Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

• Автор

Eми то така е по-стабилно от статив. Ако ползваш подобен на този продукт:   http://www.blutack.com/   Ще е още по стабилно. Прилича на дъвка, мачка се като пластелин, не се втвърдява, лепи се и се разлепва по пластмаса без проблеми. При мен го продават по магазините за сроителни инструменти и материали ( като мисър бриколаж ).

Не знам дали си правиш майтап или какво, ама ще се радвам на съвети, че имам една идея, а статив още нямам. Моста на влюбените е с артистично (цветно) осветление, искам да мина да го снимам, но пак на такава дълга експозиция, то и движението е активно, искам да видя какво ще се получи. п.с. Да не се счута спам, подбирам снимки от протестите :) Иначе до сега карах колело.

Ами, честно казано, от хората, с които ходя, аз съм тази дето снима. :D Вчера не съм ходила, защото нямах възможност, днес също не знам дали ще ходя. А иначе снимки има най-вече във фейсбук - аз гледам в #ДАНСwithme и Лумпените на България, публикуват хората, кой каквото снимал.. ще прегледам след малко и ако намеря от вчера ще ти пусна ЛС.

Еми, ще потърся, иначе с някои от баш фотографите вече се познаваме по физиономии, срам не срам, ще ги попитам. Тя едната е и доста симпатична :P
  • Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знам дали си правиш майтап или какво, ама ще се радвам на съвети, че имам една идея, а статив още нямам.

Не си правя майтап бе, продукта ще ти го държи здраво към плоскостта на която си сложил Д3100, да не скочи сам от балкона да ревеш после. Освен това е като гума = обира вибрациите , което е полезно за резкостта на картинката. 

Ето го продукта в синьо, имам от друга марка и в жълто.

Публикувано изображение

20 евровият Самсунг е залепен отдолу с продукта и даже съм го наклонил назад и не мърда. А охлюва даже не е натиснат силно.

п.п.

същият продукт го слагат и под колони да ги залепят ( непостоянно ) към стойките ( напълнени с пясък да им се повиши масата и стабилността ) за да се създаде усещане за по плътни ниски честоти. Ама това е аудиофилски чалъм, ти май от такиви работи още не си вкусвал.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

• Автор

Oooooooooo, сериозно трябва да помисля по организацията на снимките ми от новия апарат... Всичко е един огромен миш-маш... Е, ето тук (албума трябва да е публичен) събрано от всичките дни, ще се опитам да покажа 3 представителни снимки, ама докато изровятакива: Линк към албума във Facvebook (на когото му се гледа). Поздрави!

Не си правя майтап бе, продукта ще ти го държи здраво към плоскостта на която си сложил Д3100, да не скочи сам от балкона да ревеш после. Освен това е като гума = обира вибрациите , което е полезно за резкостта на картинката.    Ето го продукта в синьо, имам от друга марка и в жълто.

Ха, писали сме точно едновременно. И да падне, няма да плача, защото е застрахован и ако му се случи нещо, така съм си "вързал гащите", че ще ми платят повече от колкото съм дал за него :) Не, че го искам де!!! Ще е интересно да намеря това в България, нещо като Бол-Кит ли трябва да е, но цветно и по-малко лепкаво? И също така, ако намеря нещо стабилно, на което да сложа апарата, "залепя" го с това, пусна му самоснимачката, дали ще стане идеята така, както я виждам в главата ми или не, ама ще трябва да пробвам!

Извинявам, се за качеството, но снимаха  с един телефон с 5 МБ камера. Дано ви хареса

Публикувано изображение

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Някой е ходил в Прага, но не иска да сподели снимки? :)

https://plus.google.com/photos/101997081551371408661/albums/5479565522680043953

https://plus.google.com/photos/101997081551371408661/albums/5495655360548292897

https://plus.google.com/photos/101997081551371408661/albums/5500376749361213201

https://plus.google.com/photos/101997081551371408661/albums/5489601656039616577

https://plus.google.com/photos/101997081551371408661/albums/5494821405426842161

И още десетина галерии от Прага :)

П.П. Някои са снимани с телефон, който предлага вградената опция цветен шум :D

Ехх... спомени, спомени искам пак да се върна един месец по-назад :)

Публикувано изображение

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Извинявам, се за качеството, но снимаха  с един телефон с 5 МБ камера. Дано ви хареса

Щом е с телефон, не е за тази тема, а за Снимки правени с мобилен телефон .

Снимките , са правени с най-обикновен фотоапарат "Olympus". „Св. Йоан Предтеча” – гр. Кърджали

Публикувано изображение

Публикувано изображение

От сравнително скоро ,ви следя без да съм регистрирана (в последствие разбрах,че съм имала акаунт). Реших и да споделя снимки и да чуя критики, с които след това да обмислям.

1. Свещ /Надежда в мрака/

2. Моята маца номер 1

3. Моята маца номер 2 (две различни котки са)

4. Растение

Извинявам се,но в момента няма как да ги кача снимките и заради това съм сложила линкове към flickr.

И последно да спомена с какво са снимани - nikon d3000 с китовия обектив към фотоапарата.

Добре дошла сред нас !

=================================

една пеперуда от днес , в различни пози:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Добре заварила :)

Благодаря  за коментара на снимката и за обяснението как да кача снимки тук.

Мм, много ми харесва пеперуда на Belge, особено как се виждат и най-малките детайли от шарката и.

И да видим дали съм разбрала обяснението:

Една призрачна маца:

Публикувано изображение

Приятна вечер .

Редактирано от Shusha (преглед на промените)

Мм, много ми харесва пеперуда на Belge, особено как се виждат и най-малките детайли от шарката и.

Детайлите са засилени при обработката на снимката на компютъра.

--------- ------------ -------------

и тази е от днес

Публикувано изображение

.

Поради липса на по-подходяща цел снимах каквото имам под ръка за да си изпробвам ND филтъра.

Публикувано изображение

Фотоапарат в огледалото :)

+ новата ми придобивка.

Публикувано изображение

За какво ти е тоя триножник с изместено захващане ???

Стативът не е с "изместено захващане", а е с възможност за такова, т.е. централната колона може и хоризонтално, може и вертикално да разполага. Приложения, колкото си искаш, стига да имаш въображение. Примерно, широкоъгълни снимки над стена, iили изобщо във всеки случай когато краката на статива ти пречат да доближиш апарата до желаната позиция, ако искаш да снимаш отгоре предмет разположен върху маса, за снимки от ниска гледна точка, мога да продължавам до утре...

За какво ти е тоя триножник с изместено захващане ???

Да снимаш пеперудки, като са кацнали на земята, без да се г*зуриш пред белгийците  :P .

Да снимаш пеперудки, като са кацнали на земята, без да се г*зуриш пред белгийците  :P .

е много сте лоши :lol6: :lol6: сега се досещам , за цяла серия пеперуди без гъзурене :grimace:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.