Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискриминация в Берковица!

Featured Replies

Не е истина колко ви мързи да напишете в Гугъл "Община Берковица" и ще ви се появи сайта, а вътре и заповедта. Ето я, изтеглих я за всеки случай, в случай че ония решат да се отметнат!

Да изперкала съм, защото ми писна от дискриминация! А също и да ме обвиняват в лъжи и фантазии! Вървете по дяволите с  вашите подигравки! Личи си, че България не ви интересува!

SKMBT_C22013010808590.pdf

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Тя ако България беше важна и значима за всеки - нямаше да е на това дередже.

...защото ми писна от дискриминация!...

Заповедта видимо е съгласувана и подписана и от юрист, следователно надали е незаконна. 

Но да те питам, след като ни обвиняваш нас, читателите в какво ли не, при това без да сме в състояние да ти помогнем, ти лично какво направи след прочитане на документа - използва ли линка за контакти в сайта на общината, звънна ли да провериш какви са причините за подобно решение, уведоми ли местните медии за случая, препрати ли заповедта на националните средства за масова информация и какви отзиви получи за това? Или реши да се ограничиш до пускане на тема тук, във форума с измамната надежда, че нашето искрено съчувствие ще е достатъчно, за да потече вода от чешмата? 

Не мога да разбера защо не си търсите правата пред съответните инстанции, а само се жалвате там, от където най-малко бихте могли да получите адекватна реакция.

Саморедактирано: Уточнение от 11 януари, предизвикано от развитието на дебата по темата:  цялото съдържание на коментарите ми отразява само и единствено моето лично мнение по темата и по никакъв начин не ангажира който и да е друг участник в нея.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Като се чувстваш дискриминирана Анне, имаш следните 3 избора, а може и всички взети заедно!
1
2
3

Заповедта видимо е съгласувана и подписана и от юрист, следователно надали е незаконна. 

Но да те питам, след като ни обвиняваш нас, читателите в какво ли не, при това без да сме в състояние да ти помогнем, ти лично какво направи след прочитане на документа - използва ли линка за контакти в сайта на общината, звънна ли да провериш какви са причините за подобно решение, уведоми ли местните медии за случая, препрати ли заповедта на националните средства за масова информация и какви отзиви получи за това? Или реши да се ограничиш до пускане на тема тук, във форума с измамната надежда, че нашето искрено съчувствие ще е достатъчно, за да потече вода от чешмата? 

Не мога да разбера защо не си търсите правата пред съответните инстанции, а само се жалвате там, от където най-малко бихте могли да получите адекватна реакция.

Как така няма дискриминация, бе? Ти остави юристите, на циганите няма да им спират водата изобщо, а нас ни оставят без вода! Как да няма дискриминация?

А медиите ни знаете чии са. Няма да направат нищо!

Как така няма дискриминация, бе? Ти остави юристите, на циганите няма да им спират водата изобщо, а нас ни оставят без вода! Как да няма дискриминация?

Може ли да видим и заповедта, с която на вас (които да сте вие като квартали или вероизповедание) спират водата?!?!

Мерси!

Може ли да видим и заповедта, с която на вас (които да сте вие като квартали или вероизповедание) спират водата?!?!

Мерси!

../../public/style_extra/mime_types/pdf.gif  SKMBT_C22013010808590.pdf

А медиите ни знаете чии са. Няма да направат нищо!

Ще те помоля да не ми "бе-каш", става ли?

И можеш ли ясно и недвусмислено да обясниш какво точно искаш от нас? Да кажем вкупом, че в Берковица има дискриминация? Това ще реши ли проблемите на града с водата? Или да организираме общонационално шествие пред кметството с искане да се спре водата във въпросния квартал, забравих му името, за да не се чувстваш пренебрегната (на принципа "те да нямат, нищо че и аз нямам")? Кажи конкретно, моля.

Саморедактирано: Уточнение от 11 януари, предизвикано от развитието на дебата по темата:  цялото съдържание на коментарите ми отразява само и единствено моето лично мнение по темата и по никакъв начин не ангажира който и да е друг участник в нея.

Ще те помоля да не ми "бе-каш", става ли?

И можеш ли ясно и недвусмислено да обясниш какво точно искаш от нас? Да кажем вкупом, че в Берковица има дискриминация? Това ще реши ли проблемите на града с водата? Или да организираме общонационално шествие пред кметството с искане да се спре водата във въпросния квартал, забравих му името, за да не се чувстваш пренебрегната (на принципа "те да нямат, нищо че и аз нямам")? Кажи конкретно, моля.

