Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за нова конфигурация.

Featured Replies

Дъното на Асрок с Нвидия чипсет, което изтри от цитираният от мен пост, а именно: M3N78D FX , списък с поддържани памети.

Бъркаш се нещо. Аз в тази тема такова дъно не съм предлагал . Дори не съм предлагал Булдозер/Висшера . Прегледай внимателно темата ;) Предложил съм 3 конфигурации с интел и една с FM2 и Athlon x4 740 а дъното е AsRock A75 FM2 - DGS

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

• Отговори 68
  • Прегледи 3,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
И откога списъкът с поддържани памети е станал решаващ? :rolleyes:

Обратното е. :P

Ами тогава трябва да му предадеш и някой урок, как да ползва конфигурацията си, обработвайки снимки в RAW  формат. Аз съм любител и единственото, което знам е, че RAM  паметта се пълни страшно бързо с такива големи файлове. Но щом казваш, че и видеокартата е важна, нека така да е. А що се отнася до CUDA , това е голяма чекия - големи файлове със супер лошо качество, спрямо обработката само с процесор Intel. Става бързо, но за сметка на качеството. Аз изобщо не виждам смисъл да се ползва!

И аз това се питам. То ако гледахме списъците ехеее ......

И аз това се питам. То ако гледахме списъците ехеее ......

Ами купи си ти такова дъно приятел, за да си обработваш снимките от фотоапарат, струващ 10 пъти колкото конфигурацията ти ;) Все пак тук не си на контролно в училище. Търси се най-доброто и пищова не важи. 

Бъркаш се нещо. Аз в тази тема такова дъно не съм предлагал . Дори не съм предлагал Булдозер/Висшера . Прегледай внимателно темата ;) Предложил съм 3 конфигурации с интел и една с FM2 и Athlon x4 740 а дъното е AsRock A75 FM2 - DGS

Не се бъркам въобще :D, белята е, че се редактира точно когато натиснах "отговори на цитираният пост"(№32) и ми даде грешка. Не случайно прегледах за въпросната дънна платка. И така загубих съответното време, макар да имах спомен за възможностите на платката. Ти беше предложил машина с FX-8320, в него.

Обратното е. :P

Ама хич не съм се объркал.При едното обработваш нещо статично а при другото нещо динамично,изменящо се.Течат кадри!

:P

• Автор

Е сега вече се обърках. Да залагам ли на конфигурацията от  25 пост ?

Просто съответният единичен(single module или single stick) обем не се поддържа. Иначе, от официално поддържаните обеми пръчки, едва ли ще има проблем да се използуват марки и модели с честоти, тайминги и работни напрежения, които са в рамките на възможностите на дънната платка(и/или на интегрираният в предлоният процесор контролер на опреративната памет). Не ми се спори ей така за спорта. Доста материал съм прехвърлил, докато събирах за публикуваната от мен статия за оперативните памети.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

<blockquote class='ipsBlockquote'data-author="sliderum" data-cid="2449697" data-time="1358885760"><p> Не се бъркам въобще :D, белята е, че се редактира точно когато натиснах "отговори на цитираният пост"(№32) и ми даде грешка. Не случайно прегледах за въпросната дънна платка. И така загубих съответното време, макар да имах спомен за възможностите на платката. Ти беше предложил машина с FX-8320, в него.</p></blockquote> Питай който искаш бе човек дали съм предлагал такова дъно . В тази тема не съм предлагал висшера/булдозер. Чудя се как да те убедя, че не съм предагал това дъно .

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

<blockquote class='ipsBlockquote'data-author="sliderum" data-cid="2449697" data-time="1358885760"><p> Не се бъркам въобще :D, белята е, че се редактира точно когато натиснах "отговори на цитираният пост"(№32) и ми даде грешка. Не случайно прегледах за въпросната дънна платка. И така загубих съответното време, макар да имах спомен за възможностите на платката. Ти беше предложил машина с FX-8320, в него.</p></blockquote> Питай който искаш бе човек дали съм предлагал такова дъно . В тази тема не съм предлагал висшера/булдозер. Чудя се как да те убедя, че не съм предагал това дъно .

Не можеш да ме убедиш. Но вече няма и начение.

Е сега вече се обърках. Да залагам ли на конфигурацията от  25 пост ?

Колко е максималния бюджет?Не бих взел пентиум.

като добавиш 16 гиги рам и хард 1тб бюджета ще се напълни говорим за последната ми конфигурация в темата.

Публикувано изображение

Ама това видео е колкото да светне монитора .
Другия вариянт е да се бодне един дърт Феном 965(170лв), който е по-бърз от атлоните и да се мисли за по-бързо видео.

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

Колкото и да го въртите и сучете няма да стане.

Бюджета е прекалено малък за една добра конфигурация.

Ако се вмъкне по-добър процесор, за видеокартата не остава и обратно.

Караниците пък между вас са абсолютно излишни.

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Ама хич не съм се объркал.При едното обработваш нещо статично а при другото нещо динамично,изменящо се.Течат кадри!

:P

Доста си се объркал даже - виж по какво се различават конфигурациите за видеообработка и за фотообработка. :P

Честно казано тва за шейдърите не ми е много ясно и не знам до колко ще се сблъсквам с такова нещо тва да не би да е повече свързано с видеообработка ?

Стрийм процесори-шейдъри-поточно видео.Точно.

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.