Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при отваряне на папки с филми

Featured Replies

Здравейте, От известно време имам проблем с отварянето на папки, в които има филми, компютърът ми забива и ми изписва това това: post-278756-0-44289800-1349191976_thumb. Когато дам на don't send или забива компютъра и се налага да го рестартирам, или изчезва всичко от екрана отново се появява. Ако филмът се намира на десктопа нямам този проблем. Сканирах за вируси и нямам такива! Моля ви помогнете ми как да разреша този проблем..Благодаря ви предварително :)

От кога се появи проблема ? :ohmy: Скоро преинсталирвали ли сте Windows ? Може проблема да идва от там, че просто не е читав.

Редактирано от HouseFan (преглед на промените)

Tова е проблем на кодеците и се появява когато експлорера се опита да визуализира филмите. Има две решения, едното е да си оправите кодеците а другото да смените визуализацията примерно на "детайлс"

• Автор

От 2 седмици имам проблема. Не съм преинсталирала скоро windows-a

Tова е проблем на кодеците и се появява когато експлорера се опита да визуализира филмите.

Има две решения, едното е да си оправите кодеците а другото да смените визуализацията примерно на "детайлс"

А как да направя това?

За мен е по-добре да се оправят кодеците. Другото е заобикаляне на проблема...

Кодеците не са проблем, когато е задал файловете в папките да се изобразяват с картинка/thumbnail previews of files/ се получава така за папки с много файлове. Малоумна работа е да си го задал, но като гледам чуждите десктопи, всички са с thumbnail previews.

И аз съм така и имам папки с много филми.. Представи си проблем нямам... Не е нормално да се случва това, а за да се визуализира все пак трябват кодеци...

Не мога да си го представя, може би знанията ми и четенето по този въпрос е причината да не ти вярвам. 99% от хората имат подобен проблем, достатъчно се е писало за него, но ти разбира се нямаш. Не бройката на файловете в папката е определящо, а различните формати и кодеци в нея. Тя да забрани да има превю на файловете и да видим дали липсата на кодеци е причината.

• Автор

Не мога да си го представя, може би знанията ми и четенето по този въпрос е причината да не ти вярвам.

99% от хората имат подобен проблем, достатъчно се е писало за него, но ти разбира се нямаш.

Не бройката на файловете в папката е определящо, а различните формати и кодеци в нея.

Тя да забрани да има превю на файловете и да видим дали липсата на кодеци е причината.

Добре, как да забраня да има превю на файловете, не разбирам?! Преди време пак имах този проблем, но се оправи от самосебеси, не знам как.

Възможни решения:

- изключване на Preview-то на видеофайловете

- забраняване на thumbnails на видеофайловете

- проверка и отстраняването на некоректните добавки от контекстното меню

- проверка за гадинки и т.н.

1. Смени изгледа на папките от режим Thumbnails в някой друг като Tiles например.

Публикувано изображение

След това отвори My Computer => Tools => Folder Options => View => и сложи отметка пред "Do not cache Thumbnails" и виж дали проблема остава.

Публикувано изображение

2. Изтегли и стартирай K-Lite Codec Tweak Tool 5.4.3

Отвори Fixes и сложи всички отметки пред категорията Fixes => избери Next и следвай инструкциите за премахване на "счупените" кодеци. Съгласявай се с YES при въпрос.

Публикувано изображение

След това пак с този инструмент отидете то Miscellaneous => Thumbnails => изберете натиснете Select None => натиснете Apply & Close.

3. Изтегли и разархивирай прикачения файл - fix.zip

Стартирай го и избери YES на диалоговия прозорец.

4. Отвори => Start Menu => Run => въведи командата с Copy/paste regsvr32 /u shmedia.dll

и натисни ОК.

Рестартирай компютъра и виж после как е положението.

• Автор

Възможни решения:

- изключване на Preview-то на видеофайловете

- забраняване на thumbnails на видеофайловете

- проверка и отстраняването на некоректните добавки от контекстното меню

- проверка за гадинки и т.н.

