Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за нова конфигурация.

Featured Replies

Ааа не ме интересува доброто захранване и добрата кутия защото и комплекта CM 250 SERIES with 500W PSU е достатъчно за процесор с вградено видео .

Теб не, ама мене да. ;)

Добре ти е конфигурацията, но 4 GB RAM за подобна конфигурация са малко.

Спирам до тук със офтопика.

Айде лека вечер на всички и без лоши чувства

• Отговори 68
  • Прегледи 3,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
Теб не, ама мене да. ;)

Добре ти е конфигурацията, но 4 GB RAM за подобна конфигурация са малко.

Спирам до тук със офтопика.

Айде лека вечер на всички и без лоши чувства

И аз спирам с офтопика. Лека вечер . 4GB RAM като за първо време ще са достатъчни и на следващата заплата автора ще закупи още рам :) Рам най-лесно се добавя ;) 

• Автор

Благодаря ви хора,за отделеното време. Супер сте.Всички живи и здрави.

Сподели какво си избра .

Защо трябва да добавя нещо на следваща заплата при положение че се търси процесор и рам?

Просто разкарайте тия безсмислени видеокарти за по 300/200 лв.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Аз ще предложа:

Цък.

Това Цък е грешно.Тагнато по компоненти или даже със снимка е по-добре. ;)

Защото за 600лв. толкова . Ако искаш нещо друго да ме питаш ме питай на ЛС :) За да не спамя още в темата на човека .

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

• Автор
Сподели какво си избра .

Като че ли засега се спирам на последната ти конфигурация,но хич няма да чакам до следващата заплата ами направо 16 GB RAM и 1 TB хард диск. :) А и щом смятате ,че няма нужда от външно видео тогава още по-добре.

Редактирано от northpole (преглед на промените)

Защо трябва да добавя нещо на следваща заплата при положение че се търси процесор и рам?

Просто разкарайте тия безсмислени видеокарти за по 300/200 лв.

Специално за фотообработката видео картата никак не е безсмислена.

Като че ли засега се спирам на последната ти конфигурация,но хич няма да чакам до следващата заплата ами направо 16 GB RAM и 1 TB хард диск. :) А и щом смятате ,че няма нужда от външно видео тогава още по-добре.

Нали знаеш, че това е магазина http://sky.bg/configurator.aspx . РАМ-та я направи така 2х8 GB на 1600Mhz. А харда от новата серия на Seagate .

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Ясно,така ще направя ,обаче колегата gothicrock изкокна с мнение за видеокартата и сега ??

Провери си изискванията на софтуера, с който ще работиш. Ако ще има нужда от повече шейдъри, ще ти трябва по-добра видео карта. Ако не, караш с по-слаба. Но то неслучайно има професионални карти за тая работа.

Специално за фотообработката видео картата никак не е безсмислена.

Тоест? Искаш да кажеш, че пускайки GIMP  с филтър отблясък на леща примерно, видеокартата върши доста работа?И защо при мен тогава 3 минути обработка на снимка в RAW  от Nikon D800  видеокартата не се натовари повече от 5 % и то вероятно заради аерото? Или викаш да ползвам скритите възможности? 

• Автор

Честно казано тва за шейдърите не ми е много ясно и не знам до колко ще се сблъсквам с такова нещо тва да не би да е повече свързано с видеообработка ?

Честно казано тва за шейдърите не ми е много ясно и не знам до колко ще се сблъсквам с такова нещо тва да не би да е повече свързано с видеообработка ?

Да, свързано е. ;)

http://www.computers.bg/grafichniqt_procesor_pogled_otvytre.html

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Да, но качеството е отвратително при NVIDIA. Големи файлове, лошо качество. 

Добре тогава ти му предложи конфигурация за 600лв. Много ми е любопитно за 600лв. какво ще предложиш ?!?!

Хубаво си махна предложението, защото посоченото дъно, не поддържа 8ГБ пръчки оперативна памет :)

Тоест? Искаш да кажеш, че пускайки GIMP  с филтър отблясък на леща примерно, видеокартата върши доста работа?И защо при мен тогава 3 минути обработка на снимка в RAW  от Nikon D800  видеокартата не се натовари повече от 5 % и то вероятно заради аерото? Или викаш да ползвам скритите възможности? 

Нещо вече ми е скучно да повтарям едно и също в темите с конфигурации за фотообработка. :P

Хубаво си махна предложението, защото посоченото дъно, не поддържа 8ГБ пръчки оперативна памет :)

Кое предложение покажи го . Аз в тая тема съм предложил около 4 конфигурации 

• Автор
Нещо вече ми е скучно да повтарям едно и също в темите с конфигурации за фотообработка. :P

Не се сърди колега, в спора се ражда истината .Всички вие разбирате от тия неща и мнението на всеки един от вас е ценно за мен.

Кое предложение покажи го . Аз в тая тема съм предложил около 4 конфигурации 

Дъното на Асрок с Нвидия чипсет, което изтри от цитираният от мен пост, а именно: M3N78D FX , списък с поддържани памети.

Не се сърди колега, в спора се ражда истината .Всички вие разбирате от тия неща и мнението на всеки един от вас е ценно за мен.

Нямах предвид теб. ;)

Мисля си,че фотообработка е едно а видеообработка е друго.При първото залагам на процесора.При второто на видеокартата.

Дъното на Асрок с Нвидия чипсет, което изтри от цитираният от мен пост, а именно: M3N78D FX , списък с поддържани памети.

И откога списъкът с поддържани памети е станал решаващ? :rolleyes:

Мисля си,че фотообработка е едно а видеообработка е друго.При първото залагам на процесора.При второто на видеокартата.

Обратното е. :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.