Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 6 AV / IS

Featured Replies

Под Win 7 x 64 няма проблеми:   http://dox.bg/files/dw?a=346afb57cd

• Отговори 771
  • Прегледи 84,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Антифишинг модул му трябва на Комодо

https://forums.comodo.com/general-security-questions-and-comments/cloned-credit-card-t94232.0.html

Айде...помни ми думата бутнат ли му анти-фишинг и програмата ще тръгне назад откъм производителност. Накрая ще почнат да махат модули,че са излишни.  :D

Айде...помни ми думата бутнат ли му анти-фишинг и програмата ще тръгне назад откъм производителност. Накрая ще почнат да махат модули,че са излишни.  :D

По добре да бави леко ама кредитните ми карти да не станат обществено достояние.Не че имам такива ама човекът се е опарил :D

Мелих и родителски контрол ми обеща на лични ама никаква не я свърши. :help wanted4:

You are 100% right. I have an 8 year old son who is now using Internet too Публикувано изображение.

I am trying to figure out some technologies to help. It will take me some time, but I am working on it.

Melih

Публикувано изображение

тия се попиляха да вадят нови верии, има ли начин да се спре ъпдейта на самата програма и да се свалят само деф., както в 5 версия

Може би от тук:

Публикувано изображение

Привет,някой няма ли да помогне на колегата http://www.kaldata.com/forums/topic/183391-%D0%B4%D0%B5%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC/page-6#entry2532948

и това нормално ли е след ползване на такова тулче да ти се прецака всичко?

Аз доколкото разбрах човека е преинсталирал и проблема си му стои,след преинсталация каква е връзката с Комодо не ми е много ясно,а защо се ползват подобни тулчета а не ''контрол панела''всеки си решава,аз от сумати и деинсталации на Комодо от ''контрол панела,деинсталиране на програми'' никакви проблеми след това.

Ами аз пък имам винаги проблеми с деинстала на Комодо...Поправка от около година и нещо (може малко повече и да е). По едно време нещо стана...горе-долу по същото време се появи и тулчето за деинстал във форума им. Едва ли е случайно. Това, че остава в старт-менюто е най-малкия дерт. Оставя ключове в регистръра (поне 7-8), услуги, даже драйвери. Появява се след деинстал и рестарт и цъкнеш ли да го деинсталваш, го няма и не присъства и в "Добавяне/Премахване на програми". Тулчето от форума е много полезно, но ...така ли трябва да става?

Не знам точно какво им става...Есет (големия ми дерт), Авира, за малко Аваст, Комодо, Емсисофт...Моето предположение е, че е заради едно решение за толкова различни платформи колкото са WinXP и седмицата/осмицата. Не съм чак толкова технически грамотен, за да го обясня, но така мисля... другото са странични неща като финансовата криза и животинската конкуренция...Де да знам...факт е обаче, че няколко надеждни антивирусни компании в последните година-две се поиздъниха, къде за малко (странните ъпдейти на Авира, mbam, Kaspersky и Аваст) къде за по-дълго (5-ицата на нод ипроблемите с 6). Комодо решиха, че не е добре да изостават и влязоха в крачка.

Привет,някой няма ли да помогне на колегата http://www.kaldata.c...-6#entry2532948

и това нормално ли е след ползване на такова тулче да ти се прецака всичко?

В случая едва ли Варана е виновен. Щом е след преинстал... ;)

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Тулчето за деинсталация на Comodo е малко слабичко. Пробвах го, но за съжаление след него имаше остатъци. Доколкото си спомням първо деинсталирах CIS през контрол панела, после пуснах инструмента за деинсталация. Веднъж пробвах на виртуална машина Revo Uninstaller за деинсталация на CIS и той като че ли се справи като че ли най-добре (за знаещите Revo стартира първо деинсталатора на CIS). Обаче нямам представа как ще е на реална машина и затова не препоръчвам тази манипулация със CIS.

Новата версия излезе доста бързо и реши всички проблеми с Windows XP. Обаче като си спомня каква мъка беше нета и това, че имах непрекъснато проблеми с рутера, едва ли ще инсталирам отново CIS 6.x на XP, въпреки фиксовете. Аз не съм наясно дали в някоя следваща версия Мелих пак ще забрави Windows XP и Windows 7 x64.

P.S. Аз имах проблема на колегата с рутера. Колегата viperdick преди минути писа по-детайлно за проблема ето тук.  Обаче аз си мисля, че един reset на рутера няма да е излишен.

Редактирано от nologo
Добавена информация за коментар (преглед на промените)

Тулчето за деинсталация на Comodo е малко слабичко. Пробвах го, но за съжаление след него имаше остатъци. Доколкото си спомням първо деинсталирах CIS през контрол панела, после пуснах инструмента за деинсталация. Веднъж пробвах на виртуална машина Revo Uninstaller за деинсталация на CIS и той като че ли се справи като че ли най-добре (за знаещите Revo стартира първо деинсталатора на CIS). Обаче нямам представа как ще е на реална машина...