1. Смени изгледа на папките от режим Thumbnails в някой друг като Tiles например.

Публикувано изображение

След това отвори My Computer => Tools => Folder Options => View => и сложи отметка пред "Do not cache Thumbnails" и виж дали проблема остава.

Публикувано изображение

2. Изтегли и стартирай K-Lite Codec Tweak Tool 5.4.3

Отвори Fixes и сложи всички отметки пред категорията Fixes => избери Next и следвай инструкциите за премахване на "счупените" кодеци. Съгласявай се с YES при въпрос.

Публикувано изображение

След това пак с този инструмент отидете то Miscellaneous => Thumbnails => изберете натиснете Select None => натиснете Apply & Close.

3. Изтегли и разархивирай прикачения файл - fix.zip

Стартирай го и избери YES на диалоговия прозорец.

4. Отвори => Start Menu => Run => въведи командата с Copy/paste regsvr32 /u shmedia.dll

и натисни ОК.

Рестартирай компютъра и виж после как е положението.

Направих и двете, но без резултат!

Режимът на папките ми беше Titles, сега го промених на Icons. Сложих отметка пред "Do not cache Thumbnails".

• Автор

Направих и четирите стъпки. Имах предвид, че смених preview и изтеглих и стартирах K-Lite Codec Tweak Tool 5.4.3. Но и двете не разрешиха проблема

Здравейте ! Нека автора на темата да деинсталира каквито кодеци е инсталирал ,обикновено се деинсталират от "Програми и компоненти " . Нека си изтегли

http://www.kaldata.c...tion=show&id=89,

при самата инсталация ,да укаже че желае да направи "expert " и когато стигне до момента в който трябва да зададе какви файлове да се отварят ,да маркира всички . След приключване на инсталацията да рестартира компютъра и да провери какво е положението . Понякога ( и то не много рядко ) се случват тези проблеми когато плеъра с който се асоциират файловете и то не рядко ) се е прецакал по една ,или друга причина . Нека автора на темата да преинсталира и плеъра ,или да използва друг за отваряне по подразбиране на файловете . Може автора да опита и друго нещо ,преди да инсталира каквито и да е кодеци след като е премахнал всички такива от системата си ,да си изтегли един GOM Player и да пробва без кодеци какво е положението,да не би случайно да имаме случай на конфликт между кодеци инсталирани преди това ,нови ,или такива съпровождащи самия плеър. След като направи тези неща и няма ефект ,ще се мисли за други неща и възможности .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

• Автор

Здравейте ! Нека автора на темата да деинсталира каквито кодеци е инсталирал ,обикновено се деинсталират от "Програми и компоненти " . Нека си изтегли

http://www.kaldata.c...tion=show&id=89,

при самата инсталация ,да укаже че желае да направи "expert " и когато стигне до момента в който трябва да зададе какви файлове да се отварят ,да маркира всички . След приключване на инсталацията да рестартира компютъра и да провери какво е положението . Понякога ( и то не много рядко ) се случват тези проблеми когато плеъра с който се асоциират файловете и то не рядко ) се е прецакал по една ,или друга причина . Нека автора на темата да преинсталира и плеъра ,или да използва друг за отваряне по подразбиране на файловете . Може автора да опита и друго нещо ,преди да инсталира каквито и да е кодеци след като е премахнал всички такива от системата си ,да си изтегли един GOM Player и да пробва без кодеци какво е положението,да не би случайно да имаме случай на конфликт между кодеци инсталирани преди това ,нови ,или такива съпровождащи самия плеър. След като направи тези неща и няма ефект ,ще се мисли за други неща и възможности .

МНОГО БЛАГОДАРЯ! :)

Деинсталирах кодеците и инсталирах Gom player, вече не ми се показва това съобщение и не забива компютъра. Но някои видеа не ми тръгват с Gom Playera и ги пускам с VLC media player и нямам никакъв проблем :)

Tова е проблем на кодеците и се появява когато експлорера се опита да визуализира филмите.

Има две решения, едното е да си оправите кодеците...

