Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нова конфигурация

Featured Replies

и всъщност сега допрегледах нещата : ) ПОСЛЕДНО трябва ми читава конфигурация до 1800лв със монитор, процесор Intel i5 това е и някаква не чак толкова скъпа видео карта не искам най най доброто  

Щом сега цената вече е 1 800 лева. това предложение без външна звукова карта:

Обща стойност - 1 806.03 лв. с ДДС - Количка - Ако е нужна външна аудио карта, сменяме видеокартата със предложената от колегата по-горе, сменяме процесора със по-хубав. Ето със тези:

GB GV-N65TBOC-2GD 

ASUS XONAR_D1

I5-3570 /3.4G/6MB/BOX/LGA1155

цената със заменените компоненти става: 1 811.08 лв. с ДДС

Поздрави и успех!

• Автор

Благодаря за предложенията и бързият отговор ! Така вече повече ме устройват : )

Благодаря за предложенията и бързият отговор ! Така вече повече ме устройват : )

Само не вземай HD7850  вместо GTX650 Ti Boost. Първо, че цената е 40 лева отгоре  и второ, че по-евтината е по-бърза при стандартни честоти. Поне аз никога не бих направил тая грешка. Нали не ти се занимава с клок или греша?

• Автор

Само не вземай HD7850  вместо GTX650 Ti Boost. Първо, че цената е 40 лева отгоре  и второ, че по-евтината е по-бърза при стандартни честоти. Поне аз никога не бих направил тая грешка. Нали не ти се занимава с клок или греша?

Ами не ми се занимава правилно си разбрал, мерси за инфото помогна ми доста : ) 

Аз отново ще се повторя ' пост 4' , но с 1 x видео :

ASROCK Z77M /Z77/1155

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

2X4G DDR3 1600 A-DATA

GB GV-N65TBOC-2GD

Обща стойност - 1704,01 лв. (точно)

... вече можеш и да включиш ASUS XONAR_D1 , ако  музиката е приоритет !?

Така ще си съвсем малко отгоре – 1822,84 лв.

Редактирано от mititaki (преглед на промените)

• Автор

Аз отново ще се повторя ' пост 4' , но с 1 x видео :

ASROCK Z77M /Z77/1155

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

2X4G DDR3 1600 A-DATA

GB GV-N65TBOC-2GD

Обща стойност - 1704,01 лв. (точно)

... вече можеш и да включиш ASUS XONAR_D1 , ако  музиката е приоритет !?

Така ще си съвсем малко отгоре – 1822,84 лв.

Ами мерси много за отговора и за инфото, ще преценя, доста ми помогнахте днес всички ! Едно голямо евала от мен !

Ами мерси много за отговора и за инфото, ще преценя, доста ми помогнахте днес всички ! Едно голямо евала от мен !

Какво означава думата "евала" ?

Какво означава думата "евала" ?

Надявам се имаш преводач ;)

http://talkoven.onlinerechnik.com/duma/евала

Естествено на "чист" български. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Автор

Пичове, видео картата GeForce GTX 650 Ti Boost 2GB съвместима ли е с дъно GB H77M-D3H /H77/LGA1155 ? може и 1 гига байт : ) 

Пичове, видео картата GeForce GTX 650 Ti Boost 2GB съвместима ли е с дъно GB H77M-D3H /H77/LGA1155 ? може и 1 гига байт : ) 

Да.

Но защо това микродъно?Само за 20 лева отгоре вземаш наистина хубаво дъно - GB H77-D3H. 

Леко не съм съгласен с това за по-бързото ;) .Ако разликата е наистина 40 лева определено е по-добрия избор,но където 650ti boost е по-добра са на кантар,а където 7850 е по-добра е със доста.В кой магазин ги продават при вас между другото,защото намирам само обикновенната а тя е умряла отвсякъде.

Леко не съм съгласен с това за по-бързото ;) .Ако разликата е наистина 40 лева определено е по-добрия избор,но където 650ti boost е по-добра са на кантар,а където 7850 е по-добра е със доста.В кой магазин ги продават при вас между другото,защото намирам само обикновенната а тя е умряла отвсякъде.

