Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Намерете ми този компютър със същите характеристики

Featured Replies

Той се сети какво иска вече браво маестро.

Добре копувам онази конфигурация. Айде локвайте, че се изложих!

Честито и от мен :) .

• Отговори 67
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Така. Поръчах и двете конфигурации (Общо 1100 лв). Която по-ми хареса нея оставям! Благодаря на всички, които си отделиха времето за мен! :) Айде лека вечер! :)

Така. Поръчах и двете конфигурации (Общо 1100 лв). Която по-ми хареса нея оставям! Благодаря на всички, които си отделиха времето за мен! :) Айде лека вечер! :)

Абе, човече, ти пил ли си нещо или просто пиян си се родил? Какво значи "Поръчах и двете конфигурации (Общо 1100 лв). Която по-ми хареса нея оставям!"? Това да не са ти бонбони - ти онлайн пазаруването май за нищо го нямаш?  :lol6:

Директно отиваш в бисерите с това.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

• Автор

И без това ми трябват 2 конфигурации 1 за сървър и една за мен :) А за бисерите...

Докато търсеше втора ръка за 300 лева изведнъж изкара пачката и взе цели две конфигурации  :D ти да не си някакъв дилър или нарко бос :) патронска работа.

Успех дано останеш доволен от покупките!!!

• Автор

Първоначално исках една и ми светна крушката, че ми трябва и сървър :) Айде заключвайте да не дойдат сега професорите с коментарите от рода на "Абе ти ОК ли си? 2 Компютъра?! :Д"

Истинско забавление беше за мен да прочета тази тема, отдавна не съм се забавлявал така, успех на купувача дано поне една от двете конфигурации му хареса, че иначе ще трябва да се поръчва трета  :D

И в 21.02ч къде точно ги поръча? Да не би от аптеката.

Човека си е хлапе, получи изчерпателна информация която все пак реши да пренебрегне, ако приемем че филма е реален :)

Току що поръчах 5 конфигураций щото ми беше трудно да си избера :(

Три интересни страници . Дано вече преключи сагата.

аххххххххххххххххххххххахахахахахахахах :Д :Д :Д :Д видео карта да спъва процесора :Д :Д :Д :Д: Д: :Д :Д :Д и не захранването си е съвсем достатъчно ;) пп: процесора е такъв убиец , че и Nvidia geforce gtx 210 ще го спъва

Не мисля да пиша тук, ама...като чета какви глупости се пишат...

Ти пробвал ли си тоя процесор с тая карта? Аз вече 5 дена само това правя и да ти кажа, единствената игра, която върви  абсолютно нормално е GRID  и то заради вертикалната синхронизация! Проблемът на съвременните игри е, че изискват поне 2 ядра, а тоя процесор разполага само с толкова. И то дето разполага, ами и не е чак такова чудо на техниката. Реално дава 20-30 % повече кадри при процесорнозависими игри от E6750, който е модел 2007. Това добре, но с видеокарта от тоя ранг тия кадри се превръщат в насичания на картината. Моята препоръка е да се вземе по-слаба вицеокарта от HD770  или в другия по-добър вариант, направо един i3. А защо двете ядра не стигат? Защото освен да играе, тоя процесор трябва и да работи! На него разчитат поне още 50 процеса на заден план. Това не е процесор за игра. Лично аз го изстисках колкото мога по шина, та да се пооправят малко нещата. Обаче за игри си трябват 4 ядра и това е. Вярно, доста от игрите тръгват добре на LOW или максимум medium настройки с резолюция до 1024х768, което си е направо мъчение. Старите игри направо хвърчат, защото така и така са си оптимизирани главно за едно ядро. Обаче при новите не е точно така. Дори аз стигнах до куриозната ситуация да намалявам честотите на видеокартата с 30-40 %, само и само да не сече картината заради слабия процесор. Например при Shift2 нещата се заглаждат, но пък и 35-40 fps  не не могат да се нарекат добри кадри за тая игра. Опитам ли да я играя с 45-60 fps, нещата са доста по-зле, а вертикалната синхронизация не може да се включи заради недостатъчните кадри. При DIRT 3  е същото положение - има кадри, но картината прескача, а вертикалната синхронизация е химера. Единствено за GRID  тоя процесор е идеален и 65 fps  след клок на процесора се поддържат без забележки. Направо да ти е кеф да играеш! Така, че мисли дали да вземаш тоя процесор или i3. По-слабата видеокарта пък ще ти осигури по-плавна игра , макар и на по-ниски детайли. Напоследък изследвах няколко конфигурации с по-мощни процесори от видеокартите и при всички тях се наблюдава едно нещо - 35 fps  са достатъчни за рейсъри, а за шутъри трябват доста повече от 40 fps, щото пък там е важно кадрите да са повечко. Когато обаче говорим за комбинация между G860  и карта от рода на GTX460, аналог на HD7770, проблемите са ясно забележими. 

