Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с asus A8V-E

Featured Replies

Безуспешно се опитвахме да преинсталираме уиндоус вчера

Компютъра работеше.

Първо се опитвахме да буутнем от CD но всичко увисваше на:

inspecting system hardware...

---

Все пак, веднъж успя да буутне от диска, и първо го форматирахме целия - изтрихме всички партишъни, вкл. един за убунту инсталация, разделихме диска наново на два дяла и им зададохме NTFS file system. Форматирането приключи, машината тръгна да се рестартира за да продължи с инсталация на уиндоус (XP), но след рестарт увисна.

---

Изключихме от копчето, стартирахме ръчно, съответно от хард диска даде някаква грешка при буут, тьй като е изтрит и няма OS.

При последващо стартиране и буутване от CD се стигаше до момента>

inspecting system hardware...

и увисване

----

След подобаващо изнервяне как и защо трябва да си прекараш цялата вечер, занимавайки се с някаква супер елементарна рутинна задача, която не се получава (добре че имаше бира)..

След базикане със сетъп настройките (биоса или чипсета или каквото там - разпознава харддиска и cd рома като hardware)

в крайна сметка се получи така, че компютъра не реагира изобщо на del - setup и F8 - boot menu и вече не може да правим нищо с него. ---

Предполагам че има някакъв проблем с дъното:

или самия хардуеър, или ембеднатия софт. в чиповете, който буутва системата и дава менютата. Има ли начин да се преинсталира софтуеъра на биоса (или чипсета, не разграничавам понятията, не съм наясно)?

Никога не съм имал проблеми на такова ниво.

---

Поздрави!

Ох... като чета и стигам до единствения възможен изход за компютъра - сервиз.

Нищо лично към автора - ама след такова ръчкане не знам кой ще се навие да препоръча друго...

Каква каша само...

Единственото, което се сещам, че може да помогне в случая е ресет на cmos.

Ако не помогне - сервиз, както е казал колегата над мен.

Явно ви е дошла в повече бирата :) има бира и рокендрол а не бира и компютри :no-no: Както каза колегата , ресет на биос , отново проба ако пак се държи по същия начин откачаш харда и пускаш отново да бутва и ако отмине inspecting system hardware... няма какво да му мислиш - виновника е на лице :D

Пробвай с ESC да влезеш !

• Автор
Пробвай с ESC да влезеш !

С ескейп за сетъп и с Ф2 за буут - тези ли бяха?

Пробвахме го без хард, не искаше да буутне от сидито, пак увисваше.

Но все пак един път успя да буутне.... и форматирахме и разделихме харда, ама дотам.

---

п.п. за бирата - идеята беше двамата с един приятел да форматираме и разделим харда, да инсталираме уиндоус и драйвери, някой общи програми ако остане време и да направим ghost system restore copy, за да не дремем пред тъпата инсталация на уиндоуса и драйверите втори път.

Обачеее, дойдоха още 3-ма човека, заформиха се 2,3 паралелни моабета и певецета бира и така  :)

---

Компа седеше под леглото ми на парчета, намерихме една стара кутия, пробвахме го и тръгна.

Човека за който го гласим, и с който го пробвахме, си купи тая седмица монитор за 220 кинта (след като го пробвахме), и вече мислехме че работата е опечена, само да го преинсталираме и нагласим на свежо.

--- Teзи неща за CMOS и ресет/реинстал на биос не ги знам - никога не ми се е налагало :(

Редактирано от emosms (преглед на промените)

не знам колко разбитате от компютри ама явно хабер си нямате кога се прави ресет на биос и че той в 99% от случаите не помага... помага само след ръчкане на биос за овърклок, когато компютъра не пали или след ъпдейт на биос... във всички други случаи вреди повече. най вече ако паметите не работят страбилно на auto и трябва да се настроят на ръчни тайминги... или пък е инсталирана о.с. на ide mode, a дъното по дефаулт работи на ahci...

така, послушай Краслето...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

колко ще струва такова работещо дъно на старо?

а ремонта - ако е възможен?

никой не го е овърклоквал, нито имаме такива намерения - искаме да си върви и тва е :)

не знам колко разбитате от компютри ама явно хабер си нямате кога се прави ресет на биос и че той в 99% от случаите не помага... помага само след ръчкане на биос за овърклок, когато компютъра не пали или след ъпдейт на биос... във всички други случаи вреди повече. най вече ако паметите не работят страбилно на auto и трябва да се настроят на връчни тайминги... или пък е инсталирана о.с. на ide mode, a дъното по дефаулт работи на ahci...

така, послушай Краслето...

