Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

In the Blood (2014)

Публикувано изображение

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eLj87gSx2U0

Мноооооого ми хареса, майна!

Препоръчвам го на всички, които искат филмът да ги грабва още в самото начало, и да го гледат със затаен дъх до края!

Трилър, крими, романтика...има всичко във филма!

Много ме издразни, майна!

То верно, че ми се гледаше наивно екшънче и до към средата се кефих, ама към края наивитета ми дойде в повечко. А елементарните кинаджийски грешки направо си ме дразнеха. Като да видиш мадамата в кръв и оп в следващият момент кръвта я няма. Много, много наивно. Иначе мацето беше здраво, то в един момент и хилавият й съпруг се превърна в нинджаПубликувано изображение Абе, мегата, яката,измислена работа...

Редактирано от dindi (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 361k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 10 от 10... Какво да ви кажа, филм от години насам, който си заслужава всяка секунда. Всяка една се-кун-да. Най-накрая мога да кажа, че изгледах един стойностен Sci-Fi филм. Филм, който поражда въпрос

• За този филм може да се каже само едно - КЛАСИКА!!! И още едно - ЛЕОНИД ГАЙДАЙ!!! Останалото е история и той е историята. Велика руска комедия, която помниш цял живот. 100/10

• Специалист по всичко     няма забрава за вас, няма

Публикувани изображения

http://www.imdb.com/title/tt1648216/?ref_=fn_al_tt_1

Не можах да мигна през целия филм,страхотен.

Noah / Ной

Публикувано изображение

Не си падам по филми с библейска насоченост, особено по тия, дето ги дават по Великден. Отделих 2 часа и половина за да видя какъв продукт се е получил от впечатляващия актьорски състав и титулувания екип, но силните емоции, доколкото ги имаше, бяха от неповторимия пейзаж на Ирландия, където е заснет част от филма, секундните кадри, разказващи една от еволюционните теории и ... до там. В немалка част от действието не бях сигурен какво точно гледам, но то приличаше на някаква механична сглобка от трилогията на Толкин за пръстена и придобилите (кой знае защо) популярност т.нар. "трансформъри", или както там ги наричат, не знам.

Текущата към тоя час оценка за филма е 6,3, но без колебание бих обърнал последователността на цифрите. От мен - 4.

Не го изгледах докрай,не ми издържаха нервите.

Admission

Давам 10 от 10, отдавна не бях гледала филм с такова удоволствие. "Удоволствие" мисля е най-точната дума за тази развлекателна комедия, която определено успя да ме разсмее с остроумието си. Искрено препоръчвам на всеки, на който му се гледа филмче просто, за да разпусне.

Сюжет: 

Базиран на едноименния роман на писателката Джийн Корелиц филма с Тина Фей и Пол Ръд разказва историята на инспекторката по приемане на студенти в “Принстън” Порша Нейтън. По време на поредната си обиколка в търсене и вербуване на бъдещи кандидати за престижния университет Порша попада на алтернативна гимназия в която работи нейния бивш състудент Джон Пресмън. Пресмън е убеден, че един от гимназистите му – интелигентния, но странен Джеремая – е всъщност детето на Порша, което тя е изоставила преди години.Скоро стриктната Порша се оказва в центъра на странна ситуация която я принуждава да променя правилата за приемане на студенти и да рискува всичко за което е работила до момента. Докато се опитва да се справи със задълженията си и да свикне с мисълта, че Джеремая наистина може да е неин син тя започва постепенно да се влюбва в свободолюбивия Пресмън и да се грижи за неговия син от друга връзка.“Приемане в Принстън“ в забавна и увлекателна комедия за решенията, които вземаме и неизбежните последици от всяко едно действие.

post-37758-0-75017900-1404927582_thumb.j

Заедно по принуда

Публикувано изображение

много добра комедия

Публикувано изображение

The Trials of Cate McCall / Делата на Кейт Макол

Публикувано изображение

Нищо особено, но със сигурност съм гледал и доста по-скучни криминалета. Оценка 6.

Sabotage (2014)

Публикувано изображение

Арни, Арни... защо им позволяваш?!!! Мисля, че след като изгледах този филм, няколко мозъчни гънки в мозъка ми се изгладиха безвъзвратно. Ако не беше с участието на Арни, въобще и резюмето му нямаше да чета, но реших да отдам чест на големия Шварценегер, който даже и в такава тъпотия не може да изглежда абсурдно, за разлика от целия екип правил филма...

Заедно по принуда

Публикувано изображение

много добра комедия

Публикувано изображение

Аз пък останах разочарован леко. Голям съм фен на Сандлър и Happy Madison Productions. Обикновено се хиля с глас на филмите му и се търкалям по пода. Съчетанието на някакъв "политически некоректен", брутален, често идиотски хумор с някаква много позитивна история, е супер. Тук идиотизирания хумор го нямаше, само позитивната история, и мен поне ме изгуби. Имаше на едно-две места такъв хумор, ама... Но пак много положителен филм, който не съжалявам, че го гледах и го препоръчвам и аз. 

