Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Икономическа полиция нахлу в редакцията на ТВ+

Featured Replies

Икономическа полиция нахлу в редакцията на ТВ+

9 януари 2013 15:34 / обновена в 19:23

Публикувано изображение

Служители на икономическа полиция нахлуха в офиса на ТВ+. Според официалната информация от полицията са извършени процесуално следствени действия, като акцията е провокирана от сигнал доСофийска градска прокуратура за извършване на данъчни престъпления от страна на телевизията.

Медията към момента не е излязла със становище, но неофициално се прави връзка между скандала между кабелния оператор "Булсатком", който е свързан с телевизията, и "БТВ Медиа груп". От 2 януари кабелният оператор не излъчва каналите на медийната група заради търговски спор.

"Булсатком" също не са направили официален коментар.

"По-късно стана ясно, че прокуратурата разследва случай на двойно счетоводство в ТВ+", обясни говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова. Според сигнала, постъпил в държавното обвинение, част от трудовото възнаграждение на служителите в медията било изплащано допълнително на ръка. По този начин се избягвало плащането на дължимите към хазната данъци.

"Тази проверка е започнала в СДВР по сигнал, който е бил проверен и материалите са били докладвани на прокурора. На 3 януари е образувал досъдебното производство и е разпоредил разследване. Извършен е разпит на свидетел пред съдия, след което сме поискали от съда даване на разрешение за претърсване и изземване на дружеството. Основната част на разследването касае твърденията и данните, а вече и доказателствата за това, че служителите в това дружество са получавали трудово възнаграждение в определен размер по своите карти. Такъв размер е бил вписан в трудовите им договори, но допълнително са получавали парични суми на ръка, за които те са се подписали - т. нар. двойно счетоводство, при което се осуетява и се избягва плащането на данъчни задължения. За подобно престъпление се предвижда от една до шест години затвор и глоба до 6000 лева", разказа Арнаудова.

По неофициална информация, днес служителите на медията е трябвало да получат заплатите си.

От полицията обясниха, че служителите на медията ще бъдат призовани да свидетелстват по случая.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1022008

Както казах и днес, като разбрах новината, Гергов и Бойко пратиха ченгетата на Булсатком да занесат договора с БТВ, за да бъде подписан...

Kакто казах и днес, като разбрах новината, Гергов и Бойко пратиха ченгетата на Булсатком да занесат договора с БТВ, за да бъде подписан...

тъй де :) 

Тия какво си мислят ? Де се намират ? Как тъй да не подписват договори, а ? 

мецжду другото, когато се заформи медийната война - всичко друго очаквах, но такава показност - не.

все си мислех, че имаме някакви остатъци от демокрацията или поне дикатурата ни е човешко лице.

• Автор

мецжду другото, когато се заформи медийната война - всичко друго очаквах, но такава показност - не.

все си мислех, че имаме някакви остатъци от демокрацията или поне дикатурата ни е човешко лице.

И в подкрепа на казанот от теб да допълня:

По повод влизането на служители на отдел "Икономическа полиция" към СДВР в канала на "Булсатком" ТВ+:

"От днес влиза в сила наредба, според която гледането на bTV е абсолютно задължително. В момента текат изненадващи проверки по домове и офиси в цялата страна. Нарушителите се наказват с принудително гледане на bTV Action, bTV Lady и интервюта на Николай Бареков."

Ако не беше трагично, щеше да е смешно.

Всъщност на мен лично ми е смешно, защото съм в тази помия от 20 години...

Европейската комисия пак ще наказва ББ и ЦвЦв, за сметка на републиканският бюджет..Освен ако пак не си отместят зъркелите нейде встрани.

Е крайно време е колега нещата да започнат да се оправят. Все отнякъде трябва да се започне.

Най-доброто решение - не гледайте телевизия, аз го правя от 1 година и въобще не съм си пускал телевизора от месеци... :)

Най-доброто решение - не гледайте телевизия, аз го правя от 1 година и въобще не съм си пускал телевизора от месеци... :)

Напълно подкрепям!Особено, ако става въпрос за български канали. :ph34r:

• Автор

Прави сте и двамата, но тук става дума за нещо съвсем друго - бас ловя, че и двамата сте отчетени като таргет и в същите отчети фигурират данните кой точно канал на БТв сте гледали, на коя дата, в колко часа и т.н.

За пари говорим, момчета, за пари.

Всъщност за МНОГО пари!  :)

пп. По същия начин на изборите (ако не сте ходили да гласувате) имате пуснати бюлетини и сте дали гласа си.  :wink12:

За съжаление коментарите не са по темата. :bye1:

За съжаление коментарите не са по темата. :bye1:

А тоя ко праи тука?

Прави сте и двамата, но тук става дума за нещо съвсем друго - бас ловя, че и двамата сте отчетени като таргет и в същите отчети фигурират данните кой точно канал на БТв сте гледали, на коя дата, в колко часа и т.н.

За пари говорим, момчета, за пари.

Всъщност за МНОГО пари!  :)

пп. По същия начин на изборите (ако не сте ходили да гласувате) имате пуснати бюлетини и сте дали гласа си.  :wink12:

Ааа не е така при телевизора, поне се пести електроенергия. :D

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Да нахлуе и в Стандарт да нахлуе дано дай Боже, там колко плачат за затвор не е истина

Новини Икономическа полиция извършва процесуално-следствени действия в частен телевизионен канал

Служители на отдел „Икономическа полиция“ към СДВР извършват процесуално-следствени действия по образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура. Обект на проверка е частен телевизионен канал в София. Насоката на работа е по линия на данъчни престъпления.

