Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте. Търся си високоскоростен, 1.4 HDMI кабел, който да прехвърля blu-ray 3D съдържание от лаптоп към 3D телевизор. Прегледах сайтовете на Техномаркет и Технополис, но нещо дървени ми се виждат предложенията (като изключим едно NEO, което обаче е NEO). Някакви идеи откъде мога да си купя такъв надежден кабел от София? Благодаря. Ако някой ми препоръча използван от него кабел пък направо ще е идеално

Здравейте. Търся си високоскоростен, 1.4 HDMI кабел, който да прехвърля blu-ray 3D съдържание от лаптоп към 3D телевизор. Прегледах сайтовете на Техномаркет и Технополис, но нещо дървени ми се виждат предложенията (като изключим едно NEO, което обаче е NEO). Някакви идеи откъде мога да си купя такъв надежден кабел от София? Благодаря. Ако някой ми препоръча използван от него кабел пък направо ще е идеално

Виж какво се предлага в procombg.com или cable.bg. Няма да давам линкове, да не ме скастрят за реклама. Вярвам, че няма да е проблем да намериш сайтовете.  Практически няма физическа разлика на 1.4 версиите кабели, разликата е в пропускателната способност на контролера, който не е монтиран в кабела.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Е, чак пък "дървени"...

Ползвам кабели на HAMA от година и половина, работят безукорно - http://www.technopolis.bg/b2c/details/324419/P11090703/Kabel-HAMA-83081-HDMI-3.0-M-1. 

П.П. Чукни върху "Провери за наличност по магазин и си избери най-удобния ти за София.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Аз също ползвам HAMA за връзка на компа с тв-то. Нямам никакви проблеми!

Тук обаче искам да задам и аз един въпрос, понеже не съм много наясно с някои неща.

Предстои ми закупуване на още един HDMI , и до колкото имам спомен, когато купувах предишния ме питаха дали е за връзка пс-тв само , или ще се гледа и 3Д.

Това има ли значение, или не? Кабелът ще се ползва за връзка на мултимедиен плеър с 3Д тв.

Редактирано от iko05 (преглед на промените)

Търся си високоскоростен, 1.4 HDMI кабел, който да прехвърля blu-ray 3D съдържание от лаптоп към 3D телевизор. 

Te всички HDMI са високоскоростни! 1.4 HDMI  e нова модификация,в която са добавени нови канали(допълнителни функции)Например добавен HDMI Ethernet Channel с цел интернет връзка ,чрез HDMI.Добавен е аудио канал,чрез,който се намаляват броя на кабелите,необходими за доставяне на аудио.добавени са Помощни функции за 3Д ,4К резолюция.Обяснено по просто 1.4 HDMI ще поддържа всичките стари функции,по същия начин както преди.Повечето от новите функции обаче,ще изискват нов чип за HDMI,старите модели няма да могат да се модернизират,чрез фърмуер.Т.е. ще има смисъл от този модел кабел,само на най-новите модели устройства.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Няколко думи от мен. Каква е разликата по принцип от такъв кабел, на който пише 1.2 и 1.4. Разликата е в чистотата на "медта" на проводниците, които са в кабела. Ако при 1.2 чистотата на метала е примерно 96% то при версия 1.4 е 99.5%.Постът на "Sliderum" абсолютно точно е посочил къде е разликата. При този вид кабел, може би има допълнителни проводници/не съм ги проверявал вътрешно/ които да свързват с допълнителни изходи към контролера като звук и някои подобрения на картината.Самият изглед на кабела би Ви насочил за неговото качество. Както спомена и "hlevust" един такъв кабел от линка му, ще Ви върши много добра работа. Ако държите да е наистина много качествен, то има и такива, които струват по стотици лева. Примерно 200-330 и горница./ Само не се знае дали тези кабели, които се продават в България, наистина са "истински".Етикета му или стикера, който е на него в магазина не ви дава тази гаранция, че това е оня,"мечтаният" кабел с помощта на който, можете да преброите краката на стоножката.Разбира се в някои представителни магазини за аудио и видеотехника ги продават и може до някаква степен да им се доверите.По е важно самите контролети на двете изделия/компютър и телевизор/, доколко умеят да се справят с обработка на аудио и видео сигналите. Изразявам лично мнение с което не карам никой да се съгласява, а да си мечтае каквото си е наумил!

"Предстои ми закупуване на още един HDMI , и до колкото имам спомен, когато купувах предишния ме питаха дали е за връзка пс-тв само , или ще се гледа и 3Д."

Това е валидно и за Вас в частта му за наличие само на повече "жила" в самия кабел.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Благодаря за точния и ясен отговор!

• 2 седмици по-късно...

Разлика в качеството на картината с кабел от 10 лв и кабел от 100 лв няма. Това при един и същ видео източник. Разликата между 1.4 и предишните версии е способноста да предава 3D съдържание. Обобщено за нашата действителност.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.