Не мисля да пиша тук, ама...като чета какви глупости се пишат...

Ти пробвал ли си тоя процесор с тая карта? Аз вече 5 дена само това правя и да ти кажа, единствената игра, която върви  абсолютно нормално е GRID  и то заради вертикалната синхронизация! Проблемът на съвременните игри е, че изискват поне 2 ядра, а тоя процесор разполага само с толкова. И то дето разполага, ами и не е чак такова чудо на техниката. Реално дава 20-30 % повече кадри при процесорнозависими игри от E6750, който е модел 2007. Това добре, но с видеокарта от тоя ранг тия кадри се превръщат в насичания на картината. Моята препоръка е да се вземе по-слаба вицеокарта от HD770  или в другия по-добър вариант, направо един i3. А защо двете ядра не стигат? Защото освен да играе, тоя процесор трябва и да работи! На него разчитат поне още 50 процеса на заден план. Това не е процесор за игра. Лично аз го изстисках колкото мога по шина, та да се пооправят малко нещата. Обаче за игри си трябват 4 ядра и това е. Вярно, доста от игрите тръгват добре на LOW или максимум medium настройки с резолюция до 1024х768, което си е направо мъчение. Старите игри направо хвърчат, защото така и така са си оптимизирани главно за едно ядро. Обаче при новите не е точно така. Дори аз стигнах до куриозната ситуация да намалявам честотите на видеокартата с 30-40 %, само и само да не сече картината заради слабия процесор. Например при Shift2 нещата се заглаждат, но пък и 35-40 fps  не не могат да се нарекат добри кадри за тая игра. Опитам ли да я играя с 45-60 fps, нещата са доста по-зле, а вертикалната синхронизация не може да се включи заради недостатъчните кадри. При DIRT 3  е същото положение - има кадри, но картината прескача, а вертикалната синхронизация е химера. Единствено за GRID  тоя процесор е идеален и 65 fps  след клок на процесора се поддържат без забележки. Направо да ти е кеф да играеш! Така, че мисли дали да вземаш тоя процесор или i3. По-слабата видеокарта пък ще ти осигури по-плавна игра , макар и на по-ниски детайли. Напоследък изследвах няколко конфигурации с по-мощни процесори от видеокартите и при всички тях се наблюдава едно нещо - 35 fps  са достатъчни за рейсъри, а за шутъри трябват доста повече от 40 fps, щото пък там е важно кадрите да са повечко. Когато обаче говорим за комбинация между G860  и карта от рода на GTX460, аналог на HD7770, проблемите са ясно забележими. 

реално няма как видео карта ДА СПЪВА ПРОЦЕСОРА !!!!! А точно ОБРАТНОТО - ПРОЦЕСОРА ДА СПЪВА ВИДЕО КАРТАТА , а аз точно това искам да кажа

реално няма как видео карта ДА СПЪВА ПРОЦЕСОРА !!!!! А точно ОБРАТНОТО - ПРОЦЕСОРА ДА СПЪВА ВИДЕО КАРТАТА , а аз точно това искам да кажа

Вярно, думичките са обърнати. Прав си...Но и тоя G860 не става за нещо повече от HD7750. На практика аз коментирах предложената конфигурация с HD7770, което си е небалансирано предложение за игри и бъдещ ъпгрейд с това дъно. По-добре да се отделят пари за i3, и каквото може за видеокарта, отколкото да се бодне тая видеокарта на това H61 дъно. Другият сладък и евтин вариант е просто да се замени тая HD7770 GHz edition  с нещо от рода на HD7750. A с останалите парички едно по-свястно дъно поне с B75  чипсет. Лично аз избрах вариант с H77  чипсет по ред причини - добро аудио, поддръжка на usb 3.0, 6 SATA порта, че имам 4 харда и записвачка трябва да се слага по някое време, поддръжка на RAID,  с който карам открай време и разбира се наличието на поне един свободен PCI  слот за втора лан карта, с която да се свързвам към други щайги. Изобщо, всеки сам трябва да си отговори какво ще прави с тоя компютър, как мисли да ъпгрейдва в близко и не толкова близко бъдеще, с какъв наличен хардуер разполага, който би искал да включи към новото дъно, от какво може да се откаже ( примерно DVD) и от какво не може да се откаже. 

