Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 600 лева.(за игри)

Featured Replies

Мерси, че ме информира за дъното смених го с AsRock H61-M-DGS което поддържа I7-3770K :)

Все пак този пентиум, е назад с светлини години пред I3-3225, с мисъл към бъдещ ъпгрейд ще трябва да се сменя процесора за да може да сложи среден клас видео карта (7850/7870) !

Ако може да ми предложите 1 монитор около 21 инча (може и повече) намерил съм в техномаркет (извинявам се не е с цел реклама) за 200 лева LG 21.5 инча.  Максимум 200 лева.

Благодаря

Разбира се че може. Само, че не е от Техномаркет:

LG 21.5" E2242C-BN

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Все пак този пентиум, е назад с светлини години пред I3-3225, с мисъл към бъдещ ъпгрейд ще трябва да се сменя процесора за да може да сложи среден клас видео карта (7850/7870) !

За 600лв. толкова . Ако автора иска да играе сега игри да си взима моята конфигурация . Ако след 2-3 месеца иска да играе игри да си взима нещо с великата I3-ка която максимално държи HD7850.

Публикувано изображение

Малко обяснения. HD7770  идва силна видеокарта дори за клокнат G860. Да, правилно прочетохте, клокнат. G2020  е по-добър и по-евтин от G860. Затова G2020  с HD7750.  Останалото е до 600 лева. Дъното нарочно не е най-евтиното. Нека поне има някой друг слот. Всъщност, остават два след поставяне на видеокартата. Що се отнася до ъпгрейди...продава се тоя G2020, купен почти без пари и се взема един i5. За видеокартата е ясно. 

Това е една супер конфигурация за игри за 600 лв.

GB H61M-S1 /H61/LGA1155
G860 3.0GHZ/3MB/LGA1155/BOX
4GB DDR3 1333 A-DATA PRO
500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB
CM 250 SERIES W/500W PSU
GB R777OC-1GD

Обща стойност: 615.29 лв. с ДДС

Интересно, дали си играл с G860 и достатъчно бърза видеокарта, за да твърдиш това. 

Не искам отново да се повтарям, но се изхвърляте с видеокартите, надценявайки процесорите! По-добре по-ниска резолюция или дори детайли, но гладка игра, отколкото мъка със силна видеокарта и слаб процесор. В първия случай ще се играе и с минимално количество кадри, докато във втория е отврат при много игри, особено по-нови!

ПП: да не прозвучи като заяждане, но на колко от вас им остава време да играят игри? Щото гледам денонощно висите тук, препоръчвайки супер геймърски конфигурации. Все пак за да препоръчаш нещо, първо трябва да си го пробвал по предназначение, а не да съдите по това, как се влиза и стои в kaldata.com.

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Искаш да кажеш че ако не съм шофирал ферари няма как да знам че е бърза? А G860 е отличен процесор за карта като 7770.

Видеото е бюджетно и много хора го ползват със стари (по-слаби) процесори без оплаквания.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Колебая се ,защото както казах , не разбирам много от тея неща , но мисля ,че http://nikem-bg.net/cart/47473p1r47066p1r43857p1r43848p1r46457p1r1000578p1r44979p1r46391p1rf.html е най-добрия избор. Какво мислите, него ли да взема (от толкова много конфигурации се обърках напълно). Добавил съм си монитор и клавиатура.

Редактирано от Кристиан` (преглед на промените)

Колебая се ,защото както казах , не разбирам много от тея неща , но мисля ,че http://nikem-bg.net/cart/47473p1r47066p1r43857p1r43848p1r46457p1r1000578p1r44979p1r46391p1rf.html е най-добрия избор. Какво мислите, него ли да взема (от толкова много конфигурации се обърках напълно). Добавил съм си монитор и клавиатура.

