Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

преди 11 часа, Слави Маринов написа:

Ами за умрял или хубаво,или нищо...............този браузър отдавна не е сред живите:))

Те останаха два браузъра. Ако и Лисицата умре, оставаме с монополист.

Пояснение: Всичко де що ползва Chromium го броя за един браузър.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 365,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

преди 12 часа, JKirilov написа:

Това на бензиностанцията ли ти го казаха, или на пазара?

Попита за мнения,и аз изказах своето.Иронията и празните приказки са хубаво нещо,но не променят нещата!Аз за разлика от теб, редовно поне веднъж месечно си правя труда да тествам 5-6 браузъра за бързина и пройзводителност,и повярвай, претендирам,че не съм предубеден и гледам да ползвам най-доброто в момента,а не нещо по инерция,или защото по-рано съм ползвал.Можеш и ти да тестваш Edge,Chome,Opera,Mozilla,Brave, Vivaldi примерно в няколко теста(има достатъчно такива)и ще видиш резултатите,условията и хардуера са винаги еднакви,като и за по-лесно ползвам портативни версии,за да не ги инсталирам.Лисицата освен,че е с най-дървен външен вид и оформление ,почти винаги е и най-зле и като възможности за персонализация,или някой екстри също много изостава.Това са фактите,дали ти харесват,или не,това е отделна тема,затова и изказах подобно мнение...................доскоро  от поне половин година винаги най-добре се представяше Edge(колкото и изненадващо да е),след това е Chome и Opera.Оня ден след като видях статия,че новият хром бил по-бърз и отзивчив, отначало не повярвах,и реших,че е поредната реклама,но реших да тествам все пак.Оказа се,че този път не е реклама и наистина има подобрение спрямо преди и в момента със съвсем малко е пред Edge,или са равни може би................аз ползваме тези три теста Speedometer 2.0 (browserbench.org)      Octane 2.0 JavaScript Benchmark (chromium.github.io)   JetStream 2 (browserbench.org) 

преди 5 часа, саби написа:

Те останаха два браузъра. Ако и Лисицата умре, оставаме с монополист.

Пояснение: Всичко де що ползва Chromium го броя за един браузър.

Не е така,много са различни Chromium базираните браузъри,като възможности,изглед,персонализация и т.н.Общото е,че винаги са по-бързи от лисицата,за съжаление,защото липсата на конкуренция не е добре за потребителите.Не знам ,но по-някакъв начин Google,успяват да унищожат другите налични досега  browser engine,не напразно и майкрософт след толкова години опити и борба изоставиха собственото ядро и минаха и те на   Chromium!

Интерфейса е субективно понятие и въпрос на навик и свикване. На мен си ми харесва. Като възможности за персонализация пък е винаги сред първите, както и с поддръжката на добавки. Другите по-скоро почнаха да го настигат в това отношение. Ползвай да видиш GreaseMonkey и ще видиш как можеш да пипнеш доста неща по интерфейса. По отношение на сигурността може и да изостава, но така или иначе не можеш да очакваш от браузъра да те пази. Той и Windows-a изостава от Linux в това отношение, но пак зависи от това, кой как го ползва и настройва. С настройки по подразбиране може и да са зле нещата, но при затегнати са повече от прилични. В края на краищата си има там пясъчници, виртуализации и прочие. По отношение на Privacy е в пъти по-напред обаче от Chrome базираните браузъри. Password Manager-a също е по-добър, защото най-малкото криптира съхранените пароли. Последно Chrome базираните ги пазиха в plain text (скоро не съм проверявал). И преди някой да се ежи и да каже, че не е добре да се съхраняват паролите в браузъра, аз ще кажа, че съм го тествал с различни инструменти за пробиване и те се провалиха. Пък и никой не казва, че трябва там да се държат паролите и за банките и другите по-опасни акаунти. За тях си има други начини. Говоря по-незначителните пароли. Че като цяло Мозила са зле в момента (като корпорация) и липса на финанси, лоши сделки, уволнени служители и т.н. е така и едва ли някой ще го отрече. Че мобилната им версия е смотана също е така (поне за мен), но е далеч от мъртъв или калпав. Аз лично го предпочитам за първи и MS Edge за втори и за момента двата покриват 100% от изискванията ми. И с двата нямам проблеми нито като бързина, нито като използвани системни ресурси, нито като крашове някакви. Всичко е и до поддръжката на самата система. Ако се поддържа като хората, тя се отплаща.

