Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

dfgd.jpg.49435f59cd2799bb05bb18541ebaca93.jpg

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 365,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

преди 7 часа, dimy написа:

Как мога да спра автоматичния превод в Лисицата - ето например този сайт е преведен отвратително, искам да го чета в оригинал ?

10х

Като пуснеш страницата най-долу, има знаменца за избор на език, но английския точно не работи... всички останали обаче работят. Проблема не е в браузера, а в сайта!

преди 8 часа, Joss Bomon написа:

Като пуснеш страницата най-долу, има знаменца за избор на език, но английския точно не работи... всички останали обаче работят. Проблема не е в браузера, а в сайта!

Повечето такива сайтове нямат знаменца. Значи - няма какво да се направи, а?

• 3 седмици по-късно...

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция:

https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html

След започване на изтегляне на даден файл, автоматично се отваря Download панела за да покаже процеса. Ако и на друг му е досадно това може да го махне от:

about:config

browser.download.alwaysOpenPanel => false

Сега като прочетох явно и преди е съществувала опцията, но явно по някаква причина поне при мен не се е била активирала. Както и да е. Сега си я спрях и всичко си дойде на мястото.

Мда, явно все пак не е била налична преди тази секция (макар че срещах коментари за нея). Точно в 98.0 се е появила:

And now, every time you start a download, Firefox will automatically bring up the Downloads panel by default. This means you’ll experience minimal interruptions and easily find your downloaded files. Plus, to avoid having to close it several times, the panel won't show if there are multiple downloads in progress.

Аз лично съм премахнал и да сваля веднага файловете без да попита преди това (явно са решили да го правят още повече като Chrome/Edge):

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/98.0/releasenotes/?utm_source=firefox-browser&utm_medium=firefox-desktop&utm_campaign=about-dialog

на 8.03.2022 г. в 0:13, B-boy/StyLe/ написа:

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция:

След започване на изтегляне на даден файл, автоматично се отваря Download панела за да покаже процеса. Ако и на друг му е досадно това може да го махне от:

Сега като прочетох явно и преди е съществувала опцията, но явно по някаква причина поне при мен не се е била активирала. Както и да е. Сега си я спрях и всичко си дойде на мястото.

И при мен се обнови Файърфокс, и току що теглих едно клипче.  Започна да се тегли веднага, без да излезе прозорец, за Избор, и след изтегляне, файла веднага тръгна да се възпроизвежда :no-no:

Развалиха и този браузър.

Ако направя тези промени, които си посочил, дали ще се промени нещо?

Поздрави Жоре!

преди 6 минути, Богатир написа:

И при мен се обнови Файърфокс, и току що теглих едно клипче.  Започна да се тегли веднага, без да излезе прозорец, за Избор, и след изтегляне, файла веднага тръгна да се възпроизвежда :no-no:

Развалиха и този браузър.

Ако направя тези промени, които си посочил, дали ще се промени нещо?

Поздрави Жоре!

Промяната, която съм посочил е само за да се скрие download прозореца, които вече излиза автоматично и го връща в предишното му състояние (показва се само като се щракне върху иконата му).

Ако искаш да не се тегли даден файл автоматично трябва да настроиш съответното разширение да те пита: (Always ask вместо Save File) за всяко едно разширение тук:

Image-285.png

Аз след ъпдейта оня ден не съм имал подобни проблеми или не съм забелязал и тествал , аащото вече от 1 година нищо не тегля всичко си слушам онлайн но днеска тествах като имах работа с PDF документи заради работата ми и всичко си е топ не ми се отвори веднага файла , а си го запази на декстопа както ми е по настройки .

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Промяната, която съм посочил е само за да се скрие download прозореца, които вече излиза автоматично и го връща в предишното му състояние (показва се само като се щракне върху иконата му).

Ако искаш да не се тегли даден файл автоматично трябва да настроиш съответното разширение да те пита: (Always ask вместо Save File) за всяко едно разширение тук:

Image-285.png

Благодаря! :)

От последната версия 96.0.1 моята Лисица се скапа и не иска да тегли някои видове файлове както преди , а стои някаква червена удивителна.
Как да я накарам както преди да си тегли нещата без проблеми?
Ето снимка:

Clipboard02.jpg.ddb1d1d52557f08c0d468567f77a718e.jpg

10х

dom.block_download_insecure => false

Ако се чувстваш смел можеш да си поиграеш и със следните:

browser.safebrowsing.downloads.remote.block_uncommon
browser.safebrowsing.malware.enabled
security.mixed_content.block_active_content

;)

преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

dom.block_download_insecure => false

Ако се чувстваш смел можеш да си поиграеш и със следните:

browser.safebrowsing.downloads.remote.block_uncommon
browser.safebrowsing.malware.enabled
security.mixed_content.block_active_content

;)

Ще пусна само първото. 10ХХХ

на 8.03.2022 г. в 0:13, B-boy/StyLe/ написа:

И при мен не беше активна...

