Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация 900-950 лв за игри НА ИЗПЛАЩАНЕ!

Featured Replies

• Автор
Да може погледни тези евтини дъна ; AsRock B75 PRO3 - M ; AsRock B75 PRO3

Мерси много за предложените дъна :) Все пак се оказа, че няма да се купуват компонентите в близките 2 месеца... :mad:

Може ли да ми кажете тези две дъна с вградено видео ли са или не, защото пише "Видео карта: Intel HD Graphics"

Редактирано от Wagenw3rks (преглед на промените)

• Отговори 85
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
Все пак се оказа, че няма да се купуват компонентите в близките 2 месеца...

И така обезсмисли 3 страници дискусия.. моля, пускайте такива теми, ако системата ще се купува в близките 2 седмици.

Мерси много за предложените дъна :) Все пак се оказа, че няма да се купуват компонентите в близките 2 месеца... :mad:

Може ли да ми кажете тези две дъна с вградено видео ли са или не, защото пише "Видео карта: Intel HD Graphics"

Вече видеокартите не се вграждат в дъната, а в процесорите. При Интел всички проецесори за платформа LGA 1155  са с вградено видео, а при AMD  само  определени модели. И тук, както при дискретните видеокарти, вграденото видео се различава по своето бързодействие в различните модели процесори. Общо взето, колкото по-голяма цифричка, толкова по-бързо видео. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Автор
И така обезсмисли 3 страници дискусия.. моля, пускайте такива теми, ако системата ще се купува в близките 2 седмици.

Съжалявам, но бях объркан от родителите си. Имат доста променливо мнение ;)

Съжалявам, но бях объркан от родителите си. Имат доста променливо мнение ;)

Още по-добре! Кажи им да изчакат до есента, когато ще вземеш нещо евтино Haswell. 

• Автор
Още по-добре! Кажи им да изчакат до есента, когато ще вземеш нещо евтино Haswell. 

Какво е това Haswell? Та майка ми ми каза, че може би към май месец (може и по-късно). Както казах вече, не си държат на думата.... :(

А ми хрумна и друга идея. Може да се вземе компютъра и да се кара на вградено видео за да стане по- ниска цената. 654 лева излиза без картата. А когато събера пари ще си купя и карта :) Като след това ще има възможност да се мине и на i5 понеже дъното го позволява дай Боже пари да има. :)

Новите процесори. Ако е по-късно ще ги видиш и у нас колко ще струват и тогава ще смятаме кое и как. За сега е още раничко. 

Какво е това Haswell?
Ново поколение процесори. Както се сещаш не знаем цени за тях :)

Ако ще си без видеокарта има 2 варианта:

1. Избираш процесори AMD, които имат по-добро вградено видео, по-производително.

2. Избираш Intel и се примиряваш с това, което имаш, а по-натам и видео.

Аз лично бих избрал AMD, защото стават и за игри, ако не си претенциозен и ще закърпиш положението. А после и като сложиш видео, разликата в производителността пак няма да е чак толкова голяма, но все пак ще има в сравнение с Intel + външно видео. Но с уточнението, че не знаем за какво външно видео и в какъв бюджет говорим.

Ето ти едно предложение в бюджет 650 лв.

Публикувано изображение

Като имай предвид, че ако отрежем от RAM-та и от дъното може и в 600 лв да влезне. А може и малко и от процесора да се резне.

Поздрави!

• Автор
Ново поколение процесори. Както се сещаш не знаем цени за тях :)

Ако ще си без видеокарта има 2 варианта:

1. Избираш процесори AMD, които имат по-добро вградено видео, по-производително.

2. Избираш Intel и се примиряваш с това, което имаш, а по-натам и видео.

Аз лично бих избрал AMD, защото стават и за игри, ако не си претенциозен и ще закърпиш положението. А после и като сложиш видео, разликата в производителността пак няма да е чак толкова голяма, но все пак ще има в сравнение с Intel + външно видео. Но с уточнението, че не знаем за какво външно видео и в какъв бюджет говорим.

Ето ти едно предложение в бюджет 650 лв.

Като имай предвид, че ако отрежем от RAM-та и от дъното може и в 600 лв да влезне. А може и малко и от процесора да се резне.

Поздрави!

quickJO Благодаря ти много! По това което си написал разбирам, че си ми влязал в положението и вече си разбрал, че не знам точен бюджет. :)

Харесва ми конфигурацията. Аз имам едни 360 лева събрани.Към тях майка ми ако добави 300 ще станат 660, но аз искам вътре да съберем и една подобна записвачка. От къде ще може да се резне? Просто се налага от време на време да преинсталирам компютри и ми трябва записвачка. :)

Сега ще разгледам видеота с геймплей само с този процесор, за да видя дали ще ми хареса :)

но аз искам вътре да съберем и една подобна записвачка. От къде ще може да се резне? Просто се налага от време на време да преинсталирам компютри
Ти може да преинсталираш и с флашка :) Записвачката е ненужна в днешни дни :) Аз лично съжалявам, е дадох 30-тина лв за моята преди 2 години, на 19-ти февруари стават точно. Ползвал съм я 2 дни, като си качвах съдържанието от старите дискове в компютъра.

Но ако държиш: от дъното може да се резне.

Поздрави!

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

• Автор

Ами добре значи няма да се добавя, пък ако чак толкова ми е спешна все ще събера 20-тина лева.

