Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно рекламите в сайта !

Featured Replies

Искам да изкажа неприятност относно kaldata ! Навсякъде реклами, една новина не мога да прочета нормално.  :mad: Не всички хора имат големи екрани !

Публикувано изображение

Имам adblock plus, но както се вижда е изключен за kaldata, но вие прекалявате вече, дори във форумите в темите не може да се види текста добре... Без adblock plus, kaldata става неприятен и трудно за разглеждане сайт.  ;)

Публикувано изображение

:tease2:

Редактирано от -_- (преглед на промените)

сайта все от нещо трябва да се издържа... а пък на който му пречат рекламите си активира адблока. Аз не слагам изключения за нито един сайт. Пет пари не давам за рекламите. Който каквото иска да си рекламира. Ако ми потрябва нещо знам как да потърся информация за него.

Калдата както и всяка една безплатна медия трябва да се издържат от някъде и колкото повече приходи толкова повече и по-добро съдържание могат да предложат. Хората който полагат труд за да ни информират не живеят на въздух и те имат семейства който трябва да се изхранват по някакъв начин. В интернет е лесно слагаш програма да блокира това и онова и си готов но я блокирай рекламите по телевизията, няма как и щеш не щеш си вървят колкото и досадни да са и колкото и да ти накъсват любимия филм или предаване. Безплатен обяд няма всичко си има цена и трябва да се правят компромиси а пък за собствениците остава да направят така, че компромисът да е приемлив и да не се прекалява, с което според мен добре се справят. Е и мен ме дразнят рекламните кампании запълващи всичките странични полета но те пък са кратки:)

Въпрос на свикване колега. ;)

Както си свикнал по улиците да виждаш разлепени рекламни пана/афиши, така и тук не трябва да ти прави впечатление.

Поздрави !

ПП: Мерси, че ми напомнихте за адблока - бях го спрял. :)

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Калдата както и всяка една безплатна медия трябва да се издържат от някъде и колкото повече приходи толкова повече и по-добро съдържание могат да предложат. Хората който полагат труд за да ни информират не живеят на въздух и те имат семейства който трябва да се изхранват по някакъв начин. В интернет е лесно слагаш програма да блокира това и онова и си готов но я блокирай рекламите по телевизията, няма как и щеш не щеш си вървят колкото и досадни да са и колкото и да ти накъсват любимия филм или предаване. Безплатен обяд няма всичко си има цена и трябва да се правят компромиси а пък за собствениците остава да направят така, че компромисът да е приемлив и да не се прекалява, с което според мен добре се справят. Е и мен ме дразнят рекламните кампании запълващи всичките странични полета но те пък са кратки :)

Не е безплатен. За телевизиите се плаща. Ще рече, тря' да ги освободят от реклами...

Не знам за тук, но съгласете се че "VBOX7" не би бил същият без рекламите в него!

Поне аз специално дори да съм включил ABP, него съм го добавил като изключение и там винаги ги виждам рекламите. Е толкова са привлекателни, кичозни и шарени - та на мен направо ми иде да ги сваля и да си ги пусна на цял екран !!! (http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2105309)

Добре де - признавам, тук може би важи поговорката "Луд на шарено се радва" :D ...

При рекламите има един много интересен феномен - колкото повече ги избягваш, толкова повече ги виждаш/слушаш. Затова - просто не взимай присърце тяхното съществуване и много бързо ще спрат да ти привличат вниманието. :wink12:

Винаги може да е по-лошо, нещо като това примерно. Страх ме е какво ще стане ако влезеш там без adblock :D

Редактирано от Syrex (преглед на промените)

• Автор

Винаги може да е по-лошо, нещо като това примерно. Страх ме е какво ще стане ако влезеш там без adblock :D

Влезнах и излезнах :D :D :D Направо Google Chrome зацепи, перката на 100 и така, така е при мене с Chrome, цепенето е на 100%, особено след версия 17

Не е безплатен. За телевизиите се плаща. Ще рече, тря' да ги освободят от реклами...