Колега, имаш документа черно на бяло два пъти е постван вече. Като не ти пука и като не можеш да помогнеш или не искаш, за чий въобще се намесваш? Не че нещо, но начина  го правиш, макар и да не е така наистина, внушава отношение в полза на определена група хора, които са в случая облагодетелствани и против авторката на темата и група хора, които за ощетени...Вярно е, че в случая подразделянето е по-скоро по местоживеене, а не толкова расово...но може би в реалността е именно такова, което ти явно не си проверил на място....Но пък пишейки дразниш не само авторката на темата. Защото се заяждаш и предизвикваш допълнително напрежение.

Никой нищо от теб лично не е искал и не знам как така си позволяваш да вземеш отношение от името на форума. Как така пишеш в множествено число? :) Първо се съмняваше че има документ - показа ти се. После вече след като беше представен, вече не наличието или отсъствието на документа остана сламката за която се държиш и почна да укоряваш авторката на темата и да я караш буквално да си затваря устата, да я цензурираш по отношение на това да не пише тук щото нямало смисъл. Е,  как определи че няма смисъл. За мен има - аз научих нещо, което не знаех...Не знаеш на 100% кои още са чели и дали няма поне двама прокурори минали през темата, от които няма да е невероятно поне единият да се самосезира за да повдигне дело...срещу известни извършители.

Знам, а защо не преглътнете гордостта си и не поискате помощ от Русия? Точно тя ни освободи от турско робство, точно тя спря нацистите, преди тук да са били избити още невинни хора! Какъв е този инат? Русия има армия, целият свят, включително САЩ имат страх от нея! Пишете на Путин, нека разбере какво е в България! Нека разбере какви ги вършат турците в земя, напоенаа с кръвта на немалко руснаци! нека разбере как руски граждани, живеещи тук, са подложени на същия геноцид! И колко от тях ще се разболеят, когато "Шеврон" започне да кърти тук!

Не разбирам какво ви става, Русия е единствената алтернатива да се измъкнем! И не ми се слушат пропагадни глупости какви били руснаците!

Anne прочети историята малко по-добре и ще видиш, че нещата не стоят точно така. Не че имам нещо против Русия. Ние и сега и купуваме нефта и земния газ.

...Като не ти пука и като не можеш да помогнеш или не искаш, за чий въобще се намесваш? Не че нещо, но начина  го правиш, макар и да не е така наистина, внушава отношение в полза на определена група хора, които са в случая облагодетелствани и против авторката на темата и група хора, които за ощетени...Вярно е, че в случая подразделянето е по-скоро по местоживеене, а не толкова расово...но може би в реалността е именно такова, което ти явно не си проверил на място....Но пък пишейки дразниш не само авторката на темата. Защото се заяждаш и предизвикваш допълнително напрежение...

Любопитна позиция! Не съм сигурен дали си прочел всички коментари в темата, дали си вникнал в съдържанието им, но изводите ти са доста крайни и нелогични, поне от моя гледна точка. 

Ще ми е интересно да разбера с какво точно дразня авторката, след като тя описва проблем, базиран изцяло на етническа основа, а моите усилия са насочени точно към елиминирането му. Отгоре на всичко използва всякаква възможност да политизира проблема, дори изисква и външна намеса - пак ли аз я дразня? Нима мислиш, че някой би си позволил раздухването на етнически проблем точно сега, половин година преди парламентарните избори? Това е пълен абсурд.

Ще се учудиш ли, че прочетох заповедта още при качването й, после разгледах в детайли сайта на Берковица (включително и заповедта, повторно - на първа страница е), потърсих и допълнителна информация по проблема по съответния начин? Затова и попитах какво точно ТЯ е сторила, та не е получила отговор и се налага да търси помощ там, където едва ли би могла да я получи, освен под формата на идеи, каквито и й предложихме аз и още неколцина участника в темата. И затова ли съм грешен? Не мисля, че използвала или ще използва поднесената й на тепсия смляна информация и максимално ясно очертани пътища за даване гласност на проблема, освен да изсипе поредната гневна тирада. Е, какво в крайна сметка правим всички ние тук - защищаващите я и укоряващите я за пасивността й? Коя от двете оформилите си две страни в спора всъщност помага на Anne? И от какво реално има нужда тя - от къде "служебно", къде истинско съчувствие и съпричастност към проблема с водата или от посочване на единствено възможната посока на действие? Надявам се, че след това тълкувание си схванал идеята, ако не си - вината не е моя.