АМи не знам. 40 лева са много голяма разлика и то за карти, които са на кантар, а средностатистичеки погледнато по-евтината карта е и по-бърза. Не съм анализирал нещата, защото не съм си поставял това за цел, но един бегъл поглед върху някои тестове показва, че при новите игри е по-добра:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето и къде се продава GTX 650 Ti  в България. Версията е 2 GB  и е овърклокната леко:

http://nikem-bg.net/computer-components/GB-GV-N65TBOC-2GD

Интересни графики,но аз се рових из американски сайтове и попаднах на много различни статистики.Говоря конкретно за Crysis 3 и други нови заглавия.В тези тестове АМД 7970 гигахерц едишън показва лек превес спрямо ГТХ 680,ГТХ 670.Разбира се това е много относително и зависи от комплексната конфигурация с която са правени тестовете-процесор,видео,размера на рам паметта и т.н .......

Интересни графики,но аз се рових из американски сайтове и попаднах на много различни статистики.Говоря конкретно за Crysis 3 и други нови заглавия.В тези тестове АМД 7970 гигахерц едишън показва лек превес спрямо ГТХ 680,ГТХ 670.Разбира се това е много относително и зависи от комплексната конфигурация с която са правени тестовете-процесор,видео,размера на рам паметта и т.н .......

Тук сравняваме HD7850  с висока цена и 40 лева по-евтината GTX650 Ti Boost. каквато и разлика да има, то тя не е фрапираща. Ако говорим за по-голяма разлика в полза на АМД, то това е примерно Метро 2033,Max Payne 3. Но при всички тия игри при включени филтрации GTX650Ti Boost отново изпреварва HD7850. Едва ли на някой му се играе без АА (поне аз никога не играя без него и дори намалявам резолюцията за сметка на АА). 

Напълно съм съгласен с тезата за филтрациите.Аз също ги включвам при гейминг.Все пак нали са създадени с тази цел за да се ползват :)

Днеска съм го подкарал малко на опозиция като гледам,но аз примерно съм гледал този (малко по-надолу има графика с игри)тест и съм доста по-склонен да му вярвам отколкото на специалистите в ComputerBase.Kакто се вижда всичко е с филтрации и от 7 игри 7850 е по-бърза в 4 в 2 от тях брутално по-бърза a в другите 3 са на кантар.Пак казвам това е повече теория ,при разлика от 40 лева и когато парите имат значение и аз бих взел 650ТiB.

A за филтрациите съм на малко по-различно мнение а именно 1280х1024 с филтри на мax < 1920x1080 без филтри.Резолюцията изглажда най-добре картината,ако не вярвате,вкарайте в гугъл и прочетете какво точно правят най-добрите но и най-тежки филтри SSAA и TSSAA,които за нормалния потребител са out of space.....

Е, аз говоря за доста по-големи резолюции с включени филтрации. Тия дни само с това се занимавам - играя игри и настройва резолюции и филтрации за новия монитор, че картичката по-слабичка. Определено съм се спрял на компромисните варианти с максимална АА вместо на FullHD  и орязани филтрации.  Така виждам аз нещата и не са ми много интересни теориите. То на теория в нашия парламент се готвят да влязат над 600 сигурни депутати, ако съберем изявленията на различните партии, но на практика са само 240. 

И като говорим за резултати, айде да разширим обзора, но тоя път с 21 теста:

Публикувано изображение

С клок HD7850  е напред, но аз говоря за това, какво човек взема за дадени пари, а не какво може я да постигне, я да не постигне поради ред причини, включително несвързани със самата видеокарта като захранване, процесор и така нататък. 

И нека се има предвид, че в тоя тест участва стандартната GTX650 Ti boost. Доколкото четох, никой от производителите няма да продава карти на тия честоти, а ще има стандартен клок. Така, че ако говорим за GB, то картата им е с 50-60 MHz  повече на ядрото отколкото референтната карта. При HD7850, за която говорим не е така и тя си работи пак на 860 MHz  като в тоя тест. Какво може да се постигне и какво не...ами например аз съм клокнал моята 30 % и реално доближава до нивото на неклокната HD7850. И сега да препоръчвам такава на старо ли, че ще излезе два пъти по-евтино? Клокът си е нещо негарантирано. 