А чети ли колко ръчкане по биос е имало ? и кой може да знае къде и какво точно е пипано ако не е ресета :) а като се стигне до ahci. - ще му се дадат насоки :D

Teзи неща за CMOS и ресет/реинстал на биос не ги знам - никога не ми се е налагало :(

Вади батерията за 10 минути а ако те е страх - сервиз .

колко ще струва такова работещо дъно на старо?

Човек осъзнай се, какъв отговор очакваш след като не е ясно нито с какъв сокет е това дъно нито какъв процесор ще се сложи на него?

.....................и че той в 99% от случаите не помага... .....

Професоре и ти не е зле да се осъзнаеш.

• Автор

вадихме я батерията, изключвахме го от контакта за 15/20 мин, ама същата работа

имаше там едно в сетъпа non-os2 дето го промених на os2 ама забравих в коя графа беше и не знам за какво е ама и други работи ръчкахме де

p.p.

ми дъното е asus A8V-E socket 939

процесора е amd athlon64 3000+ на 1,8gh, мисля се водеше venice

няма какво да се осъзнавам - с ремонт на компютри и електроника си вадя хляба вече доста години... и не прочетох да е имало ръчкане в биос, за това писах че ресета няма да помогне...

колко ще струва такова работещо дъно на старо? а ремонта - ако е възможен? никой не го е овърклоквал, нито имаме такива намерения - искаме да си върви и тва е :)
е кой ти каза че проблемът е в дъното... за това го носи на сервиз... ако обаче е там проблемът - нов компютър - няма да намериш такова дъно (сокет 939) дори втора ръка...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Ми ще видим там с едно друго сиди.

Ама ако изобщо не реагира на нищо, за да влезнеш в буут меню или сетъпа, к'во да го пра'иш такова :)

Язък че се радва човека, монитор си купи, сега и компютър ще трябва да си купува.

Ще пробваме надвечер с esc и f2 и после не знам.

--- Иначе вървеше супер бързо с xp без теми и ефекти, ама имаше някакъв malware или вируси, и от време на време се получаваха странни неща

няма какво да се осъзнавам - с ремонт на компютри и електроника си вадя хляба вече доста години

Напротив има. Не те знам от кога и с какво си вадиш хляба, имам леки подозрения, че малко по-отдавна го правя но както и да е.

Никога ли не си виждал зависнал бис в следствие на токов удар, че даже и чисто нови дъна ми се е случвало да тръгват след ресет на биоса.

Ми ще видим там с едно друго сиди.

Смяната на ОУ няма да промени ситуацията че не се появява нищо на дисплея освен ако старото не е изгоряло и по тази причина блокира стартирането на системата.

Откачи всичко като карти и устройства остави само процесора на дъното и спикър и така го запали. Ако не издаде никакъв звук или процесора или дъното са фира. вероятността да е процесора е под 1% според мене.

такова дъно не че е съвсем невъзможно да се намери втора ръка но ще е на цена 50-60+ лева и леко не си заслужава. Това например

• Автор

одеве тръгна, върнах някои настройки в сетъпа

няколко опита да буутне XP от сиди които завършват със увисване и

setup is inspecting your system's configuragtion...

а сега пак не реагира изобщо и не можем да влезнем в сетъп и буут меню прави каквото си иска в общи линии

Така... Имах подобен проблем, но не бях ръчкал в биоса. Пробвай пак да боотнеш от сд или флашка или каквото и да е и истрии всички дялове на хард диска и после НЕ го разделяй с убунту, а направо направи 1 партишън и го инсталирай да видим дали ще стане, ако не... На сервиз.

• Автор

Буутна и продължи само инсталация на уиндоус след като сменихме.... кабела на сидито

После пак рестартира и...

System boot fail. Load bios defautls.

Зареждаме дефолтите

После нагласихме като primary boot device да е харда, тъй като дефолтите незнайно защо ми дават primary - removable

и - даде черен екран с някакви оранжеви маймуници, човечета и глупости, не бях виждал такова нещо.

---

След това, при старт на биоса взе да забива на буквата 'Т' от надписа "Memory Test" - Memory T

И отказва да реагира на клавиатурата за ctr+alt+del или опити за влизане в сетъп и буут меню.

Същата работа със или без харддиск включен.

---

Не знам, като рече да не забива при старта на биоса(отвреме навреме забива, отвреме навреме не), ще го мъчим пак да буутне от сиди и да си довърши инсталацията или наново да стартираме XP сетъп, format на хард диск или каквото и да било, само да тръгне диска с XP

---

п.п. никой не е делил харда с убунту.