Разбирам, от вашата бензиноколонка управлявате с Edge кацането на Марс...:angry:

Аз съм си направил компютъра да работи с всичко мигновено. Това, че нам койси давал 2 стотни подобрение ми е през... И не, няма да си губя времето да тествам.

Всъщност, покрай твоите рибарлъкски заяждания, никой не отговори харесва ли му новата графика?

Не новото бързодействие или нам къв си нов фичър, примерно измерване на стреса!

преди 51 минути, JKirilov написа:

Всъщност, покрай твоите рибарлъкски заяждания, никой не отговори харесва ли му новата графика?

На мен лично новия Proton интерфейс не ми допадна, защото табовете се сливат. Засега настройката за изключването му работи и ми върши работа:

browser.proton.enabled => false

Иначе е по-мазен, но ще го ползвам само ако вкарат опция да разделям табовете.

преди 19 часа, JKirilov написа:

Никой не се изказа за новата 89.0 версия?

Поне има сериозна програма в графиката....

Като за начало, подкани ме да я закача за таскбара, а аз нито една програма нямам там, след това ме подкани да го направя браузър по подразбиране, че и накрая евентуално да си сменя темата(облика).

Иначе да, харесва ми новият GUI, леко неестествен е, но това е до свикване. Напомня за новото брандиране на "Свиваком" ;)

преди 9 минути, JKirilov написа:

Божкееееееее, ми сложи очилата! Аз се кефя на три пъти по-широките плъзгачи, остава да свикна с иконките...

Тоз пак е прекалил с амфетите. Ти трябва да ги сложиш. Аз съм писал, че ми харесва, но не и това, че няма разделителни линии на табовете.

преди 29 минути, JKirilov написа:

Нормално! Подканва всички новобранки... ;)

Щом съм ползвал Internet Explorer 6 и следващи версии с Windows XP по времето когато много хора ползваха Firefox вместо него, значи не съм новобранка...  😎

Чак когато излезе Chrome или малко след това - минах вече на него, признавам - зарибиха ме Google... макар че нещо тогава не ми се харесваше сякаш начина на показване на текста и някак си цялото това претупване и свръх-опросяване, липсата на строга организация на нещата... но се свиква.

Аз Mozil-ката я ползвам буквално само тука за форума, че с Хромчо имам проблеми.

преди 4 минути, Freem@n написа:

Щом съм ползвал

Що му се спичаш на тоя задръстения отворко?

преди 5 минути, Freem@n написа:

с Хромчо имам проблеми.

Какви?

преди 1 час, JKirilov написа:

Сега се обнови моята лисица. Ми, ще минат години, докато ѝ свикна. Ако мога да си направя моя тема, като заглавната лента да е маслинено зелено като Windows-а, ще се радвам. Вградените теми, и бялата, и черната, не ми харесват.

Относно форума и Chrome - всъщност оправили са го, не знам от Chrome ли е било или от сайта. Сега не виждам такива неща...

Иначе ето какво беше положението:

преди 11 минути, цър-вул написа:

Що му се спичаш на тоя задръстения отворко?

Като цяло гледам да уважавам и да съм приятелски настроен поне към повечето народ тука, с глобалната идея че дори и от най-лошата дискусия, било то дори спам може да има някаква полза.

Никой не обича всезнайковците да - аз също, но понякога и те помагат, всеки с каквото може.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Интерфейса е субективно понятие и въпрос на навик и свикване. На мен си ми харесва. Като възможности за персонализация пък е винаги сред първите, както и с поддръжката на добавки.

Първо, не можеш както другите браузъри , може да зададеш избрана от теб картина от компютъра примерно за началната страница..................и тук спираме с възможностите за персонализиране.Второ, не знам десети ли са,стотни ли са,но разликите в тестовете за бързина и производителност са потресаващи!!!Chrome резултати: Вторите 3 са на мозила.

Екранна снимка (37).png

Екранна снимка (47).png

Екранна снимка (48).png

Екранна снимка (39).png

Екранна снимка (38).png

Екранна снимка (46).png

преди 22 минути, саби написа:

Сега се обнови моята лисица. Ми, ще минат години, докато ѝ свикна. Ако мога да си направя моя тема, като заглавната лента да е маслинено зелено като Windows-а, ще се радвам. Вградените теми, и бялата, и черната, не ми харесват.