Никъде не съм говорил от името на форума, а от свое и от името на участниците в темата, които, съвсем видно като мен, не са наясно какво се очаква от тая тема. Да, не са ме оторизирали да го правя и ако има някой засегнат от тях, мигом ще коригирам

коментара си в единствено число.

Любопитна позиция! Не съм сигурен дали си прочел всички коментари в темата, дали си вникнал в съдържанието им, но изводите ти са доста крайни и нелогични, поне от моя гледна точка. 

Ще ми е интересно да разбера с какво точно дразня авторката, след като тя описва проблем, базиран изцяло на етническа основа, а моите усилия са насочени точно към елиминирането му. Отгоре на всичко използва всякаква възможност да политизира проблема, дори изисква и външна намеса - пак ли аз я дразня? Нима мислиш, че някой би си позволил раздухването на етнически проблем точно сега, половин година преди парламентарните избори? Това е пълен абсурд.

Ще се учудиш ли, че прочетох заповедта още при качването й, после разгледах в детайли сайта на Берковица (включително и заповедта, повторно - на първа страница е), потърсих и допълнителна информация по проблема по съответния начин? Затова и попитах какво точно ТЯ е сторила, та не е получила отговор и се налага да търси помощ там, където едва ли би могла да я получи, освен под формата на идеи, каквито и й предложихме аз и още неколцина участника в темата. И затова ли съм грешен? Не мисля, че използвала или ще използва поднесената й на тепсия смляна информация и максимално ясно очертани пътища за даване гласност на проблема, освен да изсипе поредната гневна тирада. Е, какво в крайна сметка правим всички ние тук - защищаващите я и укоряващите я за пасивността й? Коя от двете оформилите си две страни в спора всъщност помага на Anne? И от какво реално има нужда тя - от къде "служебно", къде истинско съчувствие и съпричастност към проблема с водата или от посочване на единствено възможната посока на действие? Надявам се, че след това тълкувание си схванал идеята, ако не си - вината не е моя.

Никъде не съм говорил от името на форума, а от свое и от името на участниците в темата, които, съвсем видно като мен, не са наясно какво се очаква от тая тема. Да, не са ме оторизирали да го правя и ако има някой засегнат от тях, мигом ще коригирам коментара си в единствено число.

Не си грешен, ако си ме прочел добре, съм уточнил че си писал по начин, който може да предизвика погрешно въприемане. :) Затова е добре да подредиш коментара си, първо да е единствено от твое име и смислово да не предизвиква съмнения.

Що се отнася до това че има дискриминация - тя е несъмнена, а дали е на етническа основа или по местожителсво, вече е друг въпрос и няма съществено значение тъй като се търси подобряване положението на засегнатата друга страна...Така както колежката е писала, могат да се извадят и двата вариантаа защото е уточнено че става въпрос за определен/и квартал/и, който/които обаче е/са предимно, ако не и само, с български граждани от ромски произход населени...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

../../public/style_extra/mime_types/pdf.gif  SKMBT_C22013010808590.pdf

Бъркаш - това е заповедта да НЕ се спира водата в ромския квартал, а аз помолих за заповедта, с която СЕ спира водата на останалите.

Бъркаш - това е заповедта да НЕ се спира водата в ромския квартал, а аз помолих за заповедта, с която СЕ спира водата на останалите.

То няма как да има такава, вече съм писал в началото на темата докато не беше още прикачен документа...Но може да има съвсем реално такова последствие от изпълнението на цитираната заповед.

... Затова е добре да подредиш коментара си, първо да е единствено от твое име и смислово да не предизвиква съмнения...

Коригирах всичките си коментари до този момент със следния текст:

То няма как да има такава, вече съм писал в началото на темата докато не беше още прикачен документа...Но може да има съвсем реално такова последствие от изпълнението на цитираната заповед.

Не може (или поне не би трябвало по закон да е така).

ВиК е общинско дружество и като такова прави ремонти, въвежда режим, спира и пуска планово и извънредно водата по заповед на кмета, заместника му или по решение на общинския съвет в някои случаи.