И всичко това можеше да се реши още след пост номер 3...

99% от хората имат подобен проблем, достатъчно се е писало за него, но ти разбира се нямаш.

Интересно как пък аз не познавам никого с подобен проблем, а познавам доста хора и им решавам проблемите... Отделно темите във форума. 99% не, 15-20% съм съгласен обаче. И то пак поради една причина - кодеците.

Поздрави и лек и успешен ден!

МНОГО БЛАГОДАРЯ! :)

Деинсталирах кодеците и инсталирах Gom player, вече не ми се показва това съобщение и не забива компютъра. Но някои видеа не ми тръгват с Gom Playera и ги пускам с VLC media player и нямам никакъв проблем :)

Супер, че сте си решили проблемите. Често се изискват по-задълбочени провеки с shellexview, autoruns, дъмпване и анализиране на explorer.exe с WindBg и т.н.

Ако искате да стартирате специфични формати с един плеър като GOM можете да инсталирате стабилните заместители на ffdshow в лицето на lavfilters

Публикувано изображение

Слагаш си win 7 и KM player и заспиваш.Няма ерори и всички кодеци и т.н ти е вградено.Просто и бързо решение.

Слагаш си win 7 и KM player и заспиваш.Няма ерори и всички кодеци и т.н ти е вградено.Просто и бързо решение.

Добър съвет ,но с много условности . Ти си дал направо готово решение и човека да си гледа едни филми трябва да преинсталира ,а знаеш ли колега какъв Уин 7 ще се сложи ,дали ще е читав ,и въобще какво и що ? Колкото до плеъра и вградените кодеци по- полека де . Нито всичко е вградено ,нито каквото и да е . Това което си предложил е всичко друго ,но не и "бързо и просто " решение . Това което си написал съвет конкретен ли е ,или просто казваш на човека ,че щом не може да гледа филми със субтитри решението е преинсталиране ???? Това нещо което си написал поне на мен ми звучи като едно .....голямо нищо .

Добър съвет ,но с много условности . Ти си дал направо готово решение и човека да си гледа едни филми трябва да преинсталира ,а знаеш ли колега какъв Уин 7 ще се сложи ,дали ще е читав ,и въобще какво и що ? Колкото до плеъра и вградените кодеци по- полека де . Нито всичко е вградено ,нито каквото и да е . Това което си предложил е всичко друго ,но не и "бързо и просто " решение . Това което си написал съвет конкретен ли е ,или просто казваш на човека ,че щом не може да гледа филми със субтитри решението е преинсталиране ???? Това нещо което си написал поне на мен ми звучи като едно .....голямо нищо .

Нали твоя съвет за GOM пращи от акъл, за да спориш за другата смехория KM.

VLC е най-доброто решение, ако не искаш да слагаш кодеци.

Нали твоя съвет за GOM пращи от акъл, за да спориш за другата смехория KM.

VLC е най-доброто решение, ако не искаш да слагаш кодеци.

Виж какво колега ,не ме дразни с идиотски драсканици . Тези си неща ги пиши на друг ,не на мен . Какво пращи и какво не пращи нито си някой с който ще коментирам ,нито си някакъв капацитет ( като чета какво пишеш ,не само по тази тема ) .Не обяснявай кое и какво е най-добре и най-хубаво, и каквото на тебе ти е най .Тук си от 2 години ,и още не си се научил как се дава съвет на човек с проблем. Ми чети как се пишат нещата ,дали се пишат като теб - с два реда и..... айдееее,детето се нацуца и проблема е решен . Призовавам те за в бъдеще избягвай да ми даваш оценки за акъла и за каквото и да било . Каквото съм имал съм го казал ,каквото съм посъветвал автора на темата е довело до положителен резултат за него . Твоя акъл си го пази за себе си ,или ако искаш да споделиш знания ,го прави не по тоя смешен начин в поста си който съм цитирал по рано .

Ехе!!!!!! Без "идиотски драсканици" и "пращи от акъл". Дръжте добър тон, че да няма наказания. Приемете го като официално предупреждение!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.