Що се отнася до E8400,  то тук имаме равенство дори с втория по бързина Пентиум за IB - G860. Предимството обаче на E8400  е възможността за доста добър клок. Друг е въпроса, че аз не бих взел марков компютър по ред причини. Първо, в тая тема стана дума за това, каква видеокарта може да се монтира. Второ, не е ясно и какви възможности за клок има, щото без клок е безсмислено да се хвърляме на тоя стар процесор. Трето, преди време имаше един колега, дето си взе видеокарта на старо за неговия марков компютър. Оказа се, че вентилатора на процесора пречи за монтажа и, а той горкия и махнал охлаждането за да се побере. После се уби да пуска теми, защо компютъра изгасва. Та и тия работи трябва да се сметнат. Тук гледам се говори за G550  с GTX650 Ti и ме изби на смях. 

Вярно, думичките са обърнати. Прав си...Но и тоя G860 не става за нещо повече от HD7750. На практика аз коментирах предложената конфигурация с HD7770, което си е небалансирано предложение за игри и бъдещ ъпгрейд с това дъно. По-добре да се отделят пари за i3, и каквото може за видеокарта, отколкото да се бодне тая видеокарта на това H61 дъно. Другият сладък и евтин вариант е просто да се замени тая HD7770 GHz edition  с нещо от рода на HD7750. A с останалите парички едно по-свястно дъно поне с B75  чипсет. Лично аз избрах вариант с H77  чипсет по ред причини - добро аудио, поддръжка на usb 3.0, 6 SATA порта, че имам 4 харда и записвачка трябва да се слага по някое време, поддръжка на RAID,  с който карам открай време и разбира се наличието на поне един свободен PCI  слот за втора лан карта, с която да се свързвам към други щайги. Изобщо, всеки сам трябва да си отговори какво ще прави с тоя компютър, как мисли да ъпгрейдва в близко и не толкова близко бъдеще, с какъв наличен хардуер разполага, който би искал да включи към новото дъно, от какво може да се откаже ( примерно DVD) и от какво не може да се откаже. 

Що се отнася до E8400,  то тук имаме равенство дори с втория по бързина Пентиум за IB - G860. Предимството обаче на E8400  е възможността за доста добър клок. Друг е въпроса, че аз не бих взел марков компютър по ред причини. Първо, в тая тема стана дума за това, каква видеокарта може да се монтира. Второ, не е ясно и какви възможности за клок има, щото без клок е безсмислено да се хвърляме на тоя стар процесор. Трето, преди време имаше един колега, дето си взе видеокарта на старо за неговия марков компютър. Оказа се, че вентилатора на процесора пречи за монтажа и, а той горкия и махнал охлаждането за да се побере. После се уби да пуска теми, защо компютъра изгасва. Та и тия работи трябва да се сметнат. Тук гледам се говори за G550  с GTX650 Ti и ме изби на смях. 

Какъв клок ще правиш с дъно ,което не позволява клок , безизвестно захранване и бавна ддр2 памет ?? и от всичко отгоре , всичко това е 2-ра ръка... Автора е създал тази тема с цел съвет , но явно си е решил да взима тази безнадежно стара и бавна конфигурация на "страхотно ниска цена" G860 може да е колкото онзи "уш" на бързина , но е нов сокет с опция ъпдейт в бъдеще !

Какъв клок ще правиш с дъно ,което не позволява клок , безизвестно захранване и бавна ддр2 памет ?? и от всичко отгоре , всичко това е 2-ра ръка... Автора е създал тази тема с цел съвет , но явно си е решил да взима тази безнадежно стара и бавна конфигурация на "страхотно ниска цена" G860 може да е колкото онзи "уш" на бързина , но е нов сокет с опция ъпдейт в бъдеще !