Като за начало е напълно достатъчно, но тъй като ще се ползува вграденото видео(докато се стигне до добавяне на дискретна видеокарта) , е добре да се избере ДДР3 1866+ и то две такива пръчки(препоръчително е да са тествани и предлагани в кит, но не е задължително). После, избора на видеокарта за тесничката кутия, ще е ограничен и когато дойде времето и нуждата от закупуване и добавяне на такава, ще трябва да се внимава с нейните габарити. Все пак повечето модели от средният клас, а вероятно и някои от скъсени от високият клас, няма да е проблем да се монтират, дори без демонтиране на това шаси за закрепване на твърд диск, което се пада срещу PCI-E слота, на който ще е поставена видеокартата.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ето едно предложение без клавиатура!

количка

Има 1ТБ хард , монитор който е доста по-добре като картина от този който си избрал и 8гб. бърза рам(колегата по-горе ти е обяснил много добре)

playalistic , кажи ми на процесора колко МБ/ГБ е видеото?

Model

Radeon™ Brand

CPU Clock Speed

CPU Cores on Die

TDP

Total L2 Cache

Radeon™ Cores on Die1

GPU Clock Speed

DIRECTX® Version

UVD

DDR3 Speed

A8-5600K2

HD

7560D 

3.9GHz

3.6GHz

4 cores

100W

4MB

256 

760 MH

11

UVD3.2

1866

И сам можеше да провериш на сайта на AMD ! :)

Редактирано от Masterplay (преглед на промените)

Искаш да кажеш че ако не съм шофирал ферари няма как да знам че е бърза? А G860 е отличен процесор за карта като 7770.

Видеото е бюджетно и много хора го ползват със стари (по-слаби) процесори без оплаквания.

Нима? Що пишете глупости? Колко нови и не чак толкова нови игри искаш да ти покажа, при които процесора удря тавана, а видеокартата не вдига и 55 градуса?

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Не знам какъв буламач имаш в главата, че да задаваш въпроси от типа на "Как е името на град София". Продуктите, които са предложени със съответните линкове, си имат описания в в самата страница с офертата, а ако там липсва достатъчно подробна такава се използува интернет търсачка и се намира описанието на продукта на сайта на производителя му.

Вграденото в процесорите взима от рам паметта а външното видео има собствена  памет  монтирана на неговата си платка. Заеманата рам памет  от вградените видео чипове  варира според натоварването им  от конкретно приложение, като искаш да играеш игри  ще  е хубаво  да си сглобиш  компютър  който  да ти  задоволява потребностите поне 2 години от към гейм заглавия. Ако не го направиш сега след това ще ти се наложи да  даваш още пари (поне още толкова)  та новите игри  да ти вървят с прилични кадри. Апетита идва с яденето и съм сигурен,че ще проявиш желание  да разцъкаш и някоя  по лакома за видео и процесор  игричка. Предложените конфигурации са  компромисни и временно решение за игри от преди 2 години и едва ли ще  ти предложат  перформънса  след още 2 години който ще искаш.  Видео карта  с 1 ГБ памет вече е малко  за новите заглавия .  Дъното е хубаво да има  повечко слотове защото не се знае какво ще ти хрумне  да сложиж в бъдеще,тв тунер,ланка,звукова карта и тн.  Конфигурация няма да ти предлагам тук има достатъчно спецове за това .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

Ако може да ми предложите и някоя конфигурация с видео (не вградено в процесора) ,защото знам ,че ще ми се прийграят нови игри ,а не стари от преди години. Както е казал  AlkatrazBG

погледни предложението на Andrey_96 на 1ва страница според мен то е най-доброто и излиза само с 15лв от бюджета :)

конфигурацията на мастъплей от пост #4 е най балансирана... и след време може само да смени процесора... чипсета B75 поддържа памет на 1600 и бих препоръчал да се сложи такава с оглед следваш ъпгрейд (смяна на процесора с 22nm)

не мисля че g2020 e по добър от g860 -само дето е на по малки нанометри и на по ниска честота... от което следва че е по горещ и се клоква по малко... колкото до i3-3225 игрите нито се възползват от виртуализация, нито от хипертрейдинг за да си струва двойната цена за 300mhz повече и ddr3 на 1600... вънно видео ще изиграе по голяма роля...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.