Новата версия излезе доста бързо и реши всички проблеми с Windows XP. Обаче като си спомня каква мъка беше нета и това, че имах непрекъснато проблеми с рутера, едва ли ще инсталирам отново CIS 6.x на XP, въпреки фиксовете. Аз не съм наясно дали в някоя следваща версия Мелих пак ще забрави Windows XP и Windows 7 x64.

P.S. Аз имах проблема на колегата с рутера. Предлагам да направи reset и да опита пак. :)

Зададох въпроса за да се даде някаква насока на колегата с проблема и смятам,че ако прочете тук ще му е от полза. Явно има проблем с деинсталацията в определени случаи.

В случая едва ли Варана е виновен. Щом е след преинстал... ;)

Аз пък останах с впечатлението,че са преинсталирани само драйверите на мрежовата карта. Мнението е малко неясно. Дано си реши проблема човека. Що не му пишете?

Здрвейте,получи се проблем след деинсталиране на Commodo 6 IS с AV Unistall Tools Pack 2013.03 ,прекъсна връзката с рутера и няма никаква мрежа.Лаптопа е Medion Akoya E 6315 имам драйвери от сайта на Medion инсталирах ги, но резултат няма.Преинсталирах, от сайта на Medion свалих всички драйвери,но проблема си остана.Ще съм Ви благодарен ако помогнете

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Веднъж пробвах на виртуална машина Revo Uninstaller за деинсталация на CIS и той като че ли се справи като че ли най-добре (за знаещите Revo стартира първо деинсталатора на CIS). Обаче нямам представа как ще е на реална машина и затова не препоръчвам тази манипулация със CIS.

Моите уважения но никога не деинсталирам защитен продукт с тази програма. Виж за нещо по-безобидно става,макар,че след деинсталация на Мозилата с с него после плъгините ми с Касапа,менежъра за сваляне и менежъра на пароли  ги нямаше никакви. Наложи се отново да ги преинсталирам за да се оправи всичко. Ама това е друга тема вече. 

Моите уважения но никога не деинсталирам защитен продукт с тази програма. Виж за нещо по-безобидно става,макар,че след деинсталация на Мозилата с с него после плъгините ми с Касапа,менежъра за сваляне и менежъра на пароли  ги нямаше никакви. Наложи се отново да ги преинсталирам за да се оправи всичко. Ама това е друга тема вече. 

Никога, ама никога, не съм имал проблеми при деинстал с нея, а както се вижда често ми се налага ;)

+ и не виждам защо темата на тази безсмислена дискусия се пренася тук ?!

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Споменах виртуална машина и експеримент. Аз съм на същото мнение, но за реална машина. :)

+ и не виждам защо темата на тази безсмислена дискусия се пренася тук ?!

Просто така се получава. Един въпрос носи много отговори и няма как да са в отделна тема. Пък и в поста си писах,че е отделна тема.

Впрочем този също http://www.kaldata.com/forums/topic/201139-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-comodo-6-av-is/page-24#entry2533464

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Между другото сега пробвах последната версия на CIS на Windows XP.  Пак драма с нета и рутера. Понеже имам имидж на чиста система от няколко дни, хич не ми пука.

P.S. Ето снимка на един днешен коментар от форума на Comodo:

Публикувано изображение

Мда, това съм го виждал доста пъти във форумите им. Чистата инсталация на операционната система след CIS или при проблеми с обновяването, разни специфични и редки дреболии обикновено решава всички проблеми. :)

Sometimes it happens that you can't connect to the internet after uninstalling, using the unofficial clean up tool or trying a manual deinstallation. Then the Inspect driver is still present and needs to be uninstalled. 

How to uninstall the CIS firewall driver when it stays present?  Look up the properties of the network connection, select the Comodo Firewall driver and uninstall it. See the attached image.

Публикувано изображение

Комодо нямат официален деинсталатор и затова се препоръчва да се премахне от контролния панел.

https://forums.comodo.com/install-setup-configuration-help-cis/uninstaller-tool-for-comodo-products-t71897.135.html

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравейте,

искам да се обърна към всички,с Уиндоус 7  64-бит съм и имам следния проблем с Сомодо

В режим на стената "custom ruleset" и стартиране на програма искаща достъп до интернет,

се появява необходимото съобщение на стената,но щом кликна на някоя от опцийте за

разрешаване,забраняване или създаване на правило,то същото замръзва на екрана и

Комодото блокира работата на всички програми и целия компютър изобщо.

Налага се да го изключвам с пусковия бутон.Преинсталирах Комодото 10 пъти и оправяне няма.

Искам да споделите дали имате същия проблем с тази бъгава програма?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.