Обновено на 09 Януари 2013 г.

2012 Министерство на вътрешните работи. Всички права запазени.

Знаех си аз, че е частна собсвеност и си търси и авторски права...Ама понеже пише  "всички права"...Хм...Тия пичове ме хвърлиха в размисли...Принципно всичките права са събрани в ръцете само на диктаторите...

Иде ми да изпусвам цинично и вулгарно но ще се въздържа въпреки че ще съм във противоречие със самият себе си.

Ще кажа само едно - Във България със пълна сила важи една страшно просна максима: "Помогни си сам, за да ти помогнат тез' около теб, така както не си и подозирал, че може да се случи"

Добра дума и милиция, осигуряват пълен медиен комфорт и дългосрочни договори !!!! .....баси държавата.......

Работата е ясна - мутренска история в изпълнение на "ДЪРЖАВНИТЕ МУТРИ" цВцВ И б.б. Завземане на готов бизнес със силови методи. Прецакаха Булсата за мобилен оператор, прецакват ги и с клиентите, които започнаха да си търсят други доставчици, сега и полиция и данъчни....

Работата е ясна - мутренска история в изпълнение на "ДЪРЖАВНИТЕ МУТРИ" цВцВ И б.б. Завземане на готов бизнес със силови методи. Прецакаха Булсата за мобилен оператор, прецакват ги и с клиентите, които започнаха да си търсят други доставчици, сега и полиция и данъчни....

На теория е имало подаден компромат от...е няма да казвам от кой, още към края на 2011г. Напълно безпроблемно е отлежавал над година в прокуратурата...А сега цацарков си беше назначен от плевнята тъкмо навреме, за да почнат битката с неудобните...Вероятно, така би трябвало да се нарече новата поръчкова акция...или новата поредица акции?!?:

Неудобните (I; II; III; IV; V)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Сега, като се замисля, Булсатком, както и повечето големи кабеларки, просто експлоатират една мрежа, изградена от районни ентусиасти и продадена на по-големите в бранша. Експлоатацията е толкова груба, че за толкова години не въведоха елементарни екстри за потребителите си, като подземни трасета за интернет, по-високо качество на ТВ и Интернет сигнал.....и някои други глезотии, като отложено плейване на БГ канали и пр.. Просто точеха пари  на принципа:  минимална такса - още по-минимална услуга. Такива са и Близу, мрежите на Виваком, М-тел и всички по-големи хиени. Тааааа,  двойното счетоводство си е сериозно престъпление....просто не трябваше да се ползва да ги натискат по време на кампанията за нови договори. Някой си е изчислил грешно ПР-а, ама ще си напълни касата за изборно време!

Накратко, що на тия да им минава метър осчетоводяването, а мене да ме гърбат за щяло и нещяло ????? Държавата и законите са едни за всички !!!!!!  

Сега, като се замисля, Булсатком, както и повечето големи кабеларки, просто експлоатират една мрежа, изградена от районни ентусиасти и продадена на по-големите в бранша. Експлоатацията е толкова груба, че за толкова години не въведоха елементарни екстри за потребителите си, като подземни трасета за интернет, по-високо качество на ТВ и Интернет сигнал.....и някои други глезотии, като отложено плейване на БГ канали и пр.. Просто точеха пари  на принципа:  минимална такса - още по-минимална услуга. Такива са и Близу, мрежите на Виваком, М-тел и всички по-големи хиени. Тааааа,  двойното счетоводство си е сериозно престъпление....просто не трябваше да се ползва да ги натискат по време на кампанията за нови договори. Някой си е изчислил грешно ПР-а, ама ще си напълни касата за изборно време!

Накратко, що на тия да им минава метър осчетоводяването, а мене да ме гърбат за щяло и нещяло ????? Държавата и законите са едни за всички !!!!!!  

Не споря по въпроса дали и за какво има да ги козят кабеларките. С увереност мога да твърдя, че не са света вода ненапита...Ама в много удобен момент ве...Точно, кат си празнувам РД-то ли намериха!

От всички изявления в ефир на БТВ мудия груп ( 5 или 6, според мен) стгава ясно, че Булсатком не иска да подпиша с тях договор. Явно, за всеки мислещ, е , че предлагат клаузи, които не устройват Булсатком и поради тази причина последните не желаят да сключат с тях договор. Ми, какво от това!? Няма да е нито първата, нито последната не сключена сделка. 

Противно ми е, че БТВ търси подкрепа и съучастие от нас зрителите, в деловия й спор с Булсатком. Тадно е!!!

Не можеш да сключиш дадена сделка, ми не можеш. Примири се. 

Амааа, щото сме велики и силни, ще победим със всички средства. Имаме възможност, правим го.

Дори и да няма сделка, като не "клякат", ще ги съсипем , ей тъй на за кеф и защото можем.

Това "виждам" аз от екрана на телевизора си. 

'Няма такава държава' и в рефрена 'време е вече някой да изхвърли боклука' - не съм фен на Дългия, но по-ясно казано от това не може да се каже...

Аз официално отказвам да живея в тази държава.

Много правилно!

Много правилно!

Ама то колегата му е пояснил, че намирайки се на наша територия, той не живее в държава :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.