Интересно как различни настройки и игри променят изхода на дадено сравнение.При братушките например с техните настройки в Skyrim 7850 e доста по-бърза а в този който аз постнах с доста по-набузени настройки отсъпва минимално на 650ТiB.Интерсен тест,но едно нещо ми се набива на очи и не мога да го схвана - защо всички игри са с включен ВС,след като кадрите не го позволяват.

За филтрите наистина е въпрос на лично мнение,за мен недостатъка на допълнителни филтри спрямо резолюция е,че все пак си е допълнителна обработка на картината и я прави много по-неспокойна,както и е много зависимо от драйвъри и на моменти води до грешки(crysis 2 например).Имам на DVD сравнение на 1680 с MSAA срещу двойна резолюция без АА с Downsampling при Far Cry 3 и картината е като 2 различни игри.Най-добре е филтри И резолюция,но там е ясно защо това не е вариант за средностатистическия геймър.

Може би наистина трябва да си направим отделна тема където да обсъждаме такива работи,че така спамим отделни теми а дори и да се стигне до интересн извод,потъва заедно с темата.

Интересно как различни настройки и игри променят изхода на дадено сравнение.При братушките например с техните настройки в Skyrim 7850 e доста по-бърза а в този който аз постнах с доста по-набузени настройки отсъпва минимално на 650ТiB.Интерсен тест,но едно нещо ми се набива на очи и не мога да го схвана - защо всички игри са с включен ВС,след като кадрите не го позволяват.

За филтрите наистина е въпрос на лично мнение,за мен недостатъка на допълнителни филтри спрямо резолюция е,че все пак си е допълнителна обработка на картината и я прави много по-неспокойна,както и е много зависимо от драйвъри и на моменти води до грешки(crysis 2 например).Имам на DVD сравнение на 1680 с MSAA срещу двойна резолюция без АА с Downsampling при Far Cry 3 и картината е като 2 различни игри.Най-добре е филтри И резолюция,но там е ясно защо това не е вариант за средностатистическия геймър.

Може би наистина трябва да си направим отделна тема където да обсъждаме такива работи,че така спамим отделни теми а дори и да се стигне до интересн извод,потъва заедно с темата.

Къде прочете, че вертикалната синхронизация е включена?

VSync при проведении тестов был отключен.

Иначе, те си имат някаква своя методика, която отчита балове не линейно. Колкото кадрите са повече или по-малко от 60, толкова по-малко точки се дават. Целта е да се елиминират твърде многото кадри над 60, защото те реално не са полезни и естествено да се увеличи "наказанието" на дадена карта, предлагаща малко кадри.  Така картите, които могат да предложат кадри около 60 при всички игри, са най-добрите. Тоест, една карта може да е два пъти по-добра при дадена игра, но ако това са 120 кадъра, а другата предоставя 60-70, на практика това не е от толкова голямо значение при положение, че мониторите работят на 60 херца. И обратно. Ако една карта се проваля, то тя получава също малко точки. Не знам доколко е правилна тая логика, но дава някаква обобщена представа, доколко една карта е подходяща за 20 игри, а не само за 5 или 10, както в повечето останали тестове. 

В горните таблици, които копирах от немците пък се вижда, че кадрите много зависят от включването на филтрациите. Така, че явно е напълно нормално резултатите да са различни при различните тестове. Аз играя много отдавна игри и ми е правило винаги впечатление, че картите на NVIDIA  при максимална АА  много често се провалят и то мъжката. Направо картината заприличва на слайдшоу, а при някои игри дори блокира, като например DIRT3. Не е само при мен това и не е само с един модел видеокарта. Напоследък ми светна, че голямо влияние оказва и процесора, защото с i5  вместо i3  моята карта вече си работи абсолютно нормално при F1-2012  с 16хQCSAA и колкото е по-слаб процесора, толкова повече слайдшоу при тия настройки. Странно защо с i5 нямаше такива. 

• Автор

Ами мерси за инфото и за статистиката : ) всичко е супер ! Ще прегледам и другото дъно което ми препоръча и благодаря за оказаната помощ!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.