Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шофьори, знаете ли кога да минавате на "Зелено"? (изповед)

Featured Replies

Ситуацията е такава..

На кръстовище при десен завой спира колегата на пътеката.Велосипедиста се е движил зад нас по банкета(по назад от нас) и завива надясно и иска да мине през пътеката,обаче има пешеходци и при спирането губи равновесие и отнася огледалото и боята.КАТ дойде и на глоби :D нас

Идентичен случай - баща ми го видя с очите си, разправя ми после. Кола излиза от паркинг, а на 10 метра от съответния излаз има автобусна спирка. Шофьорът спира преди да се влее в улицата, оглежда се и т.н. При спряло състояние, докато се оглежда, в колата му се блъска гражданин, спринтиращ към спирката да си хване автобуса. Удря се в колата и пада на земята. По случайност на 20 метра има полицейска кола. Идват и съставят акт на водача на автомобила за... несъобразена скорост... При положение, че скорост фактически липсва... Абсурди всякакви...

Идентичен случай - баща ми го видя с очите си, разправя ми после. Кола излиза от паркинг, а на 10 метра от съответния излаз има автобусна спирка. Шофьорът спира преди да се влее в улицата, оглежда се и т.н. При спряло състояние, докато се оглежда, в колата му се блъска гражданин, спринтиращ към спирката да си хване автобуса. Удря се в колата и пада на земята. По случайност на 20 метра има полицейска кола. Идват и съставят акт на водача на автомобила за... несъобразена скорост... При положение, че скорост фактически липсва... Абсурди всякакви...

Е нас на глобиха затов а,че сме спрели на 1 метър от пътеката,а иначе велосипедиста си плати

Това става в София...

Това не може да се докаже - в случая велосипедиста ще е невинен!

Велосипедиста е виновен. Все пак нанася имуществени вреди на твоето МПС.

Светофар на ляво ако има, нещата ще станат още по-страшни със задръстването...

Не знам как в Пловдив ти е направило впечатление, но за София определено можеш на направиш ПТП от светофарите!

А каква е идеята? Дали знаем, че не винаги може да минаваме на зелено? Естествено, че като кръстовището е задръстено, няма как да минем. Преди няколко години имах доста често път към Пловдив и  неприятно впечатление тогава ми направиха техните кръстовища. Почти никъде нямаше светофар за завиващите наляво и в големия трафик можеха да минат един, максимум двама от завиващите в тая посока. Само дето завиващите бяха много повече, щото там си има големи кръстовища. Та единият, който минава е в нарушение, втория също. Отначало се чудех как да минавам, но после разбрах. Давам газ ако съм пътви и им сека пътя на отсрещните. Във втория случай чакам червеното да светне и тогава газ, докато другите не са се усетили да тръгнат. И в двата случая съм в нарушение, но няма как. Иначе трябва цял ден да стоя на тия крастовища, а те не бяха едно и две. После престанах да ходя до тоя град, но от брат ми разбрах, че са пооправили нещата със светофарите. Обичам да карам в моя роден град, щото тук всичко е или еднопосочно или има светофар за завиващите наляво. Просто да ти е кеф. 

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Това не може да се докаже - в случая велосипедиста ще е невинен!

Светофар на ляво ако има, нещата ще станат още по-страшни със задръстването...

Не знам как в Пловдив ти е направило впечатление, но за София определено можеш на направиш ПТП от светофарите!

За София не знам, щото за последните 15 години съм бил в тоя град един единствен път и то минавайки по околовръстното. Не ми направи впечатление да е натоварено. Сигурно съм нацелил неподходящ момент. А за Пловдив казах, че това бе преди години. За да бъда по-точен - преди 2007 година.  Сега си нямам представа как е, щото и там не съм стъпвал сигурно вече 2 години. 

Радвам се :) п.с. Като каза "Червено": В БГ е разрешено да се прави десен завой на червена светлина при наличието на отделна светофарна уредба, но това не е регламентирано (какво значи "отделна уредба"). В Спфия преди време (1-2 години) се появи такава уредба на едно кръстовище, но самите полицай не знаят какво точно значи това...

На светофара на Спартак като идваш от кък бул. България посока към Сити център, точно на светофара на Спартак има допълнителна такава светофарна уредба за надясно към посолството на САЩ и нагоре да се катериш по Хладилника, Стрелбище и т.н. ;) Доста и от шофьорите не знаят за какво е тази зелена стрелка и стоят докато някой не им свирне. За мен на много места трябва да се разреши десният завой ако нямаш пресечна точка с движението, което в 2-3 лентове булеварди си е 90% от случаите на светофарната уредба ;)

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

знаете ама не спазвате, малко са тези, които уважават пешеходците и предимството им на светофара

на кръстовището на Слатинска и Гео Милев минаваш с Бог напред между идиотите дето даже и не намаляват на завоите, камо ли да спрат баси

To да е само там, но като човек и от двете страни, рядко ползвам автомобил, мога да кажа, че доста пешеходци чакат някой да им даде път, той не се дава - той се взема! Докато не стъпиш на пешеходната пътека, а се повърташ като пръднал в асансьор няма как шофьора да знае какво искате! Аз като пешеходец пътя си го вземам! Стъпвам и тръгвам (естествено винаги с едно на ум), за сега съм жив и здрав, имал съм своите "на косъм", но пък силно се надявам тези шофьори един път да ги хване близкият светофар, аз ще изтичам да му обясня: защо, как, кога и кое :)

знам че се взима, в повечето случаи се скатая зад навалицата, ама ако съм сама му вдигам ръка да спре

е спира, няма да ме гази я

:D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.