Определено има магия между тея двамата (и в "50 първи срещи" така), а и те като типажи във филмите си избират някакви вятърничави такива герои. 

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Sabotage (2014)

Публикувано изображение

Арни, Арни... защо им позволяваш?!!! Мисля, че след като изгледах този филм, няколко мозъчни гънки в мозъка ми се изгладиха безвъзвратно. Ако не беше с участието на Арни, въобще и резюмето му нямаше да чета, но реших да отдам чест на големия Шварценегер, който даже и в такава тъпотия не може да изглежда абсурдно, за разлика от целия екип правил филма...

Радвам се, когато мненията ни се различават - на мен пък тоя филм определено ми хареса, но все пак държа да уточня, че в сравнение с повечето от съвременните екшъни, а не изобщо. Търсили са нещо по-различно от обичайното и са го постигнали, друг е въпросът до каква степен. Вярно е, че изобщо не са пестили от боята, а с един пълнител автоматът възпроизвежда най-малко 500 изстрела, но в пукотевицата кой да ти ги брои.

Оценка 7 за поощрение!

А защо в началото запалиха купа пари и пуснаха една част в кенефа. Мен това ми се губи.

А защо в началото запалиха купа пари и пуснаха една част в кенефа. Мен това ми се губи.

Щото при пожара не би могло да са установи колко пари е имало на камарата - видя се, че тия 10 млн практически не се забелязваха (сериозна оливка със зрителя). А парите напъхаха в отвора от тоалетната чиния, защото само така можеха да ги вземат по-късно, пускайки ги вързани в канализацията

Щото при пожара не би могло да са установи колко пари е имало на камарата - видя се, че тия 10 млн практически не се забелязваха (сериозна оливка със зрителя). А парите напъхаха в отвора от тоалетната чиния, защото само така можеха да ги вземат по-късно, пускайки ги вързани в канализацията

Ох, пак не схванах. Голямата камара ли беше 10 млн., щото то тогава са взели няколко хиляди, ако такава камара е 10 млн. Или голямата камара е няколко стотин милиона? Тогава ок - сгънаха под тоалетната няколко милиончета. И нали DEA много обичат да се пъчат в гърдите за подобни удари и доколкото знам май някаъв процент отива за отдела, дето ги е заловил, в Щатите имат DEA има специален статут и така са направили нещата, че да не им се налага да вземат рушвети, за да си купят хляб - но пък и на кой му се върши подобна работа?Щото в началото не обявиха плана си... Не обясниха и как ги върнаха на работа и кой даде рамо? Филмът определно имаше потенциал, ма имаше неща дето не схванах верно...

Ох, пак не схванах. Голямата камара ли беше 10 млн., щото то тогава са взели няколко хиляди, ако такава камара е 10 млн. Или голямата камара е няколко стотин милиона? Тогава ок - сгънаха под тоалетната няколко милиончета. И нали DEA много обичат да се пъчат в гърдите за подобни удари и доколкото знам май някаъв процент отива за отдела, дето ги е заловил, в Щатите имат DEA има специален статут и така са направили нещата, че да не им се налага да вземат рушвети, за да си купят хляб - но пък и на кой му се върши подобна работа?Щото в началото не обявиха плана си... Не обясниха и как ги върнаха на работа и кой даде рамо? Филмът определно имаше потенциал, ма имаше неща дето не схванах верно...

Е, ти прекалено се задълбочаваш в подробности... :) На въпроса ти - малката.

Майките на Чико Ксавиер

Публикувано изображение

никой не умира

нищо не умира

In Your Eyes / В твоите очи

Публикувано изображение

Гледах го сутринта, гледах го и преди малко, вероятно пак ще го гледам. Не обичам да правя класации, пък били те и за собствена консумация, но това със сигурност е сред най-доброто, което съм гледал поне през тая година.

10 ми е оценката, не мога да пиша по-малко.

In Your Eyes / В твоите очи

И аз го харесах. Всъщност харесах най-вече отворения край. След това емоционално въвличане на зрителя, е хубаво, че са му оставили точно този избор. Аз лично за себе си също не го довърших.

Прекалено детински би било "и заживяли дълго и щастливо", прекалено смазващо би било реалното и напълно нормално влизане в затвора и в лудницата... Пътят е... път...

...Аз лично за себе си също не го довърших.

... Пътят е... път...

Няма как да се довърши, защото правилата изискват всеки да си получи неговото, нали уж такова е предназначението - да ни се покаже, че доброто винаги побеждава лошото. Но тук нямаме никаква яснота, поне аз нямам такава, кое е добро и кое е лошо, но не мисля, че лудницата (за какво всъщност?) и затвора са "нормалните" изходи. 

Харесвам такива филми, които поставят много въпроси и ме карат да съм едва ли не на мястото на някой от героите. Затова и не спестих похвалите си към тоя филм, той напълно си ги заслужава.

Много държа да изтъква поредната много силна роля на Зоуи Казан, която прави много сериозна кариера.