Изтрихме всичко с XP диска, имаше ntfs, fat32 и ubuntu дялове. После сетнахме 2 нови партишъна C и D с ntfs file system и започнахме инсталация на XP. Обаче при рестарт на компа и прави мизерии. Делен е мисля с партишън маджик и имаше дуал буут с grub loader за xp и ubuntu.

И двете операционни си работеха в общи линии

Буутна и продължи само инсталация на уиндоус след като сменихме.... кабела на сидито

После пак рестартира и...

System boot fail. Load bios defautls.

Зареждаме дефолтите

После нагласихме като primary boot device да е харда, тъй като дефолтите незнайно защо ми дават primary - removable

и - даде черен екран с някакви оранжеви маймуници, човечета и глупости, не бях виждал такова нещо.

---

След това, при старт на биоса взе да забива на буквата 'Т' от надписа "Memory Test" - Memory T

И отказва да реагира на клавиатурата за ctr+alt+del или опити за влизане в сетъп и буут меню.

Същата работа със или без харддиск включен.

---

Не знам, като рече да не забива при старта на биоса(отвреме навреме забива, отвреме навреме не), ще го мъчим пак да буутне от сиди и да си довърши инсталацията или наново да стартираме XP сетъп, format на хард диск или каквото и да било, само да тръгне диска с XP

---

п.п. никой не е делил харда с убунту.

Изтрихме всичко с XP диска, имаше ntfs, fat32 и ubuntu дялове. После сетнахме 2 нови партишъна C и D с ntfs file system и започнахме инсталация на XP. Обаче при рестарт на компа и прави мизерии. Делен е мисля с партишън маджик и имаше дуал буут с grub loader за xp и ubuntu.

И двете операционни си работеха в общи линии

А под убунту работи ли?

• Автор

не съм пробвал с live cd, мисля че нямам.

на самия хард няма убунту вече

не съм пробвал с live cd, мисля че нямам.

на самия хард няма убунту вече

Пробвай да го преинсталираш с убунту или някой линукс. Ако не стане... Направо на сервиз.

• Автор

Не разбирам защо като заредя дефолтите от биоса и ми сетва hdd като raid???

btw, харда е свързан с една малка букса към дъното, но има и голяма стандартна.

Голямата ли трябва да използвам за да работи като IDE устройство?

---

п.п.

Ще го помъчим още малко, новия собственик ще реши дали да го кара на сервиз или да събира за някаква по-нова конфигурация. Ако си го взема обратно, направо ще го обезкостя!

Или ще тръгне и ще разбера какво точно става, или частите на тоя/ония и к'вото остане - на боклука :)

Харда явно е SATA. И няма как да го вържеш с АТА кабел. След като не различавате интерфейсите на дисковете не знам какво се опитвате да направите в биоса. Явно най големия проблем на това РС е ЗКУ.

• Автор

Ами ресетнахме го с един джъмпер, както е указано в мануала на дъното.

След това дъното се стартира с дефолт настройките на биоса, при което диска е настроен като райд, при което се получава грешка, защото има само един диск.

И така. После настройваме диска да е ИДЕ, обаче често след това при старт на биоса забива и клавиатурата не реагира.

След ресет, биоса винаги отговаря, поне да влезнеш в сетъп.

Опитваме се да основно да буутнем от сиди, което трябва да става с F8 и да не е супер проблем.

Та проблема не е в нашето ЗКУ.

---

Убеден съм, че и твоето ЗКУ няма капацитет по-голям, от това да различава интерфейси/буксички и съответно това си личи от ценната информация която си постнал.

Диска всъщност няма АТА букса, един друг стар хард има, вече имаме два разглобени компа и стана лудница :D (за първи път сглобявам компютър и по принцип не ме вълнува много много, но все пак със старата инсталация си тръгна след сглобяването)

---

Но признавам, не можем да се справим с това, ще търсим някой който е по-в час или сервиз. От петък се занимаваме и решихме че не е за нас.

Убеден съм, че и твоето ЗКУ няма капацитет по-голям, от това да различава интерфейси/буксички и съответно това си личи от ценната информация която си постнал.

Обиждаш човек който работи в сервиз :( а може точно пък към неговия да се запътиш ;)

btw, харда е свързан с една малка букса към дъното, но има и голяма стандартна.

Голямата ли трябва да използвам за да работи като IDE устройство?

Виж как си попитал :( какво искаш той да ти отговори :D

pconline наистина работи в сервиз, но това е друга тема. Уважавай хората които ти помагат, защото без добри хора сме за никъде. Колкото до проблема ти... Носете компютъра на сервиз, за да му се направи диагностика и да се види какво му е.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.