Всичко останало няма как да съществува като вариант.

ВиК е общинско дружество и като такова прави ремонти, въвежда режим, спира и пуска планово и извънредно водата по заповед на кмета, заместника му или по решение на общинския съвет в някои случаи.

Колегата има право погледна от друга гледна точка, ние не сме от Берковица, аз съм от края - Монтана, което си е доста близо и ще Ви кажа, че Монтана, Берковица, Враца последните най - вече са със загуби над 60% от водата и това може да е планиран ремонт - въпреки, че зимата ремонти никой не прави освен ако не са някакви неотложна авария! Гледни точки 1000, и пак питам Аnne след като бях така услужлив с линкове - защо не се използват линковете?!

Не само...

Но само тактичността може да е причина подобна позиция да се определи като "любопитна"...

За съжаление може и то по едни съвсем природни закони на физиката и хидравликата. Така че, макар че може би няма за цел нарочна дискриминация, се получава такъв ефект...Все едно при малък дебит и налягане на водата в една тръба, ти да си в далечният й край и при един режим за предхождащите те ползуватели поне в някои часове да стига и то теб вода, а после на Джипси Кинг, който е по средата на тръбата, да му пуснат дебита да е колкото до теб да не стига нито капка, при това за постоянно. Заповедта дава точно такъв ефект и макар да няма заповед, с която да се забранява да ти се доставя вода за теб, ти ще си като в пустинята Мохаве...И оправдания с глупост и недоглеждане от страна на комисиите, на общинският съвет на заседанието и на кмета не може да има, защото те са местни лица и знаят от собствен опит, че се получава такъв ефект, дори евентуално да им липсва научен образователен ценз.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Темата за дискриминацията на част от жителите на Берковица от коментар към коментар зацикля в сферата на догадките - започна от една кметска заповед, мина през присъщите политически моменти и апели, нагря излишно страстите, не пропусна историческите факти и обусловеност, отново се върна при документите, очерта потенциални изходи, засега останали само под формата на суха теория, каквато според мен и ще си останат, та стигна до природните закони, които си действат нонстоп и без да ги е еня дали тровят живота и обричат на жажда и мръсотия българи, роми, помаци, папуаси или ненци.

Затова предлагам да се ориентираме към заключителните си коментари и да решим (няма как да не използвам тук множественото число) дали има дискриминация спрямо част от населението в китния градец или няма.

Има! Разбира се, ако имаме четящ юрист и му се занимава, може да посочи точен ред на действия, които могат да се предприемат, за да се активират отговорни институции.

Не си грешен, ако си ме прочел добре, съм уточнил че си писал по начин, който може да предизвика погрешно въприемане. :) Затова е добре да подредиш коментара си, първо да е единствено от твое име и смислово да не предизвиква съмнения.

Що се отнася до това че има дискриминация - тя е несъмнена, а дали е на етническа основа или по местожителсво, вече е друг въпрос и няма съществено значение тъй като се търси подобряване положението на засегнатата друга страна...Така както колежката е писала, могат да се извадят и двата вариантаа защото е уточнено че става въпрос за определен/и квартал/и, който/които обаче е/са предимно, ако не и само, с български граждани от ромски произход населени...

За незапознатите - "Раковица" е ромски квартал на Берковица, там живеят само роми,  четвърто основно училище там е само с ромски ученици, майка ми работи във въпросното училище, виждала съм квартала - тухлени и мизерни къщички и къщи, огради от мрежи, улиците са само прах и камъни, почтти няма асфалт, тротоарите са много стари и разкривени, отвсякъде виси пране и картинката е съвсем мизерна, бели българи там просто няма!

А за спирането на водата за нас не знам защо няма заповед, но е било съобщено по новините на Нова, вероятно и на другите телевизии.

Истински и нормални ремонти на ВиК  тук са пълна химера.  Из града има куп течащи тръби, но на никой не му пука откъде изтича водата, никой нищо не прави и така е поне от 4 години.

А язовира "Среченска бара" е на нашия град и не разбирам на чий акъл е гениалната идея  язовира да захранва Монтана и Враца, защото  за Монтана е язовер "Огоста", за Враца не знам кой е.  Дори не знам с "Огоста" какво става.

А за спирането на водата за нас не знам защо няма заповед

тия заповеди са устни и под масите, като на Батков, Ирена Кръстева и т.н. лами ненаяли се

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.