Нещо леко си се объркал реално платено е НВО да речем, и как са там рекламите? Щот аз не плащам за него и не знам:)

Ако гледаш само ефирните програми не плащаш на никоя от тях ако не броим, че БНТ се издържа предимно от данъците ни. Плащаш на кабелния оператора за да ти докара до вас определен набор от канали и по-голямата част от тия пари отиват за осигуряване и поддръжка на трасетата до домът Ви и има няма от вашата такса 3-5 стотинки остават за дадената телевизия да речем, че в България има 3 000 000 домакинства по 5 стотинки правят невероятната цифра от 150 000лв е в по-приличните телевизии тия пари не стигат само за заплати да не говорим за друго. 

сайта все от нещо трябва да се издържа... а пък на който му пречат рекламите си активира адблока. Аз не слагам изключения за нито един сайт. Пет пари не давам за рекламите. Който каквото иска да си рекламира. Ако ми потрябва нещо знам как да потърся информация за него.

На ме рекламите ми харесват.Ориентират ме.

Нещо леко си се объркал реално платено е НВО да речем, и как са там рекламите? Щот аз не плащам за него и не знам :)

Ако гледаш само ефирните програми не плащаш на никоя от тях ако не броим, че БНТ се издържа предимно от данъците ни. Плащаш на кабелния оператора за да ти докара до вас определен набор от канали и по-голямата част от тия пари отиват за осигуряване и поддръжка на трасетата до домът Ви и има няма от вашата такса 3-5 стотинки остават за дадената телевизия да речем, че в България има 3 000 000 домакинства по 5 стотинки правят невероятната цифра от 150 000лв е в по-приличните телевизии тия пари не стигат само за заплати да не говорим за друго. 

Хайде, сега го погледни от другата страна. Тези, които имат реален интерес да се разпространяват рекламите, е редно да заплащат за разпространението им (така, както се плаща за други видове медия - билборд, рекламно табло, каре във вестник и т.н.). Е, ние потребителите няма да бъдем нахални и да искаме да ни плащат. Съвсем логичен ход обаче би било, излъчващите ги телевизии да заплащат на доставчиците, а те с тези пари да си поддържат трасетата на корем, като в същото време потребителите се радват на безплатни медии с реклами. За, който иска медии без реклами, може и да си плати. При мен лично въпросът с телевизията с реклами е решен - не гледам такава...

Хайде, сега го погледни от другата страна. Тези, които имат реален интерес да се разпространяват рекламите, е редно да заплащат за разпространението им (така, както се плаща за други видове медия - билборд, рекламно табло, каре във вестник и т.н.). Е, ние потребителите няма да бъдем нахални и да искаме да ни плащат. Съвсем логичен ход обаче би било, излъчващите ги телевизии да заплащат на доставчиците, а те с тези пари да си поддържат трасетата на корем, като в същото време потребителите се радват на безплатни медии с реклами. За, който иска медии без реклами, може и да си плати. При мен лично въпросът с телевизията с реклами е решен - не гледам такава...

От която и страна да го гледам е се тая.

Прави се продукт БЕЗПЛАТЕН и за да може да се прави в него има реклами. Ако за вас този продукт е интересен взимате го БЕЗПЛАТНО барабар с рекламите и си траете. Ако не ви изнася че никой няма да ви плаща че ще ги гледате решавате въпроса както сте и направили не консумирате този БЕЗПЛАТЕН продукт и всичко си е на мястото. 

Не знам защо не сте спретнали една петиция до общината да ви дават по някой лев защото минавате покрай билбордове, и интересно защо вестниците не само, че не ни дават пари ами и не са безплатни, а преливат от реклами???

Искам да изкажа неприятност относно kaldata ! Навсякъде реклами, една новина не мога да прочета нормално.  :mad: Не всички хора имат големи екрани !

Имам adblock plus, но както се вижда е изключен за kaldata, но вие прекалявате вече, дори във форумите в темите не може да се види текста добре... Без adblock plus, kaldata става неприятен и трудно за разглеждане сайт.  ;)

Решението е елементарно:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=subscriptions

Бъди специален, вземи своя VIP Абонамент

Със своя VIP Абонамент получаваш:

Форум без никакви реклами.

Плащате си неголяма и поносима за всеки сума пари и получавате форум без реклами.

А?