И на мен днеска на лаптопа по бърза ми се струва от предишната версия като отворя по ред 3 4 таба не забива.

преди 18 минути, Слави Маринов написа:

Първо, не можеш както другите браузъри , може да зададеш избрана от теб картина от компютъра примерно за началната страница..................и тук спираме с възможностите за персонализиране.Второ, не знам десети ли са,стотни ли са,но разликите в тестовете за бързина и производителност са потресаващи!!!Chrome резултати: Вторите 3 са на мозила.

Това пробвал ли си го?

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1271362

Мозилата като цяло е по-опърничива и повечето настройки изискват по geeks подходи, но това не ми пречи. Хич не ме интересуват да ти кажа разните му там синтетични тестове. Важно е при мен как се държи като бързина, производителност и стабилност/надеждност. Но всеки да си ползва каквото си иска.

То същото се отнася и за настройките на табовете дали да могат да се преместят под адресната лента. Доста сложно изглежда, но не е като да няма възможност за "къстомизация":

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1305615

Каквото и да си говорим, истината е една и тя е, че нито Firefox, нито Chrome могат да се сравняват с Opera 12 (или поне на мен все още ми липсва :sobbing:). Точка по въпроса.

Да се върнем на темата. Може да се редактира с добавката Firefox Color. Поиграх си малко и се получи нещо. Някой ден може и да се постарая малко повече.

y4mN7-_0nFiGQ77uCGpOyb3l1bFHQzGarLYilRPG

преди 2 минути, саби написа:

истината е една

Има истина и истина...

Това е твоята и не е задължително да е истината на всички

преди 2 минути, саби написа:

Opera 12

преди 3 минути, саби написа:

Точка по въпроса.

Оппаа, аре по-леко със засилката!

преди 49 минути, adersa написа:

И на мен днеска на лаптопа по бърза ми се струва от предишната версия като отворя по ред 3 4 таба не забива.

Още оня ден забелязах, че ползва по-малко RAM. Примерно 10-20% по-малко.

Това пробвал ли си го?

Не съм,защото от много дълго време не ползвам мозила,от 2012-2013 по спомени,а на тези дето ползвам си има опция от настройките да зададеш картина от компютъра,освен наличната библиотека в самият браузър.

Хич не ме интересуват да ти кажа разните му там синтетични тестове. Важно е при мен как се държи като бързина, производителност и стабилност/надеждност. Но всеки да си ползва каквото си иска.

Общо взето е така,но все пак следя нещата и не робувам на традиции,видя ли, че има нещо по-добро минавам на него ,без сантименти...........сам не бих си повярвал,че от около година вече ползвам основно майкрософтският ръб,в началото беше много зле и не съм и вярвал,че като минаха на chromium ще дръпнат толкова!Преди това ползвах Brave известно време,преди това Опера няколко години и така............

преди 1 час, саби написа:

сравняват с Opera 12

Да,за времето си беше уникална,но бързо се променят нещата в софтуера и браузърите,сега също е много добра операта ,но отстъпва малко според мен на най-добрите.

преди 40 минути, hristo58 написа:

Последното обновление на лисицата не харесва,как мога да върна предишната версия.Сегашната версия е 89.00

Ако свалиш старата версия и я инсталираш върху тази и забраниш актуализациите, не става ли?

Не каза за кой език. Ето ти инсталатор за българската версия за 64 битов Windows:

https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/88.0.1/win64/bg/Firefox Setup 88.0.1.exe

А иначе ако е само до темата винаги можеш да пробваш да изключиш PROTON-a доколкото е възможно от about:config страницата с настройките.

Днес пробах новата лисица (89.0.0.7817) - доста е ускорено зареждането на страниците в сравнение примерно с 10-15 версии назад.
За интерфейса - не е чак болка за умиране...Не цветът на колата я движи.
Есттествено портативка 😎

преди 7 минути, цър-вул написа:

Днес пробах новата лисица - доста е ускорено зареждането на страниците в сравнение примерно с 10-15 версии назад.
За интерфейса - не е чак болка за умиране...Не цветът на колата я движи.

За моя слаб лаптоп и настолна машина е по добре от миналите версии за сега интерфейса ме кефи добре стои  на ОС 7

преди 15 часа, hristo58 написа:

Последното обновление на лисицата не харесва,как мога да върна предишната версия.Сегашната версия е 89.00

Що бре кво и има супер е лека .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.