Няма как да се довърши, защото правилата изискват всеки да си получи неговото, нали уж такова е предназначението - да ни се покаже, че доброто винаги побеждава лошото. Но тук нямаме никаква яснота, поне аз нямам такава, кое е добро и кое е лошо, но не мисля, че лудницата (за какво всъщност?) и затвора са "нормалните" изходи. 

Харесвам такива филми, които поставят много въпроси и ме карат да съм едва ли не на мястото на някой от героите. Затова и не спестих похвалите си към тоя филм, той напълно си ги заслужава.

Много държа да изтъква поредната много силна роля на Зоуи Казан, която прави много сериозна кариера.

Еее, яснота има. И ще сложа мнението си в спойлер, за да не разваля удоволствието на тези, които още не са гледали филма...

Просто зрителят е силно емоционално въвлечен и отказва да направи избор, но дълбоко в себе си е наясно, че не винаги има равенство между правилно и справедливо.В крайна сметка момчето е един рецидивист, който винаги е готов да кривне, а това, че ние сме го опознали като симпатяга, не означава, че не трябва да си плати. Лудницата пък от своя страна вече е била начин, с който съпругът лекар в миналото е помогнал. Формално погледнато и накрая намеренията му бяха повече от добри... Най-малкото би могъл да се получи разговор, при който тя да обясни точно какво усеща и за какво става въпрос...За това и казах, че затвора и лудницата са най-нормалния изход, който обаче емоциите ни отхвърлят. По същата причина предпочитаме да се оттеглим и да ги оставим насаме, докато пътуват, защото на крайната гара ще са без пари, без паспорти и с неуредени отношения с близки и общество... Не ли?!

Еее, яснота има. И ще сложа мнението си в спойлер, за да не разваля удоволствието на тези, които още не са гледали филма...

Просто зрителят е силно емоционално въвлечен и отказва да направи избор, но дълбоко в себе си е наясно, че не винаги има равенство между правилно и справедливо.В крайна сметка момчето е един рецидивист, който винаги е готов да кривне, а това, че ние сме го опознали като симпатяга, не означава, че не трябва да си плати. Лудницата пък от своя страна вече е била начин, с който съпругът лекар в миналото е помогнал. Формално погледнато и накрая намеренията му бяха повече от добри... Най-малкото би могъл да се получи разговор, при който тя да обясни точно какво усеща и за какво става въпрос...За това и казах, че затвора и лудницата са най-нормалния изход, който обаче емоциите ни отхвърлят. По същата причина предпочитаме да се оттеглим и да ги оставим насаме, докато пътуват, защото на крайната гара ще са без пари, без паспорти и с неуредени отношения с близки и общество... Не ли?!

Дано наистина достави удоволствие на тия, дето ще му отделят време.

Момъкът бе готов да кривне, но се спря заради нея. От друга страна, той си е излежал част от присъдата и всъщност не спази условията на предсрочното освобождаване, което наистина го връща автоматично в затвора, а и кражбите на 1-2 коли ще му дойдат горница. Но не съм сигурен по никакъв начин в чувствата на съпруга. Не мисля, че той от искрени чувства е пратил жена си първия път в клиниката, не че стана особено ясно защо точно го е направил (вероятно заради срива при смъртта на майка й), но втория път? И аз понякога си приказвам на себе си, със сигурност знам, че и мнозина други го правят, но това не значи, че непременно страдаме от раздвоение на личността, не и в клиничен вид...

Забелязваш ли, че никъде не стана и дума по въпроса по какъв начин се е получила тая връзка, кое е общото, което ги свързва? Тая загадка остана на заден план, защото акцентът бе върху едни много красиви чувства.

Влакът бе апотеоз на тия чувства, имах усещането, че и аз тичам заедно с тях, за да стигна до спасението, вероятно измамно, защото наистина перспективите пред тях са илюзорни, но не и чак толкова - в мечтаната от тях Канада те биха могли и да си свият гнездо...

Хм, виж само колко думи обменихме заради един филм, но си мисля, че има още много, което да се каже. И това прави разликата с повечето от това, което ни се предлага - сухо и скучно, безидейно и мимолетно.

The Other Woman / Отмъщение по женски (2014)

Ох, не знам на кое казвате бива горе-долу, но аз такава тъпа боза не бях гледала скоро. Давам на търпението си за това, че го изкарах до край, оценка 10. Публикувано изображение

Дивиргенти (2014), по романа на Виктория Рот

Публикувано изображение

Напомня малко на Игрите на глада..има си своите слабости, но са пренебрежими.. Хареса ми, определено.

Публикувано изображение

Една страхотна комедия за разпускане след работен ден.

Редактирано от Iliyan Georgiev (преглед на промените)

Зората на планетата на маймуните

Публикувано изображение

Предполагам, че ще се хареса на феновете на Планетата на маймуните. На мен ми допадна!

Зората на планетата на маймуните (2014)

Публикувано изображение

става

Дивиргенти (2014), по романа на Виктория Рот

Публикувано изображение

Напомня малко на Игрите на глада..има си своите слабости, но са пренебрежими.. Хареса ми, определено.

Този филм е такава тъпотия.Няма нищо смислено в него,фантасмагория,до 35-та минута го изтърпях.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.