Не виждам защо е това мрънкане и стремеж да се оплюе една добре работеща и смазана машина.

Всеки рекламодател иска да си позиционира рекламата в медия/вестник/телевизия/сайт и т.н., който наистина продава и да има ефект от вложените пари, а не само да си харчи залудо парите.

Щом тук има много реклами, значи мястото е привлекателно за рекламодателите и няма земна сила, която да накара някой да откаже да им вземе парите.

Спрете с безмислените разсъждения, относно рекламата в ТВ, HBO и т.н.

Темата не може да се изчерпа с две изречения, а маркетинга се учи с години, а след завършването му е добре знанието да бъде подплатено със солидна практика.

Да не говорим, че из форума има поне 5-6 теми за реклама и ако искате да разсъждавате и да спамите - воала.

Приятен ден на всички!

Решението е елементарно:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=subscriptions

Плащате си неголяма и поносима за всеки сума пари и получавате форум без реклами.

А?

А по-тъмен скин ша има ли? :P

От която и страна да го гледам е се тая. Прави се продукт БЕЗПЛАТЕН и за да може да се прави в него има реклами. Ако за вас този продукт е интересен взимате го БЕЗПЛАТНО барабар с рекламите и си траете. Ако не ви изнася че никой няма да ви плаща че ще ги гледате решавате въпроса както сте и направили не консумирате този БЕЗПЛАТЕН продукт и всичко си е на мястото.

С безплатното съм съгласен! Но! Само дотук. Самата идея да се продават реклами, е нелепа, пък били те поукрасени със странично съдържание. Виж продажбата на съдържание без реклами е друга работа. Тук пак съм съгласен.

...Не знам защо не сте спретнали една петиция до общината да ви дават по някой лев защото минавате покрай билбордове...

Че защо да спретвам петиция, рекламодателя е поискал да изпъкне на билборда, платил си е на медията, а до мен рекламата идва безплатно. Ако искам я гледам, ако искам не я гледам. Виждаш ли - в тази схема всеки си е на мястото. Рекламодателят плаща, за да може информацията му да стигне безплатно до потребителите.

...и интересно защо вестниците не само, че не ни дават пари ами и не са безплатни, а преливат от реклами???

И на мен ми е интересно! Тук, при мен, печатните издания с реклами са безплатни. Или ми пълнят пощата или са сложени на рафтчета и който иска минава и си грабва, каквото му е необходимо. Изданията, които се продават, са лишени от странично съдържание или то е сведено до минимум. Както е и редно да бъде.

Това е стар проблем. Тези от adobe  се мъчат винаги да застанат най-отгоре, като чели животът ми зависи от туй. А DOM  правилото е добре известно на всички. Кална работа е флаша, и акробата, както и цялата им компания...

Не знам дали това е правилното място, но я кажете две думи за рекламите във форума и блоговете! Прави ми впечатление, че теми и постове във форума, които съдържат препратки към други сайтове, почти винаги се третират като реклама и се затварят и/или трият на момента, а в същото време много голяма част от блоговете са реклами на какво ли не! SEO на други сайтове на гърба на форума. Да не би да пропускам нещо?

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

аз спирам рекламите така:
във windowssystem32driversetchosts (файлът няма разширение, ето го моя зипнат) преименувате си вашия, разархивирате моя и го слагате) :)

ако искате да видите какво има във файла, го отваряте с нотпад... рекламите на bomba.bg не са блокирани, ако искате да блокирате и тях - добавяте

127.0.0.1 www.bomba.bg

на 1 ред се пише само по един сайт/хост

отделно ползвам и adblock plus към firefox със http://ruadlist.googlecode.com/svn-history/r790/trunk/adblock.txt

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Добре си събирал ти :) Ама я кажи сега, какво ти направиха www.ask.com та така грубо ги редиректна към гугъл? П.П. Слабата страна на тази стратегия е, че някои антивирусни програми игнорират всички инструкции към адреси, които резолват извън локалната мрежа. Ловят се за дебъгерската кука и карат TCP стека да третира hosts файла по "малко" по-различен начин...

• 2 седмици по-късно...

Рекламите въртят интернет страниците ( заедно с абонаментите, където ги има ) - Нищо против тях нямам

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.