Сега ще си потърся тези компоненти и в Никем, че от там ми е по- лесно за влизане. :) Гледах видео на този процесор в BF3 и се справя доста добре бих казал. Може ли някой да сподели лично мнение ако и той е играл товарещи игри без външно видео само с този процесор?

Мерси отново quickJO

Видеото е различно във различните процесори а и самият процесор оказва влияние на резултата.

Ако все още говорим за бъдеща покупка то Haswell ще има значително по-добро видео та и тук ще има разлика.  ;)

http://hardwarebg.com/28494-ces2013-intel-демонстрират-hd4500-два-пъти-по-бърз-от-hd4000/]HD4500

Редактирано от naruto (преглед на промените)

...
Не мога да споделя мнение, защото го нямам, а и игри не играя.

Но за записвачката добре, че размисли. Давам ти линк към официалната програма на Microsoft за Winows 7: линк. Програмата е безплатна, за това си позволявам линк към Замунда.

А една флашка е около 10-тина лева днешни дни и е по-малко от тези 35 за записвачка. А и инсталацията от USB е около 2 пъти по-бърза от колкото от диск.

В допълнение, след инсталацията, можеш да изтриеш Windows-a от флашката и да си я ползваш за всякакви ежедневни нужди :)

И последно, предложеният от мен процесор се равнява по производителност на i3 на Intel, но с по-добро видео в него.

Поздрави!

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

• Автор
Видеото е различно във различните процесори а и самият процесор оказва влияние на резултата.

Ако все още говорим за бъдеща покупка то Haswell ще има значително по-добро видео та и тук ще има разлика.  ;)

HD4500

Аз до колкото разбрах Haswell ще има това видео сам ов мобилни платформи.

Все още не съм говорил с нашите и не се знае какво ще вземем (ако изобщо вземем)...

Хъм не съм обърнал внимание но ми е трудно да го повярвам. В момента и десктоп варианта и мобилния имат HD4000 като логично това за десктоп е по-добро.

Но ще поживеем и ще видим като ги пуснат. Те между временно и АМД сигурно ще изкарат новия 6800К та пак ще им се чудиш. 

• Автор

Лошото е, че не ми се чака. Искам вече да играя BF3 и GTA4 така, че ако мога ще взема на куйк джо конфигурацията. :) Чудя се дали след това ще мога да мина на по-хубав процесор, защото нищо не разбирам от АМD. Става въпрос за 1-2 години след закупуване.

Споменатия бъдещ 6800К ще е по-добрия но едва ли разликата ще е съществена. Виж при Интел може на много по-добър да минеш.

Но в твоя случай по-добре е да се вземе видеокарта вместо да се сменя процесор. Най-доброто вградено видео е сравнимо с 6570 та не е нищо особено.

• Автор
Публикувано изображение

Поздрави!

Този процесор не е ли по- добър? Из yTube е пълно с геймплей на него, но не и на този който сте дал. Разликата в цената няма да е чак толкова голяма. Какво ще кажете?

Мисля, че не сте го предложил, защото го нямаше в sky.

Процесора е малко по-добър но самото видео е същото. По-добре вземи чист процесор и видеокарта щом е за игри.

За същата платформа най-добрия такъв е 750К За видеокарта взимаш една http://nikem-bg.net/computer-components/SAPPHIRE-HD7750-1G-GD5-BULK/description.html]HD7750 с GD5 а за захранване и кутия CM K280

Този процесор не е ли по- добър? Из yTube е пълно с геймплей на него, но не и на този който сте дал. Разликата в цената няма да е чак толкова голяма. Какво ще кажете?

Мисля, че не сте го предложил, защото го нямаше в sky.

както каза колегата, разлика във видеокартите няма. Едни и същи са. Но да, процесора е с 1 идея по-добър.
  • Автор
Процесора е малко по-добър но самото видео е същото. По-добре вземи чист процесор и видеокарта щом е за игри.

За същата платформа най-добрия такъв е 750К За видеокарта взимаш една HD7750 с GD5 а за захранване и кутия CM K280

Каква видео карта може да се добави към този процесор до 650- 660 лева най-много?

Излиза общо под 700 лв. а е доста по-добър вариант. Процесора може да се смени с 10 лв. по-евтиния http://sky.bg/Details.aspx?ID=21337]740 но го няма наличен в Никем.

• Автор
Излиза общо под 700 лв. а е доста по-добър вариант. Процесора може да се смени с 10 лв. по-евтиния 740 но го няма наличен в Никем.

Не видях захранване. Да не би кутията да си има?

П.П Видях го! :)

Аз имам зор за нещо такова или поне такова. За това мислех да си остана на вградено видео и после вече да купувам картата. Как мислите?

В такъв случай се насочи към Интел и не се занимавай с АМД. Ето ти нещо за 668 лв.С една плочка рам понеже процесора е по-важен.

Най-голямата грешка която може да се направи е взимането на i3 вместо i5 заради още една плочка памет.

• Автор
В такъв случай се насочи към Интел и не се занимавай с АМД.

Е не разбирам едно нещо. Аз АМД ли да взема или Интел при положение, че картата която ще взема евентуално ще се купува много време след закупуването на компютъра. При положение, че Интела е с слабо вградено видео аз ще се мъча на лаг, при положение, че може да играя без проблем на АМД с добро вградено видео.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.