome„ ама MS!

преди 3 часа, ninov написа:

проблема е че както се инсталира за дебин не става но стана както се инсталира на юбунту 20

Китайчето ли?

преди 3 часа, ninov написа:

Е то това не е като копи пейста..мдам...

преди 6 минути, petie1 написа:

Китайчето ли?

Лисицата мисля визира...

преди 4 часа, Nagov написа:

тогава бяха само И. Иксплоръра, Опера и Мозила, и току се пръкваше Хромиум.

Пропуснал си най хубавите години тогава, с Нетскейпа, преди да стане Мозила...

преди 8 часа, petie1 написа:

Китайчето ли?

имаш предвид debian но  съм пропуснал а то проблема е че по дебиански не щеше още след първата команда в терминала ми връщаше съобщение че такъв файл или папка не съществува.Ти не си ли с debian 10 защото при мен лисицата е 78 ESR

• Администратор

Преди малко тествах с Mozilla Firefox 90.0.2 portable под Windows 10 не забелязвам никакви проблеми с публикуването. Някой може ли даде повече информация за системата с която има проблеми, OS и т.н. Ако не е с последната налична версия на Mozilla Firefox изобщо няма смисъл да дава информация. Моля само тези, които имат проблеми и са с последната версия. 

преди 13 часа, Moriati написа:

Пропуснал си най хубавите години тогава, с Нетскейпа, преди да стане Мозила...

А, захванах и Netscape.

Но докато го усвоя добре, появиха се търсачките (web crawlers), които търсеха вместо теб, и много по-ефективно, та изоставих Нетскейпа, а после Microsoft го задуши.

Лошото, когато вършат работата вместо теб, обаче е, че не си сигурен какво ти дават... както се и вижда сега с неявното мълчаливо филтриране на резултатите от търсенето на съвременните браузъри на големите играчи. Наречи го по-вярно цензура.

За протокола. Ако някой помисли, че съм някаква голяма работа, щом съм бил съветник на юзърите в Canonical, не е така.

Аз, като току-що излязъл от категорията noob или lamer, бях намерил полезна ниша да "превеждам" на останалите съветници, които вече бяха голямата работа, какво пита и иска обикновеният юзър, най-често noob или lamer. :D

Умишлено ползвам сега Firefox да видя, какво толкова се оплаквате.

Лети си всичко, няма проблеми.

От тук взета.

https://snapcraft.io/firefox

• Администратор

Според мен има проблем в някоя добавка, изключете всички добавки и опитайте, особено такива за блокиране на рекламите. 

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

Умишлено ползвам сега Firefox да видя, какво толкова се оплаквате.

Лети си всичко, няма проблеми.

От тук взета.

https://snapcraft.io/firefox

Firefox прави проблем когато се напълни кеша сутринта имах проблем с публикуването преди да изчистя кеша след като изчистих всичко ок

„Проба, проба, проба“!!!   „Хюстън, имаме проблем! Защо ... нямаме проблеми!“

В момента ползвам 231493276_.png.de07770f0779d6078b3a3b3b151a31a8.png без Adblock Plus и AdBlocker Ultimate - изключени.

След малко ще ги включа и пак ще опитам.

Я да пробваме дали бачка

Оправено е благодарности на Калин .Ето , че не е трудно да се пише с него на лични явно някои хора доста ги мързи и чакат друг да им свърши работата .

Втори опит - на същата ... тема.

Този път - с включени добавки   720681232_.png.45dee4133baaa6bf425a778a92f8c73a.png

преди 9 минути, ninov написа:

Firefox прави проблем когато се напълни кеша сутринта имах проблем с публикуването преди да изчистя кеша след като изчистих всичко ок

Aз моя го изчистих вчера и веднага пробвах и не ставаше днеска е добре .

преди 3 минути, jhoro написа:

„Проба, проба, проба“!!!   „Хюстън, имаме проблем! Защо ... нямаме проблеми!“

В момента ползвам 231493276_.png.de07770f0779d6078b3a3b3b151a31a8.png без Adblock Plus и AdBlocker Ultimate - изключени.

След малко ще ги включа и пак ще опитам.

току-що, jhoro написа:

Втори опит - на същата ... тема.

Този път - с включени добавки   720681232_.png.45dee4133baaa6bf425a778a92f8c73a.png

Резултата - „Sans Changement“ (Сон Шон Жмо) / „Без промяна“!

Работи си нормално!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.