Явно не четеш внимателно какво пиша. Най-напред споменах как стоят нещата по принцип. След това казах, че не бих рискувал с подобна маркова конфигурация, без ясна представа каква видеокарта може да се сложи, какви опции за клок има това дъно и така нататък. Също така предложих поне два варианта за действие и уточних, как би трябвало да действа всеки, независимо дали в тоя случай или в друг. Затова и поста ми стана толкова дълъг, ама явно няма кой да чете. Едно от предложенията ми бе за дъно над B75, а не това скопеното с H61  чипсет, дето няма нито един PCI  слот. Или си ги пишете ей така тия неща - по цена и вид.  За старата конфигурация и аз това казвам. 370 лева са много.  Тя тая тема че е объркана, объркана е и няма смисъл от нея вече, но исках да уточня нещата, че току виж утре някой скочил на твоето предложения с бързата видеокарта, по-слабия процесор и скопеното дъно. Пoсле ще чака с години да събере пари поне за i5, Ще се чуди защо хората ползват USB 3.0,  а той не и вероятно ще се пита, за какво са му тия 4 SATA порта и как да свърже новите си дискове. А като реши да вземе и някоя отделна лан или аудио карта, ще трябва да се съобразява и с липсата на PCI  слот. Да не говорим, че като свърже единия вентилатор на кутията, всеки следващ ще трябва да се свързва директно със захранването.  Та такива ми ти работи по света...

• Автор

Абсолютно сте прави за старият чипест, но разгледах "малко из нета" за дъното: Има 2 PCI и и PCI-E x16 2.0. Подържа до 1 сата ll диск и 2 ATA. Според мен с малко мъка ще стане нещо от онзи компютър. А това, че някой не могъл да си побере извънземното видео под охладителя си е негов проблем. Аз никога няма да си оставя процесора без охлаждане. Ако ще, да трябва да махна вентилатора на видео картата (казвам го само саркастично) :)

Щом има 2 ПЦИ ще ги използвам все за нещо (няма да мухлясват я!) примерно някоя лан-карта и т.н

Аз говорех за ето това дъно:

GB H61M-DS2V - 1 бр. - 80.54 лв.

Обща стойност - 80.54 лв. с ДДС

Има 3 PCI-E x1 слота и 4 SATA II порта. Понеже миналата седмица избирах дълго време дъно за себе си, търсех точно определени неща. Имам записвачка с IDE  и варианта бе за PCI - IDE контролер или нова записвачка. Единия струва минимум 20 лева, записвачката 30. Изобщо, ползата от файдата е никаква. На всичко отгоре разширителните карти с PCI-E  слотове в нашите магазини са една идея по-скъпи от подобните с PCI.  Така ще се спести от дъно, но ще се дават пари за други неща. Доста избор падна от моя страна, докато накрая ме принудиха да се откажа от избраното от мен дъно с чипсет B75 поради липса,  та се наложи още един ден да премисля и да се спра на дъно за почти 170 лева с H77  чипсет. Отначало мислех да давам 105-115 лева, но тия мини дъна в най-добрия случай разполагат с 1 или два конектора за вентилатори ( аз имам 4 вентилатора), 5 SATA порта, 2 от които доста често стават неизползваеми при поставяне на двуслотова видеокарта( някои гигабайтски дъна). Освен това търсех и удобно разположение на PCI слота ( да не е точно под вентилатора на видеокартата), щото другия вариант бе нова лан карта 1 Gb,  а цената на тия с PCI-E x1 слот хвърчат в небесата. И накрая какво? Дали ще дам парите за по-скъпо дъно или за други салтанати, все тая! Само дето по-скъпото дъно е и по-добро  за клок, има повече слотове, USB-та, портове...и няма след време да се чудя как да свържа новия хард и новата записвачка и как да ползвам флашка с USB 3.0 интерфейс. Освен това скъпото дъно поддържаше и RAID, което и наклони везните в негова полза. Изобщо, на кой каквото му трябва, това купува. Аз просто не можех да дам пари за по-евтино дъно, щото половината работи трябваше да останат извън кутията, а възможностите за ъпгрейд ограничени заради малкото портове и неудобно разположение на слотовете при мини дъната.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.