Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стар компютър - ъпгрейд?

Featured Replies

Тц, не. ;)

Дъното беше на MSI.

Е, на тях не им знам тайниците ;) Определено съм фен на GB, защото и калпавите им дъна имат по някоя друга опция в повече от необходимото. 

Най-сетне баланс и спокойствие с тая конфигурация :) Струвало си е да изживея всички мъки с предните си процесори.

Е, на тях не им знам тайниците ;)

Твойта концепция относно необходимостта от 4 ядра при игрите,датираща от 2007г. още не е видяла бял свят под бюрото ти.Просто трябваше 2010г. да се метнеш на процесор като на Людмил i5 760 и нямаше да има мъки и страдание.Можеш да сравниш i3 3220 и i5 760.Последния люто се клоква.Тик так стратегията на Интел беше известна и разликите се очакваше да не бъдат големи. ;) Подпис досега не бях цитирал. :clown:

Може ли малко повече светлина върху 

Оптимизирал съм му windows-a и ми заема само 100Mb. 

Ако е проблем, може и на лични.

Може ли малко повече светлина върху 

Ако е проблем, може и на лични.

Има самоделки :) които черпят и под 100 мб ;) а инсталационно е около 200 мб . Слагал съм го на много дърти щайги - върви си и не създава ядове :no-no: Windows XP SP3 Lite  - потърси това по тракерите :D

Твойта концепция относно необходимостта от 4 ядра при игрите,датираща от 2007г. още не е видяла бял свят под бюрото ти.Просто трябваше 2010г. да се метнеш на процесор като на Людмил i5 760 и нямаше да има мъки и страдание.Можеш да сравниш i3 3220 и i5 760.Последния люто се клоква.Тик так стратегията на Интел беше известна и разликите се очакваше да не бъдат големи. ;) Подпис досега не бях цитирал. :clown:

Кой чел, чел.

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Извинявам се че пиша в чужда тема, но проблема ми е със същия клас компютър с 512 Ram. Според вас с коя версия на  Гугъл Хроме ще върви най-леко?

Редактирано от polaana (преглед на промените)

http://www.subincho.com/computer_monitor_shop/pricelist.php?cat=used_computers#VK2

Има много евтини и много стабилни машинки, даже с по 2GB RAM и двуядрени процесори. Стария го разпродаваш на части, a стария хард може да се сложи на новата машинка.

п.п.

За стари компютри Windows FLP е чудесен.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

За стари компютри Windows FLP е чудесен.

Да , можеш да пробваш и него като при самата инсталация ти позволява да се махат разни боклуци в ОС които никой не използва - отвратително е само че задължително се слага парола  :) 

Ето ти едно прекрасно обяснено Ревю на Windows Fundamentals for Legacy PCs

Тоя Windows FLP беше актуален през 2006 г. за компютри пентиум 2 със 64 мб. рам . Просто е смешно да се слага такова недоразумение на далеч по мощни компютри.

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

Да взема и аз да се включа.

Много неща изписахте и от повечето няма нужда. Тази машинка с още една 512 ще си работи чудесно при някой уговорки.

никой не коментира факта че няма да се преинсталира а на сбозен Win r 100GB рам да му сложиш се тая. Повечето рам няма да промени скоростта на работа на машината а ще отдалечи момента на забавяне заради много отворени приложения. След като е проблем преинсталацията което е най-доброто е желателно да се поразчисти от програми който не се ползват и след това да се направи едно дефрагментиране(виждал съм как стават чудеса). 

Тия дни бях пускал един шот на нетбук с 7 Ultimate, N450 и 1GB и си работи като слънце с най-новите версии на браузери, скайп и т.н.

Нетбука обаче е с 10 г. по-нова технология от обсъждания тук компютър, т.е., има по-бърз процесор, памет и диск. 

А проблема на повечето стари компютри е най-вече в диска и в затлачената ОС. В офиса още влачим компютри с Р4 и 512 МВ памет.

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

В офиса още влачим компютри с Р4 и 512 МВ памет.

Ние сме още по зле :) интел 2,8 сокет 478 и 512 рам и ОС инсталирана 2007 г  и със голяма мъка обновиха ИЕ до 7 :) Сутрин ако е бил изгасен компютъра чегърта повече от 30 минути докато стане готов за работа :(

Ние сме още по зле :) интел 2,8 сокет 478 и 512 рам и ОС инсталирана 2007 г  и със голяма мъка обновиха ИЕ до 7 :) Сутрин ако е бил изгасен компютъра чегърта повече от 30 минути докато стане готов за работа :(

Едно ССД, и направо няма да можеш да го познаеш. ;)

Е , става въпрос за служебен компютър , с администраторси права , не мога дори и да дефрагментирам  :D аз съм сложил мой диск със инсталирана ОС и си лети ама интернета не мога да пуснааааа :shock11: домейни и тн.

Е , става въпрос за служебен компютър , с администраторси права , не мога дори и да дефрагментирам  :D аз съм сложил мой диск със инсталирана ОС и си лети ама интернета не мога да пуснааааа :shock11: домейни и тн.

Ами така си ми хрумна просто, в реда на мислите.

Нямах предвид служебния Ви компютър колега.

То е ясно, че няма как...

Отнася се за всички по-слабички машинки, което е последната им надежда. :)

Щом човека е пенсионер, няма смисъл от закупуване на нова машина заради скайп, нет, и някоя дребна игрица.

Добавянето на РАМ определено ще оправи положението, но при DDR400 понякога се получават проблеми с различните памети, и плочките трябва да са еднакви.

Може да не са точно една марка паметите а таймингите им да са едни и същи! Защото ако вземе 2 памети на един производител има вероятност да има разлика в таймингите и там и пак да има същия проблем :) ПП: Навярно късно се включвам в темата, но просто нямам много достъп до интернет :)

Абе не знам за вас, ама аз съм на работа с Windows 98  и някаква антика от миналото хилядолетие. Странното е, че и тя изкарва милиони левове. Нямам си представа с колко RAM e, но все тая.

Е , то ако става на въпрос , тия в търговията на едро си карат още под ДОС :D и си въртят хилядарките ;)

Тук става на въпрос за дърт кошник , използване на интернет и скайп на който ако му боднат и камерка - ще гледа отделни кадри :no-no:

Да и ако му пуснеш DOOM 3  ще запецне :P 512 MB  имах на старата кошница, когато и злезе DOOM 3. Та 1 GB  оправиха някои проблеми. Въпросът е не дали ще се подкара Windows XP  с 256 MB ( щото с толкова карах в началото и всичко вървеше), а в това, дали си заслужава икономията на 512 MB  заради криворазбрани оптимизации. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Нетбука обаче е с 10 г. по-нова технология от обсъждания тук компютър, т.е., има по-бърз процесор, памет и диск. 

А проблема на повечето стари компютри е най-вече в диска и в затлачената ОС. В офиса още влачим компютри с Р4 и 512 МВ памет.

Относно производителността на процесорите доста може да се поспори нищо, че са с 10 години разлика. Специално тия процесори си работят чудесно и зареждат доста бързо. Когато твърдя нещо го правя на базата на неща който съм видял. За да избегнем излишни спорове ето ти шот от машина която ползвам ежедневно по десетина часа и е с 7 откакто е излязла. 

Публикувано изображение

Определено можеш до спориш и за разлика между настолен Sempron 2800+ и мобилен Celeron на 1,6, но е безпредметно. Основното забавяне на старите системи е от затлачена ОС. При положение че този лаптоп се работи с 7 без никакъв проблем не виждам защо настолната машина да има проблем с работата с XP.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.