Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

15266235495_9504a20541_b.jpg

15079686947_92734c32ae_b.jpg

15079513199_a87194eeb1_b.jpg

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

IMG_6681.png

1. прочетете важната тема в раздела отновно размера на снимките

2. Ако не бяхте хванал тази керемида щеше да е по-ефектна снимка :)

IMG_6500.png

• Автор

Хах, знаете ли, липсва ми белгиеца, да каже сега как 90% от снимките не струват, да се покаже като големия фотограф и да опъне нервите на всички.

(това като шега!!!)

Мале, от кога не съм качвал аз...

Да споделя нещо от лятото. Турнир по плажен футбол, спонсориран от нашата компания, бях там да направя няколко снимки и да си попека задника на плажа:

Ейййй, жаждата си е жажда, особено като играеш на 35 градуса!

7616198h.jpg

Но пък борбата е мъжка :)

7616199R.jpg

А тук, затвора, ако беше затворил с мноооого малко по-късно, какъв хубав гол беше... От далече, вратаря се мята, но не спасява, топката минава м/у ръката му и горната греда... Ама само това можах да хвана...

7616200v.jpg

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Първата ми пеперуда с Canon-а :)

Нямах време да настройвам и снимах набързо, защото пеперудата много бързо избяга:

15108922778_02b32a1872_c.jpg

И два опита за нощно снимане на китки :D

15108751619_09398cda2e_c.jpg

15295513625_7f373a62c4_c.jpg

{photos}

Хубави са, но намали малко шарпенето ;) . Виждаш ли "ореола", който се появява около контурите на цветето на първата снимка? Щом го има - значи си прекалил :) .

Хубави са, но намали малко шарпенето ;) . Виждаш ли "ореола", който се появява около контурите на цветето на първата снимка? Щом го има - значи си прекалил :) .

Това е от четката на Lightroom-а (малко съм излязъл извън цветето) ;)

Edit: За да не е офтопик поста ми: Това е една от първите ми снимки с Pentax фотоапарат (другите 4-5 не бяха много на фокус)   :)           

На дъщеря ми е, а тя много му се радва - Pentax K-m  (на 18-ти го купи от съученичката си, а снимката е от следващия ден)!  

15181684278_c375eaaf9b_c.jpg     

EXIF-Data        
Image taken on: 19 Сеп 2014, 16:18        
Focus length: 50 mm        
Shutter speed: 1/90 Sec        
F-number: F/8.0        
ISO speed rating: 100        
Whitebalance: Manual        
Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode        
Camera-model: PENTAX K-m        
Exposure bias: 0 EV        
Metering mode: Multi-segment     
LensSpec: smc PENTAX-DA 18-55mm F3.5-5.6 AL II

п.с.Всъщност изобщо не се справям с фокусирането на тоя Pentax и аз не знам защо! Дъщеря ми още от първата снимка се справи отлично с фокуса, но аз нещо не успявам :D

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Хах, знаете ли, липсва ми белгиеца, да каже сега как 90% от снимките не струват, да се покаже като големия фотограф и да опъне нервите на всички.

(това като шега!!!)

Белгиеца прави тънки шпакловки ( след отлепени тапети ) и няма време да ти гледа снимките, нито пък да пипа фотоапарат.

Ако вие тука трябваше да ми правите шпакловките в къщата, със същото качество като на снимките ви, еми ...

щях да ви изгоня още на първия ден, без да ви плащам "майсторската" ви надница.

Белгиеца прави тънки шпакловки ( след отлепени тапети ) и няма време да ти гледа снимките, нито пък да пипа фотоапарат.

Ако вие тука трябваше да ми правите шпакловките в къщата, със същото качество като на снимките ви, еми ...

О, ти ако правиш шпакловки както правиш снимки жена ти да те е изгонила до сега :)

п.с.Всъщност изобщо не се справям с фокусирането на тоя Pentax и аз не знам защо! Дъщеря ми още от първата снимка се справи отлично с фокуса, но аз нещо не успявам :D

С smc DA 18-55mm не очаквай чудеса след 35мм. Губи се всякаква острота, аз затова очаквам един Tamron 17-50 F2.8 тия дни да пристигне...

Редактирано от Пунта мара (преглед на промените)

quickJO, Публикувано 20 септември 2014 - 00:31

В интерес на истината снимките му ми липсват - внасяха допълнителен колорит :)

всеки си е башка луд и залита нанякъде, но това не винаги е лошо ;)

(това като шега!!!)

Мале, от кога не съм качвал аз...

Мале и аз от кога не съм качвал !!!

Иначе и на мен ми липсват снимките на "шпакловчика". Особено яките каки де ги щракаше от националния женски отбор на Белгия по тежката атлетика.

Аз се опитвах да го насочвам да следва съвременните представи за красиво ама той все не вдяваше ...

15250195100_14e908cfbc_b.jpg

15413928296_6e084862e9_b.jpg

хайде и една панорамка

15433842771_f15f79ff60_h.jpg

Мале и аз от кога не съм качвал !!!

Иначе и на мен ми липсват снимките на "шпакловчика". Особено яките каки де ги щракаше от националния женски отбор на Белгия по тежката атлетика.

Аз се опитвах да го насочвам да следва съвременните представи за красиво ама той все не вдяваше ...

И за това реши да ни покажеш едни "тъмни" субекти... (да хапна и ще кача и аз някоя снимка)

И за това реши да ни покажеш едни "тъмни" субекти... (да хапна и ще кача и аз някоя снимка)

То е кофти положението, прекалено голям контраст. АМа виж небето на първата, шум и артефакти :)

Капитане, с капките по стъклото е могло много по-добре да се справиш

Красиви снимки, но и аз попаднах днес на нещо!

Снимано е спонтанно и с калпава техника, а и няма да го покажа по стандартния начин защото не е върха на красотата (като качество на снимката)!

Все пак авторска снимка, но ще познае ли някой каво е заснето!!!! ;)

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.