+1 за опцията за спиране

След последната актуализация, когато примерно се опитам да дръпна някой торент, файла с торента се сваля на десктопа и qbittorrent не реагира. Примерно в настройки изглежда така:

moz98.png

Като "съхрани файловете на десктопа", винаги е било така и преди не съм имал проблеми. Гледах из опциите на qbittorrent ама и там всичко е както си е било, та не се сещам как може да се оправи проблема ?

преди 6 часа, B3l1vl написа:

След последната актуализация, когато примерно се опитам да дръпна някой торент, файла с торента се сваля на десктопа и qbittorrent не реагира. Примерно в настройки изглежда така:

moz98.png

Като "съхрани файловете на десктопа", винаги е било така и преди не съм имал проблеми. Гледах из опциите на qbittorrent ама и там всичко е както си е било, та не се сещам как може да се оправи проблема ?

след като свалиш торент файла,с десен бутон на мишката "отвори с.....",намери .ехе -то на клиента и накрая чекни "запомняне на действието..."

Благодаря колеги.

@emil644466 Благодаря това оправя нещата донякъде, вече не трябва да "ходя" до десктопа и там да кликам. Обаче искам да е като преди 98 версия на Мозила, когато като кликнех на торента директно излизаше:

mozbs.png

Сега като кликна, горе в дясно излиза:

mozilacr.png

И трябва да кликам и там и ... Знам, че звучи като мрънкане, ама за мен е просто излишен клик.

@цър-вул Четох го това от линка, но поне аз не намерих решение там, естествено може и толкова да мога :)

Като кликнеш на линка за сваляне на .torrent файла какво се появява?

Това:

2021-07-20-07-06-50-26e332.png

Или направо пита къде да запише.

2022-03-04-10-22-58-b6b632.png
Като напишеш torrent в полето Search file types or applications появява ли се съдържание?

Аз пък съм доволен от автоматичното сваляне и отваряне на файла. Обичам минимализма. За толкова много години, чак сега им текна да го направят.

преди 3 минути, S197 написа:

Аз пък съм доволен от автоматичното сваляне и отваряне на файла

Като ти се сваля автоматично ти пълни даун папката , която се намира в Ц диска после да не се чудиш ,защо цто ти е пълно .

току-що, adersa написа:

Като ти се сваля автоматично ти пълни даун папката , която се намира в Ц диска после да не се чудиш ,защо цто ти е пълно .

Там чистим , веднъж на месец-два. А дали ще го запази или отвори е все тая. И в двата случая има запълване на диска. Разликата е само в папката където запазва. Даже по едно време си бях пренасочил лисицата да запазва в D:\Downloads, но така пълнех дяла с боклуци и се отказах.

преди 41 минути, цър-вул написа:

Като кликнеш на линка за сваляне на .torrent файла какво се появява?

Това:

Или направо пита къде да запише.

2022-03-04-10-22-58-b6b632.png
Като напишеш torrent в полето Search file types or applications появява ли се съдържание?

Излиза това:

mozbs.png

По втория въпрос, не намира нищо:

mozilasdh.png

преди 5 минути, B3l1vl написа:

Излиза това:

Е, нали това беше целта - .torrent файлът да се отваря директно в torrent клиента? Имай предвид, че е силно препоръчително .torrent файлът след сваляне на съдържаниео да се премества в определена папка. Защото ако стане някакъв срив с ОС, слд преинсталиране всички torrent файлове няма да са налични.

Май си прав, преди като кликнех върху торента май наистина излизаше нещо подобно:

И като кликнеш ОК ти дава да избереш торента. Обаче с субтитрите нещо се омаза положението, въпреки че му зададох да ползва 7-zip за програма която ги отваря, не става така ами ползва Windows за целта.

Както и да е не мога повече да се занимава, май ще зарежа Мозилата и ще пробвам Вивалди, омръзна ми постоянно нещо да се разбърква и после да си играеш да го правиш както на теб ти се иска.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.